Az MH17 légikatasztrófa (2014.07.17. Ukrajna, Malaysia Airlines)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 785
113
A holland külügyminiszter ma bejelentette, hogy nem várnak tovább a nemzetközi bíróság felállítására, bár az ENSZ is felszólított egy bíróság felállítására, de ez egy vétó miatt máig nem állt fel, ezért úgy döntöttek, hogy Hollandiában állítják fel a bíróságot amely igazságot szolgáltat az MH17 ügyében és felelősségre vonja az elkövetőket.
https://www.government.nl/topics/mh...nister-of-foreign-affairs-on-mh17-5-july-2017

OK. De felelősségre hogy vonja? Oroszország nem fogja kiadni az lekövetőket. Épp úgy mint ahogy egy amerikai katonát sem állítottak még bíróság elé külföldön.
Az eset akár ki is követte el sajnálatos cselekmény, de ahogy a Forma 1-ben mondják: versenybaleset volt.
Az eseményeket nézve nyilvánvaló, hogy felhasználják az Oroszország elleni háborúban. (szerény összeesküvéselméletem szerint már háború van csak még nem fegyverekkel vívja a két nagyhatalom, szerencsére)
Egyébként nem látom hogy mélyrehatóan vizsgálnák az ukránok szerepét még akkor is ha az oroszok voltak. (Légi irányítás, idegen zászlós művelet, stb. )
(Számomra hihetetlen hogy annyira balf...-k lettek volna az oroszok hogy nem takarják le normálisan a nyergesen a Buk-ot.)
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci
T

Törölt tag 1526

Guest
A holland, ausztrál, maláj és új-zélandi áldozatok ügyvédje nyílt levelet írt Putyinnak. Három év telt el, az áldozatok hozzátartozói még mindig várnak az igazságszolgáltatásra, Mr. Putyin még mindig tartozik egy vallomással.
http://www.smh.com.au/comment/three...amends-for-mh17-mr-putin-20170712-gx9hi5.html
1499850395681.jpg
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 815
20 976
113
Gyerekek, ki mire tippel, meddig lesz még téma az MH17?

Én Ulippo életkorát figyelembevéve olyan 20-30 évre tippelek ;)

Nincs baj azzal, h forszirozza a temat. Ami nem tetszetos szamomra, hogy nem kello obijektivitassal teszi azt. Persze, ennek is meg vannak az okai. Kar ezen elakadni, mindenhol van egy ulippo... :)
 
  • Tetszik
Reactions: jimkirk

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Nincs baj azzal, h forszirozza a temat. Ami nem tetszetos szamomra, hogy nem kello obijektivitassal teszi azt. Persze, ennek is meg vannak az okai. Kar ezen elakadni, mindenhol van egy ulippo... :)

De van baj vele. Mégpedig az, hogy az MH17-es katasztrófához képest sokkal több ember halt meg a háborúban, az ő haláluk viszont nem érdekli.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 967
113
Ha az oroszok ismernék be akkor se hinnéd el, egy olyan érzésem.
Úgy sejtem azok a szankciók mégis jó helyen landoltak.
Az biztos, azóta se ismerték be. :D Hol lőtték le azt a repülőt? Ukrajnában vagy oroszban? Ukránban. Ha téged hollandban a tulipánbokrok közt megböknek a négerek akkor Mozambik lesz a hibás?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 967
113
Aztán majd csinálsz a kocsmában egy bíróságot magadnak ha a hollandus hivatalos bírák sokat tökölnek? Aztán meg hozol egy hasra csapott módon egy ítéletet magadnak amire csak te meg a kocsma közönsége vagytok kíváncsiak ,miszerint a mozambiki elnök a hibás és monnyon le mert nem veszel addig kesudiót. Jáááj...
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Ráadásul azok sem lesznek megnevezve, akik nem zárták le a civil gépek elől azt a légteret, ahol háború volt éppen...
A bevétel, az átrepülési illeték fontosabb volt, és nem törődtek azzal hogy olyan légiutasok ezreit sodorják életveszélybe, akiknek semmi közük az egészhez. :(
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci
T

Törölt tag 1526

Guest
Az ausztrál külügyminiszter szerint lehet, hogy az MH17 ügy elkövetőit a távollétükben fogják elítélni. Az ENSZ által javasolt bíróság felállítása orosz vétó miatt elmaradt, ezért Hollandia úgy döntött, hogy maga állít fel bíróságot az ügyben. Oroszország még nem nyilatkozott arról, hogy hajlandó-e együttműködni ezzel a bírósággal.
 
Status
Not open for further replies.