Sorban, mert egy része percepció (majd később többet tudunk):
De igen...keresztbe állt az úton és fel lett szólítva, hogy szálljon ki a kocsiból...amikor a gyalogos ügynökök közrefogták ő úgy döntött meg próbál inkább elhajtani.
Azt írtam, hogy nem látom a GÁZOLÁSI kísérletet. Ha gázolni akart volna, akkor egyenesen megy vagy az ügynök FELÉ. Majd hátha többet látunk (vagy simán lehet, hogy én vagyok vaksi, ez esetben elmézést).
Ekkor dördült el a lövés, ami ismétlem felesleges volt
Passz. Nem ismerem az adott szervezet jogait, ki kéne túrnom.
A lényeg viszont az, hogy az idióta civil (aki ismert rendbontó volt) nekiállt fegyveres ügynökök munkáját akadályozni a közúton autóval és amikor észrevette, hogy ezért felelősségre lesz vonva akkor úgy döntött inkább lelép bele sem gondolva, hogy mit kockáztat
Igen is meg nem is. AZ, hogy kiderült, hogy rendbontó, nem releváns addig, amíg ez nem volt ismert az eljáró hatóság előtt. Addig csak civil.
A civilnek irgalmatlan sok joga van és az pont nem "liberális" találmány, hanem az alapítók bölcsessége (mint pl. a szólásszabadságról és fegyvertartásról).
Szóval szerintem f.szságot csinált, vállalni kellett volna a következményeket utána.
Na ez az a káros liberális szellemiség ami miatt szerintem valaki úgy érzi, hogy bármit megtehet következmények nélkül.
Ez nem "liberális szellemiség", ez egy ideológia melletti kiállás, amire a másik oldalról is láttunk már példát.
A "liberális" kifejezésnek nem sok köze van ahhoz, amit ma annak neveznek.
Nem tehetsz meg bármit, mert a te jogaid csak addig tartanak amíg azzal nem sérted más jogait vagy a törvényt. Onnantól viszont vállalnod kell a tetteid következményeit.
Így van.
A kormányzat hibája itt annyi, hogy az ügy előzetes teljes kivizsgálása nélkül mellszélességgel kiállt a lövést leadó ügynök mellett aki egyértelműen hibázott. Ez meg egy elfuserált kormányzati kommunikáció ami több kárt okoz mint amennyi hasznot remélnek.
Ez is.
Mindez persze nem menti fel a csürhét akik továbbra is akadályozzák a hatóságok törvényes tevékenységét.
Elmondom, miért nem szeretem a csürhézést (itt most egyoldalúnak érzem; ha nem az, nem szóltam). Az ember csoportban általában csürhe, oldalfüggetlenül.
A BLM alatt boltokat kirámolók/gyújtogatók csürhe voltak. Kapitólium is erősen csürhe-jellegű volt.
Ha nincs fizikai károkozás, stb., akkor valamelyik oldal tüntetői, akik csinálhatnak illegállis dolgokat (amiért büntetés jár), viszont más egy civil unrest meg más az "azt teszünk, amit akarunk, mert szerintünk igazumk van".
Hozzáteszem a legális bevándorlással semmi bajom, mert az az illető valamilyen szinten át van vizsgálva és érvényes papírjai vannak arról, hogy beléphet, ott tartózkodhat és akár munkát is vállalhat az adott országban, aminek a vége akár letelepedés is lehet.
Azzal viszont kurvára nem értek egyet, hogy az egyik ország polgárai azt hiszik, hogy mindenféle papírok, meg előzetes ellenőrzés nélkül illegális útvonalakon akár erőszakkal is átléphetnek másik ország területére és még nekik áll feljebb ha a regnáló kormánynak ez nem tetszik és vissza akarja küldeni őket oda ahonnan jöttek függetlenül attól hány évig bujkáltak vagy volt e valamilyen munkájuk (hozzáteszem azt is illegálisan végezték) az adott országban.
Szerintem nagyjából ugyanazt gondoljuk.