[BIZTPOL] Irán

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Addig ügyeskednek az amcsikkal egyesek, amíg jól meg lesznek rakétázva.

"A USS Gerald R. Ford átcsoportosítása gyors döntésnek számít, mivel a hadihajót korábban a Földközi-tengerről a Karib-térségbe vezényelték át. Az új bevetés ráadásul meghosszabbíthatja a hajó legénységének szolgálati idejét, amely már közel nyolc hónapja tart.

Az amerikai elnök figyelmeztette Iránt, hogy egy megállapodás elmaradása „nagyon traumatikus” következményekkel járhat. A washingtoni vezetés ugyanakkor diplomáciai megoldást sürget, míg Izrael erősebb nyomásgyakorlást vár az Egyesült Államoktól Irán rakétaprogramjának és regionális befolyásának korlátozása érdekében."

https://www.portfolio.hu/global/202...lios-teheran-kiuritese-is-szoba-kerult-818362
"A 2025. december 28-án kirobbant, már-már forradalomra emlékeztető iráni tüntetések kiváltó okai elsősorban politikai és gazdasági jellegűek voltak, ám a tiltakozások mögött egy hosszabb ideje érlelődő, mélyebb strukturális válság is húzódik. Az iráni demonstrációk kialakulásában számtalan tényező játszhat szerepet. A vízhiány is ezek közé tartozik, amely már a mindennapi élet alapfeltételeit is veszélyezteti. A mostani tüntetések világosan rámutatnak arra, hogy az éghajlatváltozás következményei jelentős hatással vannak a perzsa ország állampolgárai által tanúsított polgári engedetlenségre."

:D :D

Én nem is írtam, hogy ismerem a "tényeket meg a "valóságot", papa.
Egyrészt mivel nem ismered a tényeket és a valóságot, akkor maradj csöndben (vagy idézőjelben), másrészt nem vagyok neked papa.
Tényleg? Mikor is támadta meg Izraelt Irán? Ja hogy nem tett olyat, csak fordítva és arra reakcióként támadott... Miről is nyilatkozott Irán? Hogy Izrael illegitim és a cionista rezsimmel van baja, nem a zsidókkal (az iráni parlamentben fajlagosan kb. nagyobb a zsidó képviselet mint Izraelben a muszlim).
Ez nem igaz. Visszatértünk az eredeti: nem ismered a tényeket és a valóságot ponthoz.
A zsidóktól pedig nemcsak olvashattuk, hanem láthattuk/hallhattuk, hogy mit szeretnének tenni a gázaiakkal (és nagy részét meg is tették, a Nyugat pedig készségesen becsukta a szemét vagy segítette őket benne).
Valahogy nem hiszem, hogy Irán ellen más álmokat dédelgetnének.
A zsidók úgy látszik nem olyan buták mint te, és nem is akarják elpusztítani Iránt.
Értem, tehát ha nem mondják, akkor nem is történik a dolog akkor sem, ha csinálják napról napra. :D
Szóval minden nap elpusztítják Iránt mert te mondod? Ekkora baromságot még tőled sem vártam. (Az ígért páncélos összefoglalót igen...)

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: SirHiggins and 2ndt
Szerintetek lezavarják néhány nap alatt vagy kihúzzák még egy hónapig? Utaznék Dubaion keresztül…
Szerintem az USA nem áll készen egy komoly háborúra, és az iráni társadalom ellenállásása is le lett törve. Lesz egy kis bombázás, és annyi. Azért kössél feláras lemondás/késés biztosítást.

Azt nem tudom kitalálni, hogy miként hatna ez a piacokra. Ha a hormuzi szorost lezárnák, akkor persze már többen megmozdulnának, de kb a törököknek van ott értékelhető szárazföldi ereje ehhez, és szerintem ők jól keresnének egy ilyen húzáson, úgyhogy nem biztos, hogy lelkesen segítenének. Most venni kell olajat, vagy shortolni? :D

Most venni kell olajat, vagy shortolni? :D
nnnnnna, tipik
enhanced-17159-1423068265-32-1496265751.jpg

Az iráni küldöttek az Egyesült Államokkal Ománban tartott nukleáris tárgyalások első fordulóján felajánlották, hogy a dúsított uránkészletüket – amely becslések szerint elegendő lenne 12 nukleáris bomba elkészítéséhez – átadják Oroszországnak. Emellett Irán akár három évre is hajlandó lenne felfüggeszteni az urándúsítást.

• Tetszik
Reactions: jani22 and Loken

Az iráni küldöttek az Egyesült Államokkal Ománban tartott nukleáris tárgyalások első fordulóján felajánlották, hogy a dúsított uránkészletüket – amely becslések szerint elegendő lenne 12 nukleáris bomba elkészítéséhez – átadják Oroszországnak. Emellett Irán akár három évre is hajlandó lenne felfüggeszteni az urándúsítást.
Kevés.

Csokolom! Idaig arrol volt szo hogy minden olyan allitas hogy iran kepes nuki minosegu urant dusitani az csak haboruparti propaganda. Most meg arrol van szo hogy a mar MEGLEVO 12 toltetre elegendo hasadoanyagot letarolnak mashol?

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán
Akár napi 800 csapás. Az USA elsöprő erőt gyűjt Irán ellen, a harcok hetekig is eltarthatnak.

Csokolom! Idaig arrol volt szo hogy minden olyan allitas hogy iran kepes nuki minosegu urant dusitani az csak haboruparti propaganda. Most meg arrol van szo hogy a mar MEGLEVO 12 toltetre elegendo hasadoanyagot letarolnak mashol?
Mindenki tudta, hogy van nekik. Ők is mondták, hogy van nekik. Mivel rosszabb az ő dúsított uránjuk amivel még nem öltek embert, mint a zsidó amivel már tömegesen?

• Tetszik
Reactions: fip7 and cirqle
Szerintetek lezavarják néhány nap alatt vagy kihúzzák még egy hónapig? Utaznék Dubaion keresztül…
Szerintem ne tedd:

@SirHiggins
Higginszstejnéknek mondd meg odahaza, hogy készletezzenek hummuszból az óvóhelyen