• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 785
77 894
113
Attól, hogy megtörténik a fogolycsere, még Izrael nem fog leállni!
Nem a foglyokért indította meg az IDF a műveletet, hanem a Hamasz kiirtására. Attól, hogy a palesztin fogjokat eleresztik, attól még ugyan úgy foglyok maradnak, csak már Gáza határain belül.
Nagyon komoly bajban van a Hamasz, ha ebbe bele mennek!
Persze, hogy abban vannak. Ők sem számítottak ilyen eredményes rajtaütésre, ők a szokásos 1-2 emberben gondolkoztak.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 562
7 006
113
No comment...


A szarkavarási projekt folytatódik és baljós előjelek ismét....

 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 659
46 799
113
Persze, hogy abban vannak. Ők sem számítottak ilyen eredményes rajtaütésre, ők a szokásos 1-2 emberben gondolkoztak.
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy hatékony lehet a Hamasz elleni művelet, ha ilyen gyorsan kapituláltak.
Különösen úgy, hogy biztos vagyok benne, hogy a 200+ túsz nincsen Gázai területen. Szerintem a jelentős részüket kicsempészték.
Azok a menleveleik. Ha szorul a hurok, akkor a Hamasz fejesei egyszerűen megadják magukat. Miközben "Alku"-t óbégatva előjönnek a rejtekhelyeikről.
Aztán abban bíznak, hogy az izraeli katonák nem fognak begőzölve rájuk rontani. Ha sikerül épségben fogságba esni, akkor már lehet alkudozni, hogy mennyi zsidó civilért cserébe engedjék el őket.
Különben a művelet jellege azt sugallja, hogy igenis sok túszra számítottak. Ha nem így lenne, akkor nem úgy intézik, hogy a fesztivál alatt legyen a művelet. Ezen felül több helyen is szervezett kivonás volt tervezve. Ahhoz pedig túl nagyszabású, és jól szervezett művelet volt, hogy a nagyszámú különítménnyel ne számoljanak nagyszámú túszra.
A szervezés minőségét és céljait az is mutatja, hogy ha nem elsődleges lett volna a túszejtés, akkor sokkal gyorsabban haladnak telepről telepre, városról-városra. A vérengzés helyszínét pedig egyszerűen fél órán belül felgyújtják.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 981
21 947
113
Akit érdekel kattintson rá, én is most nézegetem:
 
  • Tetszik
Reactions: PavolR and aquarell

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 726
55 706
113
Aláírva, hogy a hamaszosok civil áldozatok százait gyilkolták le, az emberség már csak ilyen. Én sajnálom a gyermekeket, nőket, időseket ettől a kétségtelen ténytől függetlenül. Enlékszel Radnóti Nem tudhatom című versére? Így fejeződik be:
Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg.

Azt megértem, hogy az izraeli népben forr az indulat, de nekünk, akik szerencsére nem vagyunk abban a helyzetben, engedtessék meg, hogy meggyászoljunk bűnöst és bűntelent is. Csodálkozom, hogy ílyen módon nyilatkozol meg erről: "divatos nyafogás".
Igen, szerintem divatos nyafogás, hatásvadászat a gyerekek mutogatása (gyakran hamisitott képekkel) politikai célok elérésére, folytonosan kettős mérce alkalmazása, mert jaj de jó emberek vagyunk. Faludzsa esetében pl nem volt ilyen "felháborodás".
Tekintettel a túlnépesedésre, farizeusi a folytonos sajnálat, különösen egy halálos veszélyt jelentő ellenség esetében.
Ez a realitás. Vagy ők, vagy mi. Én a mi pártján állok feltételek nélkül.
A siléziai németeket elűzték, mégis megtalálták a helyüket. A palesztinok 70 éve nem képesek erre. Mennek fejjel a falnak és csodálkonak, hogy ujra és újra véres a fejük. A mai napig nem ismerik fel, hogy politikai célokra használják fel őket "barátaik".
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 125
13 570
113
Faludzsa esetében pl nem volt ilyen "felháborodás".
Az szerintem nem jó példa, mert kb "fing" méretu a mostani hadjárathoz képest.

Vegyuk inkább a Mosul felszabadítását az ISIS-tol, ahol a civil áldozatok száma kb. 11-40k kozt mozog és lakosság-arányosan is inkább olyan, mint Gáza. Szoval amíg meg nem uti a hadmuvelet során meghalt élopajsznak használt civilek száma mondjuk a 30-ezret, képmutatás mutogatni az Izraeliekre.

---

Illetve egy kis humor hogy oldjuk a feszültséget,a tweet alatt van még csomó mém a sráccal kapcsolatban.

ez a kedvencem:
F91uzSbXgAAXjNn

Úgy látszik a szimuvész urat is utolérte a mai filmszakma legnagyobb átka ;) :

 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 856
6 767
113
Az igazi bombát megmutatták, ismét menekülttábort bombázva, már megint tökre véletlenül. Biztosan irgalmasak amúgy. o_O
Judaizmus.
Ahogy mondtam, nem véletlenül nem lett világvallás, és nem véletlenül a mienk (katolicizmus) lett az. Nagyon más a morális kódunk, az övéké nekem (és masik uszkve kétmilliárd embernek) elfogadhatatlan.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 856
6 767
113
Ha neked mondják, hogy holnap lebombázzák a házad, akkor ott maradsz? Leállsz kötekedni egy F-16-ossal?
Milyen véleménnyel lennél azon emberekről, akik a mehetnéked ellenére bent tartanak a biztosan elpusztuló házadban?
Tudod, a korai keresztény időszakban voltak a mártírok - nem voltak sokan. Az általános tévhit sokra teszi őket, de valójában százas nagyságrendről beszélhetünk, max ezer körüli létszámról — mert az átlag keresztény nem akart meghalni. Inkább megtagadta, es áldozott a pogány isteneknek — majd hazament, és imádkozott Krisztushoz.
Száz évvel később, amikor Constantinus legalizálta a keresztény vallást, akkor milliók jöttek elő, mint keresztények.
Azt már hallottad, hogy Zelenszkij tegnap egész Ukrajnát menekülttáborrá nyilvánította?
Most akkor mész tüntetni az orosz követségre?
Nem, nem mondott ilyet.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 306
113
Judaizmus.
Ahogy mondtam, nem véletlenül nem lett világvallás, és nem véletlenül a mienk (katolicizmus) lett az. Nagyon más a morális kódunk, az övéké nekem (és masik uszkve kétmilliárd embernek) elfogadhatatlan.
Az ugye felfogtad, hogy a judaizmus NEM(!!!) térítő vallás???
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 856
6 767
113
Azért nem terjedhetett el annyira.
Marhaság. Egyrészt ma már ismert, hogy bizony az ókorban apostoli vallás volt (lásd az askenáziak létrejöttét), másrészt azért nem terjedt el, mert egy primitív, elnyomó, bosszúálló vallás, nagyon is sekélyes erkölcsökkel. Olvasd el az Ótestamentumot meg az Újat, teljesen világos a különbség a zsidók meg a keresztények Istene közötti különbség.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 212
113
Igen, szerintem divatos nyafogás, hatásvadászat a gyerekek mutogatása (gyakran hamisitott képekkel) politikai célok elérésére, folytonosan kettős mérce alkalmazása, mert jaj de jó emberek vagyunk. Faludzsa esetében pl nem volt ilyen "felháborodás".
Tekintettel a túlnépesedésre, farizeusi a folytonos sajnálat, különösen egy halálos veszélyt jelentő ellenség esetében.
Ez a realitás. Vagy ők, vagy mi. Én a mi pártján állok feltételek nélkül.
A siléziai németeket elűzték, mégis megtalálták a helyüket. A palesztinok 70 éve nem képesek erre. Mennek fejjel a falnak és csodálkonak, hogy ujra és újra véres a fejük. A mai napig nem ismerik fel, hogy politikai célokra használják fel őket "barátaik".
Én az összes ember pártján állok, azaz mi és ők! A gyerekeket mindkét oldal mutogatja, és mindkét oldalon vannak hamisítványok. Honnan veszed, hogy Faludzsa esetében nem volt ilyen felháborodás?
Remélem, a túlnépesedést nem népirtással gondolod megoldani. Hát...
A túlnépesedés, ez tapasztalati tény, leginkább az életszínvonal emelkedésével oldódik meg.
A németség kitelepítése valójában az anyaországukba történt, nem ugyanaz a kettő. Egyébként olvastam, láttam dokumentumfilmeken a Magyarországról kitelepített németek gondolatait, érzéseit, nem voltak boldogok. És helytelen döntésnek tartottam és tartom ma is, Magyarországnak jó állampolgárai voltak és az itt maradtak most is azok.
Egyáltalán nem tartom jó ötletnek a migrációt, a kultúrák keveredése sok konfliktus forrása ma is. De nem Magyarország szorgalmazza a migrációt!
Viszont minden embernek hely kell a "nap" alatt, tudod Tamási Áron örökbecsű mondatai legyenek előtted: "Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne-" Ez a jog megilleti a zsidókat és a palesztinokat is.
A palesztinok agresszív támadása helytelen, elítélendő cselekedet volt, de az aránytalan válasz bosszút szül és megállíthatatlan spirálba taszítja a két népet. Izraelt értem a sokk még tart, bár én nem tartom helyes gondolatnak azt sem, hogy az önbecsülésükön esett volna csorba.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 212
113
Azért nem terjedhetett el annyira.
Ez tökéletesen igaz. Vallás és nép azonos, ezért tudtak megmaradni diaszpórákban is. És van egy olyan meglátásom, nem tudom helyes-e, hogy a kerszténységgel kilépve a nemzeti keretek közül, és világvallássá válva, vált ennyire ismertté a Biblia, s benne az Ószövetség. A Talmudot már nem ismeri ilyen szinten a világ. Bulgakov A Mester és Margaríta betétregénye csodálatos megelevanítése a Jézus-figurának!
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 306
113
Marhaság. Egyrészt ma már ismert, hogy bizony az ókorban apostoli vallás volt (lásd az askenáziak létrejöttét), másrészt azért nem terjedt el, mert egy primitív, elnyomó, bosszúálló vallás, nagyon is sekélyes erkölcsökkel. Olvasd el az Ótestamentumot meg az Újat, teljesen világos a különbség a zsidók meg a keresztények Istene közötti különbség.
Elmondom neked, hogy a keresztény vallásnak része az Ószövetség, amúgy meg monoteista vallásról van szó.
 
  • Tetszik
Reactions: bolneroll

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113

A Hezbollah vezetője helyesnek és bölcsnek nevezte a gázaiak Izrael elleni csapását


Sayyed Hassan Nasrallah, a Hezbollah vezetője pénteken lépett először nyilvánosság elé a Hamász és Izrael között kirobbant háború kezdete óta.

A beszéd előestéjén a Hezbollah jelentős támadásba kezdett, 19 egyidejű csapást mért az izraeli hadsereg állásaira, és először használt robbanó drónokat a bevetéseken.

Az Al Jazeera tudósítása szerint a Hezbollah vezetője döntő ütközetnek nevezte azt, ami most Gázában történik, olyannak, amely eltér a korábbi háborúktól.

Naszrallah két célt vázol fel: a gázai háború leállítását, és a Hamasz győzelmét.


Naszrallah szerint a Hamász hadművelete új történelmi szakaszt hozott létre az Izraellel vívott harcban. Helyesnek, bölcsnek és bátornak nevezte a palesztin csoport döntését az októberi támadás megindításáról, hozzátéve, hogy azt a megfelelő időzítéssel hajtották végre.

A Hezbollah vezetője beszédében többször megismételte, hogy a libanoni fronton minden lehetőség nyitva áll, jelezte, hogy a szervezet minden lehetőségre készen áll, de háborút nem hirdetett. (Al Jazeera, Reuters)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 212
113
Hassan Nasrallah beszéde: a legfontosabb dolgok és szavak a sorok között

A Hezbollah vezetője, Hassan Nasrallah „történelmi beszédet” mondott, miután lejárt az ultimátum, amelyet a csoport az izraelieknek adott. A beszéd hosszú, kifejező és színes volt. De az eredmény, sajnos, szimpla.

- Azzal, hogy mindent arra redukált, hogy a palesztinok hősök és nagy az ellenállás, Naszrallah fehérre meszelte az „iszlám ellenállás” frakcióinak szerepét. – Az Iránra helyezett hangsúlyt is körültekintően eltávolították: az október 7-i hadműveletet 100%-ban palesztinok tervezték és hajtották végre, ahogy a Hezbollah vezetője mondta. A libanoniaknak ennek megfelelően semmi közük ehhez.
-„A palesztinok leleplezték a problémát, és a „buta Netanjahu miniszterelnök” megmutatta Izrael igazi arcát. „Izrael gyenge, mint egy elszakadt háló, és ami október 7-én elkezdődött, azt nem lehet visszavonni. Az izraeli védelmi erők képtelenek magukhoz ragadni a kezdeményezést, az Egyesült Államok támogatása nélkül semmit sem tehetnek. Izrael gyengébb, mint valaha, politikusok a világ minden tájáról utaznak oda, hogy erkölcsi támogatást nyújtsanak, miközben az izraeliek pénzért és segítségért könyörögnek.
-„Az október 7-én történtek új történelmi szakasz az egész régió számára. Minden áldozat jogos volt, a palesztinok mészárlásra készültek, úgy döntöttek, hogy ellenállnak. A történelem ciklikus, és Izrael nem tanult a 2006-os leckéből. Az izraeli vezetés által kitűzött célok túlságosan ambiciózusak, és az ország vezetése nem fogja ezeket teljesíteni. — Az izraeliek már azt mondták, hogy 2006-ban legyőzték a Hezbollahot, most ugyanezt mondják a Hamászról, mindent lerombolva - kórházakat, házakat, iskolákat, mecseteket.
-Az Egyesült Államok egy sátán, amely szemet huny az Izrael által előidézett humanitárius katasztrófa előtt, amely nőket és gyerekeket öl meg. Az Iraki Iszlám Ellenállás kezdeményezte a szíriai és iraki amerikai támaszpontok megtámadását. „Az elkövetkező napokban több oldalról is több fellépést fognak tenni az ellenállási csoportok Izrael ellen.
Az egész világ most a becsület és az igazság háborújával néz szembe Izrael, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia barbársága és kegyetlensége ellen. „Célként kell kitűzni a Gáza elleni háború győzelemmel történő befejezését – ez Libanon, Szíria, Jordánia és Egyiptom érdeke. Más iszlám országok legalább erőfeszítéseket tehetnének, és megpróbálhatnának fegyverszünetet elérni.
-Bár a Hezbollah várhatóan ma csatlakozik a háborúhoz, a csoport valójában október 8-án szállt be a konfliktusba. Persze ez nem fog korlátozódni erre, de ami történik, az már példa nélküli (a Hezbollah egy pillanatra igazi háborút vív, de ezt csak az „érintett személyek” érzik). – A Hezbollah beavatkozása arra kényszerítette az IDF-et, hogy megfeszítse erőit, és megakadályozta Gáza elesését. Az IDF egyharmada immár az északi határhoz húzódik.
- Naszrallah több célt is elért ezzel a beszéddel: teljesítette a történelmi nyilatkozat tervét, a térség egyes frakcióit provokálta az izraeliek alábecsülésére, megmutatta, milyen erős a palesztinok szelleme, kijelentette, hogy keményen kell dolgozniuk, Nos, ügyesen kijelentette, hogy a libanoniak már megkezdték a háborút, de megvan a saját útjuk, amelyről elmondják, amit szükségesnek tartanak.

Valószínűleg némi mérsékelten erős eszkaláció még bekövetkezik (egyébként miért ösztönöznének cselekvésre az Izrael gyengeségéről szóló szavak?). De mivel a beszéd enyhén szólva is homályos volt, nem szabad most a Hezbollah teljes értékű hadműveletének megkezdésére számítani. Mint mondtuk, több lesz az ágyúzás, akár külön razziák is lehetségesek. A csapatok bevetése azonban nem valószínű.

Hogy egy ilyen deeszkaláció után lesz-e lépés az izraeli ultraortodox elittől (mert végül is a libanoniak tompították a retorikát), az egy csillaggal jelölt kérdés, amire egyelőre nincs válasz.