[HUN] Rába Magyar Vagon- és Gépgyár / Rába Járműipari Holding Nyrt.

Pedig van még ilyen... :D
(Annyit fűznék hozzá, pont ma volt alkalmam röviden beszélgetni -khm- valakivel a "török Hummerek" :oops: győri projektjéről, ...de a legérdekesebb, amikor viccesen megkérdeztem, hogy akkor mi van a "TatRábákkal" :D azt mondta meglepett ábrázattal "erről nem szabad beszélni"...o_O)

(Annyit fűznék hozzá, pont ma volt alkalmam röviden beszélgetni -khm- valakivel a "török Hummerek" :oops: győri projektjéről, ...de a legérdekesebb, amikor viccesen megkérdeztem, hogy akkor mi van a "TatRábákkal" :D azt mondta meglepett ábrázattal "erről nem szabad beszélni"...o_O)
Ezek szerint a Gidránokról lehet beszélni :D

Lehet beszelni, csak nem ajanlott az egyezségre nezve.

A Rába kurzusa

hétfőn 2300 forint közeléből startolt, kedden délután már 3600 forintnál járt.

Ez 56 százalékos emelkedés egyik napról a másikra.

Zárásra lement 3 200-ra.
Egy éve 1 200-1 400 körül vesztegelt.

2 lehetőséget pedzegetnek a spekuláción túl.

1. A 4iG el akarja érni a 90%-os kiszorítási szintet. Most 74%-a van, ha a tözsdén elééri a 90%-os arányt, akkor felvásárolhatja a maradék 10%-ot, kiszoríthatja a többi tulajt és kivezetheti a Rábát a tőzsdéről.

2. Külföldi befektető is elkezdte bevásárolni magát a Rábába. Itt én nem a CSG-re gondolok, ott készülődik egy 4iG deal. Vki más, esetleg az üzletet ellenző csoport.

Érdekes lesz figyelni a híreket. Bizonyos tulajdonrészszerzés fölött kötelező tőzsdei bejelentés van.

De lehet ez egy olyan trend, hogy már önmagát gerjeszti.

Szégyen-nem szégyen, az is eltartott, mire a beszélgetés közben végre leeset, hogy mi tököm az a "forájdzsí" igy "forájdzsí" úgy... (:

A Rába kurzusa

hétfőn 2300 forint közeléből startolt, kedden délután már 3600 forintnál járt.

Ez 56 százalékos emelkedés egyik napról a másikra.

Zárásra lement 3 200-ra.
Egy éve 1 200-1 400 körül vesztegelt.

2 lehetőséget pedzegetnek a spekuláción túl.

1. A 4iG el akarja érni a 90%-os kiszorítási szintet. Most 74%-a van, ha a tözsdén elééri a 90%-os arányt, akkor felvásárolhatja a maradék 10%-ot, kiszoríthatja a többi tulajt és kivezetheti a Rábát a tőzsdéről.

2. Külföldi befektető is elkezdte bevásárolni magát a Rábába. Itt én nem a CSG-re gondolok, ott készülődik egy 4iG deal. Vki más, esetleg az üzletet ellenző csoport.

Érdekes lesz figyelni a híreket. Bizonyos tulajdonrészszerzés fölött kötelező tőzsdei bejelentés van.

De lehet ez egy olyan trend, hogy már önmagát gerjeszti.

https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2025/10/kiszoritasi-szintig-veszik-a-rabat

https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2025/10/4ig-extrem-forgalomban-zuhant-melyre-a-kurzus

Érdekes, ahogy 14:30-kor beszakadt az árfolyam.

(Te nem Győrben dolgozol? Neked nincs valamilyen helyi pletykád?)

https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2025/10/kiszoritasi-szintig-veszik-a-rabat

https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2025/10/4ig-extrem-forgalomban-zuhant-melyre-a-kurzus

Érdekes, ahogy 14:30-kor beszakadt az árfolyam.

(Te nem Győrben dolgozol? Neked nincs valamilyen helyi pletykád?)
Ha lenne, akkor nem tartanám magamba, de nekem nincs, viszont ez nem jelent semmit, másnak tuti van.

Mert ezek mögött a részvénymozgások mögött elég sok pénz is megmozdul, nemcsak kis forgalom mellett rángatják az árfolyamot.
Volt nagyobb a 4iG napi forgalma, mint az OTP-jé, ami a legnagyobb magyar tőzsdei cégek egyike.

A Rába is a MOL napi forgalma mellett pörög.

Új hét, régi trendek.

Ma 20%-ot emelkedett a Rába árfolyama.
Az új csúcs 3.990 HUF.

Viszont a héten sztem lehet fordulat vagy megnyugvás, esetleg vki aki ennnyire vásárolt kibújik a fényre, csütörtökön Rába közgyülés lesz. Lehetnek morzsák mind a 4iG, mind a CSG bizniszről, a cég jövőjéről.

Új hét, régi trendek.

Ma 20%-ot emelkedett a Rába árfolyama.
Az új csúcs 3.990 HUF.

Viszont a héten sztem lehet fordulat vagy megnyugvás, esetleg vki aki ennnyire vásárolt kibújik a fényre, csütörtökön Rába közgyülés lesz. Lehetnek morzsák mind a 4iG, mind a CSG bizniszről, a cég jövőjéről.

2025. október 27-én részvényeink új történelmi csúcsot értek el: az árfolyam napközben 3.990 Ft-ra is emelkedett a Budapesti Értéktőzsdén, ezzel meghaladva a korábbi, 1998. január 8-án elért 3.800 forintos részvényenkénti rekordot.

"A RÁBA Nyrt. 1997. december 17. óta van jelen a Budapesti Értéktőzsdén, és az elmúlt lassan három évtizedben a mai napig ez az árfolyam a legmagasabb nominális szint. A Rába részvény árfolyamának ez, az utóbbi hetekben jellemző tartós emelkedése jól tükrözi a vállalat stabil növekedését, erős piaci pozícióját és a befektetői bizalom folyamatos erősödését. És mindez az emelkedés kiemelkedően magas napi forgalommal is párosul, ami erős befektetői érdeklődést jelez.
A mai rekord nem csupán technikai mérföldkő, hanem annak a jele, hogy a Rába által képviselt iparági tudás, innovációs irány és stabilitás valódi értéket teremt a részvényesek és a piaci szereplők számára egyaránt.
A RÁBA Nyrt. elkötelezett a hosszú távú növekedés, az értékteremtés és a magyar járműipar fejlesztése mellett. Köszönjük részvényeseink és partnereink bizalmát, valamint munkatársaink munkáját és elhivatottságát, amelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Rába továbbra is meghatározó szereplője legyen a hazai ipar jövőjének."

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.