Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
3 680
7 173
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 553
40 681
113

• Tetszik
Reactions: fishbed

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
303
1 252
93
A Domino55 minden részét gyártják most is.
A kínaiaknak tényleg nem sikerül összekalapálni a bizbert, ha te nem akarod elhinni, nem kell. Szerintem erről már írtam ide két éve is, tavaly is. Sőt, mondok jobbat, a felsővezetékkel sem boldogultak, azt is magyarok tervezték végül, sok kínai elemmel, aminél a legjobb rész az volt, hogy a kínaiak végig hazudták a tevezést, aztán kiderült hogy mondjuk az ő transzormátoruk kétszer nehezebb annál, mint amit állítottak...
És igen, a vasutas szakma tátott szájjal nézi, hogy ezek mennyit bénáznak, mikor mindenki azt várta, hogy a határidő elött majd pikk-pakk készen lesznek, hiszen otthon fossák ki a vasutvonalakat.
Amikor szembesültek azzal, hogy van környezetvédelem, meg hasonló dolgok, pl nem lehet mindent kisajátítani akkor is csodálkoztak. Még forgattak filmet is róla, hogy nálunk megszámolják a teknősöket és a virágokat a második vágány helyén...
Biztos te jobban tudod.

Viszont a BuBe vasútépítésnél nem az építkezésen csúszott el a dolog, hanem a Magyar Állam - MÁV engedélyezésén csúsztak 16 hónapot. Ezt a 16 hónapos csúszást kell behoznia a kivitelezőnek. Az ÉKM kéviselői talvaly nyáron keresték meg a kínai építőt, hogy jelezzék a csúszás miatt az államközi szerződésben szeretnénk határidőt módosítani. A kínai fél válasza az volt, hogy ilyen szerződésmódosítást náluk senki sem fog aláírni, az építők pörögjenek fel.

• Hűha
Reactions: fip7 and Kim Philby

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
3 680
7 173
113
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: Nber and Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 553
40 681
113
Vannak ott is bajok...

• Hűha
Reactions: yrkon

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 553
40 681
113
Meg itt is...

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 962
14 884
113
"...Egy látványos példával illusztrálták a kínai fejlődés alapjait. Az ázsiai ország jelentősen növelte az elmúlt években a mérnökhallgatók számát, évente 2,5 millió mérnököt és kutatás-fejlesztő mérnököt képez, szemben az Egyesült Államok 250 ezres, valamint Európa 500 ezres adatával..."

Gyakorlatilag ezzel riogatok évek óta...

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 848
65 825
113
"...Egy látványos példával illusztrálták a kínai fejlődés alapjait. Az ázsiai ország jelentősen növelte az elmúlt években a mérnökhallgatók számát, évente 2,5 millió mérnököt és kutatás-fejlesztő mérnököt képez, szemben az Egyesült Államok 250 ezres, valamint Európa 500 ezres adatával..."

Gyakorlatilag ezzel riogatok évek óta...
Miből gondolhaja valaki, hogy "Europa" képes lecserélni azt a beton futócipőt, azt nem tudom. A leirtakból nekem az jön le, hogy bizony azon a konferencián szépitették szokás szerint a helyzetet.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 741
29 615
113
Hétvégén kinek kell szólni, ha az úttesten nnaaaaaaagyon naaaagy olajfolt van?
Ti. Margitsziget. Szerintem vmik busz elfosta magát és a fél szigeten keresztül durva olajszennyeződés van
az Árpád-híd felé menő sávban.
Bringásoknak életveszély. Bár én nem edzek arra, csak átkorzózok, de egy csaj pl. a Szállodáknál megfogta az aszfaltot. :/

• Hűha
Reactions: Kim Philby

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 164
38 338
113
Hétvégén kinek kell szólni, ha az úttesten nnaaaaaaagyon naaaagy olajfolt van?
Ti. Margitsziget. Szerintem vmik busz elfosta magát és a fél szigeten keresztül durva olajszennyeződés van
az Árpád-híd felé menő sávban.
Bringásoknak életveszély. Bár én nem edzek arra, csak átkorzózok, de egy csaj pl. a Szállodáknál megfogta az aszfaltot. :/
FKF, vagy közút, de mivel BP ezért szerintem FKF

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
3 044
6 635
113
Idegesítő, hogy kínában,indiában alapvetően èlhető áron lát folyton autókat az ember

Pár hete hallottam valamelyik rádióban, hogy Kínában kb. az európai belépő szint árának a feléből vehetsz új autót. Két apró hibával: nincsenek benne az Európában előírt biztonsági és környezetvédelmi felszerelések, illetve jellemzően 5-6 évig használják és utána selejtezik őket.