Sziasztok!
Varsóból hoztam egy kis beszámolót. Varsóban két haditechnikai kiállítás látogatható: egy a városközpontban (ingyen be lehet menni a parkba) és egy kicsit kintebb, de a belvárosi kiállítás eszközeit hamarosan kiszállítják, és onnantól minden egy helyen lesz ha minden igaz.
A fegyverek, harcjárművek döntő része 2. világháborús illetve hidegháborús szovjet haditechnika, kiegészülve pl. a magyar eredetű FUG-gal vagy a csehszlovák-lengyel OT-64 pszh-val. A teljesség igénye nélkül láthattuk a következőket: T-34, SU-76, SU-85, ISU-122, ISU-152,, IS-2 IS-3(na ezek már ritkaságok, nekem ezek voltak a csúcsok), volt egy ASU-85 is ami szintén nagy ritkaság, ha jól tudom csak a lengyelek használták a VSZ-ben az oroszokon kívül, viszont javítósátorban állt és nagyban dolgoztak rajta a srácok, így nem tudtam lefotózni.
És persze kint vannak a szokásos hidegháborús szovjet vasak, BRDM-1/2, BTR-40/50/60/152 , BWP-1(BMP-1), T-72 (sajnos letakarva), T-54, T-55AM, PT-76, 2S1 Gvozdika, lérakok és radarok (Sz-75/125, Krug, Kub, Sztrela stb), Migek, Mi-2/4/8/24, rakéták, ágyúk stb.
Sajnos a Sherman is le volt félig takarva néhány másik harckocsival együtt, tök érthetetlen módon.
A felső sarokban: IS-3, mögötte IS-2, brutális nehézharckocsik, előttük a 122 milis D-25T harckocsiágyú. (Egyébként rövid ideig nálunk is rendszerben volt az IS-2). A roncsok se semmik, Párduc és KV-1.
Az ISU-152 mögötti sátorban dolgoztak az ASU-85-ön
Balra fent: M107 175mm-es önjáró löveg, a jobb alsó sarokban pedig a klasszik AN-2. A bal alsó sarokban lévő feltehetően műszaki járműről viszont fogalmam sincs micsoda, nem volt kitáblázva, valaki felismeri?