Anonim Alkoholisták Klubja, minden ami alkohol! :)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 730
64 913
113
Ilyen is van:
Both-labels-2-1013x670.jpg
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 218
4 571
113
Borból is van olyan, amire nem mondok nemet ;) Sörből is ;) A jó pálinkáról nem is beszélve...
"Bolti" kategóriában a Lagavullin vezet :)
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 561
16 107
113
Haverom felesége mongol. Egyszer volt Ulánbátorban meg vidéken valahol a hegyekben a nő rokonainál. Ott ivott is többfélét(bolti és házi), hozott is haza. Nos... én még sose láttam őt annyira szétfolyva pedig gyakorló fogyasztó és itthon sem a mentes sört issza. :D
Van, ami beüt ám :D Jégbor volt ilyen nálam...fél demizson után.
 
  • Tetszik
Reactions: rejsz felügyelő

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 336
10 666
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 730
64 913
113
Srácok, el kell mondanom jó dolog ez az ENSZ. Isznak minden spéci piát ezek mint a ló. Amit meg már megbontottak azt elvileg kukázzák az ENSZ palotából. Na de bármilyen jól fizetnek azért az osztrák se hülye, hazahordja a maradékot. Na így életemben először én is jól jártam az ENSZ-el, olyan spéci italokhoz volt szerencsém ma a világ több tájáról amik nagyon nem kaphatók kereskedelmi forgalomban itthon pl, ha meg mégis hát a 100 eurót közelíti az áruk. :)
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo and papajoe

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 730
64 913
113
Azon gondolkozom vajon bodzaborbol milyen palinkat lehet fozni? Bort szoktunk csinalni 10-15 litereket, jo utos de fogalmam nincs hany szazalekos. Mondjuk 50 l bodzabor mennyi palinkat adhat le? Lehet kicsit kaparos lesz a sok cukor miatt, de szerintem kiprobaljuk.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Azon gondolkozom vajon bodzaborbol milyen palinkat lehet fozni? Bort szoktunk csinalni 10-15 litereket, jo utos de fogalmam nincs hany szazalekos. Mondjuk 50 l bodzabor mennyi palinkat adhat le? Lehet kicsit kaparos lesz a sok cukor miatt, de szerintem kiprobaljuk.
Leci majd ird meg a topikban az eredmenyt. Szerintem sokakat erdekel az ilyen k + f. :)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 061
33 261
113
Azon gondolkozom vajon bodzaborbol milyen palinkat lehet fozni? Bort szoktunk csinalni 10-15 litereket, jo utos de fogalmam nincs hany szazalekos. Mondjuk 50 l bodzabor mennyi palinkat adhat le? Lehet kicsit kaparos lesz a sok cukor miatt, de szerintem kiprobaljuk.
Hamar meg fog hanytatni :) egy feles meg nem de ha tobbet iszol akkor igen... /egyebkent konmyen kiszamolhato :) mennyit ad a "cefre" kb. Ha mar sukrot erjesztesz valami finomabbal legalabb ;) de ha cefrezesen gondolkodsz a cefre savassaganak a beallitasa es folyamatos szabalyzasa a legfontosabb. /ha keves a sav a cefrebe az kijavitja magat e teren es hamar megindul ecetesedni ha sok a sav benne szinten az ecetesedes lessz a foszereplo. /homersehkleten is sok mullik a folyamatos meleg lenne a jo de ha ez nem biztosithato inkabb legyen huvosebb de stabilan allandoan mint egyszer meleg egyszer hideg /a cefrenek az a veszte az ecetbakteriumok alacsonyabb homersehkleten kezdenek el szaporodni mint az alkoholt kepzok ezert ha lassan melegszik fel a mar megtermelt alkohol egy jo reszebol ecet lessz mire az alkoholtartalom ujra generalodna.../ a savassag vele eggyutt az ecet viszont nagyon fontos. /probald ki egyszer hogy egy poharba ontesz kommersz szesszt egy masikba a legfinomabb hazi palinkabol./ hagyd kinn az asztalon par napig meleg helyen. Az alkohol elillanasa utan kostold meg mindkettot... A komerszbe aroma es ioncserelt viz lessz. A hazibaleszba meg enyhe ecet /meg ihato nem annyira osszerantos..,/ ha cukrot es vizet raksz a cefrehez minden fele keppen rakjal melle savat is mert mind a vizzel mind a cukorral megboritod a ph t ez az erjedesnek nem fog jot zenni se ecetesedes se metil szempontjabol.../a szaharoz amugy is sok metilt termel.../