Ukrajna (bel és külpolitika, gazdaság, minden ami nem kapcsolódik közvetlenül a konfliktushoz)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Uli!! Segíts! Azt mondja a Földi L hogy ukránban a termőföldek 50% -án szaudiaknak termel a nép. Ez igaz?
Egyébként lehet tudni már milyen építőanyagot kaptak a kibombázottak az Ensztől? Megérkezett már? Vagy valamelyik helyi önkényúr dácsájában landolt?


Tudom hogy Földi olyan hülye, hogyritkasága miatt már védett fajjá kéne nyilvánítani....

a tavalyi:
Oroszország, Ukrajna, Kanada és az EU exportja jelentősen nőtt ebben a hónapban. Az orosz export összesen 24,5 tonna, az ukrán 15,7 millió tonna összesen. Ez mindkét ország tekintetében rekordszám, emellett Oroszország ebben az évben nagyobb mennyiséget készül exportálni, mint az USA. A magasabb ukrán export előrejelzés a nagy mennyiségű EU-ba, valamint Ázsiába (főleg Indonéziába) irányuló hajós szállítmányokból adódik, ahol a takarmánybúza iránti kereslet robbanásszerűen nőtt ebben az évben.
Ukrajna ki tudta használni a szezonvégi magasabb marokkói keresletet. A magasabb orosz export előrejelzés magába foglalja növekedést Irán felé, csak úgy, mint a megnövekedett szállításokat az EU és Észak-Afrika felé (beleértve többletet Marokkó felé).

Az EU exportja nőtt, ez az emelkedés főleg a francia exportnak tudható be. A francia malmi búza volt a legolcsóbb a világon egészen mostanáig, ebből kifolyólag nagy mennyiségeket exportáltak Marokkóba májusban, pedig Marokkóban ilyenkor kezdődik el a betakarítás és a hazai piac hazai búzával való ellátása, Algériába ugyancsak jelentős mennyiséget exportáltak, valamint Ázsiába, Dél-Koreába és Thaiföldre.

A német export nőtt ebben a hónapban, azaz összesen 6,1 millióra. Az Egyesült Arab Emirátusba 150 ezer tonnát, Szaúd-Arábiába 900 ezer tonnát, Iránba 1 millió tonnát exportáltak.

Lengyelország és Románia is sikeres évet zárt az export tekintetében. A lengyeleknél a magasabb szaúd-arábiai és marokkói export hozta meg a többletet, a románoknál a Líbiába és Pakisztánba irányuló export hozta meg a többletet, az Észak-Afrikába, Közel-Keletre és más afrikai országokba realizált exporton felül.

ez a tvaly őszi. egy idei, benne ukrán adatokkal is:
http://granaco.eu/piaci-riport-2017-februar/
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Egyébként a magyr exportról: 2017:
Agrárexportunk továbbra is döntő – 84 százalékos – arányban az EU tagállamaiba irányul, de látványosan bővül termékeink megjelenése az olyan újnak számító piacokon is, mint Kína (60 százalék), Kazahsztán (68 százalék), India (60 százalék) vagy épp Szaúd-Arábia (70 százalék). Emellett 50 százalékkal emelkedett az USA-ba és 31 százalékkal az Oroszországba irányuló agrárexportunk is – fogalmazott Fórián Zoltán.
 

minszk2

Well-Known Member
2016. június 19.
663
705
93
A Nemzetközi Migrációs Szervezet adatai szerint Európában minden negyedik prostituált ukrán. „Ne rémüljetek meg e számok miatt, barátaink, mert az ukrán valóság még szörnyűbb”, írja a cikk, amely ezt egy „kis példán” mutatja be.

Nyikolajev város egyik iskolájában brosúrákat osztogatnak lányoknak azzal, hogy megtudják, miként kell élniük az „európai valóságban”.

A lányokat eligazítja, miként kell és érdemes viselkedniük, ha fizetett szexből akarnak megélni. Mert ha e szabályokat követik, „hosszú életűek” is lehetnek, írja az eligazítás. Például azt, hogy egyszerre ne fogadjanak több kliens; mindig előre kérjék a pénzt; kerüljenek el részeg klienseket, és ha szexre hívják őket szobára, a szállodát részesítsék előnyben.

A jobboldali portál azzal a gúnyos bekezdéssel fejezi be cikkét, hogy lám, kiderült, mire is volt jó a Majdan. „Az országot elpusztították, több ezer állampolgárát lelőtték, Oroszországot bélyegezték agresszornak, és most eljött az idő, hogy Ukrajna szolgáltassa Európa prostituált utánpótlását, ahogyan azt ‘az európai értékek’ őrzői rendelik el.

Igazi ajándék a Majdan negyedik évfordulójára. Előre, Ukrajna!”

http://lovasistvan.hu/2017/11/06/eu...en-negyedik-prostitualt-ukrajnai-allampolgar/
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
A Nemzetközi Migrációs Szervezet adatai szerint Európában minden negyedik prostituált ukrán. „Ne rémüljetek meg e számok miatt, barátaink, mert az ukrán valóság még szörnyűbb”, írja a cikk, amely ezt egy „kis példán” mutatja be.

1. Amennyiben Lovas István beszél prostitucióról..... szálka és gerenda.
Amire hivatkozik : két kattintással egy orosz propagandaoldalon vagyunk, fondsk.ru, a cikk nem ad meg hivatkozást.

erre hivatkozik:
http://adhat.hu/szervezet/nemzetkozi-migracios-szervezet-international-organization-migration-iom

itt a szervezet honlapja:
https://www.iom.int/
itt pedig a 2017-es ukrajnával foglalkozó írások, hírek ezen az oldalon:

http://www.iom.org.ua/en
így elsőre nem tláltam amire Lovas hivatkozik , de ha szépen kérem biztos előkeresi valaki.
 

lui7889

Well-Known Member
2012. január 27.
243
272
63
A kijevi tüntetésen volt olyan nap amikor 800000-en voltak az utcán, nem csak a Majdan téren és ez a tüntetés három hónapig tartott. Nem csak Kijevben hanem több tucat másik városban is volt tüntetés, még Donyeckben és Luhanszkban is volt Euromajdan, ahogy Ungváron és Munkácson is.

Puccs az ami Törökországban és Egyiptomban történt a katonaság szervezésében, ez egy forradalmi mértékű tömegtüntetés volt aminek a végén Janukovics Oroszországba távozott, ezért a parlament lemondatta és új választást írt ki. Nem volt katonaság és senki nem vette át a hatalmat, az elnök hazaárulóvá vált, behívta az orosz hadsereget és Oroszországba ment, ezért a kormányát feloszlatták és új választáson neveztek ki új kormányt.

Ja Ungvári meg Munkácsi tüntetéshez annyit, sokan jártak fel napi 300 hrivnyáért "tüntetni", mert ugye szervezetten vitték őket buszokkal. Amugy ez a rakás szar ami most van, még csak egy fokkal se jobb mint a janukovics rendszer volt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 817
65 346
113
A Nemzetközi Migrációs Szervezet adatai szerint Európában minden negyedik prostituált ukrán. „Ne rémüljetek meg e számok miatt, barátaink, mert az ukrán valóság még szörnyűbb”, írja a cikk, amely ezt egy „kis példán” mutatja be.

Nyikolajev város egyik iskolájában brosúrákat osztogatnak lányoknak azzal, hogy megtudják, miként kell élniük az „európai valóságban”.

A lányokat eligazítja, miként kell és érdemes viselkedniük, ha fizetett szexből akarnak megélni. Mert ha e szabályokat követik, „hosszú életűek” is lehetnek, írja az eligazítás. Például azt, hogy egyszerre ne fogadjanak több kliens; mindig előre kérjék a pénzt; kerüljenek el részeg klienseket, és ha szexre hívják őket szobára, a szállodát részesítsék előnyben.

A jobboldali portál azzal a gúnyos bekezdéssel fejezi be cikkét, hogy lám, kiderült, mire is volt jó a Majdan. „Az országot elpusztították, több ezer állampolgárát lelőtték, Oroszországot bélyegezték agresszornak, és most eljött az idő, hogy Ukrajna szolgáltassa Európa prostituált utánpótlását, ahogyan azt ‘az európai értékek’ őrzői rendelik el.

Igazi ajándék a Majdan negyedik évfordulójára. Előre, Ukrajna!”

http://lovasistvan.hu/2017/11/06/eu...en-negyedik-prostitualt-ukrajnai-allampolgar/
Előre a lenini, akarom mondani eui úton. Illetve a szélére. :)
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 053
6 502
113
Most volt a Velencei Bizotság küldöttsége Kijevben, hogy megvizsgálják az új oktatási törvényt (miszerint nem lehet általános 4. után anyanyelven tanulni). Az Ukrán házelnök arra kérte a független bizotságot, hogy pozitív véleményt mondjanak a törvényről, mondván, hogy ezt az Ukrán Parlament már úgysem csinálja vissza. Tehát azért kell valamiről pozitív véleményt mondani, mert az ígyis úgyis így marad!

Gratulálok Ulippo csodás állom országához. 13 éve sokat járok ki (évente 4-5 alkalom), mert a feleségem Kárpátaljai lány, de utazásról-utazásra érezhetően egyre csak rosszabb minden.
 
Status
Not open for further replies.