Minél több helyen lenne alakulat az biztos hogy segítene növelni a létszámot, viszont sokszorosába kerül egy új helyőrség fenntartása mint egy meglévőhöz hozzácsapni +1 alegységet. És a honvédségnél nagyon minimum egy zászlóaljnál kezdődik egy alakulat. Elvétve van persze olyan alegység vagy telephely itt-ott ahova kevés ember kell, pl raktárak vagy a réskitöltő de ezek speciális esetek. Viszont ha tele lennénk pénzzel szerintem jó ötlet lenne 1-2 zászlóalj szintű kisebb helyőrségeket alakítani minden megye nagyobb városaiban, de nem vagyunk, ezért ez max álom.
Pontosan erről beszéltem már régen, ugye csak lehurrogtak mikor megmertem említeni hogy vármegyei szinten kellene 2db egység! Miért? Mivel egy vármegyének 100Km a határ védelmi területe!
Ez a kiinduló pont! Ezért ha 2egységet tartanánk fenn vármegyei szinten akkor kb 50km-ént lenne egy határvédelmi egység! Természetesen megfelelő gépekkel
MAJD folyamatába ellátva!
- A katonák kiképzését egy-egy nagyobb központi bázison lehetne kialakítani, (így minden katona azonos kiképzést kapna), majd mindenki menne a saját területvédelmi területére! Hogy itt milyen további kiképzést vagy feladatott kapna, az az ottani harcászati vezetőtől függne.
- A területvédelmi egységek pedig nem a vármegyei székhelyen lennének hanem 2 kisebb településen! Ez jobb megoldás mint a vármegyei központú laktanya, mivel a harcjárművek mozgása könnyebben megvalósítható. Épületek olcsóbbak lennének, fenntartásuk is jobban megvalósíthatók! Harcjárművek elérési ideje is lecsökkenne, támadás esetén!
- Ezáltal az ott lévő személyzet (katonák) már sokkal közelebb lennének saját lakásaiktól, így a bejárás is megoldható volna, a későbbiekben! Vármegyei szinten mind két katonai központ 50km-es vonzáskörzetet vonna maga köré! Ami 25<->25Km szerintem elfogadható!
- Összelehetne ezáltal vonni a határvédelmi szakasz szervekkel. Határzáráskor úgy is a sereget értesítik! Ha már összevonták akkor bocsi!
- Természetesen a két katonai határvédelmi egység központja lehetne a vármegyén. Esetleg hogy ne legyen annyi lépcső lehetne a központ valahol egy a Tiszántúlon, egy a Duna-Tisza közén, s egy a Dunántúlon. S központ BP. Sokkal élhetőbb volna a katonák számára mint a mostani helyzet.
- A gépek számára pedig csak egy könnyűszerkezetes garázsokat kellene kialakítani.
Ez csak saját gondolat.