Ez így nem sok, inkább jelképes.A szövegből én úgy értelmeztem, hogy 10 év alatt összesen 2 milliárd köbméter. Vagyis a fogyasztás 2-3 %-a.
"A most aláírt megegyezés kétmilliárd köbméter földgáz vásárlásáról szól, tíz év alatt"
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez így nem sok, inkább jelképes.A szövegből én úgy értelmeztem, hogy 10 év alatt összesen 2 milliárd köbméter. Vagyis a fogyasztás 2-3 %-a.
"A most aláírt megegyezés kétmilliárd köbméter földgáz vásárlásáról szól, tíz év alatt"
Jó...de a Shell-Dutch igazgatótanácsának kicsit felmelegszik a heréje tőle...Ez így nem sok, inkább jelképes.
Tipikus pr akció.Ez így nem sok, inkább jelképes.
Bóka János a paksi bővítéssel kapcsolatban kifejtette, az Európai Unió Bíróságának ítélete nem állapított meg semmilyen uniós jogsértést Magyarországgal szemben. Amit megállapított, hogy a bizottságnak a korábban meghozott és jogszerűnek minősített határozatában nem vizsgálta az állami támogatás körében azt, hogy a Paks 2 beruházásnál alkalmazott közbeszerzési eljárások az uniós szabályoknak megfeleltek-e.Az osztrákok nem nyugodtak és megfúrták Paks II-őt:
"Az Európai Unió Bírósága megsemmisíti a magyar kormány által a Paks II atomerőműnek nyújtott támogatást jóváhagyó európai bizottsági határozatot"
"Az Európai Bizottság egy 2017-es határozattal hagyta jóvá azt a beruházási támogatást, amelyet a magyar állam kívánt nyújtani két új atomreaktorra."
"Az osztrák állam az Európai Unió Törvényszéke – a bíróság alsóbb fokú testülete – előtt megtámadta a határozatot. A Törvényszék 2022 novemberében elutasította a keresetet."
"Az osztrákok viszont fellebbeztek, és a bíróság főtanácsnoka februárban azt javasolta: a testület helyezze hatályon kívül a törvényszéki ítéletet, amely szerint rendben volt a két új paksi atomreaktornak nyújtott támogatás európai bizottsági jóváhagyása. A bíróság ítélete általában, de nem mindig követni szokta a főtanácsnoki véleményt."
"A főtanácsnok azt javasolta, hogy a bíróság adjon helyt az osztrák keresetnek, és helyezze hatályon kívül a törvényszéki ítéletet."
Az üdvözlendő, hogy nem égetik a földgázt, de a kihűlt termálvizzel mit csinál?Újabb nagyszabású energetikai projekt kezdődött el Szegeden. Ezúttal a Geo Hőterm Kft. beruházásában kilenc termálkútból a vízzel együtt kitermelt metánt hasznosítják a város távhőellátásában...
![]()
Jelentősen csökkentheti Szeged a távfűtésének gázfüggőségét
Újabb nagyszabású energetikai projekt kezdődött el Szegeden. Ezúttal a Geo Hőterm Kft. beruházásában kilenc termálkútból a vízzel együtt kitermelt metánt hasznosítják a város távhőellátásában.magyarepitok.hu
Nah, Paks II-nek lassan annyi.Az osztrákok nem nyugodtak és megfúrták Paks II-őt:
"Az Európai Unió Bírósága megsemmisíti a magyar kormány által a Paks II atomerőműnek nyújtott támogatást jóváhagyó európai bizottsági határozatot"
"Az Európai Bizottság egy 2017-es határozattal hagyta jóvá azt a beruházási támogatást, amelyet a magyar állam kívánt nyújtani két új atomreaktorra."
"Az osztrák állam az Európai Unió Törvényszéke – a bíróság alsóbb fokú testülete – előtt megtámadta a határozatot. A Törvényszék 2022 novemberében elutasította a keresetet."
"Az osztrákok viszont fellebbeztek, és a bíróság főtanácsnoka februárban azt javasolta: a testület helyezze hatályon kívül a törvényszéki ítéletet, amely szerint rendben volt a két új paksi atomreaktornak nyújtott támogatás európai bizottsági jóváhagyása. A bíróság ítélete általában, de nem mindig követni szokta a főtanácsnoki véleményt."
"A főtanácsnok azt javasolta, hogy a bíróság adjon helyt az osztrák keresetnek, és helyezze hatályon kívül a törvényszéki ítéletet."
Egy részét visszasajtolják, a többit kikurják a természetbe:Az üdvözlendő, hogy nem égetik a földgázt, de a kihűlt termálvizzel mit csinál?
Esetleg eladni szeretnének, és zavarja őket Paks II. léte.Én azt nem értem, hogy a sógoroknak miért fáj a mi atomerőművünk...energiaínséges idők jönnek. Nekik is érdekükben állna, hogy minél több áramforrás legyen a szomszédos államokban ha a szükség úgy kívánja...
Én azt nem értem, hogy a sógoroknak miért fáj a mi atomerőművünk...energiaínséges idők jönnek. Nekik is érdekükben állna, hogy minél több áramforrás legyen a szomszédos államokban ha a szükség úgy kívánja...
Az atomenergia elutasitása az osztrák baloldal "raison d'étre" - je az 1970-es évek óta, amikor leszavazták teljesen kész atomerőmű üzembehelyezését (ami most egy muzeum.)Én azt nem értem, hogy a sógoroknak miért fáj a mi atomerőművünk...energiaínséges idők jönnek. Nekik is érdekükben állna, hogy minél több áramforrás legyen a szomszédos államokban ha a szükség úgy kívánja...
Értem...tehát azért nem építhetünk/fejleszthetünk atomerőművet mert kettyósok ja és persze képmutatók is mert nekik vannak hegyeik meg folyóik amiket telepakolhatnak vízierőművekkel ezért megtehetik, hogy nem építenek atomerőművet.Az atomenergia elutasitása az osztrák baloldal "raison d'étre" - je az 1970-es évek óta, amikor leszavazták teljesen kész atomerőmű üzembehelyezését (ami most egy muzeum.)
Ha ez elesik, nem köti össze őket semmi.
Perelték pl még az angolokat is, hogy atomerőművet épitenek.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..