Energiagazdálkodás, energiabiztonság, villamosenergia-termelés

Forrás: Tibor-tech
"Ha a MOL még vásárolna, tudok egy eladó finomítót.
A németországi Schwedt finomítója rövidesen leáll az amerikai szankciók miatt. Orosz tulajdon (jobban mondva Rosznyefty + Shell egyaránt 37.5%, a maradék AET, ami a német Rosznyefty meg az ENI közös biznyisze), német üzemeltetéssel - központi helyen, mivel Berlint és Brandenburgot látják el minden jóval.
Duplaágas kialakítás, évi 12 millió tonna finomítói kapacitás, kiépített vezeték Rostock felé, jó vasúti infrastruktúra és a német politika is "jönne eggyel", mert ordenáré nagy balhé lesz, ha fél év alatt sem tudják megoldani a finomító további sorsát..."
Remélem az Európai Bizottság nem hagyja ezt!! 22 óta nem tudták ezt megoldani a németek, ez felháborító!! Pénzügyi szankciókat kellene bevezetni a németekkel szemben vagy zárolni pár milliárd euro uniós támogatást. Vagy minimum a Shellt kizárni az Uniós és állami közbeszerzésekből. Én úgy olvastam az ottani vezetők le akarnak válni az oroszokról, erre ilyen csontváz esik ki a szekrényből???
Ezt is Trumpnak kell megoldani??? :oops:

Az OAH kiadta az engedélyt az első beton öntésére Paks II kapcsán.
"A Vezénylőépület alatti alaplemez betonozásához kapcsolódó visszatartási pontokat az OAH a benyújtott dokumentumok vizsgálata alapján két ütemben, 2025. december 19-én és 2026. január 26-án feloldotta. Ezzel az „első beton” öntésének – az OAH hatáskörébe tartozó – műszaki és adminisztratív feltétele a talajszilárdításra vonatkozó használatbavételi engedéllyel együtt, teljesült."

Megjelent a rezsistoprendelet, a távhősök mégsem kapnak 30 százalék kedvezményt, a villannyal fűtőknek lesz egy fontos nap

TL;DR:
  • A rezsistop januári költsége nem 50, hanem 55 milliárd forint lesz.
  • A gázzal fűtők automatikusan megkapják a 30% kedvezményt (havi számlán vagy éves elszámoláskor).
  • Az árammal fűtőknek nem jár automatikusan: nyilatkozni kell április 30-ig, különben bukják a támogatást.
  • A távfűtésesek járnak a legrosszabbul: a 30% kedvezmény nem az egész számlára, csak az alapdíj nélküli részre vonatkozik.
  • Az előre fizetős (kártyás) mérősök nem százalékos kedvezményt kapnak, hanem fix 7000 Ft-ot, március 31-ig jóváírva.

• Tetszik
Reactions: fip7