Ez igaz, ezt mondom én is! S ugyanakkor a fiatal mv-t is kapásból teszik a személyvonatokra!b.szhatod a rendszereket ha az emberek túl vannak hajtva és emiatt hibáznak.
azannya
![]()
![]()
![]()
![]()
LMS Coronation Class
Egy rakâs hasonló èrdekes film van a YT-on.nagyon poéta kedvében volt a British Transport Films szövegírója
és a benne szereplő lokomotív
![]()
( British transport films)bizony, a közutasokból ez a kedvencemEgy rakâs hasonló èrdekes film van a YT-on.( British transport films)
PS: Tudtátok, hogy a 2VH után (1948-1953 ?) egy ideig az egész angol szâllitóipar államositva volt?
British Road Services...
Ja, meg tervgazdaság volt, előírták, hogy kinek mit és mennyit kell vetni, meg talán még a szénbányában kényszerből odavezényelt emberek dolgoztak -ha jól tudom.Egy rakâs hasonló èrdekes film van a YT-on.( British transport films)
PS: Tudtátok, hogy a 2VH után (1948-1953 ?) egy ideig az egész angol szâllitóipar államositva volt?
British Road Services...
kétlem, hogy bányászt lehetne vezényléssel 'csinálni'Ja, meg tervgazdaság volt, előírták, hogy kinek mit és mennyit kell vetni, meg talán még a szénbányában kényszerből odavezényelt emberek dolgoztak -ha jól tudom.
Akiket nem vezényeltek át a hadszíntérre, de besorozták őket.kétlem, hogy bányászt lehetne vezényléssel 'csinálni'
hülyék, akkor már inkább a front :/Akiket nem vezényeltek át a hadszíntérre, de besorozták őket.
"Bevin Boys were young British men conscripted to work in coal mines between December 1943 and March 1948, to increase the rate of coal production, which had declined through the early years of World War II."
"A sorsolás alapján az összes 18–25 év közötti férfi sorköteles 10%-a (plusz a katonai sorozás alternatívájaként önkéntesek is) közel 48 000 Bevin Boys végzett létfontosságú és veszélyes polgári sorkatonai szolgálatot a szénbányákban. Bár az utolsó szavazásra 1945 májusában került sor (nem sokkal a VE napja előtt ), az utolsó sorkatonákat csak 1948 márciusában engedték el a szolgálatból." wikipedia

Nagy részük nem önként ment oda, sokan inkább a frontra mentek volna. Mint ahogy írva lett fentebb.hülyék, akkor már inkább a front :/
![]()
poénkodtam.Nagy részük nem önként ment oda, sokan inkább a frontra mentek volna. Mint ahogy írva lett fentebb.
Érdekes, hogy nem hallottál róluk.

Öregapám is töltötte a sorkatonai szolgálata egy részét bányában.kétlem, hogy bányászt lehetne vezényléssel 'csinálni'
mint vájár?Öregapám is töltötte a sorkatonai szolgálata egy részét bányában.
Nem, mint diverzitásszakértő. Szerinted? Jó, lehet, csak lapátolta a szenet a csillébe lent, nem robbantott.mint vájár?
riszpekt minden esetre.Nem, mint diverzitásszakértő. Szerinted? Jó, lehet, csak lapátolta a szenet a csillébe lent, nem robbantott.
Ennyien – vagyis hajszálpontosan 52 926-an – mentek gyorsabban a megengedettnél egy hónap leforgása alatt, csak Budapesten. Ez egy mélységesen lehangoló szám.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..