[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Igen többször is. Nem a tevékenységét akartam elemezni, hanem a gondolkodásmódját, ami nem garancia a sikerre, de érthetőbbé teszi az eseményeket.
Abban az esetben ha Trumpra bízták volna a Zrínyi 2026-ot, lehet sok mindenünk nem lenne(fűtés, étel stb....), de Zrinyi 2026 biztos.
Van Trumpnak olyanja? AZ átlag cipőtalpba több agy szorult. Biden egy demens vén f.sz lett, de előtte nem volt komplett idióta, Trump meg egész életében az volt.

Tegnap késő este végig néztem egy ismertető filmet Trump fiatalkoráról, vállalkozói tevékenysége kezdetéről.
Apjától kapott 1 millió dolárral kezdte, és saját ingatlan birodalmat épített fel.

Tehát mégiscsak igaz, hogy pénzt pénzből lehet csinálni és csak az első millió megszerzése nehéz. Én a szüleimtől főleg adóságokat kaptam, úgyhogy kértem is, hogy inkább tagadjanak majd ki az örökségből, de hiába.

Igen többször is. Nem a tevékenységét akartam elemezni, hanem a gondolkodásmódját, ami nem garancia a sikerre, de érthetőbbé teszi az eseményeket.
Abban az esetben ha Trumpra bízták volna a Zrínyi 2026-ot, lehet sok mindenünk nem lenne(fűtés, étel stb....), de Zrinyi 2026 biztos.

Ismerős gondolkodás, pár diktátortól, pl. Csaucseszku is így csinálta, csak úgy tűnik, hogy Trump okosabb volt náluk.

https://www.portfolio.hu/global/202...ban-fegyvert-rantottak-az-ice-ugynokei-809605
"Egy amerikai bevándorlási ügynök agyonlőtt egy 37 éves nőt Minneapolisban, az eset pedig éles konfliktust váltott ki a helyi vezetők és a Trump-kormányzat között - írta a BBC."

Sejthető volt, hogy előbb utóbb ennek ez lesz a vége...sajnos most már van egy mártírjuk is ezeknek a férgeknek.
Ráadásul szerintem sem volt jogos a fegyverhasználat. Beraktam egy ügyésszel készített videó elemzést is.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ráadásul megint hol történt az eset Minneapolisban, ahol 2020 májusában a fekete bűnöző George Floyd nyakára térdelt a rendőr és a "rendőri túlkapás" miatt bekövetkező halála miatt óriási zavargás hullám kezdődött több városban is.
Na most kiderül mennyire erős ez a demokraták által támogatott balos migránssimogató mozgalom az USA-ban....ha elmard az országot beborító lázongás akkor látszani fog, hogy a lakosság többsége nem az ő oldalukon áll.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and 2ndt
ezt most túltolták. Semmi nem indokolta, hogy lelőjék.

• Tetszik
Reactions: Aladeen and Loken

https://www.portfolio.hu/global/202...ban-fegyvert-rantottak-az-ice-ugynokei-809605
"Egy amerikai bevándorlási ügynök agyonlőtt egy 37 éves nőt Minneapolisban, az eset pedig éles konfliktust váltott ki a helyi vezetők és a Trump-kormányzat között - írta a BBC."

Sejthető volt, hogy előbb utóbb ennek ez lesz a vége...sajnos most már van egy mártírjuk is ezeknek a férgeknek.
Ráadásul szerintem sem volt jogos a fegyverhasználat. Beraktam egy ügyésszel készített videó elemzést is.
Ráadásul megint hol történt az eset Minneapolisban, ahol 2020 májusában a fekete bűnöző George Floyd nyakára térdelt a rendőr és a "rendőri túlkapás" miatt bekövetkező halála miatt óriási zavargás hullám kezdődött több városban is.
Na most kiderül mennyire erős ez a demokraták által támogatott balos migránssimogató mozgalom az USA-ban....ha elmard az országot beborító lázongás akkor látszani fog, hogy a lakosság többsége nem az ő oldalukon áll.
A George Floyd eset totál más volt.

Itt a gázolási kísérletet sem látom, Trump megind kamuzott egy nagyot. A fegyverhasználat jogosságát majd kijogászkodják.
Az illeg bevándorlók nem férgek alapvetően egyáltalán (ha ezzel a státuszuk miatt férgezted őket). Nekem is van pár ismerős, aki úgy ment oda, top melókban dolgoznak, azóta rég megkapott állampolgársággal.

Trump és a talpnyaalói az egyik legnagyobb showmanek ever, amikor bullshitet kell tolni.
A MAGA rajongók meg megeszik (szerencsére van, akinek már kezd leesni, hogy k.rvára nem azt teszi, amit ígért).

• Tetszik
Reactions: fishbed
Én az illegális bevándorlást támogatókat "férgeztem", azokat a baloldali, liberális USA "állampolgárokat" akik ezt támogatják és neki mennek az intézkedő hatóságnak akik az ország törvényei szerint az illegális migránsok idegenrendészeti eljárás alá vonását és kitoloncolását végzik. És főleg azért "férgeztem" őket mert elvileg az ország állampolgárai akiknek az ország törvényeit betartva és nem azzal szembemenve kellene viselkedniük...Hiszen az illegális migráció magával hozza a bűnöző elemeket az egészség- és járványügyi problémákat, a lakhatási válságot és a bérletörő rabszolgamunkát is. Nem is beszélve a kultúrális és etnikai feszültségekről.

Én az illegális bevándorlást támogatókat "férgeztem", azokat a baloldali, liberális USA "állampolgárokat" akik ezt támogatják és neki mennek az intézkedő hatóságnak akik az ország törvényei szerint az illegális migránsok idegenrendészeti eljárás alá vonását és kitoloncolását végzik. És főleg azért "férgeztem" őket mert elvileg az ország állampolgárai akiknek az ország törvényeit betartva és nem azzal szembemenve kellene viselkedniük...Hiszen az illegális migráció magával hozza a bűnöző elemeket az egészség- és járványügyi problémákat, a lakhatási válságot és a bérletörő rabszolgamunkát is. Nem is beszélve a kultúrális és etnikai feszültségekről.
a megölt nő nem állt semmilyen intézkedés alatt...

Ok, így tiszta.
Jelzem, hogy én liberális vagyok, viszont az illegális bevándorlást nem támogatom.
Sajna a "liberális" kifejezés erősen degradálódott az elmúlt évtizedekben nemzetközi szinten is.

Az illegális bevándorlás sok kockázatot hoz magával, amit lehetne normális legális migrációval kezelni (akár work permit, hasonlók), ugyanakkor nyilván vicces, hogy az USA relatíve rövidtávon bevándorlókból álló ország, de tulajdonképp az egész világ mínusz Afrika.

Pontnéztem egyébként kitoloncolás összehasonlítást (DSH), hát Trump rekordott döntött, kb. 20%-kal többet toloncoltak ki erővel tavaly mint ami Obama csúcsa volt (ő volt előtte a legdurvább).

A George Floyd eset totál más volt.

Itt a gázolási kísérletet sem látom, Trump megind kamuzott egy nagyot. A fegyverhasználat jogosságát majd kijogászkodják.
Az illeg bevándorlók nem férgek alapvetően egyáltalán (ha ezzel a státuszuk miatt férgezted őket). Nekem is van pár ismerős, aki úgy ment oda, top melókban dolgoznak, azóta rég megkapott állampolgársággal.

Trump és a talpnyaalói az egyik legnagyobb showmanek ever, amikor bullshitet kell tolni.
A MAGA rajongók meg megeszik (szerencsére van, akinek már kezd leesni, hogy k.rvára nem azt teszi, amit ígért).

a megölt nő nem állt semmilyen intézkedés alatt...
De igen...keresztbe állt az úton és fel lett szólítva, hogy szálljon ki a kocsiból...amikor a gyalogos ügynökök közrefogták ő úgy döntött meg próbál inkább elhajtani. Ekkor dördült el a lövés, ami ismétlem felesleges volt, hamár lőtt akkor a kerékre kellett volna.
A lényeg viszont az, hogy az idióta civil (aki ismert rendbontó volt) nekiállt fegyveres ügynökök munkáját akadályozni a közúton autóval és amikor észrevette, hogy ezért felelősségre lesz vonva akkor úgy döntött inkább lelép bele sem gondolva, hogy mit kockáztat.
Na ez az a káros liberális szellemiség ami miatt szerintem valaki úgy érzi, hogy bármit megtehet következmények nélkül.
Nem tehetsz meg bármit, mert a te jogaid csak addig tartanak amíg azzal nem sérted más jogait vagy a törvényt. Onnantól viszont vállalnod kell a tetteid következményeit.
A kormányzat hibája itt annyi, hogy az ügy előzetes teljes kivizsgálása nélkül mellszélességgel kiállt a lövést leadó ügynök mellett aki egyértelműen hibázott. Ez meg egy elfuserált kormányzati kommunikáció ami több kárt okoz mint amennyi hasznot remélnek.
Mindez persze nem menti fel a csürhét akik továbbra is akadályozzák a hatóságok törvényes tevékenységét.
Hozzáteszem a legális bevándorlással semmi bajom, mert az az illető valamilyen szinten át van vizsgálva és érvényes papírjai vannak arról, hogy beléphet, ott tartózkodhat és akár munkát is vállalhat az adott országban, aminek a vége akár letelepedés is lehet.
Azzal viszont kurvára nem értek egyet, hogy az egyik ország polgárai azt hiszik, hogy mindenféle papírok, meg előzetes ellenőrzés nélkül illegális útvonalakon akár erőszakkal is átléphetnek másik ország területére és még nekik áll feljebb ha a regnáló kormánynak ez nem tetszik és vissza akarja küldeni őket oda ahonnan jöttek függetlenül attól hány évig bujkáltak vagy volt e valamilyen munkájuk (hozzáteszem azt is illegálisan végezték) az adott országban.

De igen...keresztbe állt az úton és fel lett szólítva, hogy szálljon ki a kocsiból...amikor a gyalogos ügynökök közrefogták ő úgy döntött meg próbál inkább elhajtani. Ekkor dördült el a lövés, ami ismétlem felesleges volt, hamár lőtt akkor a kerékre kellett volna.
Akármi történhetett. Bepánikol, vagy egyéb.
A lényeg viszont az, hogy az idióta civil (aki ismert rendbontó volt)
honnan tudjuk?
nekiállt fegyveres ügynökök munkáját akadályozni a közúton autóval és amikor észrevette, hogy ezért felelősségre lesz vonva akkor úgy döntött inkább lelép bele sem gondolva, hogy mit kockáztat.
Csak szar helyen állt basszus. Még csak nem is veszélyeztette az ügynök életét.
Nyilván yard elől nem menekülünk, de azért ezt ne már.

Akármi történhetett. Bepánikol, vagy egyéb.

honnan tudjuk?

Csak szar helyen állt basszus. Még csak nem is veszélyeztette az ügynök életét.
Nyilván yard elől nem menekülünk, de azért ezt ne már.
De Te is csak feltételezed, hogy csak megállt, az előzményeket Te sem tudod, csak feltételezel neked megfelelő dolgokat.

Amúgy basszus, mennyire lehetett buta ez a nő? Amerikában alap, hogy a rendőri felszólításnak engedelmeskedünk, kezet a kormányra, nem nyúkálunk, engedelmeskedünk a felszólításnak.... Nem hajtunk el, veszélyeztetve a rendőrt / ügynököt. Ettől persze a kerékre kellett volna lőni, viszont nem láthatjuk ebből a szögből, mennyire került veszélybe az autó elől elugró ember.

Sorban, mert egy része percepció (majd később többet tudunk):

De igen...keresztbe állt az úton és fel lett szólítva, hogy szálljon ki a kocsiból...amikor a gyalogos ügynökök közrefogták ő úgy döntött meg próbál inkább elhajtani.

Azt írtam, hogy nem látom a GÁZOLÁSI kísérletet. Ha gázolni akart volna, akkor egyenesen megy vagy az ügynök FELÉ. Majd hátha többet látunk (vagy simán lehet, hogy én vagyok vaksi, ez esetben elmézést).

Ekkor dördült el a lövés, ami ismétlem felesleges volt
Passz. Nem ismerem az adott szervezet jogait, ki kéne túrnom.

A lényeg viszont az, hogy az idióta civil (aki ismert rendbontó volt) nekiállt fegyveres ügynökök munkáját akadályozni a közúton autóval és amikor észrevette, hogy ezért felelősségre lesz vonva akkor úgy döntött inkább lelép bele sem gondolva, hogy mit kockáztat

Igen is meg nem is. AZ, hogy kiderült, hogy rendbontó, nem releváns addig, amíg ez nem volt ismert az eljáró hatóság előtt. Addig csak civil.

A civilnek irgalmatlan sok joga van és az pont nem "liberális" találmány, hanem az alapítók bölcsessége (mint pl. a szólásszabadságról és fegyvertartásról).

Szóval szerintem f.szságot csinált, vállalni kellett volna a következményeket utána.

Na ez az a káros liberális szellemiség ami miatt szerintem valaki úgy érzi, hogy bármit megtehet következmények nélkül.

Ez nem "liberális szellemiség", ez egy ideológia melletti kiállás, amire a másik oldalról is láttunk már példát.
A "liberális" kifejezésnek nem sok köze van ahhoz, amit ma annak neveznek.

Nem tehetsz meg bármit, mert a te jogaid csak addig tartanak amíg azzal nem sérted más jogait vagy a törvényt. Onnantól viszont vállalnod kell a tetteid következményeit.
Így van.

A kormányzat hibája itt annyi, hogy az ügy előzetes teljes kivizsgálása nélkül mellszélességgel kiállt a lövést leadó ügynök mellett aki egyértelműen hibázott. Ez meg egy elfuserált kormányzati kommunikáció ami több kárt okoz mint amennyi hasznot remélnek.
Ez is.

Mindez persze nem menti fel a csürhét akik továbbra is akadályozzák a hatóságok törvényes tevékenységét.

Elmondom, miért nem szeretem a csürhézést (itt most egyoldalúnak érzem; ha nem az, nem szóltam). Az ember csoportban általában csürhe, oldalfüggetlenül.

A BLM alatt boltokat kirámolók/gyújtogatók csürhe voltak. Kapitólium is erősen csürhe-jellegű volt.
Ha nincs fizikai károkozás, stb., akkor valamelyik oldal tüntetői, akik csinálhatnak illegállis dolgokat (amiért büntetés jár), viszont más egy civil unrest meg más az "azt teszünk, amit akarunk, mert szerintünk igazumk van".

Hozzáteszem a legális bevándorlással semmi bajom, mert az az illető valamilyen szinten át van vizsgálva és érvényes papírjai vannak arról, hogy beléphet, ott tartózkodhat és akár munkát is vállalhat az adott országban, aminek a vége akár letelepedés is lehet.
Azzal viszont kurvára nem értek egyet, hogy az egyik ország polgárai azt hiszik, hogy mindenféle papírok, meg előzetes ellenőrzés nélkül illegális útvonalakon akár erőszakkal is átléphetnek másik ország területére és még nekik áll feljebb ha a regnáló kormánynak ez nem tetszik és vissza akarja küldeni őket oda ahonnan jöttek függetlenül attól hány évig bujkáltak vagy volt e valamilyen munkájuk (hozzáteszem azt is illegálisan végezték) az adott országban.
Szerintem nagyjából ugyanazt gondoljuk.

• Tetszik
Reactions: enzo and Loken

Jászd el ezt egy IDF ellenőrzőpontnál arabként. o_O
naughty-beef.gif

Mondhattam volna persze azt is, hogy amerikai katonai ellenőrzőpontnál Irakban irakiként a 2000-es években, vagy akár magyar kontraktorként.

És persze felvetődik, hogy az amerikai fegyveres szervek miért viselkednek megszálló katonaságként a saját polgáraikkal, hát meg kell nézni, honnan jöttek sokan egy időben (leszerelt katonák, akik megjárták afgánt vagy irakot), kik képezik ki (vagy tovább) őket (izraeliek nagyon sokszor). Tudom, az USA-ban bárkinél lehet fegyver és ezt feltételezik is... voltak videók egy mozdulatért agyonlőtt emberekről nem egy.
A fekákkal viszont sokszor igen sokat tusakodnak anélkül, hogy lelőnék őket, nyilván a 2020-as szintén minneapolisi eset óta főleg. Amióta testkamerát kaptak, azért kiderült, hogy nemigen volt azóta indokolatlan fegyverhasználat.

Sorban, mert egy része percepció (majd később többet tudunk):

Azt írtam, hogy nem látom a GÁZOLÁSI kísérletet. Ha gázolni akart volna, akkor egyenesen megy vagy az ügynök FELÉ. Majd hátha többet látunk (vagy simán lehet, hogy én vagyok vaksi, ez esetben elmézést).

Az egyik már kapaszkodott a kocsijába, és elvonszolta volna. Persze lehet mondani, hogy miért nem engedte el.

Mondhattam volna persze azt is, hogy amerikai katonai ellenőrzőpontnál Irakban irakiként a 2000-es években, vagy akár magyar kontraktorként.

És persze felvetődik, hogy az amerikai fegyveres szervek miért viselkednek megszálló katonaságként a saját polgáraikkal, hát meg kell nézni, honnan jöttek sokan egy időben (leszerelt katonák, akik megjárták afgánt vagy irakot), kik képezik ki (vagy tovább) őket (izraeliek nagyon sokszor). Tudom, az USA-ban bárkinél lehet fegyver és ezt feltételezik is... voltak videók egy mozdulatért agyonlőtt emberekről nem egy.
A fekákkal viszont sokszor igen sokat tusakodnak anélkül, hogy lelőnék őket,
igazán milyen kedves tőlük :D

Izrael meg kvázi háborús állapotban létezik, depláne a határok körüli eáp-okon.
Szvsz rossz példa lenne összevetni egy békebeli országgal.
Egyébként még okt.7-e után sem jellemző, hogy mindenki le lenne lőve.
Nagy respect a fiúknak-lányoknak, akiknek néha birka türelmük van.

/egyébként meg egy pedagógiai, 'makarenkói' pofonnak az esetek többségében több értelme van :D /

• Tetszik
Reactions: Loken