[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Kémkedéssel gyanúsít az FBI egy Amerikában tanuló, 29 éves orosz nőt, Marija Butinát. A vádak szerint a nő hallgatói vízummal tartózkodott az Egyesült Államokban, és szoros kapcsolatot alakított ki a Republikánus Párttal. Ennek keretében a fegyverviselési jogok védelmezője lett, alapított egy szervezetet, ami az FBI szerint szoros kapcsolatokat tartott fenn a legnagyobb fegyverlobbi-szervezettel, a National Rifle Associationnel, azaz az NRA-vel.
Sajtóhírek szerint Butina egy eskü alatt tett írásbeli nyilatkozatban elismerte, hogy „megpróbált létrehozni egy »fekete csatornát«, hogy azon kommunikálhassanak az orosz kormány képviselői” és amerikai politikusok.
Butina ügyvédje, Robert Driscoll kiadott egy közleményt, ami szerint védence nem ügynök, csak egy nemzetközi kapcsolatok szakon tanuló diák, „aki a diplomájával szeretne karriert csinálni az üzleti életben”, és csak ezért kereste amerikai és orosz politikusok meg üzletemberek társaságát. Driscoll azt írta, Butina letartóztatása, és az ügy, amit kikerekített az FBI ebből az egészből, túlzás.
Orosz kémnek tartja az FBI, de lehet túlbuzgó egyetemista is


Amit az amerikai elnök a Putyinnal közös sajtótájékoztatóján előadott, az rég nem látott egységbe tömörítette az amerikai közéletet. A republikánus ikon, John McCain szerint amerikai elnök emberemlékezet óta nem nyújtott ilyen gyalázatos teljesítményt, de a képviselőház republikánus elnöke, Trump fontos támasza, Paul Ryan is figyelmeztetni volt kénytelen az elnököt, hogy „Oroszország nem a szövetségesünk”.
Miért vádolják Trumpot hazaárulással?


Még Newt Gingrich, Trump egyik legbefolyásosabb republikánus rajongója is kibukott azon, hogy Trump Putyinnak bokázott.

„Trump elnök kénytelen lesz tisztázni a Helsinkiben tett kijelentéseit a titkosszolgálatainkról és Putyinról. Ez volt elnöksége legsúlyosabb hibája, amit ki kell javítania - azonnal" - írta a Twitteren, az elnök olyan republikánus kritikusaihoz csatlakozva, mint a haldokló, ezért véleményét kicsit sem takargató John McCain, vagy a politikai karrierjét Trump-ellenességével gyakorlatilag már befejező Jeff Flake szenátor.
Úgy állt Putyin mellett, mint egy tál lefőtt tészta, mondta Trumpról Schwarzenegger
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 202
20 233
113
És az első 20 szállító.
DiUfqpWXUAA1ik1.jpg:large
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and antigonosz

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 202
20 233
113
Aki elég mélyre süllyedt a történelem egyes fejezeteiben az már nagyon jól tudja, hogy a történelmet mindig is "megírták", az író adott korbéli szempontjai szerint.
Van köze a valósághoz, jó esetben annak egy részhalmaza, és nem kiválogatott tényhalmaz.
Hogy mi történt, azt még úgy ahogy össze lehet szedni pár évtized múltával, nem egyszer azonban még azt is csak részben.
Hogy miért történt? Na azt nem egyszer lehetetlen.
Lásd: Pearl Harbour, kassai bombázás, stb.

Külön élvezet a UK és a US források összehasonlítása a 2. vh. eseményeiről, a szövetségesek évekre előretekintő tervezéséről (1940-től), az e körüli marakodásokról és politikai/katonai cselszövésekről. Persze erről nincs egy könyv se, csak 10-15 könyv összevetéséből bontakozik ki egy kép, hogy kb. mi folyt.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Még 2016 végén írtunk arról, hogy 150 ezer dollárt, vagyis több mint 40 millió forintot fizetett egy amerikai médiacég Karen McDougal Playboy-modellnek, hogy sehol se jelenhessen meg a története a Trumppal folytatott állítólagos románcáról. A Donald Trump-párti National Enquirer bulvárlap augusztusban 150 ezer dollárt fizetett McDougalnek a sztoriért, miszerint 2006-ban viszonyt folytatott a vállalkozóval, aki akkoriban már házas volt. A cikk azonban soha sem jelent meg, ugyanis az újságot kiadó American Media vezérigazgatója, David Pecker régi barátja és üzletfele Trumpnak, és azért vásárolta meg a sztorit, hogy soha ne jelenhessen meg a sajtóban.
A The New York Times most azt írja, előkerült egy hangfelvétel, amit Trump egykori ügyvédje, Michael Cohen készített titokban, miközben Trump és ő éppen azt vitatják meg, hogyan kellene kifizetni ennek a modellnek a hallgatását a választás előtt.
Trump ügyvédje - akiről itt írtunk egy nagyobb portrét - volt az, aki egy pornósztár (aki 2006-ban feküdt le Trumppal) hallgatását vásárolta meg 130 ezer dollárért. Az ügyben nyomozás is folyik, hiszen benne van, hogy nem Trump privát pénzéből történt a kifizetés, hanem kampánypénzből.
Tehát, az amerikai lap azt írja, egy hangfelvétel szerint a playmate hallgatásának kifizetését is ezzel az ügyvédjével vitatta meg Trump két hónappal az amerikai elnökválasztás előtt. A modell sztoriját, miszerint hosszabb ideig tartó viszony volt köztük, az amerikai elnök korábban csípőből tagadta.
A felvétel Cohen lakásáról került elő. Idén áprilisban ugyanis lerohanta az FBI Donald Trump amerikai elnök ügyvédjének irodáját és otthonát. A Szövetségi Nyomozó Iroda többek között a pornószínésznő Stormy Danielsnek utalt pénz után is kutatott. Most lassan kiderül, hogy mi mindent találtak.
Trump ügyvédje titokban felvette, ahogy a Playboy-modell hallgatásának kifizetéséről beszélnek az elnökkel


Nyolc évvel Anna Chapman után újból egy vörös kémnő került az orosz-amerikai kapcsolatok kereszttüzébe. Az időzítés is beszédes, hiszen Marija Butyinát vasárnap vették őrizetbe, egy nappal Donald Trump és Vlagyimir Putyin helsinki csúcstalálkozója előtt. Az amerikai elnöknek inkább rosszul sikerült találkozót – amely után az orosz elnökkel az amerikai titkosszolgálatok rovására is egyetértő Trump fellépése miatt még a hazaárulás gyanúja is felmerült a CIA volt igazgatójában – a történtek nem befolyásolták, mert a 29 éves nő ügye később került a nyilvánosság elé, mostanra azonban már elég éles szóváltások zajlottak le az amerikai és az orosz fél között. Igaz, az amerikaiak szerint Butyina – 15 börtönnel is sújtható – kémkedési történetének nincs köze az amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozás gyanújához, valójában azonban attól elválaszthatatlan. De mit tehet egy Washingtonban tanuló orosz nő az Egyesült Államok nagypolitikai kérdéseiben?
Vörös kémnő miatt fájhat Trump feje
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Az USA legfelsőbb bírósága megvádolt 12 orosz kémet a választásba való beavatkozással, a demokrata párt szerverének feltörésével és adatok ellopásával.
https://www.reuters.com/article/us-...lection-hacking-as-summit-looms-idUSKBN1K32DJ

A Twitter felfüggesztette a @DCLeaks és a @Guccifer_2 profilokat amiket a fentebbi orosz kémek használtak.
https://www.reuters.com/article/us-...12-russians-indicted-by-mueller-idUSKBN1K412M
Egy bíróság nem vádol.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Egyre nagyobb zavart okoz az amerikai külpolitikában, hogy míg a kormányzat és a törvényhozás határozott szankciókkal sújtja Oroszországot, és ítél meg dollárszázmilliókat az ukrán hadsereg támogatására - amit Trump védelmi minisztere, Jim Mattis azzal indokolt, hogy "Oroszországnak meg kell szenvednie agressziója, destabilizációs törekvései és Ukrajna törvénytelen megszállásának következményeit" -, addig Trump szemmel láthatólag igyekszik Putyin kegyében járni.
A zavart csak fokozhatja, hogy Trump a hírek szerint alig néhány beosztottját tájékoztatta arról, hogy miről is tárgyalt négyszemközt Vlagyimir Putyinnal. Az amerikai hírszerzés főigazgatóját, Dan Coatst például nem tájékoztatta. Ez elég fura helyzetet idézett elő. A titkosszolgálatoknak elvben lett volna lehetőségük lehallgatni a tárgyalást, de a főparancsnokkal, vagyis az elnökkel szemben ezt mégse tehették meg.
Trump még a saját titkosszolgálati vezetőinek se árulta el, miről beszélt négyszemközt Putyinnal
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and fip7

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Donald Trump szokás szerint Twitteren reagált az őt érintő újabb kellemetlen vádakra. Az amerikai elnök szerint elképzelhetetlen, hogy a kormány lerohanja egy ügyvéd irodáját, és hogy ez az ügyvéd legálisan titokban hangfelvételt készítsen, ahogy azt Michael Cohen egykori ügyvédje állítja. Egyébként ő amúgy se csinált semmit, úgyhogy mindenki megnyugodhat.
Trump azután írta ezt ki a Twitterére, hogy szombaton kiderült, hogy minden bizonnyal az FBI birtokába került egy felvétel, amit egykori ügyvédjének átkutatása során találtak meg. A 2016-os, Trump Towerben készült felvételen azt vitatják meg, hogy hogyan fizessék ki a 150 ezer dollárt (közel 40 millió forintot) a Donald Trump-párti National Enquirer bulvárlapnak, akik megvették a sztorit, ami az amerikai elnök egy 2006-os románcáról szól Karen McDougal Playboy-modelllel. Trump ekkor már javában házas volt.
https://index.hu/kulfold/2018/07/21...titokban_hangfelvetelt_keszitett_az_ugyvedem/
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az amerikai kormány nyilvánosságra hozott szombaton olyan, korábban szigorúan titkosnak minősített dokumentumokat, amelyek Donald Trump elnök egyik volt kampánytanácsadójának, Carter Page-nek a lehallgatásával és megfigyelésével kapcsolatosak.
Először a The New York Times jelentette, hogy a rendelkezésére – és más médiumok rendelkezésére – bocsátották a dokumentumokat, mert az információszabadságra hivatkozva pert indítottak a kormány ellen ezek kiadására. Később a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is kitette ezeket a honlapjára.
A dokumentumok között van az FBI-nak az a 2016. októberi kérelme, amelyben engedélyt kért a külföldi hírszerzést felügyelő bíróságtól Page lehallgatására, valamint további kérelmei ennek az engedélynek a meghosszabbítására. A AP hírügynökség szerint nagyon szokatlan, hogy a kormány nyilvánosságra hoz olyan dokumentumot, amely az ehhez a bírósághoz benyújtott kérelemmel kapcsolatos.
Miközben a nyilvánosságra hozott dokumentumokon sok a kitakarás, a The New York Times szerint kitakaratlanul hagytak olyan részeket, amelyek arról tanúskodnak, hogy az FBI a következő indokokkal kért engedélyt a lehallgatásra és a megfigyelésre: Page “együttműködik az orosz kormánnyal”, valamint “az orosz kormány kifejezetten Page-et szemelte ki a vele való együttműködésre”.
Bár Carter Page mindig tagadta, hogy orosz ügynök lett volna, a lap szerint szerepel az FBI kérelmében egy olyan félmondat, miszerint “a büntető törvénykönyvbe ütközően befolyásolni a 2016-os amerikai elnökválasztás eredményét”.
Előkerültek a papírok Trump korábbi tanácsadójának FBI-os lehallgatásáról
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Telak2

Well-Known Member
2016. október 28.
1 101
1 221
113
Nem az, de Bin Laden és a tálibok maguk ellen hívták ki a sorsot 911-el, Szaddam szintén tett azért, hogy meg legyen büntetve, lerohanta Iránt, lerohanta Kuvaitot, lerohanta a saját kurdjait, egész falvakat irtott ki gázzal. Agresszorok lettek agresszió áldozatai. Ez azért nem ugyanaz mintha valakit azért ér agresszió, mert az EU-val szeretne társulási szerződést kötni.
Amikor az ENSZ ellenőrök a háború befejeztével vizsgálódni kezdtek semmi nyomát nem találták annak, hogy bármilyen vegyifegyver lett volna. Senkit nem érdekel ki kit támad meg, USA-t is csak az olaj érdekelte nem szegény kurdok, vagy bárki más. 20 km-el a front mögött már fektették az olajvezetéket.
Ne legyenek ábrándjaid, ukrajna is csak azért kell az USA-nak, hogy rakétavédelemt telepítsen oda, meg csapatokat, amivel jó zsíros atomcélpontá teszi az ukránokat. Esze ágában sincs megvédeni senki, csak a saját érdekeit. Fegyvereket sem azért kaptok mert olyan jószívűek, hanem mert jól borsot lehet törni a bolsoj medve nózija alá. Az USA pont ugyan úgy leszarja hány ukrán, meg orosz hullik el, az ő szemükben egy kutyák vagytok. Még örül is, mert anagy ősi ellenség két népcsoportja egymást öli. Ha rajtuk múlik sosem lesz Ukrajnában béke.
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Meg azért mert az Amerika-barát oligarcha-kör hatalomra akart jutni. Porosenkó, Jacenyuk, meg ez a szép Hrojszman sose szagol a hatalom közelébe se, ha nincs Majdan. A Majdant az ukrán ellenzék hatalomvágya, az USA geopolitikai és Janukovics töketlenkedése hívta életre.Ha ugyanis Janukovics csak fele olyan elszánt és véreskezű amilyennek láttatni szeretnék, az első héten Tienan-teret csináltat a jamboriból. Ereje-lehetősége megvolt hozzá. No és akkor voltak ott százezrek amikor Timosenkót tolókocsiba verték a smasszerek. Tokkal vonóval 10-15 ezer ember csinálta az egész hajcihőt, az viszont tény, hogy belőlük 1-2 ezer professzionálisan felkészített "hivatásos forradalmár " vagy inkább terrorista volt. Bizonyított tény, hogy a lándzsa hegye a Galíciában kiképzett és felszerelt neonácik voltak és nem Ványka, a harmadéves külker-politológia szakos egyetemista. Az is tény hogy az említett oligarcha kör szervezte meg a plebset. Ők állták a kaját-piát és szörnyűségek teteje még napidíjat (kemény 300 hrivnyát, ami akkoriban jó pénz volt) fizettek. Ezt szeretnék nagyon sokan elfeledni és elfeledtetni, de nem fog menni. Mellesleg Ukrajna társadalma sem akkor sem most nem volt és nincs felkészülve semmilyen euro-atlanti társulásra. Csak elég megnézni hogyan fest az az ukrán-eu-s határ (mondjuk Beregsurány-Asztély vagy TiszabecsTiszaújlak de vehetjük Kisszelmenc Nagyszelmencet a szlovák határon) amire euromilliókat utalt át az EU. Vagy mi van a két éve halogatott Nagyhodos-Nagypalád határátkelővel ahol minden költséget állt a magyar fél, de az ukrán oldal még így sem hajlandó megnyitni az átkelőt. Gondolom ezek a pénzek is ott kötöttek ki mint az amerikai 100 meg 200 milliós katonai segélyek.
Ha szikrányi becsület és demokrácia lett volna az érintettekben akkor elfogadják Janukovics ajánlatát és egy EBESZ, ENSZ, vagy Pityi Palkó által ellenőrzött választáson mérik össze erejüket. Ezt sem vállalták, mert tudták, hogy számukra csak a puccs lehet opció ha rá akarják tenni a mancsukat az országra, hiszen hozzáértésüknek, politikai széles látásuknak, demokratikus elkötelezettségüknek azóta fényes tanúbizonyságát adták.És igen amerikai meg európai politikusok is ott voltak mert az ukrán topikban mit is írtam? Az országoknak nincsenek barátaik és a politikusoknak elveik, egyedül csak érdekeik. Sokak számára (személyüknek és országuknak egyaránt) jövedelmezőnek tűnt akkor a Majdan. Azért voltak ott és nem az ukrán demokrácia nagyobb dicsősége végett.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Meg azért mert az Amerika-barát oligarcha-kör hatalomra akart jutni. Porosenkó, Jacenyuk, meg ez a szép Hrojszman sose szagol a hatalom közelébe se, ha nincs Majdan. A Majdant az ukrán ellenzék hatalomvágya, az USA geopolitikai és Janukovics töketlenkedése hívta életre.Ha ugyanis Janukovics csak fele olyan elszánt és véreskezű amilyennek láttatni szeretnék, az első héten Tienan-teret csináltat a jamboriból. Ereje-lehetősége megvolt hozzá. No és akkor voltak ott százezrek amikor Timosenkót tolókocsiba verték a smasszerek. Tokkal vonóval 10-15 ezer ember csinálta az egész hajcihőt, az viszont tény, hogy belőlük 1-2 ezer professzionálisan felkészített "hivatásos forradalmár " vagy inkább terrorista volt. Bizonyított tény, hogy a lándzsa hegye a Galíciában kiképzett és felszerelt neonácik voltak és nem Ványka, a harmadéves külker-politológia szakos egyetemista. Az is tény hogy az említett oligarcha kör szervezte meg a plebset. Ők állták a kaját-piát és szörnyűségek teteje még napidíjat (kemény 300 hrivnyát, ami akkoriban jó pénz volt) fizettek. Ezt szeretnék nagyon sokan elfeledni és elfeledtetni, de nem fog menni. Mellesleg Ukrajna társadalma sem akkor sem most nem volt és nincs felkészülve semmilyen euro-atlanti társulásra. Csak elég megnézni hogyan fest az az ukrán-eu-s határ (mondjuk Beregsurány-Asztély vagy TiszabecsTiszaújlak de vehetjük Kisszelmenc Nagyszelmencet a szlovák határon) amire euromilliókat utalt át az EU. Vagy mi van a két éve halogatott Nagyhodos-Nagypalád határátkelővel ahol minden költséget állt a magyar fél, de az ukrán oldal még így sem hajlandó megnyitni az átkelőt. Gondolom ezek a pénzek is ott kötöttek ki mint az amerikai 100 meg 200 milliós katonai segélyek.
Ha szikrányi becsület és demokrácia lett volna az érintettekben akkor elfogadják Janukovics ajánlatát és egy EBESZ, ENSZ, vagy Pityi Palkó által ellenőrzött választáson mérik össze erejüket. Ezt sem vállalták, mert tudták, hogy számukra csak a puccs lehet opció ha rá akarják tenni a mancsukat az országra, hiszen hozzáértésüknek, politikai széles látásuknak, demokratikus elkötelezettségüknek azóta fényes tanúbizonyságát adták.És igen amerikai meg európai politikusok is ott voltak mert az ukrán topikban mit is írtam? Az országoknak nincsenek barátaik és a politikusoknak elveik, egyedül csak érdekeik. Sokak számára (személyüknek és országuknak egyaránt) jövedelmezőnek tűnt akkor a Majdan. Azért voltak ott és nem az ukrán demokrácia nagyobb dicsősége végett.
Csakhogy azóta volt egy választás ahol nem 1-2 amerikai meg európai politikus döntött az európai integráció irányáról, hanem a társadalom java. Jövőre pedig jön az új választás, ahol ha ismét megerősíti a társadalom ezt az irányt, akkor egyre nevetségesebbé válik ez az orosz mantra, hogy csak néhány majdanista meg pár amerikai politikus miatt tart erre Ukrajna.

Tessenek megszavazni a többségiek, hogy Putyinisztán felé akarnak orientálódni. Attól nem kell félni, hogy az EU támadni fog ha így döntenek. De ha nem így döntenek, akkor az orosz propaganda hiába majdanozik meg amerikázik.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 887
65 714
113
Nem az, de Bin Laden és a tálibok maguk ellen hívták ki a sorsot 911-el, Szaddam szintén tett azért, hogy meg legyen büntetve, lerohanta Iránt, lerohanta Kuvaitot, lerohanta a saját kurdjait, egész falvakat irtott ki gázzal. Agresszorok lettek agresszió áldozatai. Ez azért nem ugyanaz mintha valakit azért ér agresszió, mert az EU-val szeretne társulási szerződést kötni.
Az Usa és a Nato meg mindenkit lerohant... Na és Kaddhafi? Vagy épp Janukovics?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 887
65 714
113
Beteszem eredeti nyelven Ukrajna függetlenségi nyilatkozatának kivonatát. Ezt a világ összes országa elismeri.

http://gska2.rada.gov.ua/site/postanova/akt_nz.htm

Oroszország ott volt az első között az elismerésben. Következtetésképp Oroszország nemzetközi szerződést sértett amikor 2014-ben fegyveresen elfoglalta Donbasszt és a Krími félszigetet.
Az Afgánt is tedd be lécci, meg a Jugoszláv államét is, mert az a Koszovó nevű kreált állam meg pl még tudtommal ENSZ BT határozatot is sért.
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Korábbi amerikai hírszerzési és nemzetbiztonsági tisztségviselők biztonsági engedélyének visszavonását fontolgatja az amerikai elnök hivatala, a Fehér Ház - az erről szóló híreket Sarah Huckabee Sanders fehér házi szóvivő is megerősítette hétfőn.
A The New York Times című napilap szerint azoktól a tisztségviselőktől vonhatják meg az átvilágítás után kiadott különleges biztonsági engedélyeket, akik bírálták Donald Trump elnököt a 2016-os amerikai választási folyamatba történt, feltételezett orosz beavatkozás ügyében tett állásfoglalásai miatt. Ezt Sanders is megerősítette hétfői sajtótájékoztatóján.
A döntés John Brennant, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt vezetőjét, James Comey-t, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) tavaly Trum által menesztett igazgatóját, James Clappert, az amerikai hírszerző szerveket összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) volt vezetőjét, Susan Rice volt nemzetbiztonsági tanácsadót, Michael Haydent, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt vezetőjét is érintheti. Az indoklás szerint "politikai célokra és pénzcsinálásra" használták fel az egykori közszolgálatukkal járó kiváltságokat. Sanders szerint valamennyien "megalapozatlan vádakat" fogalmaztak meg az Oroszországhoz fűződő kapcsolatokról.
Az ügyben döntés még nem született, Donald Trump - a Fehér Ház szóvivője szerint - egyelőre "tanulmányozza azokat a mechanizmusokat, amelyek lehetővé teszik az engedélyek visszavonását".
Új szintet ért el Trump sértődöttsége: azt fontolgatja, hogy már visszavonult kománytisztviselőkbe is beleszáll
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and fip7