[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

Románia olyan fejlett rakétarendszert vásárol az Egyesült Államoktól, amihez hasonlót még egy európai országnak sem adott el a Pentagon. A térség országai komolyan fegyverkeznek - az ütközőzónában gyakorlatilag csak Magyarországon nem látunk jelentős katonai beruházásokat. Megrendült az európai védelmi rendszer:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Figyeltek, mondom én, h Moldova :rolleyes:

A lengyelwk is kerites epiteset tervezik a feherorosz es az ukran hatarra! /ukrincanak ez nem tul jo hir/

• Tetszik
Reactions: fishbed
Aláírták Varsóban az első amerikai Patriot-rakétaütegek beszerzéséről szóló szerződést. A 4,750 milliárd dollár értékű, 2022-24-ben megvalósuló, két ütegre szóló ügylet a lengyel rakétavédelmi rendszer kiépítésének első fázisa. A szerződést lengyel részről Mariusz Blaszczak nemzetvédelmi miniszter írta alá, Andrzej Duda lengyel államfő, Mateusz Morawiecki kormányfő és Paul W. Johnson, az Egyesült Államok varsói nagykövete jelenlétében.
Óriási fegyverkezésbe kezdtek a lengyelek: Amerika dörzsölheti a markát

• Tetszik
Reactions: fishbed

A lengyelwk is kerites epiteset tervezik a feherorosz es az ukran hatarra! /ukrincanak ez nem tul jo hir/
Jogodban áll nem érteni hozzá...
De a lengyelek és pld a dánok egy, a földbe is beásott vad(disznók) eleni (drót)kerítés építését tervezik, messze nem határzár.

Más kérdés, a Sus scrofa és a sertéspestis eleln ez sem 100 százalék, mert ahol folyó etc van a határon, ott vidáman átúszik...

Jogodban áll nem érteni hozzá...
De a lengyelek és pld a dánok egy, a földbe is beásott vad(disznók) eleni (drót)kerítés építését tervezik, messze nem határzár.

Más kérdés, a Sus scrofa és a sertéspestis eleln ez sem 100 százalék, mert ahol folyó etc van a határon, ott vidáman átúszik...
A fertőzés már jóval bentebb jár, csak nem verik nagydobra.

Ha a lengyelek így haladnak nemsokára a Nato ban igen magas súlyuk lesz.
Mi súlyunk részben szerencsénkre itt és a balkánnal együtt főként szerbiával az elkövetkező 4-6 évre jelentéktelen lesz. Legalábbis egyenlőre ezt következtettem le.

Ha a lengyelek így haladnak nemsokára a Nato ban igen magas súlyuk lesz.
Mi súlyunk részben szerencsénkre itt és a balkánnal együtt főként szerbiával az elkövetkező 4-6 évre jelentéktelen lesz. Legalábbis egyenlőre ezt következtettem le.

A lengyelek nem légvédelmi rendszer vesznek a jól értem a videó tartalmát hanem összesen 8 üteg rakétavédelmi rendszert?! Ki ellen ? Oké tudom én a választ oroszok ellen. Ezzel a medvéd tovább hergelik, mellesleg elég drága dolog az a 8 üteg!

A Lengyelek Insitu RQ-21A Blackjack drónokat vesznek. 11,4 millió USD költenek el. Egy gép ára úgy cca. 600 KUSD úgyhogy kb egy tucatot vehetnek + a földi irányító kabin és kiszolgáló berendezések.
Ütős cuccot kapnak: 24 órás őrjárati idő, a legmodernebb EO/IR szenzorokkal.
www.janes.com/article/78969/poland-acquires-blackjack-uas
Egy kis videó a rendszerről (előkészítés, felszállás, elkapás)

Megjegyzés: ha tényleg veszünk (majd egyszer) tüzérséget feltétlen kellene mellé valami ilyesmi...