• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
khmm..
palesztinok nem éltek több száz éve Palesztinában:)
igazából a 60-as évekig nem.
 
  • Tetszik
Reactions: Pal

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
רחל קורנפלד

- Az, hogy a Hamasz újabb intifádára szólít - mondhatnám megszokott (ehhez nem kellett Trump állásfoglalása).
- Az, hogy az európai országok azon vezető politikusai, ahol nagyszámú a muzulmán bevándorlók (illegális v. sem, az most lényegtelen) száma - a saját bajuk kezelése helyett Jeruzsálem USA által megerősített státuszát próbálják megkérdőjelezni (ezzel az arabokat uszítani) - legyen az ő bajuk (az ő szégyenük).
- De mielőtt cselekszenek, nem ártana gondolkozni, esetleg megkérdezni Jeruzsálem keleti felében élő (izraeli állampolgársággal rendelkező) arabokat. Ők ugyanis egy elcsatolás felmerülése (palesztin államhoz tartozás) esetén azonnal utcára vonulnának... NEM Jeruzsálemért, hanem a Bituah Leumi (nemzeti biztosító) által részükre nyújtott támogatásért. Mint ahogy ez, egy nemrég tartott felmérésből egyértelműen kiderült.
רחל קורנפלד

http://www.nbn.org.il/aliyahpedia/g...alth-care-national-insurance/bituach-leumi-2/

Trump olajat öntött a tűzre. Jeruzsálem most is Izraelé és akkor is Izraelé maradt volna, ha Trump nem hecceli az arabokat. Ez semmilyen haszonnal nem járt Izraelnek, csak ismét egy ok arra, hogy feltüzelje az arabokat.
Az EU meg most végre helyesen cselekszik (Panoz mit szólsz ehhez?). Épp elég merénylet volt már Európában a nagyrészt USA által arabokra potyogtatott bombák miatt.
Persze azzal egyetértek, hogy a sok terroristajelöltet igazán kipaterolhatná már az EU és megakadályozhatná, hogy újabb jelöltek jőjjenek.
 
  • Tetszik
Reactions: gioo

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Egy gyors összefoglaló a témában.
De kik a palesztinok?
Az viszonylag újkeletű jelenség, hogy Palesztina lakói magukat palesztinokként határozzák meg. A palesztin nemzeti identitás a 19. században alakult ki – ekkoriban indult számos más nemzeti mozgalom is, például a zsidó cionizmus.

Gyakori palesztin álláspont, hogy Palesztina lakossága mindig is palesztin volt, csak az aktuális politikai helyzettől függően más-más nevet viselt és vallást gyakorolt. Eszerint az érvelés szerint a filiszteusok a mai palesztinok ősei. Ez nem igazán igazolható, de genetikailag a palesztin arabok és a zsidók meglehetősen hasonlítanak egymáshoz. Tehát vagy mindkét csoport a filiszteusok leszármazottja, vagy egyik sem, mindenesetre a mai zsidók és palesztinok egymással közeli rokonságban állnak...

Palesztina lakói korábban araboknak, muszlimoknak, az Oszmán Birodalom alattvalóinak tartották magukat. 1834-ben azonban fellázadtak az oszmán-törökök ellen, mert azok a helybéli fiatal férfiak javát besorozták és elvitték Egyiptomba katonáskodni. A lázadók több várost elfoglaltak, köztük Jeruzsálemet is. A felkelést a törökök leverték, és Palesztina arab lakossága ezután nem igazán tudott azonosulni az Oszmán Birodalommal. Ekkor még nem merült fel önálló ország alakításának igénye, de miután a birodalom széthullott, ez a lehetőség is elérhetőbbé vált. A brit mandátum alatt palesztin állampolgárságot kaptak azok, akik Palesztina területén laktak – arabok, zsidók egyaránt. Ebben az időszakban indultak az első palesztin arab függetlenségi törekvések.


Brit palesztin font angol, arab és héber felirattal
(Forrás: Wikimedia Commons)
Miután Izrael 1948-ban kikiáltotta függetlenségét, a környező arab országok közösen megtámadták. A harcok során a palesztin arabok nagy része elmenekült a későbbi Izraelből, az arab országokban élő zsidók pedig Izraelbe menekültek. Miután a modern Izrael megalakult, a korábbi brit palesztin állampolgársághoz nem tartozott állam, és érvényét vesztette. A zsidók izraeli állampolgárságot kaptak, amit az arabok is kérhettek, de ezt az új állam adminisztratív eszközökkel igyekezett akadályozni. Azokat, akik izraeli állampolgárrá váltak, ma izraeli araboknak szokták nevezni, de ők maguk nem egységesek a tekintetben, hogy minek tartják magukat: palesztinnak, arabnak, izraelinek, vagy ezek valamilyen kombinációjának. Az általunk korábban bemutatott, saját jelnyelvvel rendelkező falu, El-Szaíd lakosai is izraeli arabok.

Palesztinoknak ma inkább azokat az arabokat szokás nevezni, akik a Gáza-övezetben és Ciszjordániában élnek, vagy pedig az 1948-ban elmenekült palesztin arabok leszármazottai. A kettő akár egyszerre is igaz lehet, mert a Gáza-övezetben és Ciszjordániában is a mai napig léteznek menekülttáborok. A palesztin menekültek nagy része azonban a szomszédos országokban kötött ki, de nem olvadtak be a helyi arab többségbe – már csak azért sem, mert nem fogadták őket tárt karokkal.
A palesztin arabok kulturálisan és nyelvileg is hasonlítanak a környező országok arabjaihoz, habár nem teljesen azonosak velük. A palesztin arab nyelv a jordániai és a szíriai arabhoz áll a legközelebb, vannak, akik nem is különítik el a jordániai arabtól. Kulturális azonosság viszont már csak azért sem lehetséges, mert a palesztin menekültek közelmúltbeli tapasztalatai eltérnek a szomszédos országok többségi helyzetben lévő arabokétól.
https://m.nyest.hu/hirek/palesztinok
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Egyébként a Hamaszról:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20170...-az-1967-es-hatarokkal-izrael-szerint-ez.html
"A Hamász nem mond le semmi szín alatt, semmilyen indokkal, semmilyen nyomás alatt, semmilyen megszállás miatt egy talpalatnyi palesztin földről sem, és elutasítja Palesztina teljes felszabadításának bármilyen alternatíváját a (Jordán) folyótól a (Földközi) tengerig"

Ez a 2017-es hivatalos politkájuk.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 773
65 074
113
Ez ok, csak tulajdonképp semmi keresnivalójuk ott. Erőszakkal elfoglalt terület. Külső segítséggel loptak el a palesztin oslakosoktol. Azóta is külső segítséggel uralják, lásd Trump minapi performansza. A zsidók leleptek onnét 2000 éve, nem kellett akkor nekik. Akkor most se akarják. A vallás meg a kutyát nem érdekli ,2018 lesz lassan nem a középkorban élünk mint Ince pápa korában. A vallási örülteknek a föld is lapos ,az asszony még három méterről követ. De ha Izrael jogosan létezik, és jogosan birtokolja a Golant, akkor...
Ez kb olyan, mintha nálunk Győr lenne a főváros, mert Budapest nem lehetne, mert a muszlimok egyszer betették oda a patájukat és sértené őket.
Teljesen jogos. Izrael fővárosa Jeruzsálem. Ki kell végre mondani és leszámolni a polkorrektséggel.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 773
65 074
113
Akkor ha német vagy olasz, vagy a Szu valamelyik utodallama megindul és elfoglalja Közép Európát mert valaha járt arra, 50, 2000 vagy akárhány éve akkor az is jogos ugyebár. Vagy nem? Vagy valaki más.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 773
65 074
113
Örülök hogy ebben egyetértés van. Azt hittem lesz némi náci retorika Izrael ellen.
Izrael természetes szövetségese és védőbástyája a nyugati civilizációnak, így legalább el van ismerve hogy Izrael Jeruzsálemestől a mi kutyánk kölyke.
Létezése szükségszerű.
A nyugati civilizáció felsőbbrendű? Netán árja?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 773
65 074
113
Erdekes cikk. Nem vagyok szakertoje a temanak, de szerintem meggyozoen bizonyitja, hogy a muszlimoknak semmi kozuk Jeruzsalemhez. Sot, emlekeim szerint valamelyik foarab (Szaladin?) mondta a fianak, hogy Jeruzsalemet nyugodtan atengedheti a frankoknak (kereszteseknek), Kairora kell inkabb vigyaznia, szoval ez egybecseng a cikkben irtakkal. Ugyanakkor amely ervekkel cafolja, hogy a muszlimoknak barmi kozuk lenne Jeruzsalemhez (a Koran nem emliti pl.) epp azok az ervek bizonyitjak, hogy a keresztenysegnek meg van koze hozza (a Biblia vagy 100-szor emliti), noha azt irja, hogy annak sincs.
Vallási alapon eldönteni egy materiális, mozdithatatlan hely kié?
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
A nyugati civilizáció felsőbbrendű? Netán árja?
Az europai civilizacio felsobbrendu, mar csak azert is mert az civilizacio, ellenben a kanibalizmuson kivul semmire sem epulo ausztral benszulott, delamerikai vagy afrikai "civilizacio"-kal. A seggmeresztesen kivul mast nemigazan felmutatni tudo muszlim "civilizacio"-t sem lehet egy lapon emliteni az Europai civilizacioval.
 
  • Tetszik
Reactions: Morishima

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 773
65 074
113
Erdekes cikk. Nem vagyok szakertoje a temanak, de szerintem meggyozoen bizonyitja, hogy a muszlimoknak semmi kozuk Jeruzsalemhez. Sot, emlekeim szerint valamelyik foarab (Szaladin?) mondta a fianak, hogy Jeruzsalemet nyugodtan atengedheti a frankoknak (kereszteseknek), Kairora kell inkabb vigyaznia, szoval ez egybecseng a cikkben irtakkal. Ugyanakkor amely ervekkel cafolja, hogy a muszlimoknak barmi kozuk lenne Jeruzsalemhez (a Koran nem emliti pl.) epp azok az ervek bizonyitjak, hogy a keresztenysegnek meg van koze hozza (a Biblia vagy 100-szor emliti), noha azt irja, hogy annak sincs.
Az egyik százszor említi, a másik szazegyszer, a harmadik csak egyszer... :D Holnap meg a Verne Gyula könyvei alapján tologatjuk a határokat. :D
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 773
65 074
113
Az europai civilizacio felsobbrendu, mar csak azert is mert az civilizacio, ellenben a kanibalizmuson kivul semmire sem epulo ausztral benszulott, delamerikai vagy afrikai "civilizacio"-kal. A seggmeresztesen kivul mast nemigazan felmutatni tudo muszlim "civilizacio"-t sem lehet egy lapon emliteni az Europai civilizacioval.
A, ez hülyeség. Kinek mi a civilizáció. Van akiknek mi vagyunk civilizalatlan bagázs.
 
  • Tetszik
Reactions: silurusglanis

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Egyébként a Hamaszról:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20170...-az-1967-es-hatarokkal-izrael-szerint-ez.html
"A Hamász nem mond le semmi szín alatt, semmilyen indokkal, semmilyen nyomás alatt, semmilyen megszállás miatt egy talpalatnyi palesztin földről sem, és elutasítja Palesztina teljes felszabadításának bármilyen alternatíváját a (Jordán) folyótól a (Földközi) tengerig"

Ez a 2017-es hivatalos politkájuk.

Ezek sem normálisak. Ami már többségében izraeli település, az már maradjon is az, de az izraeliek se terjeszkedjenek olyan területek felé, ahol meg az arabok vannak többségben.
A mostani kevert lakosságú területek megoldására szerintem a legjobb az lenne, ha tartanának egy népszavazást és minden egyes település megszavazhatná, hogy hova akar tartozni: Izraelhez, Jordániához, Szíriához vagy a független Palesztinához?
Az eredmények szerint módosulhatna a határ.
Aztán meg nincs mese, lakosságcsere. Azok a zsidók, akik az arab többségű település miatt mondjuk Palesztinához kerültek, ha akarják, visszatelepülhetnének Izraelbe, azok az arabok, akik Izraelhez jutottak, szintén ha akarják, akkor a független Palesztinába települhessenek. Természetesen az ingatlanokat mindkét oldalon az államra hagynák, korrekt kártérítésért cserébe.
Miután lezajlana az áttelepülés, mindenki elismerné az új határokat és a jövőben jól szájbavernék azt, aki bármelyik oldalon is megkérdőjelezi, legyen az állami vagy magánszereplő. Volt adva esély, hogy abban az országban éljen ahol akar, ezentúl ne háborogjanak. Ha ezután is lenne még olyan arab Izraelben, aki zúgolódik, kimenni hozzá, felmérni a teljes ingatlanát, megkapja készpénzben és repülhet az országból. :)
Az iráni, török, szaudi, stb. állampolgárok véleménye meg le van sza*a, nem ők élnek ott, hogy beleszóljanak, melyik város hova tartozzon.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 932
113
Ezek sem normálisak. Ami már többségében izraeli település, az már maradjon is az, de az izraeliek se terjeszkedjenek olyan területek felé, ahol meg az arabok vannak többségben.
A mostani kevert lakosságú területek megoldására szerintem a legjobb az lenne, ha tartanának egy népszavazást és minden egyes település megszavazhatná, hogy hova akar tartozni: Izraelhez, Jordániához, Szíriához vagy a független Palesztinához?
Az eredmények szerint módosulhatna a határ.
Aztán meg nincs mese, lakosságcsere. Azok a zsidók, akik az arab többségű település miatt mondjuk Palesztinához kerültek, ha akarják, visszatelepülhetnének Izraelbe, azok az arabok, akik Izraelhez jutottak, szintén ha akarják, akkor a független Palesztinába települhessenek. Természetesen az ingatlanokat mindkét oldalon az államra hagynák, korrekt kártérítésért cserébe.
Miután lezajlana az áttelepülés, mindenki elismerné az új határokat és a jövőben jól szájbavernék azt, aki bármelyik oldalon is megkérdőjelezi, legyen az állami vagy magánszereplő. Volt adva esély, hogy abban az országban éljen ahol akar, ezentúl ne háborogjanak. Ha ezután is lenne még olyan arab Izraelben, aki zúgolódik, kimenni hozzá, felmérni a teljes ingatlanát, megkapja készpénzben és repülhet az országból. :)
Az iráni, török, szaudi, stb. állampolgárok véleménye meg le van sza*a, nem ők élnek ott, hogy beleszóljanak, melyik város hova tartozzon.
Ott leszarja mindenki hogy mi az igazságos. Akinek van ereje, az szépen lassan ahogy a víz mossa a partot, betelepül kis kibucokkal a másik földjére. Nemzetközi joggal ellentétesen is. Az ENSZ sipákol, megy válaszul az antiszemitázás, a palesztinok mivel mást nem tudnak robbantgatnak, késelnek, de a karaván a kutyaugatás ellenére is halad. Pont most fogadta el az USA az ENSZ tagországok elsöprő ellenvéleménye mellett Jeruzsálemet Izrael fővárosának.
Nincs és nem is lesz ott igazságos rendezés soha, csak háború.
 
  • Tetszik
Reactions: notaricon

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 773
65 074
113
Nem mesék:
Az Ophel-hegyen már időszámításunk előtt 5000 körül laktak emberek. Időszámításunk előtt 1900 körül keletkezett egyiptomi szövegek és az i. e. 14. századi Amarna levelek név szerint is említenek egy Urusalim(um) nevű települést.
A város legkorábbi ismert uralkodója az i. e. 14. századi Abdi-Heba. Ekkor még egy kicsiny vár mellett települő, körülbelül 1500 fős lakossággal bíró város, csekély gazdasági és politikai súllyal. A várost az ún. jebuzi nép alapította és lakta, amelynek neve a Bibliában is feltűnik. Tőlük foglalták el a zsidók Dávid király alatt.
Ne buzizz, ok csak mások. :)
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Ez ok, csak tulajdonképp semmi keresnivalójuk ott. Erőszakkal elfoglalt terület. Külső segítséggel loptak el a palesztin oslakosoktol. Azóta is külső segítséggel uralják, lásd Trump minapi performansza. A zsidók leleptek onnét 2000 éve, nem kellett akkor nekik. Akkor most se akarják. A vallás meg a kutyát nem érdekli ,2018 lesz lassan nem a középkorban élünk mint Ince pápa korában. A vallási örülteknek a föld is lapos ,az asszony még három méterről követ. De ha Izrael jogosan létezik, és jogosan birtokolja a Golant, akkor...

Csakhogy akkoriban senki sem akadályozta a zsidók beáramlását, jól jött az araboknak, hogy pénzt kapnak az értéktelen sivatagi területekért. Csak akkor kaptak a fejükhez, amikor már késő volt és kikiáltották a független Izraelt. Nem most kellene már visszacsinálni az egészet és elkezdeni kirakni a zsidókat, mert az csak mégnagyobb bajokkal járna. A mostani helyzetből kellene kiindulni. Adva van egy kevert lakosságú terület, ahol mindkét fél részéről a lakosság egy része nem akar együttélni a másikkal.
Az előző hozzászólásom szerintem megoldaná ezt a problémát.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 450
17 688
113
רחל קורנפלד

- Az, hogy a Hamasz újabb intifádára szólít - mondhatnám megszokott (ehhez nem kellett Trump állásfoglalása).
- Az, hogy az európai országok azon vezető politikusai, ahol nagyszámú a muzulmán bevándorlók (illegális v. sem, az most lényegtelen) száma - a saját bajuk kezelése helyett Jeruzsálem USA által megerősített státuszát próbálják megkérdőjelezni (ezzel az arabokat uszítani) - legyen az ő bajuk (az ő szégyenük).
- De mielőtt cselekszenek, nem ártana gondolkozni, esetleg megkérdezni Jeruzsálem keleti felében élő (izraeli állampolgársággal rendelkező) arabokat. Ők ugyanis egy elcsatolás felmerülése (palesztin államhoz tartozás) esetén azonnal utcára vonulnának... NEM Jeruzsálemért, hanem a Bituah Leumi (nemzeti biztosító) által részükre nyújtott támogatásért. Mint ahogy ez, egy nemrég tartott felmérésből egyértelműen kiderült.


רחל קורנפלד

http://www.nbn.org.il/aliyahpedia/g...alth-care-national-insurance/bituach-leumi-2/

Az EU azért sem ismeri el Jeruzsálemet Izrael fővárosának, mert fél a nagyszámú muzulmán lakosságtól. Ha megtenné (pl Franciaország) azzal azt kockáztatná, hogy újabb (és talán komolyabb) terror cselekményeket szenvedne el. Persze az már egy más kérdés, hogy elég nagy szégyen, hogy egyáltalán megengedték, hogy idáig fajuljanak a dolgok.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Ott leszarja mindenki hogy mi az igazságos. Akinek van ereje, az szépen lassan ahogy a víz mossa a partot, betelepül kis kibucokkal a másik földjére. Nemzetközi joggal ellentétesen is. Az ENSZ sipákol, megy válaszul az antiszemitázás, a palesztinok mivel mást nem tudnak robbantgatnak, késelnek, de a karaván a kutyaugatás ellenére is halad. Pont most fogadta el az USA az ENSZ tagországok elsöprő ellenvéleménye mellett Jeruzsálemet Izrael fővárosának.
Nincs és nem is lesz ott igazságos rendezés soha, csak háború.

Pontosan ezért kellene megoldani, hogy ne erővel hódítgasson egyik fél sem. Népszavazni minden egyes településről és a hozzá tartozó területről, majd ahol palesztin többség jön ki, az Palesztinához tartozzon, a zsidók meg tartsák ezt tiszteletben, ugyanígy a palesztin is az Izrael mellett szavazó területeket. Ha meg szeretnének nagyobb országot, akkor ha van olyan palesztin, aki eladná a földjét, vegyék meg az adott földdarabot, a palesztin meg költözzön ahova akar. Persze teljesen önkéntes legyen és a palesztin ne azért "akarja" eladni egy kecskéjért a belvárosi házát, mert kényszerítve volt, vagy épp elhalálozott az adásvétel előtt.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 932
113
Addig amíg az egyik fél erősebb mint a másik, nem lesz szavazás. Vagy ha lesz, abban nem lesz köszönet. Az erősebb általában elveszi azt ami az övé, és nem szavaztatja meg az ellenérdekelt felet.

Most is ez történt, és történik.