[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 269
141 915
113
ahol konkrétan azt írta hogy mi az oroszok pártján vagyunk hivatásosként, az miért lehet baj...
A baj hogy olyan helyzet alakult ki ami miatt egyáltalán a gyanúja felmerülhet hogy arra a kapura focizik az ország..

És ez a szolgálatok szerint is inkább probléma mint hogy leírja...

• Tetszik
Reactions: Chima3ra

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 731
19 026
113
Sosem állítottam, hogy az vagyok es le is irtam mar perszor, hogy nem vagyok az. De csak, hogy megnyugodj, ha holnap elmennék a személyügyre, hogy vegyenek át hivatásos állományba, akkor szeptember 1-től már az is lennék.

Mondok jobbat, teljesen ki van üresítve az, hogy hivatásos. Olyannyira, hogy a frissen végzett hadnagyok már nem hivatásos, hanem szerződéses jogviszonyban szolgálnak.
Elvileg meg is akarjak szuntetni azt hogy “hivatasos” szo.
Lesz majd idovel
-Honved statusz
-Rendeszeti statusz
-Penzugyor statusz
-stb

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 915
113
Kész szerencse, hogy a kutyát nem érdekli, hogy szerinted ki hazafi és ki nem.
Mondjuk az komolyan érdekel, hogy honnan veszed a bátorságot bárkinek a hazafiasságának a kétsegbevonásahoz?
Onnan hogy értelmezem hogy mit ír le évek óta mikor a hazájáról van szó? Nem olyan nehéz ez veled kapcsolatban mint gondolod.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and fip7

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 823
91 171
113
Onnan hogy értelmezem hogy mit ír le évek óta mikor a hazájáról van szó? Nem olyan nehéz ez veled kapcsolatban mint gondolod.
Maga az elv, hogy te meg vagy győződve arról, hogy az az igazi hazafi akit te értekrended szerint az és aki nem olyan, az már nem is lehet hazafi.
Na ez a nagy problémám azzal amit írtál.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 915
113
A baj hogy olyan helyzet alakult ki ami miatt egyáltalán a gyanúja felmerülhet hogy arra a kapura focizik az ország..

És ez a szolgálatok szerint is inkább probléma mint hogy leírja...
Nos ha jól tudom a szolgálatok feladata az aktuális vezetés által meghatározott feladatok végrehajtása, illetve azok ellenőrzése. Ha találnak valamit, Szijjártó vagy Viktor orosz kém, elő a farbával, szeretném tudni én is mi a valóság. Ha meg nem az, akkor kutya kötelességük az aktuális végrehajtó hatalom által megszabott irányba tevékenykedni. Szerintem az nem frankó, mikor a politika meghatározza az irányvonalat, azt pl. a volt vezérkari főnök ezzel szembemenve kint kajabálja önfelhatalmazással mint Romolusz hogy Slava Ukraini. Kiabálja akkor ha azt a felhatalmazást kapta!

Az hogy felmerülhet hogy arra a kapura játszunk, többek közt az ilyen kis dolgokból is táplálkozhat ami kinyilatkoztatást Dudi tett tegnap. NULLA valóságalappal, mert én meg mondom látom a saját szememmel hogy itt ápolják nálunk a sérült ukránokat, tudom hogy mennyit segítünk az ukránoknak, hogy mást ne mondjak ha nem kapnánk tőlünk az áramot, meg a harccselekményeikhez szükséges gázolajat, igen hamar leszopnák magukat!

Szóval nem, nem az oroszokért játszunk, hanem magunkért, ezt csak az nem látja hogy így van, aki nem akarja.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 915
113
Maga az elv, hogy te meg vagy győződve arról, hogy az az igazi hazafi akit te értekrended szerint az és aki nem olyan, az már nem is lehet hazafi.
Na ez a nagy problémám azzal amit írtál.
Nem tudod szétdumálni, szerintem a közös hazánk Oroszország érdekében nem szállít fegyvert Ukrajnának, és velük vagyunk. Elárultuk a szent ügyet, amiért csak vért, gyógyszer, kötszert, meleg ruhát, aksikat, rádiókommunikákciós eszközöket, gázolajat, áramot, generátorokat adtunk és adunk nekik, gyógyítjuk a katonáik, üdültetjük és iskoláztatjuk saját nyelvükön a gyerekeik, ellátjuk a menekültjeik, meg engedjük a fegyvertranszportot rajtunk KERESZTÜL, de közvetlenül BE nem, illetve valóban fegyvert nem adtunk.

Ezért ők cserében annyi hálát adtak, nem basztatják a mieink, és úgy általában korrektül bánnak velünk, nem fenyegetnek, aláznak, minden fasza.

Cseh2-t nézed?!

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 823
91 171
113
Nos ha jól tudom a szolgálatok feladata az aktuális vezetés által meghatározott feladatok végrehajtása, illetve azok ellenőrzése. Ha találnak valamit, Szijjártó vagy Viktor orosz kém, elő a farbával, szeretném tudni én is mi a valóság. Ha meg nem az, akkor kutya kötelességük az aktuális végrehajtó hatalom által megszabott irányba tevékenykedni. Szerintem az nem frankó, mikor a politika meghatározza az irányvonalat, azt pl. a volt vezérkari főnök ezzel szembemenve kint kajabálja önfelhatalmazással mint Romolusz hogy Slava Ukraini. Kiabálja akkor ha azt a felhatalmazást kapta!

Az hogy felmerülhet hogy arra a kapura játszunk, többek közt az ilyen kis dolgokból is táplálkozhat ami kinyilatkoztatást Dudi tett tegnap. NULLA valóságalappal, mert én meg mondom látom a saját szememmel hogy itt ápolják nálunk a sérült ukránokat, tudom hogy mennyit segítünk az ukránoknak, hogy mást ne mondjak ha nem kapnánk tőlünk az áramot, meg a harccselekményeikhez szükséges gázolajat, igen hamar leszopnák magukat!

Szóval nem, nem az oroszokért játszunk, hanem magunkért, ezt csak az nem látja hogy így van, aki nem akarja.
Mit is állítottam tegnap?

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 915
113
Mit is állítottam tegnap?
Azt drága barátom, mikor én leírtam hogy miért nem a lengyelektől kért tanácsot Trump, mert hogy Ők TÉNYSZERŰEN elfogultak az ukránok mellett, az oroszok ellen, tőlük reális objektív véleményre nem számíthattak, TE beírtad hogy tőlünk sem csak ellenkező előjellel.

Tehát akkor magyarul, Magyarország annyira Ukránfob mint a lengyel ruszofób, és annyira támogatja Oroszországot mint a lengyelek az Ukránokat.

Szívesen a soraid értelmezését.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 823
91 171
113
Nem tudod szétdumálni, szerintem a közös hazánk Oroszország érdekében nem szállít fegyvert Ukrajnának, és velük vagyunk. Elárultuk a szent ügyet, amiért csak vért, gyógyszer, kötszert, meleg ruhát, aksikat, rádiókommunikákciós eszközöket, gázolajat, áramot, generátorokat adtunk és adunk nekik, gyógyítjuk a katonáik, üdültetjük és iskoláztatjuk saját nyelvükön a gyerekeik, ellátjuk a menekültjeik, meg engedjük a fegyvertranszportot rajtunk KERESZTÜL, de közvetlenül BE nem, illetve valóban fegyvert nem adtunk.

Ezért ők cserében annyi hálát adtak, nem basztatják a mieink, és úgy általában korrektül bánnak velünk, nem fenyegetnek, aláznak, minden fasza.

Cseh2-t nézed?!
Az nagyon egyoldalú érvelés, mert azt elfelejted, hogy mi nagyon sok folyamat kerékkötői vagyunk (megallítani nem tudjuk őket, de lassítani igen) és valahogy szinte minden esetben mi vagyunk azok akik kilógnak/kibeszelnek az európai Ukrajnával kapcsolatos egyetértésből.

• Vicces
  • Hűha
Reactions: Kim Philby and fip7

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 269
141 915
113
l. a volt vezérkari főnök ezzel szembemenve kint kajabálja önfelhatalmazással mint Romolusz hogy Slava Ukraini. Kiabálja akkor ha azt a felhatalmazást kapta!
Kapott :rolleyes: :rolleyes:

Ahogy a minisztérium által validàlt tàrgyalási dossziét és felkészítést és hogy kivel hova mehet és kivel fog beszélni...

De most kiváló propaganda anyag hogy most hogy szembefordult a koràbbi gazdájával akinek kiárulta előtte a katonáit sok lelkifurka nèlkül....
( roppant gerincesen)

Arról meg hogy amúgy mik mentek itt ukrajna támogatása kapcsán valójában és mi az amit nyilvánosságra hoztak inkább hagyjuk...

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 823
91 171
113
Azt drága barátom, mikor én leírtam hogy miért nem a lengyelektől kért tanácsot Trump, mert hogy Ők TÉNYSZERŰEN elfogultak az ukránok mellett, az oroszok ellen, tőlük reális objektív véleményre nem számíthattak, TE beírtad hogy tőlünk sem csak ellenkező előjellel.

Tehát akkor magyarul, Magyarország annyira Ukránfob mint a lengyel ruszofób, és annyira támogatja Oroszországot mint a lengyelek az Ukránokat.

Szívesen a soraid értelmezését.
Ne adj olyan mondatokat a számba, amit nem mondtam! Ez alapvető, ha az ember beszélgetni akar.

Amit mondtam, azt tartom is, amit meg te belemagyarázol azt meg te magyarazod bele nem én mondom!

Es ahogy már leírtam: a mi állaspontunk a bármi áron béke, tehát azon az áron is hogy az oroszok totális győzelmet aratnak.
Ez ugyanolyan elfogult vélemény mint a lengyel csak ellentétes előjelű.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 731
19 026
113
De most kiváló propaganda anyag hogy most hogy szembefordult a koràbbi gazdájával akinek kiárulta előtte a katonáit sok lelkifurka nèlkül....
( roppant gerincesen)
Ilyenek a vezeto beosztasuak, legalabbis tobbsege ha kell barkit bealdoz csak ne valtsak le…mondjuk ezert tartanak itt a fegyveres testuletek, en meg lattam vezetot fellalni mert nem tudta megvedeni par szaz emberenek erdeket, az utolso volt.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 915
113
Az nagyon egyoldalú érvelés, mert azt elfelejted, hogy mi nagyon sok folyamat kerékkötői vagyunk (megallítani nem tudjuk őket, de lassítani igen) és valahogy szinte minden esetben mi vagyunk azok akik kilógnak/kibeszelnek az európai Ukrajnával kapcsolatos egyetértésből.
De baszod, igazunk van! Saját szemüvegen keresztül nézve ez a magyar érdek, ehhez nagyon hülyének kell lenni hogy valaki ne lássa! Miért jó az neked, hogy közös hitelből pl. mi is fizessük az amcsi cégeknél megvásárolt fegyvert amit az ukránok alól lőnek majd ki az oroszok, vázold már fel?!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 915
113
Ne adj olyan mondatokat a számba, amit nem mondtam! Ez alapvető, ha az ember beszélgetni akar.

Amit mondtam, azt tartom is, amit meg te belemagyarázol azt meg te magyarazod bele nem én mondom!

Es ahogy már leírtam: a mi állaspontunk a bármi áron béke, tehát azon az áron is hogy az oroszok totális győzelmet aratnak.
Ez ugyanolyan elfogult vélemény mint a lengyel csak ellentétes előjelű.
Jó, értem, nem is úgy gondoltad ahogy írtad, meg lehet ott se voltál, ha felvétel van róla háttal álltál. Értem.

Befejeztem.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 915
113
Kapott :rolleyes: :rolleyes:

Ahogy a minisztérium által validàlt tàrgyalási dossziét és felkészítést és hogy kivel hova mehet és kivel fog beszélni...

( roppant gerincesen)

Arról meg hogy amúgy mik mentek itt ukrajna támogatása kapcsán valójában és mi az amit nyilvánosságra hoztak inkább hagyjuk...

Na most ez egy olyan dolog, hogy ezt én innen eldönteni srácok nem tudom, de tényleg nem, hogy Romolusz mester az Zaluzsnijjal cimborált-e valójában jobban mint a kormányzati felhatalmazása kérte volna, vagy sem, ahogy láttam saját szájából - ha váltás lesz lesznek telefonszámok neki - vagy tényleg full mocskos fideszpropaganda az egész, hogy kiment és kormány utasításra szopkodta fel az ukránokat Slava ukraini kiabálással, amit most a Fideszpropi olvas rá a tokás RSZR gravírozott tükrös volt nagyemberetekre.

Nem tudom eldönteni.

TE is leírtad mint hivatásos tiszt ezt ide, de marha kíváncsi vagyok rá hogy ott voltál, és úgy tudod ezt 100%-ra, vagy csak mesélte XY?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 823
91 171
113
De baszod, igazunk van! Saját szemüvegen keresztül nézve ez a magyar érdek, ehhez nagyon hülyének kell lenni hogy valaki ne lássa! Miért jó az neked, hogy közös hitelből pl. mi is fizessük az amcsi cégeknél megvásárolt fegyvert amit az ukránok alól lőnek majd ki az oroszok, vázold már fel?!
Milyen magyar érdek az, hogy egy amúgy gyenge Ukrajna helyett a világ legerősebb atomhatalma (aki meg a miniszterlenök szerint is fegyverrel szerez érvényt az akaratának) legyen a szomszédunk aki ha érdekei azt kívánják támadólag lép fel a szomszédaival szemben? Tudod Oroszország a jelen és a középtáv egyik legnagyobb biztonsági kockázataként van nyilvántartva az EU-ban és a NATO-ban. Milyen magyar érdek az, hogy 800km helyett a szomszédai legyünk?

Lehet, hogy neked nem tűnt fel, de Ukrajnával szemben vannak tárgyalási pozícióink, viszont Oroszországgal szemben nincsenek. Magyarázd el, hogy milyen érdekünk egy olyan szomszéd, akivel szemben nincs tárgyalási pozíciónk.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 269
141 915
113
Hát itt szàmot kéne vetni hogy megéri e beszállni a hitelbe ha annak elutasítása azzal jár, hogy a gazdasági blokk amiben vagyunk és reálisan nen tudjuk kiváltani utána taknyosra szopat minket....

Szlovákia kicsit kissebb mellényel lóg ki a sorból nincs is annyit ütve.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 915
113
Milyen magyar érdek az, hogy egy amúgy gyenge Ukrajna helyett a világ legerősebb atomhatalma (aki meg a miniszterlenök szerint is fegyverrel szerez érvényt az akaratának) legyen a szomszédunk aki ha érdekei azt kívánják támadólag lép fel a szomszédaival szemben? Tudod Oroszország a jelen és a középtáv egyik legnagyobb biztonsági kockázataként van nyilvántartva az EU-ban és a NATO-ban. Milyen magyar érdek az, hogy 800km helyett a szomszédai legyünk?

Lehet, hogy neked nem tűnt fel, de Ukrajnával szemben vannak tárgyalási pozícióink, viszont Oroszországgal szemben nincsenek. Magyarázd el, hogy milyen érdekünk egy olyan szomszéd, akivel szemben nincs tárgyalási pozíciónk.
Soha nem lesz Oroszország a szomszédunk. Ez soha nem is volt magyar stratégia, teljesen irreális is lenne, a Dnyeperig sem jutottak el, és lassan vége a bulinak. Soha egyetlen hivatalban lévő magyar vezető nem is mondott mást, mint hogy a NATO tagja vagyunk, Ukrajna a megtámadott fél, SEGÍTJÜK őket mindennel kivéve fegyver, és nem Ukrajna ellen, hanem a béketárgyalások mellett állt ki a magyar külügy, konzekvensen, az elejétől azt mondják, mondjuk hogy tárgyalások, tűzszünet, békemegállapodás kell, harctéri realitás miatt minél később, annál kevesebb és szarabb állapotban marad meg Ukrajnából.

HARD FACT!

Mindenki aki mást mond, az elnézést kérek de HAZUDIK!