Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

LoL a törvény az törvény :eek:

A katonai helikopterek még május végén, a Sauber Guardian elnevezésű nemzetközi hadgyakorlatra igyekeztek, amikor üzemanyagfeltöltés céljából leszálltak a pőstyéni reptéren. Ezt jövő hét szerdán, június 19-én ismét szerették volna megtenni, ám az SNS-es vezetésű szlovák honvédelmi minisztérium nem adta meg nekik a szükséges engedélyt.

https://www.bumm.sk/belfold/2019/06...st-szlovakia-teruleten-a-hid-magyarazatot-ker

Black Swan 2019 - Szolnok

Képek

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Látta valaki őket vonulni? Várpalota -> Románia
190606-F-EA129-044-4.jpg

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

"2019. június 24-ig tartó nemzetközi katonai gyakorlatoknak ad otthont Magyarország, ami miatt nagy létszámú technikai eszközökből álló katonai konvojok mozgására lehet számítani.

Az alábbi határátkelőhelyeken jelentős ki- és belépő katonai gépjárműforgalomra kell számítani:

• 2019. június 15-21. között a Magyarország és Románia közötti Nagylak határátkelőhelyen (M5 autópálya, 43-as főút);
  • 2019. június 16-20. között Magyarország és Szlovénia közötti Tornyiszentmiklós határátkelőhelyen (M7 autópálya, 70-es főút);
  • 2019. június 16-21. között a Magyarország és Ausztria közötti Hegyeshalom határátkelőhelyen (M1 autópálya).
A menetoszlopok esetenként katonai rendész, rendőr, illetve különleges szállítmány szakkísérői felvezetéssel közlekednek. A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség kéri a megadott útvonalakon közlekedőket, hogy a menetoszlopok, a katonai járművek mellett történő elhaladásra különös figyelmet fordítsanak, segítve azok biztonságos és folyamatos haladását!

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

A lakosság megértését és türelmét köszönjük!"

"Az MH 25. Klapka György Lövészdandár 2019. június 18-án, 19-én és 20-án (kedd, szerda, csütörtök) 08:00 óra és 22:00 óra között nagy hanghatással járó feladatot hajt végre a szomódi lőtéren.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

A lakosság megértését és türelmét köszönjük."

"Az MH 25. Klapka György Lövészdandár 2019. június 18-án, 19-én és 20-án (kedd, szerda, csütörtök) 08:00 óra és 22:00 óra között nagy hanghatással járó feladatot hajt végre a szomódi lőtéren.

A lakosság megértését és türelmét köszönjük."
Szentivanej lesz.

Ma is járt néhány B-52-es Magyarország felett ...

Csodálkozom, hogy sehol nem jelent még meg hogy "múlt héten megtalálták a nagy olajkészletet Magyarországon, most meg már az amerikaiak Budapest szőnyegbombázását és az ország megszállását gyakorolják" :cool::D:D

5 perce csattogott el felettem 3 chinook nyitott rampaajtokkal kifele az orszagbol. Nagyon szepen megmutattak magukat, kb alapjaraton kelepeltek el, talan ha 100m-en voltak. Persze telefon megint nem volt nalam se fenykepezogep.

Aztán később még jött 2x3 black hawk ,a második csapat már elég magasan repült 800-1000m -en kb.

Van egy alapszabály az amerikai helikopteres erők vonulását illetően. Teljesen mindegy, hogy az országban vannak-e vagy sem, ha hétvégén viszem a fotóapparátust a csepeli telekre, a fűkasza és az egyéb felszerelés mellé, akkor nem jönnek; ha direkt nem viszem, akkor komoly kötelékek repülnek el a fejem felett, lehetőleg jó alacsonyan.
Múlt hétvégén tíz Apache és egy Chinook szemétkedett el felettem nyugat felé...

Van egy alapszabály az amerikai helikopteres erők vonulását illetően. Teljesen mindegy, hogy az országban vannak-e vagy sem, ha hétvégén viszem a fotóapparátust a csepeli telekre, a fűkasza és az egyéb felszerelés mellé, akkor nem jönnek; ha direkt nem viszem, akkor komoly kötelékek repülnek el a fejem felett, lehetőleg jó alacsonyan.
Múlt hétvégén tíz Apache és egy Chinook szemétkedett el felettem nyugat felé...

Én is így szoktam járni, csak Ferihegyen. Amikor kimegyek, akkor biztos hogy nem jön semmi katonai...

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Ezért szólok nektek itt előre ha valamit berepülni látok. :) Legyen időtök készülni.
Csak képeket ne kérjetek tőlem mert én sem vagyok különb nálatok ,sosincs nálam semmi mikor kéne.:(

• Tetszik
Reactions: Terminator