[HUN] MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázis / MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár (Kecskemét)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 218
56 490
113
Csak ha valaki azért kockáztat, hogy a szervezet képességein a lyukak be legyenek tömködve, az ritkán kezd hirtelen magánakciókba pont az ellenkező irányban.
Az, hogy mi az "érzékeny" meg inkább hagyjuk...
Nem tolerálható akkor sem ha kibeszél. Felhívni azt a sajtóorgánumot, ami nyilván valóan marha nagy balhét fog csapni, árulás, kibeszélés az akolból. Morálisan én elhiszem hogy jót akart vele, de értse meg mindenki, hogy nem hagyható retorzió nélkül, mert utána szétesik minden ha ez elfogadott lesz egy szervezeten belül, hogy ha valami nem tetszik, VÉLT vagy VALÓS sérelem ér, hívom egyből Fidesz kormány alatt a Telexet, Tisza, DK, MSZP etc. kormány alatt meg az Origót vagy egyből a Megafont és sírok egy sort!

NEM TOLERÁLHATÓ, ez van!

• Vicces
Reactions: gepard145

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 374
13 690
113
Tisztában vagyok vele. Ebből ért a rendszer, ahogy leírtam feljebb, hogy meg még ilyenebbekből, pl. megfulladt tűzoltó, megszúrt rendőr, etc...

Nos, ettől függetlenül a szivárogtatót megértem hogy kirúgták, Krisss. Aki ezt kiszivárogtatja szánt szándékkal, az ha kell kiszivárogtathat mást is, ami érzékenyebb is lehet akár. Szervezeti kultúrába pláne a Honvédségnél nem szabad hogy beleférjen retorzió nélkül, hogy valaki DIREKT szivárogtat. Lehet szar ember vagyok, de megértem hogy miért lett eltávolítva...

Ember, vedd észre, hogy az ilyen szivárogtatások azok valami legvégső elkeseredett lépések.
Ezek, ha lehetne, hagynák éhen és szomjan halni a teljes Honvédséget, csakhogy a Bayerral felépíttethessenek még egy felesleges irodaházat.
Azért jutnak ide a szivárogtatók, mert nekik már azért mindegy, mert ha nem történik változás, akkor ugyan úgy nem tudja elvégezni a feladatát, mintha kirúgnák. Százak, ha nem ezrek érzik azt egyre hosszabb ideje, hogy háttérbohócnak vannak ott a huszárbohóc előadásához -most éppen. Ez mire perspektíva? Mire perspektíva az, hogy egy katona legjobb esetben keres annyit egy hónap alatt, amennyit egy festő egy hét alatt megkeres?
Meg milyen szervezeti kultúráról beszélsz? Szétverik a bús fenébe az egészet.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 304
14 592
113
árulás, kibeszélés az akolból
Mi van, ha az állomány szivárogtató tagjaiban az merül fel, hogy az összképet elnézve, a vezetéssel (legyen az politikai, katonai, mindegy most nem gondolok semmi konkrétra csak általában mondom), annak szándékaival és cselekedeteivel valami nem stimmel o_O
Ami mondjuk több, mint puszta poltikai világlátásból adódó nézetkülönbség.

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 968
6 409
113
Ennek mi értelme lenne??

Kijön a nyomozás eredménye, hogy jééé, hát az ukránok voltak. Még jobban lehet ellenük hergelni, magyarázni, hogy miért blokkoljuk őket, vagy pl a magyar kémek elkapására egy ellen válasz a sajtónak, közönségnek.

De lehet, hogy "nyulat akarnak kiugrasztani" vele, ha kiderítik ki szivárogtatott, csinálhatnak megint tisztogatást.

De lehet ez egy Tisza elleni/Szendi elmozdítása elleni terv első lépése is akár.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 238
10 223
113
Kijön a nyomozás eredménye, hogy jééé, hát az ukránok voltak. Még jobban lehet ellenük hergelni, magyarázni, hogy miért blokkoljuk őket, vagy pl a magyar kémek elkapására egy ellen válasz a sajtónak, közönségnek.

De lehet, hogy "nyulat akarnak kiugrasztani" vele, ha kiderítik ki szivárogtatott, csinálhatnak megint tisztogatást.

De lehet ez egy Tisza elleni/Szendi elmozdítása elleni terv első lépése is akár.
Talán megnyugtató valamilyen mestertervet belelátni a dolgokba, mert félelmetes szembenézni azzal a valószínű lehetőséggel, hogy ilyen sok a lyuk a rendszeren és szakmaiatlan gyenge sz*rrá lett rohasztva az egész.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 218
56 490
113
Mi van, ha az állomány szivárogtató tagjaiban az merül fel, hogy az összképet elnézve, a vezetéssel (legyen az politikai, katonai, mindegy most nem gondolok semmi konkrétra csak általában mondom), annak szándékaival és cselekedeteivel valami nem stimmel o_O
Ami mondjuk több, mint puszta poltikai világlátásból adódó nézetkülönbség.
Ez annyira sejtetni akart, hogy értelmezni sem tudom.

Ezért teljesen általánosan tudok csak válaszolni: felesküdtél hogy végrehajtod a parancsot, legjobb tudásod szerint. Amíg nem ütközik egyértelműen jogszabályba, kérdés nem merülhet fel. Nem tetszik az irány? Elmész négy évente és legjobb tudásod szerint választasz, ha szerencséd van a többség akarata egybe esik a tiéddel, és más fogja osztani a parancsokat.

Egyszerűen nekem érthetetlen, hogy bárki aki felesküdött egy parancs uralmi rendszerben azt gondolja hogy majd Ő jót tesz azzal ha szivárogtat!

A legnagyobb ellensége egy modern társadalomnak az anarchia! Pláne nem elfogadható ez egy alá-fölérendeltségben, szigorú parancs uralmi rendszerben működő szervezetben. Az a vég, mikor valaki demokráciásat akar játszani és hagyják neki pl. nálunk egy káresetnél! Egyértelmű vezetésnek kell lennie, egyértelmű felelősséggel. Ha szar parancsot kapsz, végrehajtod, azt majd kivizsgálják aki adta miért adta, jól adta e mikor lesz rá idő. Egy rossz döntés is jobb nálunk pl. mint egy megkésett, vagy nem megszületett döntés.

Konkrétan sok hülye parancsot hajtottam már végre én is, de eszembe nem volt hogy rohangáljak újságírókhoz, s ha ne adja az ég most majd Magyar Péter lesz a befutó, bár nem kimondottan szimpatikus, alapvetés hogy akkor is a legjobb tudásom szerint, és nem az origóhoz rohangálva fogom szolgálni NEM ŐT, hanem a hazámat, a társadalmat, amit hiszem hogy úgy tudom tenni a leghatékonyabban, hogy figyelek a szervezeti integritás megőrzésére.

• Robot
Reactions: Busho3301

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 218
56 490
113

Mondjuk én ha a szívemre teszem a kezem, azt gondolom hogy az ukránokhoz kerültek ilyen vagy olyan módon azok az alkatrészek, erről azért engem nagyon győzködni nem kell...

• Tetszik
Reactions: endre

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 360
142 334
113
Mondjuk én ha a szívemre teszem a kezem, azt gondolom hogy az ukránokhoz kerültek ilyen vagy olyan módon azok az alkatrészek, erről azért engem nagyon győzködni nem kell...
Szerinted a 20 éve ott rohadó esélyesen tényleg működésképtelen cuccokkal mire mennének? A lengyelektől kapnak hozzá olyat ami működik és sokkal jobb a teljesítménye.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 218
56 490
113
Szerinted a 20 éve ott rohadó esélyesen tényleg működésképtelen cuccokkal mire mennének? A lengyelektől kapnak hozzá olyat ami működik és sokkal jobb a teljesítménye.
Fogalmam sincs még arról sem hogy mi tűnt el tényleg, meg mennyire rohadt szét mondjuk egy Allesmor által fogyóeszköz radar működéséhez nélkülözhetetlen de fogyóeszköz, már nem gyártásban lévő pl. Magnetron, egyéb nem feltétlen mozgó alkatrészek. Krisss, nem tudom. Hírzárlat van, meg nyomozás. Egyet valószinűsítek, nem a mostani kormány érdeke volt hogy ez kiderüljön, mert nekik ez über cink, szerintem is, és én finoman szólva nem vagyok az aki keresi mint egy vakhű ellenzéki hogy hol lehet rájuk taposni.
Ruszin soha nem volt ennek a bázisnak a parancsnoka, ellenben azonnal posztolt - tök igaza van ebben - hogy Bob felelősségét meg kell nézni, így az MH, úgy a HM.

Én csak olvasok a sorok közt, és nekem egyértelmű a "kinek az érdeke" kérdésre hogy nem a Fideszé hogy ez megtörtént, és kiderült. Szóval szerintem ami onnan eltűnt, nem vasasok vitték el, elektronika tűnt el, ami húsz év után is egy spec mágnes, katódsugárcső, hőpellengátor etc lehet hogy használható, s ebben az esetben ha ezt a lengyelek nem gyártják, mert minden Ők sem tudnak, még akár kellhet is nekik.

Ez vagy így van, vagy nem, szerintem még te sem tudod ezt teljesen kizárni, én meg pláne nem tudok semmit, csak amit pro-kontra olvashattam róla. Egy biztos, BOB-nak nem jött jól.

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 968
6 409
113

Amilyen sz@rkavarás van már manapság a világban, nagyon sok háttér dolgot nem tudunk sokmindenről, így szerintem bármilyen verzió igaz lehet Kecsó kapcsán. Annyi csak, amit @krisss is írt, hogy 20 éve kint rohadó alkatrész biztos, hogy működik is? Ráadásul mivel radar, még érzékeny cucc is, hiába van orrkúp alatt

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 360
142 334
113
csak olvasok a sorok közt, és nekem egyértelmű a "kinek az érdeke" kérdésre hogy nem a Fideszé hogy ez megtörtént, és kiderült.
Nem látod a sorokat mert a könyvet még írják.
Ha elcsitul akkor valóban nem, ha viszont ráépítenek egy narratív offenzívát ráfordulva a választásokra akkor már közel sem ennyire egyértelmű a helyzet. Ha esetleg közben a látványos öntisztulás és/vagy ellenzéki/ukrán sározás során beáldoznak egy mindneki számára egyre kellementlenebb minisztert is (aki szintén "luxizós" hogy Lázárt idézzem) még teljesen jól is kijöhet.

De szerintem szépen elcsitul és elfolyik a langyos húgyba.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 218
56 490
113
Amilyen sz@rkavarás van már manapság a világban, nagyon sok háttér dolgot nem tudunk sokmindenről, így szerintem bármilyen verzió igaz lehet Kecsó kapcsán. Annyi csak, amit @krisss is írt, hogy 20 éve kint rohadó alkatrész biztos, hogy működik is? Ráadásul mivel radar, még érzékeny cucc is, hiába van orrkúp alatt
Egy gerjesztésre használt spec mágnes? Egy katódsugárcső, bármilyen nem mozgó alkatrész? Igen, szerintem működhet 20 év után is akár.

• Tetszik
Reactions: Törppapa and endre

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 218
56 490
113
Ha elcsitul akkor valóban nem, ha viszont ráépítenek egy narratív offenzívát ráfordulva a választásokra akkor már közel sem ennyire egyértelmű a helyzet. Ha esetleg közben a látványos öntisztulás és/vagy ellenzéki/ukrán sározás során beáldoznak egy mindneki számára egyre kellementlenebb minisztert is (aki szintén "luxizós" hogy Lázárt idézzem) még teljesen jól is kijöhet.

Meglátjuk, még alakul és akkor tisztábban fogunk látni szerintem is. Hozzáteszem az ukránokat nálam nem kell sározzák a mieink, sározzák azok magukat bőven pont eleget hogy unszimpátiám legyen nem a nép, hanem a jelenlegi vezetésükkel szemben. Ha Bob belebukna, megint durrantanék egy pezsgőt, az egyetlen számunkra pozitív hozadéka lehetne ennek az ügynek ha menne egy olyan ember, aki tényleg bele van szerelmesedve abba hogy KC-ból hogy lehet lovashuszárt ugratni, és elüldözte Maróth Gáspárt.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 842
105 605
113
Fogalmam sincs még arról sem hogy mi tűnt el tényleg, meg mennyire rohadt szét mondjuk egy Allesmor által fogyóeszköz radar működéséhez nélkülözhetetlen de fogyóeszköz, már nem gyártásban lévő pl. Magnetron, egyéb nem feltétlen mozgó alkatrészek. Krisss, nem tudom. Hírzárlat van, meg nyomozás. Egyet valószinűsítek, nem a mostani kormány érdeke volt hogy ez kiderüljön, mert nekik ez über cink, szerintem is, és én finoman szólva nem vagyok az aki keresi mint egy vakhű ellenzéki hogy hol lehet rájuk taposni.
Ruszin soha nem volt ennek a bázisnak a parancsnoka, ellenben azonnal posztolt - tök igaza van ebben - hogy Bob felelősségét meg kell nézni, így az MH, úgy a HM.

Én csak olvasok a sorok közt, és nekem egyértelmű a "kinek az érdeke" kérdésre hogy nem a Fideszé hogy ez megtörtént, és kiderült. Szóval szerintem ami onnan eltűnt, nem vasasok vitték el, elektronika tűnt el, ami húsz év után is egy spec mágnes, katódsugárcső, hőpellengátor etc lehet hogy használható, s ebben az esetben ha ezt a lengyelek nem gyártják, mert minden Ők sem tudnak, még akár kellhet is nekik.

Ez vagy így van, vagy nem, szerintem még te sem tudod ezt teljesen kizárni, én meg pláne nem tudok semmit, csak amit pro-kontra olvashattam róla. Egy biztos, BOB-nak nem jött jól.
Sztem a legegyszerűbb verzió a figyelmeztetés. Az ukránok üzentek. Ide is be tudunk menni ha akarunk és qrva nagy kárt is tudunk okozni ha akarunk. Nem akartunk.

Általában mindig a legkézenfekvőbb válasz az igaz.

Persze most meg lesznek változtatva a dolgok jó esetben. Tehát papíron nem volt az ukránok érdeke, hogy kiderüljön, a király meztelen. De biztos akarnak ők továbbmenni?? Ennyi elég volt nekik.

Sztem az időzítés, a légierö napján hizták nyilvánosságra, a legjobb bizonyíték, hogy üzenet.
Van nekik rengeteg lehetőség a tarsolyukban, hogy zsarolják a magyar kormányt. Az elmúlt 1 hétben háromszor lőtték le rövid időre (reméljük a ma reggeli is tövid lesz) az olajszállítást.
Mivel a szláv testvéreik a horvátok ugyanúgy zsarolnak, ezért ezt csak magas áron tudjuk pótolni és a MOL nyereségének a kárára, ha kiesik.

Persze mi leállíthatjuk a villamos energiátlla exportot. De múltkor úgy olvastam éppen a napenergia fölösleget passzoljuk oda, ami igazából a magyar rendszer fenntartásához szükséges. Ne legyen spanyol szintű áramszünet. Szal ez sem egyértelmű.

• Tetszik
Reactions: Rferi66

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 842
105 605
113

Hány kampányt nyomott már a Dagi??
Rengeteget. Sosem áldozott be és sosem fog kampányban beáldozni minisztert, csak ha minden kötél szakad.

Nála az első, aki melléáll, bevédi. Aztán ha elül a vihar, max. akkor vált.

• Tetszik
Reactions: Rferi66

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 218
56 490
113
Sztem a legegyszerűbb verzió a figyelmeztetés. Az ukránok üzentek. Ide is be tudunk menni ha akarunk és qrva nagy kárt is tudunk okozni ha akarunk. Nem akartunk.

Általában mindig a legkézenfekvőbb válasz az igaz.

Persze most meg lesznek változtatva a dolgok jó esetben. Tehát papíron nem volt az ukránok érdeke, hogy kiderüljön, a király meztelen. De biztos akarnak ők továbbmenni?? Ennyi elég volt nekik.

Sztem az időzítés, a légierö napján hizták nyilvánosságra, a legjobb bizonyíték, hogy üzenet.
Van nekik rengeteg lehetőség a tarsolyukban, hogy zsarolják a magyar kormányt. Az elmúlt 1 hétben háromszor lőtték le rövid időre (reméljük a ma reggeli is tövid lesz) az olajszállítást.
Mivel a szláv testvéreik a horvátok ugyanúgy zsarolnak, ezért ezt csak magas áron tudjuk pótolni és a MOL nyereségének a kárára, ha kiesik.

Persze mi leállíthatjuk a villamos energiátlla exportot. De múltkor úgy olvastam éppen a napenergia fölösleget passzoljuk oda, ami igazából a magyar rendszer fenntartásához szükséges. Ne legyen spanyol szintű áramszünet. Szal ez sem egyértelmű.S
Soha nem fekete-fehér semmi.

Én is ezt a verziót tartom a legvalószínűbbnek, nagyon nyakatekert s épp ezért nekem nem igen hihető az a verzió, hogy így akar a FIDESZ ebből Ruszinnak, vagy az ukiknak problémát okozni, hogy magukat járatják le, mutatják be inkompetensnek teljesen. Ha meg a már teher Bob-ot akarja leváltani Viktor, azt simán megcsinálja úgy, hogy behívja, elmondja neki hogy utilapú, megköszönik nyilvánosan az eddigi munkáját, elmondják hogy a civil világban vissza akart térni a gazdasági életbe vagy megromlott az egészsége, azt csoki, nem kell hozzá egy ilyen botrány hogy el legyen zavarva.

Ez egyértelműen a kormányellenes erőknek jött jól, és megmutatta hogy mennyire szét van zuhanva a teljes HM, MH. Értük aggódva, építő jellegű kritikával írom hogy nagyon nem néznek ki jól! Kéne oda valaki aki nagyot rendet tesz, és lecsapolja azt a mocsarat! Fiatalítás kéne abban a vezérkarban, egy új Honvédelmi Miniszter mellett.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 218
56 490
113
Hány kampányt nyomott már a Dagi??
Rengeteget. Sosem áldozott be és sosem fog kampányban beáldozni minisztert, csak ha minden kötél szakad.

Nála az első, aki melléáll, bevédi. Aztán ha elül a vihar, max. akkor vált.
Hiba. Matolcsyt is el kellett zavarni, Novákot is. Bob-ot is el kéne. Vargáért kár volt, de azt látom hogy őt vissza fogják hozni nagyon helyesen.

Ki kell állni az embereidért, de nem minden áron, és a végletekig. Bob mit adott a Honvédségnek, el bírnád mondani? Mennyire hiteles vezető vajon, aki rendelkezik egy olyan karizmával, amit követnének az emberek sötét időszakban? Ezeket a kérdéseket kellene feltenni...

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 369
38 995
113
beáldoznak egy mindneki számára egyre kellementlenebb minisztert is (aki szintén "luxizós" hogy Lázárt idézzem) még teljesen jól is kijöhet.
Szerintem az átlag embert rohadtul nem érdekli bobo meg a honvédség, szerintem sokan azt se tudják, hogy ki ő Lázár ilyen szempontból kézenfekvőbb őt tényleg utálja az egész ország, csak neki meg nincs köze a HM-hez...

• Tetszik
Reactions: zsolti

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 689
11 089
113
Én semmit nem tudok, még csak a látszatát sem szeretném kelteni annak hogy fix tudásom lenne bármiről, csak ötletelek a HM-el kapcsolatban, DE igen furcsának találtam pl. a Kecsón kiszivárgott PK váltásos videót. Akárki akármit is próbál a legjobb tudása szerint csinálni, amit nem hagynak, mikor leváltanak pláne nyilvánosan, állomány előtt nem beszélek így. Aztán felhívták rá a figyelmem, hogy ugyan ez az ezredes ült ott az előző bázis pk-val az összetört Gripenben... Nekem nagyon élénk a fantáziám, s még azt is el tudom képzelni hogy van olyan hogy pilóták közti betyárbecsület, kéz kezet mos elv, tartjuk közösen a hátunk, ugyan azt mondjuk, cserlében ha én megyek, Te jössz utánam etc... Vad fantázia? Lehet... Most kívülről nézve és felidézve a saját Bakondis érá azzal párhuzamot vonva, lehet nem is baj hogy pl. lérakos PK-t kapott az a reptér... Mert annyit voltam BELÜL a cégen én is, hogy rövid karrierem alatt pont ráláttam a szárazföld, meg a léigerő közti orbitális mentalitás különbségre. Tata - Pápa. Szó szerint Ég és Föld :)!

Bakondit megkapnák egy pár évre, sírnának ott nagyon sokan abban biztos vagyok!
Bakondi meg jobban tonkretenne...

• Tetszik
Reactions: gepard145