[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Bocs, de Japán USA pincsi. Még mindig. Svájc is inog, de a Nyugatra (vices mód ugye a Kelet is Nyugat) pénzt bízni...felelőtlenség. Ezzel az ukrán huzavonával teljesen elhiteltelenítették a bankrendszert; USA csillag ugyanez pepitában + dollár leáldozóban. Szóval Kína egyáltalán nem hülyeség (azt sem mondom, hogy jó).

Jó ötlet. Japán pont most emelte meg az alapkamatot 0,75 % -ra miközben az infláció 3 %. :) Az EU -ban ugyanez: kamat 2,15 % infláció 2,2 %. Mondjuk ez sem valami acélos hozam. De legalább nem negatív. Szerk: de ez is negatív :D

Ahogy itt láthatod az elmúlt hetek polémiáján, az elvárható hozam mellé hirtelen felkerült a befektetés biztonságossága is, mint faktor.

Egyébként ott van még Szingapúr meg Svájc is.

Ahogy itt láthatod az elmúlt hetek polémiáján, az elvárható hozam mellé hirtelen felkerült a befektetés biztonságossága is, mint faktor.

Egyébként ott van még Szingapúr meg Svájc is.
Ezek pénzek nem befektetések nagyrészt, hanem fedezetek, biztosítékok. Amikor az USA elkezdte finanszírozni Ukrajnát, azonnal elvitte az aranytartalékot Kiev-ből.
Ki fogják " kényszeríteni" pl a BRICS egymásközti hitelezését, sokkal nagyobb mértékben fognak otthon tartani tartalékot.

Akkor ez még legalább 3 , de inkább 5 háborús évet jelent.
Erre készüljön fel mindenki.
Az pont elég nekik.
A most látható tendenciát figyelembe véve gyengébb esetben behúzzák a tengerparti területeket, és több helyen elérik a Dniepert - mázlijuk van beszakad az ország és viszik az egészet.
Ez már csak utóvédharc, a hülyébbek még kapaszkodnak, nem fogják fel, hogy bukta. USA is más bizniszt hajt.

Szerintem meg ez a mostani eset pont azt bizonyította, hogy még ott van a leginkább biztonságban a pénzed. Hetekig tartó huzavona és komoly nyomásgyakorlás ellenére nem vették el a pénzt. Kínában 5 perc alatt elvennék ha a pártvezetés azt akarja.

Azért nem vették el, mert megijedtek a lehetséges következményektől, nem a "huzavona" itt a lényeg. A kínai sem fogja elvenni a pénzed, ha közben rájön, hogy több kárt okoz vele magának.
Szerintem mivel itt tényleg komoly dologról volt szó, előkerültek a "felnőttek" és leállították az ügyet.

Bart de Wever elővette a lángszórót a sajtótájékoztatón

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A baloldali média a támadásaival folyamatosan jobbra tolja azokat, akik néhány kérdésben ellentmondanak neki.
Orban tőle balra kezdte...

Érdekes lesz nézni, hogyan akarják majd a srácot kicsinálni. Mert az orosz vagyon ügyében ő ment szembe a németekkel, a Bizottsággal, a baloldali-néppárti mainstreammel.

Nem Orbán tett most keresztbe. Igazából Orban adta a kiskaput. Mert új uniós hitelfelvétel a költségvetés módosítását jelenti, ahhoz meg egyetértés kell, Orbánnak vétójoga volt.

De ettől elállt, így jöhetett a közös hitel, viszont a V3 nem törleszt.

A tegnapi brüsszeli paraszttüntetésen megszórtak a rendőröket krumplival. A helyiek a buli után hazavitték...

Teljesen jól kinéző krumpli. Én vittem volna zsákot is, meg bicikli, bepakoltam volna rendesen.i
A tegnapi brüsszeli paraszttüntetésen megszórtak a rendőröket krumplival. A helyiek a buli után hazavitték...

A ZDFnek savanyú a szőlő... :D

Orbán hozza el az EU B tervét

Ezt megelőzően a pénzügyminiszter hivatala meglehetősen hangzatos nyilatkozatot adott ki: ha az orosz eszközökhöz nem nyúlnak, nem lesz B terv. A megállapodás hiánya Európa kudarcát jelentené, ami Brüsszelt végérvényesen cselekvésképtelennek állítaná be.

A B terv aztán tegnap este megjelent nem más személyében, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök személyében , aki nagylelkűen engedélyezte az európaiaknak, hogy hitelt vegyenek fel – de Magyarország részvétele nélkül. Sem Csehország, sem Szlovákia részvétele nélkül.

A mercis meg a motoros esetében mégis mi volt a terv? :confused:

Az aranytartalék kié?

Szerinted hová fogják vinni? Mert én leírtam hogy hová miért nem.

Kína is kiviheti más külföldi helyekre.
Pl. a Svájci UBS is kezel vagyont, nem is kicsit, kb. 2600 milliárd dollárt.
Ennek egy igen szép része ázsiából származik,
Ott van Szingapúrban az Artadis vagy az Eatspring. Utóbbi 271 milliárdot kezel, dollárban.

És bár Kína nem szereti Japánt, de más országok, akár hazánk is , simán kivihetik a lóvét Japánba, ha úgy gondolják.
Pl.: MUFG amely 684 milliárd dollárt kezelt még 2022-ben.
Nomura holding 89 milliárd dollárral.
Sumitomo 624 milliárd dollárral.
One co. 467 milliárd dollárral.

Ezekkel csak pár példát akartam mondani. És hidd el, nem fognak sírni ha az EU-ban befektetett pénzek egyszer csak elkezdenek hozzájuk áramolni.

..
Kína is kiviheti más külföldi helyekre.
Pl. a Svájci UBS is kezel vagyont, nem is kicsit, kb. 2600 milliárd dollárt.
Ennek egy igen szép része ázsiából származik,
Ott van Szingapúrban az Artadis vagy az Eatspring. Utóbbi 271 milliárdot kezel, dollárban.

És bár Kína nem szereti Japánt, de más országok, akár hazánk is , simán kivihetik a lóvét Japánba, ha úgy gondolják.
Pl.: MUFG amely 684 milliárd dollárt kezelt még 2022-ben.
Nomura holding 89 milliárd dollárral.
Sumitomo 624 milliárd dollárral.
One co. 467 milliárd dollárral.

Ezekkel csak pár példát akartam mondani. És hidd el, nem fognak sírni ha az EU-ban befektetett pénzek egyszer csak elkezdenek hozzájuk áramolni.
Szerinted például az UBS hová teszi a pénzt? A 10 milliós Svájcban fekteti be? Vagy az EU-ban és az USA-ban ami együtt közel 800 millió lakos?

Ezek a befektetési bankok részvényeket és kötvényeket vesznek. Nem építenek gyárakat. Vagyis oda tudják tenni a pénzt, ahol fejlett tőke piac van. Például Magyarországon egyszerűen nem tudnál értelmesen befektetni 1000 milliárd dollárt. Szerintem még 100 milliárdot sem.

Ázsiában meg a jó néhány országban az a probléma, hogy az emberek nagyon takarékosak. Már így is sok a felesleges pénz, amit nem tudnak használni.

Eggyébként a befektetők memóriája nagyon rövid. Én még emlékszem amikor a 90-es években az volt a sajtóban a téma, hogy fél évvel azután hogy elengedték a lengyelek adósságát, jobb lett a hitelminősítesük mint a mienk.

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: fishbed and Halfdan
..
Szerinted például az UBS hová teszi a pénzt? A 10 milliós Svájcban fekteti be? Vagy az EU-ban és az USA-ban ami együtt közel 800 millió lakos?

Ezek a befektetési bankok részvényeket és kötvényeket vesznek. Nem építenek gyárakat. Vagyis oda tudják tenni a pénzt, ahol fejlett tőke piac van. Például Magyarországon egyszerűen nem tudnál értelmesen befektetni 1000 milliárd dollárt. Szerintem még 100 milliárdot sem.

Ázsiában meg a jó néhány országban az a probléma, hogy az emberek nagyon takarékosak. Már így is sok a felesleges pénz, amit nem tudnak használni.

Eggyébként a befektetők memóriája nagyon rövid. Én még emlékszem amikor a 90-es években az volt a sajtóban a téma, hogy fél évvel azután hogy elengedték a lengyelek adósságát, jobb lett a hitelminősítesük mint a mienk.
Mi meg kifizettük a monarchiás 100 éves adósságot is és mégis alacsonyabban vagyunk értékelve a három minősítőnél, akik előttem már nem állnak meg. Jobb lenne más minősítőt keresni, ahol nincs ennyire lejtő pálya.