[HUN] Honvédségi kézifegyverek és fegyver kiegészítők

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 675
32 306
113
Szerencsenk volt vele. De meg is momdta ha valaki pancelt akar torni o megtanitja ha valaki tavcsovesel akar operalni megtanitja ha az a beosztas ha nem vezenyelve lessz arra az idore cserebe csak annyit var el hogy jol tanulja meg az illeto mert ameg kozepes vagy atlagos addig gyotri meg jo nem lessz. /de az gyotres lessz./ :)
 

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 647
6 357
113
@Szittya
de az gyotres lessz./ :)
nagyon helyes, "a fájdalom a barátunk" úgy is :D , amúgy osztom ezt a dolgot ,nem árt ha egy katona tud olyan dolgokat ami alapból nem lenne az ő feladata , hasznos és az a jó ha a katonákban megvan ez a fajta hozzáállás szerintem , nyilván a hiánya nem baj ha tökéletesen csinálja már ami a feladata és tökéletesen kezeli a rábízott technikát
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Hiába kerestem, nem találtam kielégítő infókat a honvédségi kézigránátokról.

Ha valakinek akad használható tudása akár a régi, 42/48M "Vécsey"-ről, akár a jelenleg használatos 93M, 96M típusokról, a váltás okairól, a szóban forgó eszközök előnyeiről/hátrányairól, nemzetközi összehasonlításban való elhelyezéséről, netán személyes élményekről... azt köszönettel olvasnám!
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 075
13 704
113
Szevasz. A 42/48 kézigránát szerintem nem a vécsey. Ha jól emlékszem egy orosz tipus. A 93/96 ot meg beírod googleba és koad róla szinte mindent.
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 075
13 704
113
Írd be ,hogy 96m és kiadja. Amúgy szerintem az utóbbi pár évtized egyik olyan fejlesztése ami sikerült is.
 
  • Tetszik
Reactions: therob

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
3 917
11 565
113
A fater rendőr volt 1985-ig (nyugdij), de RPK még náluk is volt pár db megyénként. Nem-igazán szerették, mert nagyon pontosan kellett hevederezni, s hamar elakadt ha valaki nem figyelt oda.....
Heveder az RDP-hez volt.
Az RKP gyarkolatilag egy meghosszabbított csövű AK.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 211
4 414
113
Mivel talán a rendszerváltáskor a Honvédsgénél is rendszerben volt, ide rakom. Egész jó cikk.

https://felderitokblogja.blog.hu/20...pkarabely?fbclid=IwAR29U8_7sZPdFGzW15BLLlryWl
A cikk remek, a fegyver maga egy sapka sz@r volt sajnos de senki nem merte felvállalni. Konstrukcios alapvető bajai voltak, válltámasz hadználhatatlan és rohad kényelmetlen, és a cikkel ellentétben nem volt infrabak rögzítő sín rajta gyárilag.... amire kitalálták még meg is felelt volna mint PDW, de aztán használta boldog boldogtalan nyílván kényszerből. Amúgy sok módosítással pofás kis karabély faragható belöle....
 
  • Tetszik
Reactions: Ocses

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
896
2 202
93

Jó olvasmány. Arra lennék kíváncsi, hogy kerültek azok az amerikai fegyverek a rendszerváltás előtt Szolnokra?
Meg kíváncsi lennék hogy akik most ott szolgálnak, mi a véleményük arról amit a III. rész végén mond a mostani csapathagyományokról.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 211
4 414
113
Jó olvasmány. Arra lennék kíváncsi, hogy kerültek azok az amerikai fegyverek a rendszerváltás előtt Szolnokra?
Meg kíváncsi lennék hogy akik most ott szolgálnak, mi a véleményük arról amit a III. rész végén mond a mostani csapathagyományokról.
Mondta hogy Vietnámból kerültek oda a cuccok..... ott meg eldobáltak ezt azt a jungelbe a hősök.... :)
 
  • Tetszik
Reactions: Pista a hegyről