[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Az eredeti WSJ cikk archiválva:

Én abszolút támogatom, hogy a társadalmunk (a németek nem érdekelnek) "szabotázsállóbb" legyen, illetve reziliens.
De az információs higiéniához az is hozzátartozik, hogy például transzparens nyomozati munkával felderítik, hogy az elmúlt hónapokban rendszeresen hírbe hozott, rejtélyes drónok ügyében pontosan mi is történt eddig.
Mert azt kizártnak tartom, hogy amennyiben ezek nem egyszerű (fél)konzumer drónos berepülések védett/kontrollált légterekbe - amely egyébként is rendszeresen előfordul-, akkor ne tudnák teljes bizonyossággal, hogy ki intézte ezeket.

Ha tényleg orosz hátterű, kvázi szabotázsakciókról lenne szó, akkor - én azt gondolom - a háborúpárti eurokratáknak maximálisan érdekükben állna mindent nyilvánosságra hozni ezekről. De valamiért mély hallgatásba burkolóznak.
Pár napja, valamelyik katonai reptér felett - állítólag - lelőttek pár drónt. Ha ezekkel, akár mégoly halványan is, tudnának bizonyítani bármit is, akkor a nyugati FOS napokig ezen lovagolt volna, meg persze a bájos politikusok is.

De sehol, semmi. Na, vajon mit jelent ez?

Pár napja, valamelyik katonai reptér felett - állítólag - lelőttek pár drónt. Ha ezekkel, akár mégoly halványan is, tudnának bizonyítani bármit is, akkor a nyugati FOS napokig ezen lovagolt volna, meg persze a bájos politikusok is.

De sehol, semmi. Na, vajon mit jelent ez?
Hogy nem lőttek le semmit. Ugyan, mivel lőtték volna le őket?

Vicces ez a titkos 1200 oldalas OPLAN DEU terv...
800000 (!) nato katona keleti frontra való áttelepitésével számolnak.
Egy nato elemzés szerint Oo 2030-ig képes és szándékában is lesz nato tagállamok megtámadására.
Irja többek közt a krone.at.
Ha az itt valahol lehozott beszámolót olvasom a franciák nem éppen sikeresnek mondható kisérletéről, hogy sokkal kisebb erőket helyezzenek át Romániába, akkor nincs sok ok az optimizmusra egy ekkora áttelepités sikerével kapcsolatban.

"...Mindemellett nehezíti a német háborús tervek végrehajtását az is, hogy

• nincs megfelelő együttműködés a hadsereg és a civil vállalatok közt,
  • nincs a rendőrség megfelelően felszerelve ahhoz, hogy feloszlasson például a katonaság bevetése ellen tüntető tömegeket,
  • nem védett megfelelően a német katonai és civil infrastruktúra a szabotázsakcióktól,
  • és a jelenlegi német jogszabályok miatt nem lehet hatékonyan alkalmazni a katonai drónokat..."
"...Rengeteg munka lesz még, mire az OPLAN DEU használható lesz; mire ide eljutunk, még számos hadgyakorlat és tárgyalás, valamint sok-sok elköltött euró-milliárd vár a német állampolgárokra..."

Nincs mese, keményen kell gyakorlatozni akkor a háború ellen tüntetők leverését, mert a német rendőrségnek ez még nem megy igazán, holott ez a legfontosabb. Addig az iszlamisták, meg a migránsok bátran randalírozzanak, az most nem annyira érdekes.

Persze, hogy a németek harmadszor is megpróbálnák :mad:
Mondjuk nagyon örülnék neki, ha mi végre nem tartanánk velük a halálba. :hadonaszos:

Hát úgy néz ki ez marad jórészt EU biznisz.Úgy néz ki xsak kisebbségi 30%-os(???) arámyban vehetnek részt a programban.

Összeomlottak a tárgyalások az Egyesült Királyság EU-s védelmi alaphoz való csatlakozásáról, ami Starmer kapcsolatok újraindítására irányuló törekvéseinek csapását okozta.

Keir Starmer EU-val való kapcsolatainak újraindítására irányuló kísérlete súlyos csapást szenvedett, miután kudarcot vallottak a tárgyalások az Egyesült Királyság EU zászlóshajójának számító 150 milliárd eurós (131 milliárd fontos) védelmi alapjához való csatlakozásáról.

...
Az EU tisztviselői akár 6 milliárd eurós belépési díjat is javasoltak, ami jóval magasabb, mint a kormány által fizetni kívánt adminisztratív díj. Peter Ricketts, a Lordok Házának Európai Ügyek Bizottságának elnöke, veterán volt diplomata a pletykák szerint 6,5 milliárd eurós díjat „annyira elhanyagolhatónak” nevezte, hogy „az arra utal, hogy egyes EU-tagállamok nem akarják az Egyesült Királyságot a rendszerben részt venni”.

Bár csalódást keltő, hogy nem sikerült lezárnunk az Egyesült Királyság Safe program első fordulójában való részvételéről szóló tárgyalásokat, az Egyesült Királyság védelmi ipara továbbra is részt vehet a Safe programon keresztüli projektekben harmadik országbeli feltételek mellett.

„A tárgyalásokat jóhiszeműen folytattuk, de az álláspontunk mindig egyértelmű volt: csak olyan megállapodásokat írunk alá, amelyek nemzeti érdekeket szolgálnak és ár-érték arányban megfelelőek.”
Így helyes! Kiléptek, tartsanak birkát, más iparuk lassan nem is tudom marad-e.

A fene sem érti, hogy kerül nyilvánosságra valahogy minden titkos terv, találkozó és beszélgetés. Azt a következtetést kell levonnom, hogy minden biztonsági szolgálat végletekig béna és minden bokorban van egy kém és egy újságíró.
3, Az újságírók fantáziája élénk, és esetleg képesek kitalálni dolgokat, ld Claas Reloius, vagy a kutyaharapás a Földes-mesékben.
4, Ha valaki annyira lelki válságba kerül valami miatt, és kiadja az információt egy újságírónak, akkor azzal nem tud mit kezdeni a szolgálat. Ld Snowden.

Tudom, portfolio, de mit lehet tudni.

Én inkább arra gondoltam, hogy nem sok reptérnél vannak ilyen rendszerek.
Katonainál?
Még nálunk is van drónpuska újabban..
De a civil reptereken is sok helyen mivel mind tiltott légtér drónoknak.
(Civil reptereken a drónelfogó drón hálóval és a vadászsólyom (igen a madár) is elég gyakori)
Az utóbbi időben azért főleg a háborús dili miatt azért jobban odafigyelnek már.

Köszönöm a választ, ami engem meglepett.
Nem okoskodni akarok,de tele a hirek ( orosz) drónokról, de én nem ( vagy csal elvétve) olvastam hirt arról, hogy drónt lelőttek volna.

Köszönöm a választ, ami engem meglepett.
Nem okoskodni akarok,de tele a hirek ( orosz) drónokról, de én nem ( vagy csal elvétve) olvastam hirt arról, hogy drónt lelőttek volna.
Mert általában leszállítják drónpuskával (ez bekapcsolja a gép automata lesszálórendszerét és szépen lecsüccsen a földre) és a legtöbb esetben spotterfotósok gépeiről van szó. Az hogy most itt a tisztelt újságíró mit is ért "lelövés" alatt meg nem egyértelmű.

George Galloway has been elected to parliament seven times, and on many issues is one of the most conservative politicians in the U.K. But when he criticized the Ukraine war, he was detained by British police and had his property confiscated. He’s now in exile.

Chapters:
0:00 Why Was Galloway Detained by the Anti-Terrorism Police?
10:35 Has Anyone Defended Galloway?
12:56 The Fall of the Labor Party
16:23 What Is Motivating the War With Russia?
22:10 Why Is the West Killing Itself?
27:27 How Do We Fix the West?
30:19 Can Galloway Save the Labor Party?
34:57 The Mission to Spread Death and Hate

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Imádom
  • Tetszik
Reactions: 2ndt and aquarell