A Magyar Honvédség szerepe katasztrófahelyzetekben

Magyarul a srácok akik most kinnt pakolnak és szarrááznak, meghúzzák a derekukat még túlórapénzt sem kapnak érte. Ez nagyon okos döntés volt :(

• Hűha
Reactions: Venom85
Valóban, mivel nem vagyok katona.
Csak annyit tudok, hogy SzBK megvonta az étkezést a 12 órát el nem érő kitelepülések katonáitól és megszűnt a túlórapénzt.
De éppen azért tettem fel a kérdést, hogy választ kapjak rá.
Kaja van miota egy ket helyen hat nos kifejeztek velemenyuket :oops:

• Tetszik
Reactions: nyugger
Akkor rossz volt az informacio nagy kar jol hangzott.
anno a határzár telpítésére sem kaptunk plusszpénzt aztán a végén igencsak jól fizettek (szívták is a fogukat utólag akik nem jöttek le hogy hat de ennyiért ők is lejöttek volna legalább 2 hétre.) sőt a határzár védelmére levonuló első turnus is ugyan ez volt lentvolt a váltás mikor kiderült hogy ja ezért plussz pénz jár akkor mentek főtisztek is gyalognak(hirtelen lekerültek a listáról a közkatonák javarésze voltak akik már össze voltak pakolva). rábánál is rémlik valami hasonló (de ott azthiszem kiszivárgott hogy várhatóan lessz valami rádobva a résztvevőknek)

anno a határzár telpítésére sem kaptunk plusszpénzt aztán a végén igencsak jól fizettek (szívták is a fogukat utólag akik nem jöttek le hogy hat de ennyiért ők is lejöttek volna legalább 2 hétre.) sőt a határzár védelmére levonuló első turnus is ugyan ez volt lentvolt a váltás mikor kiderült hogy ja ezért plussz pénz jár akkor mentek főtisztek is gyalognak(hirtelen lekerültek a listáról a közkatonák javarésze voltak akik már össze voltak pakolva). rábánál is rémlik valami hasonló (de ott azthiszem kiszivárgott hogy várhatóan lessz valami rádobva a résztvevőknek)
Nagyon szivesen atadom a helyem par fotisztnek de ahogy feljottek az arvizi vedekezesbol nalam jelentkezzenek egyenruha rovancsra illetve szeretnem a balancsaikat is szemugyre venni. :rolleyes: Aki meg bukik a plusz penzt fel ajanlja a beosztottainak :cool:

A "Kulisszák" mögött...

A háttérben az Operatív Csoport koordinációs tevékenysége kulcsfontosságú, hiszen a sikeres árvízi védekezés érdekében ők irányítják és felügyelik a teljes folyamatot, az előkészítéstől a végrehajtás minden fázisáig.
A logisztikai erőink is állandó készenlétben vannak, hogy minden szükséges eszköz és anyag időben a megfelelő helyre kerüljön.
A javítóműhelyekben folyamatosan karbantartják és javítják az árvízi védekezéshez használt eszközöket, hogy azok mindig üzemképesek, és azonnal bevethetők legyenek.
A konyhán eközben szorgosan készítik az élelmezési csomagokat a gáton dolgozó katonáknak, hogy folyamatosan ellátásban részesüljenek, így biztosítva a zavartalan védekezést.
Miközben katonáink többsége a mai napon is kint van a gátakon, aktívan részt véve az árvízi védekezésben.

459756971_934666862040662_8681199712492915344_n.jpg
460118772_934666925373989_8591933356512542919_n.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Venom85
Magyarul a srácok akik most kinnt pakolnak és szarrááznak, meghúzzák a derekukat még túlórapénzt sem kapnak érte. Ez nagyon okos döntés volt :(
Ez hivatásos nem zsoldossereg.
Önként lettek katonák, tudták mit választanak. A sorkatonai se kapott pénzt erre max eltavot, és ő még nem is választhatott.
Felaskudtek hogy Hazámat szolgálom.

• Tetszik
Reactions: SirHiggins
Nagyon szivesen atadom a helyem par fotisztnek de ahogy feljottek az arvizi vedekezesbol nalam jelentkezzenek egyenruha rovancsra illetve szeretnem a balancsaikat is szemugyre venni. :rolleyes: Aki meg bukik a plusz penzt fel ajanlja a beosztottainak :cool:
Óvatosan azért, nem minden főtiszt gyökér, én együtt lapátoltam délelőtt pár ftőrmel, zászlóssal, mondták hogy milyen büszkék rá hogy van ilyen "barátjuk" :D !

2013-ban a Margitszigeten 5 napért megkaptam a havi fizetésem kb 80%-át, az nagyon jó volt, kaja volt szarásig.

Hogy most mi lesz, nagyjából senki nem tudja. A csúcsot én hétvégére hallottam.

Eddig ennyi, ha hallok valami fontosat majd írom.

Óvatosan azért, nem minden főtiszt gyökér, én együtt lapátoltam délelőtt pár ftőrmel, zászlóssal, mondták hogy milyen büszkék rá hogy van ilyen "barátjuk" :D !

2013-ban a Margitszigeten 5 napért megkaptam a havi fizetésem kb 80%-át, az nagyon jó volt, kaja volt szarásig.

Hogy most mi lesz, nagyjából senki nem tudja. A csúcsot én hétvégére hallottam.

Eddig ennyi, ha hallok valami fontosat majd írom.
Szombat lesz a tetozes

• Tetszik
Reactions: zsolti