[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 073
36 805
113
nekem az a bajom a polgárháborús elképzelésekkel, hogy nem számolnak a következményekkel

mivel egy polgárháborúban nincs (objektíven nem lehet) semleges álláspont, így valamely oldalon minden polgár belevonódik. az is aki egyébként a háta közepére kívánna egy ilyet.
ahogy @zsolti is írta, van itt két hatalmas szekértábor, teli fanatikusokkal. mindkét szekértábornak megvannak a külső támogatói. ha berobban, az akkora bumm lesz, hogy az akár a teljes EU-t IS kiütheti. hiszen a támogatók a saját otthonukban is egymásnak eshetnek.
szétnézve itt-ott sajnos nagyon sokan vannak olaynok, akik nem mérik fel mik lehetnek a következmények. ez nagy baj. szerintem.
Én "forradalmár" vagyok,egy államszervezeti rendszerváltást tartok kivánatosnak.
De lehetőleg békés úton.
Viszont jobbnak tartanák egy gyors sikeres,akár véráldozatokkal járó forradalmat is,mint ezt a zsákucába való haladást,ami biztosan katasztrófába vezet.
De viszont a forradalom kockázatos dolog.Semmi nem garantálja,hogy sikeres lesz......És teljesen lényegtelen,hogy békés,vagy véres volt e,egyik sem garancia a sikerre.
Szóval sokkal jobb lenne,ha egy folyamatos,békés evolució lehetne-csak pont ennek hiánya okozzák a forradalmakat.
Mostani magyar helyzet olyan szar,hogy abba bármi benne lehet,és annak az ellenkezője is.
Szerintem forradalom nem lesz,de balhé,az igen jövőre.Hogy az aztán eléri e egy polgárháború szintjét,vagy puccs jellegű lesz,vagy zavargások-halványlilagőzömsincs.
Igazábol nekünk sikerűlt olyan szar helyzetbe betornásznunk magunkat,hogy rajtunk már a forradalmi szintű változások is csak évtizedes távlatokban tudnának segiteni.És nem biztos,hogy a Történelem ad nekünk hozzá annyi időt.....
De Ember,küzdve küzdj,és bizva bizzál!
Ha magyar vagy,mást ugy se nagyon tehetsz.....

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 335
56 684
113
Én "forradalmár" vagyok,egy államszervezeti rendszerváltást tartok kivánatosnak.
De lehetőleg békés úton.
Viszont jobbnak tartanák egy gyors sikeres,akár véráldozatokkal járó forradalmat is,mint ezt a zsákucába való haladást,ami biztosan katasztrófába vezet.
De viszont a forradalom kockázatos dolog.Semmi nem garantálja,hogy sikeres lesz......És teljesen lényegtelen,hogy békés,vagy véres volt e,egyik sem garancia a sikerre.
Szóval sokkal jobb lenne,ha egy folyamatos,békés evolució lehetne-csak pont ennek hiánya okozzák a forradalmakat.
Mostani magyar helyzet olyan szar,hogy abba bármi benne lehet,és annak az ellenkezője is.
Szerintem forradalom nem lesz,de balhé,az igen jövőre.Hogy az aztán eléri e egy polgárháború szintjét,vagy puccs jellegű lesz,vagy zavargások-halványlilagőzömsincs.
Igazábol nekünk sikerűlt olyan szar helyzetbe betornásznunk magunkat,hogy rajtunk már a forradalmi szintű változások is csak évtizedes távlatokban tudnának segiteni.És nem biztos,hogy a Történelem ad nekünk hozzá annyi időt.....
De Ember,küzdve küzdj,és bizva bizzál!
Ha magyar vagy,mást ugy se nagyon tehetsz.....
Próbáld meg... Én senki nyakát nem fogom kitekerni ennyit megígérhetek, amíg rám vagy családomra nem támad, ha igen, abba vagy ő, vagy én bele fog halni, bármelyik szekértáborhoz tartozik.

Senkinek nem vagyok hajlandó ártani, viszont bárki által felgyújtott pártszékházat is hajlandó leszek eloltani.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 335
56 684
113
nekem az a bajom a polgárháborús elképzelésekkel, hogy nem számolnak a következményekkel

mivel egy polgárháborúban nincs (objektíven nem lehet) semleges álláspont, így valamely oldalon minden polgár belevonódik. az is aki egyébként a háta közepére kívánna egy ilyet.
ahogy @zsolti is írta, van itt két hatalmas szekértábor, teli fanatikusokkal. mindkét szekértábornak megvannak a külső támogatói. ha berobban, az akkora bumm lesz, hogy az akár a teljes EU-t IS kiütheti. hiszen a támogatók a saját otthonukban is egymásnak eshetnek.
szétnézve itt-ott sajnos nagyon sokan vannak olaynok, akik nem mérik fel mik lehetnek a következmények. ez nagy baj. szerintem.
Annyiban nem értek egyet, hogy én pl. kurvára ki fogok belőle maradni ha rajtam múlik. Semmi mást nem vagyok hajlandó csinálni, mint amire felesküdtem, én pl. ha kitalálná valaki hirtelen még vízágyúzni sem fogok senkit az fix.

Szerintem a túlnyomó többség csak békében akar élni, mindkét oldalon van egy hangos de messze nem a társadalom többségét felmutató elvadult keménymag, akik bármikor hajlandóak lennének egymást agyonverni retiküllel...

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 073
36 805
113
Próbáld meg... Én senki nyakát nem fogom kitekerni ennyit megígérhetek, amíg rám vagy családomra nem támad, ha igen, abba vagy ő, vagy én bele fog halni, bármelyik szekértáborhoz tartozik.

Senkinek nem vagyok hajlandó ártani, viszont bárki által felgyújtott pártszékházat is hajlandó leszek eloltani.
Különben mennyit értettél meg abbol,mit irtam?
Erős a gyanum,hogy kb semmit.

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 665
18 951
113
Azért kurvára nem kéne semmilyen forradalom.
Nem a belső másik oldal miatt, hanem mert abban a pillanatban, hogy bármelyik szomszéd megneszeli, hogy oda a belső kohézió (értsd állam), egyből bevonul az ÖSSZES szomszéd, csupaszív jóságból békét fenntartani, kisebbségeket védeni, humanitárius misszióra - és a büdös életben nem mennek ki.
Lásd Szíria. Meg ahogy a szomszédaik darabokra szedik őket.
A jelenlegi világban semmiféle rendszeromlasztás nem megengedhető, mert azonnal a torkának ugrik mindeni - a föld másik oldaláról is ugyanúgy beavatkoznak, mint a közvetlen szomszédból.
Az nyer ebben az évszázadban, aki képes az államszervezetét fenntartani belső háború nélkül. Aki belülről felfordul, azt kívülről mindenki szétszedi és soha az életben nem lesz belőle újra ugyanakkora ország, mert azonnal feldarabolják.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
6 256
16 028
113
Uraim, bár csakugyan a egész "V4"-ben kivétel nélkul rekordarányú, az EU átlagot messze túlhaladó, megosztotság van, azért egy NATO tagországban elég korulményes lenne polgárháborút lefolytatni, mivel a szovetség alapvetoen állást foglalna az egyik oldal mellet és abban a pillanatban a másik instant vesztes.

Mo akkor kerulne igazán komoly polgárháborús veszélybe, ha egy esetleges NATO-Oo csorte miatt a vezetés beiedne és az ismert "mindent fordítva" alapon egyik napról a másikra pánikszeruen kilépne a NATO-bol. Attól a pillanattól nyilt kuzdotér.

Másik érdekes dolog, amit figyelembe kell venni a politikai geográfia. A háborúhoz fegyver kell, az viszont NATOn kívul reálisan (komolyabb menyiségben) csak két viszonlag szuk sávon juthat be az országba, Szerbián és Ukrajnán keresztul, viszon délról csak azoknak, akiket az oroszok támogatnak és keletról csak azoknak, akiket az ukránok.

Szoval viszonylag korulményes dolog.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 073
36 805
113
Nem a belső másik oldal miatt, hanem mert abban a pillanatban, hogy bármelyik szomszéd megneszeli, hogy oda a belső kohézió (értsd állam), egyből bevonul az ÖSSZES szomszéd, csupaszív jóságból békét fenntartani, kisebbségeket védeni, humanitárius misszióra - és a büdös életben nem mennek ki.
A jelenlegi világban semmiféle rendszeromlasztás nem megengedhető, mert azonnal a torkának ugrik mindeni - a föld másik oldaláról is ugyanúgy beavatkoznak, mint a közvetlen szomszédból.
Az nyer ebben az évszázadban, aki képes az államszervezetét fenntartani belső háború nélkül. Aki belülről felfordul, azt kívülről mindenki szétszedi és soha az életben nem lesz belőle újra ugyanakkora ország, mert azonnal feldarabolják.
.1.a forradalom lehet teljesen vértelen is.
2.EU NATO tagként egy belső rendszerváltásnál nem kell tartanunk semmiféle külső támadástol
3.a rosszul működő államszervezet pont,hogy ebben az évszázadban,Europában jelent biztos kipusztulást.Nincs már helyben lakó paraszti tömeg.Nagyon könnyű és gyors az utazás.Pillanatok alatt kicserélődhet a lakosság (minket ez fenyeget a legjobban.A lábukkal szavazó fiatalok helyett behozott vendégmunkások gyorsan kiszorithatja a magyarságot,mig a kivándorlók meg asszimilálódnak)
Szóval nekünk a hosszabb távú túléléshez pont,hogy egy államszervezet váltásra,forradalomra lenne stzükségünk.Különben a rosszúl működő öncélú államszervezet kiéli,feléli,elpusztitja az Országot (NER ebben élenjáró)

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 665
18 951
113
.1.a forradalom lehet teljesen vértelen is.
2.EU NATO tagként egy belső rendszerváltásnál nem kell tartanunk semmiféle külső támadástol
3.a rosszul működő államszervezet pont,hogy ebben az évszázadban,Europában jelent biztos kipusztulást.Nincs már helyben lakó paraszti tömeg.Nagyon könnyű és gyors az utazás.Pillanatok alatt kicserélődhet a lakosság (minket ez fenyeget a legjobban.A lábukkal szavazó fiatalok helyett behozott vendégmunkások gyorsan kiszorithatja a magyarságot,mig a kivándorlók meg asszimilálódnak)
Szóval nekünk a hosszabb távú túléléshez pont,hogy egy államszervezet váltásra,forradalomra lenne stzükségünk.Különben a rosszúl működő öncélú államszervezet kiéli,feléli,elpusztitja az Országot (NER ebben élenjáró)
Vértelen forradalommal semmi bajom, lényegében a föld összes rendszere korrupt, ennek szintje tér csak el. Az én bajom, hogy minél nagyobb a feszültség, annál nagyobb a robbanás. A békés mára szinte lehetetlen, lásd Anglia.
A konfliktusokat pedig azonnal mindenki a saját érdekében fogja alakítani, ami nekünk nem jó, mert ez egy gyengülés. Azt meg Magyarország nem bírná el.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 716
12 035
113
De baszod, igazunk van! Saját szemüvegen keresztül nézve ez a magyar érdek, ehhez nagyon hülyének kell lenni hogy valaki ne lássa! Miért jó az neked, hogy közös hitelből pl. mi is fizessük az amcsi cégeknél megvásárolt fegyvert amit az ukránok alól lőnek majd ki az oroszok, vázold már fel?!
Én is nagyon hülye vagyok. Minél messzebb az orosz, annál jobb az életünk, házmester bácsi.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 349
4 918
113
Legyen egy műveltségi cenzus? Csak érettségi, vagy csak diplomás szavaz? Vagy etnikai, pl. kisebbségi nem szavaz, csak akinek van magyar nemesi felmenője? Ki mondja meg akkor mi a jó irány,
Hát, ez elkezdődött, az önkormányzatok már állíthatnak feltételeket a beköltözni szándékozók elé (cenzus, iskolai végzettség). Mondjuk szerintem alkotmányellenes, de mivel népszerűséget hoz, pár helyen már éltek vele. Pedig szerintem ez fog az általad - és senki által - nem kívánt anarchiához és belső feszültségekhez vezetni, a szabad költözködési jogától és lehetőségétől megfosztásra kerülők által...

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 335
56 684
113
Így van, csak itt szerintem van már olyan belső indulat, meg eldurvult közbeszéd, egymás ellen bergelés, hogy megoldjuk a saját pusztulásunkat gond nélkül nagy külső rásegítés nélkül is. Sajnos. Kb. fele felére látom a szekértáborokat, s igen sokan meg vannak vadulva már mostanra. Nem a többsége a társadalomnak, de ettől még több százezren itt is, ott is.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 335
56 684
113
Én is nagyon hülye vagyok. Minél messzebb az orosz, annál jobb az életünk, házmester bácsi.
Nem azt mondtam hogy kell ekünk feltétlenül Ukrajna eltűnése a térképről, meg hogy kell egy közvetlen orosz szomszédság, hanem azt hogy nekünk egy erős s velünk ellenséges Ukrajna nem érdekünk. Nagyon nem látod ezt, akkor azzalnén nem tudok mit kezdeni. Vegyél fel személyi kölcsönt, azt küldj nekik drónokat, vagy állj be hozzájuk a nemzetközi légióba, sok sikert!

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 335
56 684
113
Hát, ez elkezdődött, az önkormányzatok már állíthatnak feltételeket a beköltözni szándékozók elé (cenzus, iskolai végzettség). Mondjuk szerintem alkotmányellenes, de mivel népszerűséget hoz, pár helyen már éltek vele. Pedig szerintem ez fog az általad - és senki által - nem kívánt anarchiához és belső feszültségekhez vezetni, a szabad költözködési jogától és lehetőségétől megfosztásra kerülők által...
Őszintén nem tudom hogy ez inkább jó, vagy inkább rossz végeredményt fog szülni. Nem egyszerű...

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 335
56 684
113
Ez csak nagyon áttételesen igaz, hiszen cserélgetik őket, mint a használt alsóneműt. A logikád alapján, ha egy teljesen alkalmatlan, az országot a vesztébe vezető (mindegy, hogy szándékosan, vagy tudatlanságból) embert neveznek ki (csak elméleti felvetésként mondom), annak az utasításai is gondolkodás nélkül végrehajtandók, mert ő a fölérendelt.
A magyar választási rendszer egy politikai közösséget emel hatalomra, nagyon vékony szavazói többséggel is kétharmados parlamenti frakcióra lehet szert tenni, úgyhogy inkább mondjuk azt, hogy a nép felének akaratából, illetve a hatalmat éppen birtokló párt akaratából.
Van ebben is igazság, de tudod a választást meg kell nyerni, mert a győztes mindent visz rendszerű a miénk eléggé. Annak minden előnyével, hátrányával. Az hogy lehet a szavazatok 56%-al akár 2/3 is, az azért van, mert sokszor nyernek egyéni választási körzetben akár csak pár százalékokkal. Meg kell verni őket most majd a Tiszának, MH-nak, aztán majd nekik is áll a zászló akár alkotmányozó többséghez is 55%-al! Akkor sem kell majd panaszkodni senkinek, hogy ez jó, rossz, mert egyszerűen csak ilyen.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 335
56 684
113
Na....

Úgylátom krisss magánban válaszolt. :rolleyes:

De akkor ma másodjára felhozom a 12. kerületet.

Szóval nem olyan egyszerű a dolog.

Miután átvettèk a kerületet a különböző közbeszerzès álltal meghirdethető tennivalókat, kb 50%-kal olcsóbban tudnak nyertest hirdetni.
Azaz eddig kb dupláját fizette az önkormányzat a különböző ner közeli vállalkozóknak.

Egyèrtelmű e a korrupció? Hogy túl voltak árazva a közbeszerzèsek?

Igen basszus. Csak a hülye nem látja.

Tudnak feljelentést tenni?

Na ez más kèrdès.:D
Hiszen alapvetően minden törvènyes volt.

Hogy furcsán írták ki a pályázatot, amire mindjuk konkrètan 1 cèg tudott jelentkezni?
Arról már az önkormányzat nem tehet.:D:D:oops:

Tessèk örzővèdő cèget alapítani ami takarít is.:cool: Hogy nem jut mindenkinek eszèbe?:D:rolleyes:

Azonkívűl külön volt egy cèg aminek százmilliókat fizetett az önkormányzat, hogy megírja a pályázatokat.:D

Namost fogták szètszedtèk a különböző pályázatokat ès talán a parkolas ahol az eddigi 210 helyett 90 milliót fizet a 12.ker.
De mivel szèdszedtèk a palyázatokat, így több cèg tudott jelentkezni. Nagyobb verseny. Árak lementek.

Vagy felvettek 2 embert aki megírja a pályázatokat önkormanyzaton belül. Nem a haver neres cège. 2 ember bère vs neres haver cège.

Szóval eddig kb 1 milliárdot spóroltak 10 hónap alatt.

De! Egyrèszt az eddigi is törvènyes volt.
Nem lehet asztalt borogatni.
Hogy furán van kiírva a pályázat az nem törvènytelen.

Másrèszt ha esetleg találnak szabálytalanságot, akkor konkrètan a 12. ker önkormányzatának kell fizetni büntetèst.
Az ott lèvő politikusok nem követtek el:D:D:D korrupciót.
Őnekik közük nincs a dologhoz. Amúgy is. Nem is ők írták a pályázatot ki, hanem az a cèg ami az önkormányzattól független.:oops:

Valaki ma azt írta nem minden fekete vagy fehèr.:cool:
Szóval nem olyan egyszerű.

Honvèdsègen belüli beszerzèseket meg amúgy is úgy árazhatják túl ahogy nem szègyenlik.
Hiszen kb minden titkos.
Vagy nem tudjuk a rèszleteket bár latjuk mennyibe került, de pontosan mit tartalmaz azt nem.

De mèg èn is tudok olyan cèget ami hát furcsán mindíg nyert ilyen-olyan beszerzèseknèl.

Ebbe krisss jobban belelát.
Majd egyszer megunja leszerel.
Vagy beleragas a rendszerben remènykedve, hogy valami változik, aztán 45 èvesen már max ő is csak puffog. Aztán a már nem szerel le mert ott a lakáshitel meg a gyerkőcök.

Lófaszt asztalborogatás.
No ennek azért kicsit utána olvastam. Direkt nem a Megafon, meg PestiSrácok vonallal kezdtem, hanem a saját XII. ker honlapon, meg pl. Kovács Gergely mostani polgármeseter által feltöltött videó és FB poszt alatti kommenteket végignézve.

Semmi részlettel nem voltam képben erről az ügyről bevallom, nekem radar alatt maradt, de amit írtál tegnap arra késztetett hogy kicsit utána nézzek már, s tipikus magyar valóság jött szembe, megint! Totálisan megosztott szekértáborok hányják egymásra a szart!

Az egyik oldal ex katedra kijelenti, hogy mennyit spórolt úgy ahogy leírod a kerület, ugyan azok a számok jönnek szemben Kovács videójában is mint amit Te is leírtál, a HVG cikkben is, pl. parkolás 210 vs 90 millió, meg maradt annyi a közétkeztetés is amennyi volt csak közben az élelmiszer árak felmentek valóban, olcsóbb az épületek karbantartása - üzemeltetés. Ez eddig OK.

Aztán elkezdtek jönni velem szemben a másik oldal érvei, de nem egy kettő, hanem sok olyan vélemény, hogy olcsóbb lett, csak olcsó húsnak híg a leve, lerohadt, felgazosodott, kutyaszaros - kevésbé karbantartott a közterület, szararbb, kevesebb lett a kaja meg az adag, levágtak a közművelődésből, nincs annyi és olyan színvonalú program, a parkolást meg megdrágították, tehát gyakorlatilag az önkori ráterhelt a felhasználóra.

Ki hazudik Ocses?!

Nekem innen fogalmam sincs. Tényleg nincs!

De ebbe kezdek belefáradni, hogy mindenki, minden oldal a saját alternatív valóságát erőlteti, én meg már eligazodni sem bírok semmin. Azt látom hogy valami nem kerek most se, de azt is tudom hogy mióta az eszemet tudom, soha nem volt az.

Kiábrándító az egész...

• Tetszik
Reactions: SilvioD

AlbaRegia

Well-Known Member
2019. december 23.
1 005
2 294
113
Őszintén nem tudom hogy ez inkább jó, vagy inkább rossz végeredményt fog szülni. Nem egyszerű...
Rossz végeredménye lesz ennek! Csak abba gondoljunk bele hogy egy kiöregedő csökkenő lakosú település megszablya hogy ki költözhet oda az nem fog a település javára válni! Fiatal családok akik dolgoznak adót és bevételt generálhatnának a településen! Esetleg még munkát is tudna adni az ott lakóknak az új lakók! Vagy abba gondoljunk bele hogy zajos városból nyugodt tiszta levegőjű helyre szeretnél költözni a családdal és nem teheted meg a kinézett település szabályzata miatt!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 335
56 684
113
Rossz végeredménye lesz ennek! Csak abba gondoljunk bele hogy egy kiöregedő csökkenő lakosú település megszablya hogy ki költözhet oda az nem fog a település javára válni! Fiatal családok akik dolgoznak adót és bevételt generálhatnának a településen! Esetleg még munkát is tudna adni az ott lakóknak az új lakók! Vagy abba gondoljunk bele hogy zajos városból nyugodt tiszta levegőjű helyre szeretnél költözni a családdal és nem teheted meg a kinézett település szabályzata miatt!
Szeretek ördög ügyvédjét játszani: Oké, ahogy mondtam van igazad természetesen, DE: Mi van akkor ha az a kiöregedő és csökkenő lakosú pl. kis falu attól tart, hogy a pl. bezuhant ingatlan áraik miatt eddig ott tájidegen, problémás, nem feltétlenül adóbevételt, hanem mondjuk a tyúkjaiknak számának megcsappanását okozzák majd a lehetséges új jövevények?

Vagy teljesen másik irány, mikor pl. Pestmegyei Budapest környéki hirtelen felkapott kis és addig idilli falvakban megjelennek a lakókparkokban szocializálódott hegyvidéki jampik, aztán Cross motorral, Quaddal csapatják ezerrel az addig nyugodt környéken, meg miután odaköltözött 2 héttel később már írja a petíciót a buzija, hogy szerinte tiltsák be a faluban a kakast, mert zavarja hogy kukorékol, a kutyáját mindenki tartsa este házban - akkor is ha mondjuk egy 70kg-os kau, és nem oda való, meg mondjuk az lenne a feladata hogy védje a portát - a lovardát ami mellé meg odaköltözött, és 50 éve üzemel, zárják be, mert büdösek a lovak...

Érted hogy milyen motivációk vannak mondjuk MELLETTE? Meg mi hajthatja ezeket a településeket, az ott lakókat?

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 073
36 805
113
Ez csak nagyon áttételesen igaz, hiszen cserélgetik őket, mint a használt alsóneműt. A logikád alapján, ha egy teljesen alkalmatlan, az országot a vesztébe vezető (mindegy, hogy szándékosan, vagy tudatlanságból) embert neveznek ki (csak elméleti felvetésként mondom), annak az utasításai is gondolkodás nélkül végrehajtandók, mert ő a fölérendelt.
A magyar választási rendszer egy politikai közösséget emel hatalomra, nagyon vékony szavazói többséggel is kétharmados parlamenti frakcióra lehet szert tenni, úgyhogy inkább mondjuk azt, hogy a nép felének akaratából, illetve a hatalmat éppen birtokló párt akaratából.
Éppenséggel olyan is volt,hogy 50- %kal lett 2/3,annyira torz a vállasztási rendszer.És a szavazópolgárok fele soha se szavazott a vajdára,mert sose volt 100%os részvétel.
Én továbbra is azt mondom,hogy alapvető változás kell,elszakadni a bolsevik államrendtől.A magyar hagyomány a két kamarás rendszer,a Képviselőház és a Küldöttgyűlés.Képviselőházat meg lehetne hagyni a pártoskodásnak,mig a területi küldötteket leszakitani a pártalapu mameluk rendszerről.Nagyon egyszerűen meg lehet ezt tenni,visszahivhatóvá tenni a területi képviselőt.Hogy valóban a képviselt terület vállasztóitol függjön,ne a pártjátol.
Én bizony áttérnék a félelnöki rendszerre (jelenleg egyébként egy kvázi elnöki rendszer van).Közvetlenül vállasztott elnökkel,országgyűlés által jóváhagyott/kinevezett miniszterelnökkel.Igen,ez a francia rendszer,de egész jol passzol a magyar király-nádor felosztáshoz.
És szerintem a vállasztó jogot is módositani kellene.Szerintem erősen korlátozni kell (teljes megvonni nem lehet) azok szavazati részarány értékét,kiknek szavazatát fél zsák krumpliért meg lehet venni.Aki függőségi viszonyban van,az a függelmi helyzete szerinti szavazásra kényszerithető.Az meg csak papiron demokrácia (Sztálint is folyton megszavazták-NKVD gondoskodott róla....).Pl országos listára mindenki szavazhatna,de területire csak az,ki az adott területen adót fizet.
És bizony beleszőném a honvédelmi szolgálati hajlandóságot is a rendszerbe (két országrol tudok,ahol van ilyen.Svájc és Izrael).Pl a területi képviselő esetleges visszahivásárol olyan testület dönthetne,akik az adott területen önkéntes területvédelmi tartalékosi szolgálatot is vállalnak.(nem feltétlen ők hivnák vissza,de dönthetnének a visszahivásrol határozó területi referendum kiirásárol,pl)
Lényeg az,hogy az érdekeltségi viszonyok olyanok legyenek,hogy az állam,a közszolgálat ne egy öncélú,szervilis opriscsina rendszer legyen,kik bárki seggét kinyalják,ki föléjük ül, a jó kis egzisztenciájukért.
Hogy ez a rendszer se lenne tökélestes?Hogy ennek is lennének vesztesei?Hogy egy ilyen rendszer se tudná 100%ban kizárni a korrupciót?
Hát nem,ez se lenne tökéletes.
De sokkal jobb és hatékonyabb lenne,mint a mai bolsevik vajdaság,ami biztosan a pusztulatba visz.

• Tetszik
Reactions: gergo55

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 498
17 110
113
Ki hazudik Ocses?!
Na innen èn sem tudom.

Jóhiszemű tippem hogy senki. :cool:

Lehet minden olcsóbb lett. Lehet minden szarabb lett.

Ki gondolta volna hogy 10 hónap alatt egy tapasztalatlan polgármester rendet tud rakni.
Èn nem.

Ki gondolja, hogy a vállalkozók, magyar emberek gondolkodásmódjat meg lehet pikk-pakk változtatni?

Ha egy elvègzett munka meg szarabb minősègű mint ami elvárt akkor mondanám tenni kell valamit.

A kèrdès a vállalkozó mièrt ahhoz van szokva, hogy a szar is jó?

A magyar ember meg ha saját pènztárcájat nèzi, hogy kibújon a kötelezetsège alól.

Ha elmegy hozzád a festő ès azt mondja számlával ennyi, anèlkül annyi, hany magyar kèri számlával?

Ha elmèsz autószerelőhöz, nem szakszervízbe hányan kapnak számlát?

Ha kèrsz számlat szinte hülyènek, lúzernak nèznek.

Egyesek nem èrtik mièrt drágább egy MPL mint bármelyik 3 betűs futárszolgálat. :rolleyes:
Ok. De a NAV sem tudja???

Hogy az ottani sofőrök minimálbèren van bejelentve napi nem 8 óra munkával.

Senkinek nem tűnik föl amikor összehasonlít egy menetlevelet, a munkaidő nyilvántartással?

Èpítőipar?
Fodrász?
Masszőr?
Műkörmös?
Szinte bármi?

Múlt hèten azt nèztem ahogy elöttem egy büfèben a rendőrnek! sem adtak blokkot. :oops:

Èn sokat szidom itt a NER rendszerèt. De ehhez a rendszerhez kell a jó magyar mentalitás.

Itt a fórumon is volt olyan ember aki szerint a bren szarabb mint az ak.
Èn találkoztam külszolgálatban főtörzsel aki szerint a p9rc jobb mint a glock.

Kovács nagyon sok ember tyúkszemère lèpett rá.
Csodálom hogy csak ilyen szinten van basztatva.

Vègül egy saját pèlda.
Tavaj meg lett húzva a kocsi bal első sárvèdőlje.
Szakszervíz.
Nem merci/BMW/Audi.
Kia. A fènyezès 475 000forint volt!
A cascomat utána fel is baszták duplájara.

Maga a fènyezès amikor vettem az autót 160000Ftvolt. 4 èvvel az elött.
1 elem lefènyezèse hogy a faszomba ennyi?

Magyarisztánban kurva szarul működik kb minden.
Ha lessz egy kormanyváltas az sem változtat majd rajta.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 895
105 776
113
Szeretek ördög ügyvédjét játszani: Oké, ahogy mondtam van igazad természetesen, DE: Mi van akkor ha az a kiöregedő és csökkenő lakosú pl. kis falu attól tart, hogy a pl. bezuhant ingatlan áraik miatt eddig ott tájidegen, problémás, nem feltétlenül adóbevételt, hanem mondjuk a tyúkjaiknak számának megcsappanását okozzák majd a lehetséges új jövevények?

Vagy teljesen másik irány, mikor pl. Pestmegyei Budapest környéki hirtelen felkapott kis és addig idilli falvakban megjelennek a lakókparkokban szocializálódott hegyvidéki jampik, aztán Cross motorral, Quaddal csapatják ezerrel az addig nyugodt környéken, meg miután odaköltözött 2 héttel később már írja a petíciót a buzija, hogy szerinte tiltsák be a faluban a kakast, mert zavarja hogy kukorékol, a kutyáját mindenki tartsa este házban - akkor is ha mondjuk egy 70kg-os kau, és nem oda való, meg mondjuk az lenne a feladata hogy védje a portát - a lovardát ami mellé meg odaköltözött, és 50 éve üzemel, zárják be, mert büdösek a lovak...

Érted hogy milyen motivációk vannak mondjuk MELLETTE? Meg mi hajthatja ezeket a településeket, az ott lakókat?
Qrvára nem tarzozik a toborzás alá, de ha már ennyi szó volt róla.

Ebben a törvényben az a jó, hogy minden telepúlés maga dönthet a sorsáról. A kormány egy törvénnyel lehetőséget adott, ha vmely település akarja, szabályozhatja a beköltözést. (Vannak kivételek, amit nem tilthat meg. Pl. ott élő lakos közvetlen családtagjának beköltözése stb.)

Tehát a döntés jogát közelebb vitték az ott lakókhoz. Ha egy önkori a helyiek érdekeivel szemben dönt, leváltják az önkori vezetőit és az újak, újraszabályozzák. De van okos önkormányzat, aki népszavazáson dönt erről. Aki meg nem akar ezzel foglalkozni, nem foglalkozik vele és marad az eddigi rendszer.

Ott fogják ezt szabályozni, ahol problémás. Alapvetően a balatonfelvidéki ingatlanáremelkedés váltotta ki a törvényi szabályozást. A pesti és külföldi ingatlanvásárlók úgy felnyomták az árakat, hogy helyinek esélye nem volt ott új vagy használt ingatlant venni. Persze, aki anno spekulációs célból vett telket, most rábaxhat, de mégis talán a helyiek érdeke az első.

A másik, pl. Borsodban a cigányok beköltözésének megakadályozása volt. Ezzel is élnek a helyiek.

Harmadrészt ingatlanbefektetők lakóparképítéseinek megakadályozását közvetetten szolgálja. Nem ott fogja felhúzni, ahol a kereslet korlátozva van, szűkebb rétegre.

Az hogy ez a települések elöregedéséhez vezet, vagy a település korlátlan növekedésből ( nem annyi emberre lett a közmü, út stb hálózat kiépítve, lásd Pest megyei vízkorlátozások, ahol a felduzzasztott települések, ivóvíz , locsolási és medencefeltöltési igényeit nem bírja) eredő károk csökkentéséhez.

Én a saját környezetemböl tudok kiindulni. Győr-Moson falu. Itt 8 év alatt a második bölcsödei férőhely bővítés lesz. Új bölcsi is épült. Az általános suli is kinötte magát, bővíteni kell. Tehát van egy dinamikus lakosságnövekedés. Fiatal családosok költöztek be jellemzően több gyerekkel.

Az ingatlanfejlesztők újabb és újabb területeket foglalnak el. 3-4 helyen is zajlik ez. A tereprendezéstöl, közművesítésen át az ingatlanfelvásárlásokig. A falusias környezet néhol emeletes társasházakkal is megváltozik. Engem alapvetően nem zavar még. Talán egy ahova kirándulni járunk őzeket, rókákat lesni. De alapvetően azt is túlélném, mert picit messzebb kell max. majd sétálni, az meg rámfér.;)

De azért bennem is felmerül, meddig bírja ezt a régi közműhálózattal, infrastruktúrával a település, mégha van fejlesztés is, de minden egyszerre tuti nem. Szóval ezt szabályozni, sztem egy igény volt vidéken és erre egy kivételesen jó válasz jött. Nem központi szabályozás, hanem a döntés és a felelősség, helyi delegálása.