Az végülis igaz, hogy egy szeméttelep mellett olcsóbb az ingatlan ára.
Ezekkel a felhőkarcolókkal meg úgy vagyok, hogy a külföldi utjaikon posztolgatja a budapesti liberális elit, milyen szép tutifranko, itthon még jujj nem akarom.
De ettől függetlenül azon lehetett volna módosítani, mi épüljön pontosan.
Mi zárta ki, hogy ott is lakásokat építésenek az arabok?? Qrvára semmi.
Ha újra panel kell Pestre hát nem tudom. Menj el Dunaújvárosba, vmelyik paneldzsungelbe, élj ott három hónapot, aztán döntsd el arra vágysz -e.
Egyébként az egész világon felfelé mennek az ingatlanárak. Budapest még így is le van maradva árban. Tehát ami qrvadrága most is nem hiszem hogy olcsóbb lesz ha újabb paneleket huzol fel. Sajnos a külföldi és hazai befektetési vagy airbnb célú ingatlan szerzést nehéz szabályozni, az nyomja valószínűleg legjobban az árakat.
Állami bérlakásépítési program az örök dogma, de volt rá példa, hogy vhol segitett??
Én hogy tudtam házat építeni?
Először is 18 évig albérletben laktam. Volt hogy én, volt hogy külföldön a cég fizette. ( de csak akkor fizette, ha az itthonit fenntartom és fizetem

)
4 évet dolgoztam a németeknél, hogy legyen egy alapom. Amelllé felvettem az 5%-os lakásépítési áfa kedvezményt, ez jó 20%-al lenyomta az árat. Mindenét a konyhabútorig, amit a fővállalkozó alá beletettem.
Nem nagyvárosban építettem, hanem elmentem 25 km-t arrébb és harmada volt a telekár.
Illetve felvettem egy rövid lejáratú magas havi törlesztésű hitelt. Amikor felepítettem utána újra kimentem külföldre dolgozni másfél -két évre, előtörlesztettem és kifizettem 5 év alatt.
Erre mkinek lehetősége van.
Nem kell mindig az államra várni.
De ha az állam, mit adtak nekünk a rómaiak?
Most drágább a lakás, ház ez egyébként világéletemben így volt, kivéve, amikor a devizahitelekkel bedöntöttek több millió embert.
Viszont most rengeteg olyan kedvezmény van, amivel én nem élhettem..
Ha lesz feleséged, odadobnak hozzátok 10 milliót babaváróra.
Van csok, falusi csok.1-től, 15 millióig a vissza nem térítendő.
A hitel kevesebb mint a fele a piaci hitelnek. 3%???
Van gyerek utáni adókedvezmény.
25 alatt 0 Szja, 30 alatt ha becsúszik egy gyerek újra 0 Szja lesz az asszonynak. Stb,stb..
Amikor én kezdtem, évtizedekig a béred 60%-át vette el az állam, ma minden kedvezmény nélkül 66% marad nálad és erre jönnek a kedvezmények.