[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

minszk2

Well-Known Member
2016. június 19.
663
705
93
https://888.hu/article-belga-kormanyvalsaghoz-vezethet-a-szudani-migransok-kitoloncolasa
"A La Libre Belgique című belga napilap hétfői számában azt írja, kormányválsághoz vezethet Belgiumban a szudáni illegális bevándorlók hazaküldésének ügye, mert az egyik kormánypárt, az Új Flamand Szövetség (N-VA) a kormánykoalícióból történő kilépéssel fenyegetőzik, ha egyik politikusának, Theo Francken menekültügyi és migrációs államtitkárnak le kell mondania a vitatott intézkedés miatt.
Bart De Wever, a flamand nacionalista párt elnöke hétfőn kijelentette: pártja véleménye az, hogy ha a belga szövetségi kormány többsége úgy döntene, hogy Theo Franckennek le kell mondania a szudáni migránsok visszaküldése miatt, az Új Flamand Szövetség kilép a kormánykoalícióból..."

https://888.hu/article-berlusconi-gyozelem-eseten-megallitjuk-az-olaszorszagi-migraciot
"Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a tavaszi választásokra készülő jobbközép koalíció vezetője az Il Foglio napilapban elmondta: győzelme esetén az olasz jobbközép megállítja a migrációt...
...ha a jobbközép pártok a tavaszi parlamenti választásokon kormányra jutnak, komoly visszatoloncolási politikát vezetnek be eltávolítva azokat, akik nem számítanak menekülteknek és nincs joguk Olaszországban maradni." ...
...ez már nem De Gasperi, Adenauer, Schuman Európája, ez a bürokraták és az ostoba szabályok Európája, amelyet gyökeresen át kell alakítanunk, ha meg akarjuk menteni."
Silvio Berlusconi hozzátette: Európa-pártinak lenni nem azt jelenti, hogy úgy teszünk, mintha minden rendben menne..."


Recseg ropog az egész..
És Berlusconi pályafutása során talán még nem fogalmazott ennél pontosabban.:cool:
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2018/01/10/pui...dott-meg-a-ket-legnagyobb-fuggetlensegi-part/
"Carles Puigdemont leváltott katalán elnök újraválasztásáról kötött megállapodást a két legnagyobb katalán függetlenségi párt, az Együtt az Igenért (Junts pel Sí) és a Katalán Köztársasági Baloldal (ERC) – közölte a spanyolországi sajtó szerdán.
A pártokhoz közeli források szerint a megállapodás kedden éjjel született meg Brüsszelben, ahol a volt elnök két és fél hónapja tartózkodik, mióta elmenekült a spanyol igazságszolgáltatás elől...
...A Junts pel Sí és az ERC együttműködése azonban még nem garancia Puigdemont újraválasztására. Összesen 66 mandátumuk van a 135 fős törvényhozásban, a többséghez 68 képviselő támogatása szükséges. A négy mandátummal rendelkező Népi Egység (CUP) nevű baloldali függetlenségi párt egyelőre nem csatlakozott az együttműködéshez.
A volt elnök újraválasztását tovább nehezíti, hogy az új törvényhozásban mandátumot szerzett függetlenségi képviselők közül nyolcan nem tudnak részt venni a parlament munkájában, mert vagy előzetes letartóztatásban vannak, vagy Brüsszelben..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.hidfo.ru/2018/01/svedorszag-vizsgalja-miert-tortenik-egyre-tobb-nemi-eroszak/
"A svéd kormány megbízást adott a nemzeti bűnmegelőzési bizottságnak, miszerint ki kell vizsgálniuk, miért történik egyre több nemi erőszak Svédországban..."


Ekkora pótcselekvést... Már régen cselekedniük kellene, nem a nyilvánvalót kivizsgálni. De ha már kivizsgálni akarnak, azokat kellene kivizsgálniuk, akik az ide vezető döntésekért felelősek.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Németország 2018:

immerath_kirche.jpg


Kivételesen nem a multikulti miatt, hanem az atomerőműellenes lobbi miatt rombolták le (külszíni bánya lesz a helyén)

http://valasz.hu/vilag/ketsegbeejto-foto-nemetorszagbol-ez-az-atommentesseg-ara-126916
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
Járok kint eleget,, az autópályák mellett óriási területen(van, hogy negyed óráig autózok mellette) napelem parkok vannak, volt szántóföldeken vagy legelőkön. Gondolom kaja már nem kell,,, meg undorító ahogy kinéz! Bocs, én ezt itthon nem akarom látni.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
Járok kint eleget,, az autópályák mellett óriási területen(van, hogy negyed óráig autózok mellette) napelem parkok vannak, volt szántóföldeken vagy legelőkön. Gondolom kaja már nem kell,,, meg undorító ahogy kinéz! Bocs, én ezt itthon nem akarom látni.


Nálunk is kiirtak pályázatot a gazdáknak napelempark létesítésre........
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 500
113
Az Írek ugyanezt csinálják,ahol látnak 1 dombot,már rakják is rá a szélkerekeket,mert az jó,ha ott állnak.:(
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.hidfo.ru/2018/01/eszrevette-a-migransbarat-sajto-hogy-europaban-is-van-munkanelkuliseg/
"“Zárt határok, rasszizmus, xenofób támadások, visszautasított menedékkérelmek, szegénység és hosszú várakozási idő” – ezek várnak az Európába érkező menekültekre az Al-Dzsazíra szerint, ami ezúttal észrevételezte, hogy a menekültek azért nem kapnak meg mindent azonnal, amiért az európaiak sem.
Rövid évértékelőben összegezte az Al-Dzsazíra arab-nemzetközi sajtóorgánum, hogy a 2017-es évben mi vár azokra a menekültekre, akik Görögországon át akartak érkezni az Európai Unióba. A lap szerint Görögország nem élhető a migránsoknak, ezért tovább akarnak jutni a gazdagabb európai országokba, de ez a tavalyi év folyamán már egyre nehezebb volt számukra...
...A nemzetközi arab lap ennek kapcsán egyértelműen kijelenti, hogy amit a liberálisok mindvégig tagadtak, az igaz; korábban ők mondták a menekülteknek, hogy jöjjenek Európába és adjanak be menedékkérelmet. – írták. Az arab sajtóorgánum szerint a menekültek nem ilyen bánásmódot vártak Európától, azután, hogy az európaiak meghívták őket...
A menekültek kiábrándult beszámolóiból ráadásul kiderült; rájöttek, hogy nem csak őket nem látják szívesen, de az európaiaknak sincs pénze.
“A görögöknek sincs pénze. Ha Görögországban a magasan képzett embereknek nincs munkája, hogyan találhatnának munkát a menekültek?”
“Európa korábban szerette a menekülteket. Most gyűlöli a menekülteket. Megpróbálják rákényszeríteni a menekülteket, hogy hagyják el az országot. Már látjuk, hogy nincsen itt jövőnk”
– mondta.
Az Al-Dzsazíra által megszólaltatott migránsok elmondták, hogy számukra gyakorlatilag lehetetlen munkát találni Európában. Szemetet gyűjtögetnek, megpróbálnak vashulladékot eladni illegálisan, és néha, amikor elegen összegyűlnek, megkísérelnek áttörni egy nemzeti határon. Végül sokan kiábrándulnak, és inkább visszatérnek származási országaikba."


Európa legtöbb országa gyakorlatilag stagnál, de az emberek tömegei rosszabbul élnek mint szüleik, nagy szüleik (akárcsak az USA-ban) Az sem segít, hogy a felelőtlen és meggondolatlan külpolitika miatt hatalmas piacokat veszít el az EU. Afrikából nem is lassan kezdünk kiszorulni - hatalmas léptekkel szerez pozíciókat ott Kína, de Oroszország is. Az az Oroszország, amely korábban hatalmas mennyiségben szerzett be élelmiszert, gabonát... az EU-ból (is) most kezdi átvenni a gabona piacot Afrikában, ahonnan emiatt az EU (is) nagyon gyorsan kiszorul...Lehetne sorolni, de a lényeg, hogy egy gazdaságilag nem jó állapotú és külpiacait elvesztő EU (mely hamarosan energia gondokkal is fog küzdeni, mert miközben több ország leépíti az atomenergiát, Oroszország átstrukturálja az energia kivitelét, és amit eddig az EU-ba vitt, azt többek közt Kínába viszi egyre nagyobb mértékben- és ezt kérem szépen, már akár az idén is nagyon meg fogja érezni az EU (az ipar és a lakosság is) Nem csak egyszerűen arról van szó, hogy nőni fognak az árak, de az energiaigényes iparágak idővel energia nélkül maradhatnak/és vagy a lakossági energia fogyasztást fogják korlátozni... (És a geopolitikai helyzet miatti kilátásokba most bele sem kezdek.)
Miközben a fenti helyzet előáll, a lakosság szociális ellátása (beleértve az oktatást, egészségügyet, lakhatást...) egyre nagyobb terhet jelent az országokra. Az, hogy eközben néhány ország néhány iparága még hatalmas nyereséget termel egy szűk elitnek, nem befolyásolja a teljes képet, sőt, inkább a kontrasztot növeli..
És kérem szépen, ebben a helyzetben érkeznek a " migránsok " milliói, miközben már migránsok milliói és azok leszármazottai élnek már a névleg multikultúrális területeken. Csakhogy, a már évtizedek alatt beérkezett migránsok leszármazottai is kiszorulnak a munkaerő piacról, mert minden társadalom ilyen (aki nem hiszi, az gondoljon csak a rendszerváltás óta Kelet-Európában a munkaerő piacról elsőként kiszorult roma nemzetiségűek tömegeire) És a most érkező milliók azzal szembesülnek, hogy nem látják őket szívesen azoknak az országoknak a lakói , ahová állításuk szerint behívták őket. És az elmúlt időszakban sok cikk foglalkozott ezzel a témával, mert többek közt kiderült, hogy pl Merkel állítólag valóban hirdetésekkel árasztotta el Afganisztánt, hogy menjenek csak Németországba az Afgánok, szívesen látják a munkaerőt. Csakhogy. Még egyszer. Európában maximum magasan képzett munkaerőre és szakmunkások tömegére volt szükség eddig is. És ebben a környezetben szorultak ki a már évtizedek óta az EU területén élő migránsok és azok leszármazottjai, Miközben az EU összességében inkább stagnál, és rengeteg külpiacot elveszít. Ami azt is jelenti, hogy az EU körülményei és lehetőségei megváltoztak és még nagyobb ütemben változnak. A most beérkező "migránsok" pedig nagyon kis mértékben magasan képzett szakemberek és szakmunkások, viszont a lassan kiszivárgó hírek szerint óriási mértékben vannak köztük gyakorlatilag analfabéták. És nem beszélik az EU nyelveit, legfeljebb egy kis részük az angolt vagy a franciát. Németül, svédül, lengyelül... meg senki. Ami azt jelenti, hogy ahhoz, hogy a több leépülő, néhány stagnáló, és néhány még szárnyaló iparággal küzdő/rendelkező EU munkaerő piacára beléphessenek, ahhoz legelőször meg kell tanulniuk a helyi nyelvet. Amit elsöprő többséggel nem tudnak és/vagy nem akarnak megtanulni. Ha ez meg van, akkor jöhetne az a lépés, hogy belépnek a munkaerő piacra. Csakhogy , elsöprő többségüknek nincs semmilyen kompatibilis képzettsége ahol el tudna helyezkedni. (valójában ennek több "lépcsője van. Vannak az analfabéták, akik még elemi iskolai végzettséggel sem rendelkeznek. Ezeknek a tömegeknek ahhoz, hogy egyáltalán a szakmai/szakmunkás oktatásuk elkezdődhessen, elemi iskolai képzésben kell/kellene részt venniük. Merthogy kérem, az EU-ban még a betanított munkások minimális munkaköri követelménye sok esetben a nyolc általános (vagy országonként változva annak megfelelője) és a szakmunkás képzésbe való belépésének ez az előfeltétele. Ha én ezt most számolgatom. Ahhoz, hogy már szakmával rendelkező "migráns elhelyezkedhessen a valóságban minimum fél (de inkább egy) év intenzív nyelvoktatásra lenne szüksége. Ami idő alatt teljes ellátásra van szüksége Ennek teljes összege is már hatalmas és csökkenti az adott országok kereteit a saját őshonos lakosságuk ellátására, oktatására.... És ez a legoptimálisabb eset. Mert mint fentebb írtam, a helyzet ennél rosszabb.Az elemi oktatását az analfabétáknak pl vagy az adott "befogadó" ország nyelvén kell elkezdeni, ami csak 1-2 év intenzív nyelvtanítás után lenne lehetséges (gyakorlatilag először tanulni kell megtanítani egy tanulót, mert ez is egy képesség/készség, és minél kevésbé tanult valaki, annál lassabban képes tanulni...) Ezután elkezdődhet az az oktatás, hogy az általános iskola adott országbak megfelelő szintjéig oktassák, ami minimum több év. ( a másik lehetőség, hogy az oktatást a "migráns saját nyelvén kezdik el, ami viszont azt jelenti, hogy az adott migráns saját nyelvén tudó tanárok tömegeit kell alkalmazni, ami meg ugyancsak plussz költség (méghozzá elég nagy...) ) És ezután kezdődhetne csak a szakmunkás képzésük. Mindez sok esetben összességében akár 10 év is lehet. Ami idő alatt teljes ellást is kellene kapniuk (szállás, élelmezés, ruházat...) És még sorolhatnám.... De mindezek miatt is már nem is lassan, a valóságban kezdenek összeomlani a menekülteket ellátó struktúrák - viszont sok esetben a "migránsok" , de még inkább egyes mögöttük álló országok, szervezetek... egyfajta párhuzamos struktúrákat kezdenek kiépíteni (ezeknek a leglátványosabb elemei a No Go zónák / ban vannak) - Nincsenek meg a tömegek és a helyzet kezelésének infrastuktúrális minimális elemei sem...

Ebe a környezetbe érkeznek hát a 'migránsok", és már kezd feltűnni az arab világban is, hogy Európa nem az a kánaán már mint hitték, de még az sem, ami pár éve volt. Valamiért viszont, ez még az EU-t jelenleg kormányzó erőknek országoknak nem lett világos. Legalábbis nem annyira, hogy Merkel és a kormányzó "elit" komolyan változtatni akarna.

Mindennek pedig természetes velejárója, hogy politikai társadalmi gazdasági ellentétek alakulnak ki az őshonos lakosság és a "migránsok, de még a "migránsok mögött álló erők, a "migránsokat pártoló EU "elit" a "migránsokat nem pártoló EU elit és az őshonos lakosság között is. És ezek az ellentétek nagyon változatosak lehetnek már a közel jövőben is.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Járok kint eleget,, az autópályák mellett óriási területen(van, hogy negyed óráig autózok mellette) napelem parkok vannak, volt szántóföldeken vagy legelőkön. Gondolom kaja már nem kell,,, meg undorító ahogy kinéz! Bocs, én ezt itthon nem akarom látni.
Nekem ne mondd, mindennap látok egyet. Az volt a legszebb mikor egy hónapja beléptem hó.
 
  • Tetszik
Reactions: marton

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 333
113
"...Ebbe a környezetbe érkeznek hát a 'migránsok", és már kezd feltűnni az arab világban is, hogy Európa nem az a kánaán már mint hitték, de még az sem, ami pár éve volt. Valamiért viszont, ez még az EU-t jelenleg kormányzó erőknek országoknak nem lett világos. Legalábbis nem annyira, hogy Merkel és a kormányzó "elit" komolyan változtatni akarna..."

Világos, hogy az EU-t jelenleg kormányzó erőknek miért nem lett világos:D
Mert a lét határozza meg a tudatot, a jóllakott has nem hisz az éhes hasnak, s egyéb ilyen közhelyek.

Mit érzékel a világból az, akinek akkora a jövedelme, a vagyona, a kapcsolati tőkéje, - meg akárcsak átmenetileg - a hatalma, hogy gyakorlatilag soha nem kerülhet egzisztenciális veszélybe, s soha nem ismerheti meg annak az érzését? (Hacsak nem bűnbakként lökik ki maguk közül)
Mit érzékel a világból az, akit hoznak-visznek állami autókkal, szőnyeget gurítanak elé, csak új/karbantartott/renovált környezetbe viszik, ingyen etetik-itatják, csak kiválogatott emberekkel találkozik, s csak azok kérdezhetik, s beszélhetnek vele?
Mit érzékek a világból az, akinek minden lépését testőrök és biztonsági szolgálatok őrzik és a konvojában mentőautó van!?:eek:
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 500
113
Világos, hogy az EU-t jelenleg kormányzó erőknek miért nem lett világos:D
Mert a lét határozza meg a tudatot, a jóllakott has nem hisz az éhes hasnak, s egyéb ilyen közhelyek.

Mit érzékel a világból az, akinek akkora a jövedelme, a vagyona, a kapcsolati tőkéje, - meg akárcsak átmenetileg - a hatalma, hogy gyakorlatilag soha nem kerülhet egzisztenciális veszélybe, s soha nem ismerheti meg annak az érzését? (Hacsak nem bűnbakként lökik ki maguk közül)
Mit érzékel a világból az, akit hoznak-visznek állami autókkal, szőnyeget gurítanak elé, csak új/karbantartott/renovált környezetbe viszik, ingyen etetik-itatják, csak kiválogatott emberekkel találkozik, s csak azok kérdezhetik, s beszélhetnek vele?
Mit érzékek a világból az, akinek minden lépését testőrök és biztonsági szolgálatok őrzik és a konvojában mentőautó van!?:eek:


Azt,hogy az első lámpavasra felhúzza a saját népe.
Hja,régi szép idők...:p
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and LMzek