Én "forradalmár" vagyok,egy államszervezeti rendszerváltást tartok kivánatosnak.nekem az a bajom a polgárháborús elképzelésekkel, hogy nem számolnak a következményekkel
mivel egy polgárháborúban nincs (objektíven nem lehet) semleges álláspont, így valamely oldalon minden polgár belevonódik. az is aki egyébként a háta közepére kívánna egy ilyet.
ahogy @zsolti is írta, van itt két hatalmas szekértábor, teli fanatikusokkal. mindkét szekértábornak megvannak a külső támogatói. ha berobban, az akkora bumm lesz, hogy az akár a teljes EU-t IS kiütheti. hiszen a támogatók a saját otthonukban is egymásnak eshetnek.
szétnézve itt-ott sajnos nagyon sokan vannak olaynok, akik nem mérik fel mik lehetnek a következmények. ez nagy baj. szerintem.
De lehetőleg békés úton.
Viszont jobbnak tartanák egy gyors sikeres,akár véráldozatokkal járó forradalmat is,mint ezt a zsákucába való haladást,ami biztosan katasztrófába vezet.
De viszont a forradalom kockázatos dolog.Semmi nem garantálja,hogy sikeres lesz......És teljesen lényegtelen,hogy békés,vagy véres volt e,egyik sem garancia a sikerre.
Szóval sokkal jobb lenne,ha egy folyamatos,békés evolució lehetne-csak pont ennek hiánya okozzák a forradalmakat.
Mostani magyar helyzet olyan szar,hogy abba bármi benne lehet,és annak az ellenkezője is.
Szerintem forradalom nem lesz,de balhé,az igen jövőre.Hogy az aztán eléri e egy polgárháború szintjét,vagy puccs jellegű lesz,vagy zavargások-halványlilagőzömsincs.
Igazábol nekünk sikerűlt olyan szar helyzetbe betornásznunk magunkat,hogy rajtunk már a forradalmi szintű változások is csak évtizedes távlatokban tudnának segiteni.És nem biztos,hogy a Történelem ad nekünk hozzá annyi időt.....
De Ember,küzdve küzdj,és bizva bizzál!
Ha magyar vagy,mást ugy se nagyon tehetsz.....