[BIZTPOL] Románia

https://www.portfolio.hu/global/202...bajba-kerulhet-magyarorszag-szomszedja-756225
"Az egész Európai Unió legmagasabb költségvetési hiányát próbálja lefaragni Románia, mely mindent megtesz, hogy elkerülje a hitelminősítőknél a befektetésre nem ajánlott (bóvli) státuszt. Az egyébként is törékeny makrogazdasági helyzetet csak tetézi a politikai kockázat, melyet a tavaly novemberi viharos elnökválasztás megismétlése hordoz magában. A piaci szereplők már érezhetően mozgolódnak, megjelent a román állampapírok piacán például az a Franklin Templeton, mely általában azoknak az országoknak a kötvényeit veszi, ahonnan a befektetők többsége épp igyekszik távol maradni. Így volt ez Magyarország esetében is a 2010-es évek első felében, amikor több mint 10 milliárd dolláros portfóliót épített fel az amerikai hedge fund."

Aggódás van.

Meglepi...valóság...

• Hűha
Reactions: Loken

• Tetszik
Reactions: Loken

Romániát kizárták az amerikai vízummentességi programból

Erdélyi születési hellyel magyar útlevéllel sem mehetsz vízum nélkül. Nem kapod meg az online engedélyt.

" A DHS honlapján pénteken közzétett tájékoztatásban emlékeztettek, hogy a Biden-kormányzat „a biztonsági aggályok ellenére” 2025. január 9-én bejelentette Románia felvételét a vízummentességi programba, március 25-én azonban a belbiztonsági minisztérium közölte, hogy felülvizsgálja a döntést és felfüggesztette annak gyakorlatba ültetését, emlékeztet az Agerpres hírügynökség.- a Maszol.ro portálról "

Most vajon tényleg a kockázatok miatt, vagy mert Bidenék döntöttek anno róla és csakazértis...

" A DHS honlapján pénteken közzétett tájékoztatásban emlékeztettek, hogy a Biden-kormányzat „a biztonsági aggályok ellenére” 2025. január 9-én bejelentette Románia felvételét a vízummentességi programba, március 25-én azonban a belbiztonsági minisztérium közölte, hogy felülvizsgálja a döntést és felfüggesztette annak gyakorlatba ültetését, emlékeztet az Agerpres hírügynökség.- a Maszol.ro portálról "

Most vajon tényleg a kockázatok miatt, vagy mert Bidenék döntöttek anno róla és csakazértis...
Lehet gond van a független objektív igazságszolgáltatással, lásd megsemmisített választások, kizárt ellenzéki jelöltek. :D

Exit poll: a felmérések szerint George Simion nyerte az elnökválasztás első fordulóját

Hát eddig nagyon durván vezet.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nagyon visszaüt a tavalyi Alkotmánybírósági puccs.
Ösztönből, mivel gyűlöli a magyarokat, azt mondom jobb lenne ha bukna a második fordulóban.
Másrészt ha nyer durva káosz is jöhet, mert a parlamentben kisebbsége lesz.

• Tetszik
Reactions: Loken and milagro