Challenger -1 / -2 / -3 (Egyesült Királyság)

CHALLENGER3.webp

https://ukdefencejournal.org.uk/two-new-pre-series-challenger-3-tanks-gear-up-for-trials/

Két új előszériás Chally-3-as csatlakozott a teszteléshez.

The first mobility trials for the Challenger 3 have conducted...

These trials aimed to gather data on the noise and vibration of the platform and how it interfaced with the crew, and the effect the vibration had on the ammunition carried inside the pre-production vehicle.

Conducted by Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) alongside the Authority and QinetiQ at multiple UK locations, the trial saw a total of 789km covered across a mix of road and cross country running.

These trials are also a valuable exercise to enable the RBSL trials team, comprising experienced engineers of all disciplines and former Challenger 2 crew commanders, to develop evidence and get subjective user feedback. By working side by side with military colleagues and other key partners, RBSL is gaining valuable insights to optimise the vehicle’s capability.

With all 148 Challenger 3 vehicles planned to be in service by the end of 2030, the programme will soon be providing the end user with a step-change in reliable capability.

• Tetszik
Reactions: endre
Kiváló angol beszerzés újra, a 148 darabos Challenger 3 flottához mindössze 60 Trophy kitet vesznek. Gondolom drágállják oszt így spórolnak (50+ éve így basszák el a beszerzéseiket)

2027-30 között állhat hadrendbe, csak gratulálni tudok a balfaszkodásukhoz

Kiváló angol beszerzés újra, a 148 darabos Challenger 3 flottához mindössze 60 Trophy kitet vesznek. Gondolom drágállják oszt így spórolnak (50+ éve így basszák el a beszerzéseiket)

Kezdjük ott, hogy 148 db tank esetén volt-e értelme ennek az egész programnak? o_O
Vagy megint az lesz, hogy nem tudnak majd üzemeltetni alkatrész hiány miatt.
Komolyan ekkora mennyiség esetén vehettek volna felújított M1 Abramst az USA-tól, cserébe az összes Chally 2-est átadhatták volna az ukránoknak. Így jártak volna a legjobban.
Jah, és már rég készen lennének, nem majd egyszer...

Kezdjük ott, hogy 148 db tank esetén volt-e értelme ennek az egész programnak? o_O
Vagy megint az lesz, hogy nem tudnak majd üzemeltetni alkatrész hiány miatt.
Komolyan ekkora mennyiség esetén vehettek volna felújított M1 Abramst az USA-tól, cserébe az összes Chally 2-est átadhatták volna az ukránoknak. Így jártak volna a legjobban.
Jah, és már rég készen lennének, nem majd egyszer...
"Hülye angolok, angol hülyék!"

• Tetszik
Reactions: nyugger and fip7
az összes Chally 2-est átadhatták volna az ukránoknak. Így jártak volna a legjobban.

Csak akkor tucatnyi felvétel alapanyagául szolgálhatnának a kiégett, vagy akár darabjaira szétrobbant példányok. Vagy még rosszabb, adódna hadizsákmány, amit mutogatnának első körben Moszkvában, utána meg Kubinkában, és azután meg mehetne a többi brit trófea harckocsi mellé :rolleyes:

yywazvo.jpeg

0Rj9tzH.jpeg

1V4qY5d.jpeg

• Tetszik
Reactions: fishbed and 2ndt
Csak akkor tucatnyi felvétel alapanyagául szolgálhatnának a kiégett, vagy akár darabjaira szétrobbant példányok. Vagy még rosszabb, adódna hadizsákmány, amit mutogatnának első körben Moszkvában, utána meg Kubinkában, és azután meg mehetne a többi brit trófea harckocsi mellé :rolleyes:

yywazvo.jpeg

0Rj9tzH.jpeg

1V4qY5d.jpeg

Ha kívonták volna a típust és oda adják az egészet akkor ez mind teljesen mindegy.
Ugyanis a Chally 2 gyártásának a végével a teljes angol tankgyártás csődbe ment.

Ha kívonták volna a típust és oda adják az egészet akkor ez mind teljesen mindegy.
Ugyanis a Chally 2 gyártásának a végével a teljes angol tankgyártás csődbe ment.

A Challenger 2-es gyártása az mikor állt le ? Gondolom jó régen. De attól még mind a mai napig sztárolják, ráadásul ritka arrogáns, és irritáló stílusban, ami miatt meg is érdemelnék a harctéri kudarcokat.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Az amúgy szerintem kijelenthető, hogy abból a minimál információból, amit "tudunk" (lehet félrevezető is) úgy jön ki, hogy az Abramsok álltak helyt legjobban. Gondolkodtam is, hogy miért erőltetik mások továbbra is az ék alakú páncélzatot; régen is el volt mondva, hogy "lövedék-csapda", most meg a drónokkal....hát nem szívesen ülnék ilyenben (Merkavát is beleértve).

Az amúgy szerintem kijelenthető, hogy abból a minimál információból, amit "tudunk" (lehet félrevezető is) úgy jön ki, hogy az Abramsok álltak helyt legjobban. Gondolkodtam is, hogy miért erőltetik mások továbbra is az ék alakú páncélzatot; régen is el volt mondva, hogy "lövedék-csapda", most meg a drónokkal....hát nem szívesen ülnék ilyenben (Merkavát is beleértve).

A lövedékcsapda jelenség az a II. vh-s páncéltörő gránátoknál fordult elő, a jóval későbbi nyíllövedékeknél nem, a kumulatívoknál meg fizikális képtelenség az ilyen jelenség.

A lövedékcsapda jelenség az a II. vh-s páncéltörő gránátoknál fordult elő, a jóval későbbi nyíllövedékeknél nem, a kumulatívoknál meg fizikális képtelenség az ilyen jelenség.
Nem én fogalmaztam meg így a múltban, de köszönöm. Most viszont létező probléma lett a drónos megoldásokkal , ahol precizíósan lehet támadni a toronygyűrűt (ki nem keresem, hogy így hívják-e magyarul); valamelyik videóban volt erről szó, konkrét példákkal a hadszintérről.
Javítsatok ki, ha tévedek.

Nem én fogalmaztam meg így a múltban, de köszönöm. Most viszont létező probléma lett a drónos megoldásokkal , ahol precizíósan lehet támadni a toronygyűrűt (ki nem keresem, hogy így hívják-e magyarul); valamelyik videóban volt erről szó, konkrét példákkal a hadszintérről.
Javítsatok ki, ha tévedek.

A Challenger-nél nem csak a toronygyűrű a problémás, hanem a toronytetőt érő találat nyomán is szétszakad az egész harckocsi atomjaira, mert eleve rosszul tárolják a lőszerkészletet:

B3XzkVP.jpeg

Meg hogy olyan lőszert használnak hozzá, amit senki az égvilágon.

Nem hiába, ezek angolok.

• Tetszik
Reactions: fishbed
A toronygyűrűt nem a Chally kapcsán mondtam.
Azt tudom, hogy szarul van tárolva benne a lőszer, ezért lyukadtam én is oda ki, hogy logikusan az Abrams bírta a legjobban a mostani konfliktust, amit mások is elemeztek. Meg nyilván ehhez hozzátettem a saját magam által látott videókat Gázából, ahol - nem tudom milyen sikerrel - számos videó volt, ahol szépen behelyezték az torony meg a chassis közé a detonációt okozó cuccost (fogalmam nincs, hogy mi volt az és képes volt-e átütni a gyűrűt).

• Tetszik
Reactions: fip7