https://ukdefencejournal.org.uk/two-new-pre-series-challenger-3-tanks-gear-up-for-trials/
Két új előszériás Chally-3-as csatlakozott a teszteléshez.
Úgy néz ki az angoloknak is lesz (még ha nem is 100%-ban) becsületes német tankjuk.![]()
https://ukdefencejournal.org.uk/two-new-pre-series-challenger-3-tanks-gear-up-for-trials/
Két új előszériás Chally-3-as csatlakozott a teszteléshez.
www.calibredefence.co.uk
ukdefencejournal.org.uk
szerencsétekIsten nem véletlen rakta őket szigetre...
Kiváló angol beszerzés újra, a 148 darabos Challenger 3 flottához mindössze 60 Trophy kitet vesznek. Gondolom drágállják oszt így spórolnak (50+ éve így basszák el a beszerzéseiket)
"Hülye angolok, angol hülyék!"Kezdjük ott, hogy 148 db tank esetén volt-e értelme ennek az egész programnak?
Vagy megint az lesz, hogy nem tudnak majd üzemeltetni alkatrész hiány miatt.
Komolyan ekkora mennyiség esetén vehettek volna felújított M1 Abramst az USA-tól, cserébe az összes Chally 2-est átadhatták volna az ukránoknak. Így jártak volna a legjobban.
Jah, és már rég készen lennének, nem majd egyszer...
az összes Chally 2-est átadhatták volna az ukránoknak. Így jártak volna a legjobban.
Csak akkor tucatnyi felvétel alapanyagául szolgálhatnának a kiégett, vagy akár darabjaira szétrobbant példányok. Vagy még rosszabb, adódna hadizsákmány, amit mutogatnának első körben Moszkvában, utána meg Kubinkában, és azután meg mehetne a többi brit trófea harckocsi mellé
![]()
![]()
![]()
Ha kívonták volna a típust és oda adják az egészet akkor ez mind teljesen mindegy.
Ugyanis a Chally 2 gyártásának a végével a teljes angol tankgyártás csődbe ment.
Az amúgy szerintem kijelenthető, hogy abból a minimál információból, amit "tudunk" (lehet félrevezető is) úgy jön ki, hogy az Abramsok álltak helyt legjobban. Gondolkodtam is, hogy miért erőltetik mások továbbra is az ék alakú páncélzatot; régen is el volt mondva, hogy "lövedék-csapda", most meg a drónokkal....hát nem szívesen ülnék ilyenben (Merkavát is beleértve).
Nem én fogalmaztam meg így a múltban, de köszönöm. Most viszont létező probléma lett a drónos megoldásokkal , ahol precizíósan lehet támadni a toronygyűrűt (ki nem keresem, hogy így hívják-e magyarul); valamelyik videóban volt erről szó, konkrét példákkal a hadszintérről.A lövedékcsapda jelenség az a II. vh-s páncéltörő gránátoknál fordult elő, a jóval későbbi nyíllövedékeknél nem, a kumulatívoknál meg fizikális képtelenség az ilyen jelenség.
Nem én fogalmaztam meg így a múltban, de köszönöm. Most viszont létező probléma lett a drónos megoldásokkal , ahol precizíósan lehet támadni a toronygyűrűt (ki nem keresem, hogy így hívják-e magyarul); valamelyik videóban volt erről szó, konkrét példákkal a hadszintérről.
Javítsatok ki, ha tévedek.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..