• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 140
113
Ott mindenki utál mindenkit. Túl önérzetesek voltak eltemetni a régi sérelmeket. Az se segít hogy ott nem omlott le a vasfüggöny a közös párbeszédhez mint itthon.
Míg Európa az EU utat választotta és a közös értékek felemelését, Távol-Kelet a nemzetállamok útját választotta aminek megvan a maga társadalomromboló eredménye.
Itt sincs mindenhol kolbászból a kerítés, azért lássuk be. Legutóbb ha jól emlékszem az Úz-völgye, meg előtte az Ukrán hazafiak birizgálták egy picit a határon túli magyarokat.
Nem mellékesen a távol-kelet az mellett hogy lehúztad őket, a világgazdaság motorja, szeretnék én olyan szép reményű Európát látni, mint ami fejlődést Japán, a kis-tigrisek meg újabban Kína bemutatott. A helyzet az, hogy hozzájuk képest a csodás EU a régi fényéből éldegél, egyre zordabb kilátásokkal, sajnos.
 
  • Tetszik
Reactions: emel

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 315
13 368
113
Én meg azt hallom hogy szerte Ázsiában a Japánokat utálja mindenki a legjobban, pont azért amit már megtettek.
Most akkor ki a pária Ázsiában, a japók vagy a kicikínaiak?

Mindhárom.
Japánokat gyűlölik látványosan, mert friss sérelmet lehet mutatni - ledaráltak mindenkit, akit értek a II. VH alatt... de Korea (mindkettő) pont ugyanúgy rühelli Kínát, a korábbi háborúik miatt. Nem új keletű dolog ez, nagyon nem.
Van ott egy megbonthatatlan gyűlöletháromszög, és nagyon fontos, hogy a térséget értsük. A nyugati ember globálisan gondolkozik, mindenkit számításba vesz - ők nem. Nekik a saját térségük a világ, a Nr.1.
Kína jelentése- (Chuukoku) - 2 kanji: világ+közép = a világ közepe
Japán jelentése - (Nihon) - 2 kanji: nap + születés = A nap szülőhelye
Ők a világ közepe saját maguknak. A sok fehér meg többi ember csak gaijin/gaikokujin. Kívülálló, kihasználható, de nincs benne a "családban".
A többi ország, a világ másodlagos. Xenofóbában világelsőek.
Kereskednek a nyugattal - hogy a megszerzett előnyt a hármasuk csatájában előnnyé formálhassák.
Szövetségre lépnek velük - hogy a hármasban felülkerekedjenek.
Köpnek ők a világ többi részére - nekik a saját dolgaikat kell rendezni, mielőtt tényleg elkezdenének kifelé tekintgetni. nem akarják a kommunizmusukat vagy a demokrációt, vagy az iszlámot elvinni másnak. Nekik a zárt világuk max kiszolgálást kell kapjon onnan, de ennyi.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Most derült ki,hogy nukival rakták körbe az Oroszokat,szerinted miért,tüzvédelmi gyakorlat céljával?:D
Komolyan gondolod,hogy a szomszédaink ellen haderőfejlesztünk?:D
Meg a szomszédaink ellenünk?:rolleyes::D
A demokráciában hamar történhetnek ám csodák.:D


Te komolyan minden hülyeséget elhiszel, ha abban épp bántják az oroszokat?

Ahhoz hogy nekitereljenek az oroszoknak, csak akarat kell az USA-ban, meg egy határőr állomás, mint '39-ben szeptemberben. Casus Bellit ma már úgy is meg lehet csinálni, hogy azt mondják "orosz hackerek" lenyomták fél KK EU-ban az erőműveket, összeomlasztották a repterek, közlekedési csomópontok, kórházak rendszereit.
Ne légy naiv.

És egy ilyen "casus belli"-ből szerinted hogy maradhatna ki az USA? Hogy ők megússzák? Egy ilyen sztori csak az USA-val együtt menne, és akkor kapnák ők is az atomot. Putyin megmondta már pár éve, nem? A "bot és kéz"... Látod, pont ezért mondtam, hogy ne állj be abba a sorba. A propagandisták sorába. ;)
A török szitu egyébként ugyanez. Ha az egyesek szerint Istenként tisztelt "cui prodest"-elv mentén nézzük és Erdogant, mint önálló entitást a saját meglévő érdekeivel kizárjuk (mert hogy ezek szerint az emberkék szerint ő nem hozhat meg komoly döntéseket...). Akkor melyik nagyhatalomnak is állt érdekében, hogy a törökök összerúgják a port az USA-val?
A túltolt USA-ellenesség nem frankó. ;)

Ja, amúgy az orosz hackerek tényleg nagy királyok. Semmivel nem maradnak el az amcsi, izraeli, kínai hackerek mögött. :D
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 140
113
Te komolyan minden hülyeséget elhiszel, ha abban épp bántják az oroszokat?



És egy ilyen "casus belli"-ből szerinted hogy maradhatna ki az USA? Hogy ők megússzák? Egy ilyen sztori csak az USA-val együtt menne, és akkor kapnák ők is az atomot. Putyin megmondta már pár éve, nem? A "bot és kéz"... Látod, pont ezért mondtam, hogy ne állj be abba a sorba. A propagandisták sorába. ;)
A török szitu egyébként ugyanez. Ha az egyesek szerint Istenként tisztelt "cui prodest"-elv mentén nézzük és Erdogant, mint önálló entitást a saját meglévő érdekeivel kizárjuk (mert hogy ezek szerint az emberkék szerint ő nem hozhat meg komoly döntéseket...). Akkor melyik nagyhatalomnak is állt érdekében, hogy a törökök összerúgják a port az USA-val?
A túltolt USA-ellenesség nem frankó. ;)
Az USA simán ki tud maradni lényegét tekintve több módon is miközben mi, az EU szinte kinullázza magát:

1. Nem engedik elfajulni atomháborúig, csak egy kisebb nagyobb felfordulást idéznek elő mondjuk belső zavargással, migránsokkal, elégedetlen tömegek feltüzelésével, felfegyverzésével, támogatásával. Ez pont bejött Líbiában, Szíriában, Ukrajnában, Grúziában. A recept adott. Mind a nyugat EU magban meg lehet csinálni egy hasonló történetet mint Szíria, mind pl. a baltikumban egy olyat mind Grúzia, Ukrajna volt. Az előbbi inkább gazdaságilag veszélyes az EU egészére, a második meg lehet egy olyan befagyott konfliktus, mint pl. Ukrajna, csak már úgy hogy pl. MI MAGYAROK is ott vagyunk vetésforgóban.

2. Ha az USA elhiszi(és innentől már tényleg lényegtelen NEKÜNK hogy összejön e nekik vagy sem), hogy úgy körbe tudták rakni az oroszokat első csapásra alkalmas fegyverekkel, amelyek nem hagynak kellő reakció időt nekik a válaszhoz, hogy megpróbálják ellenük akár a korlátozott atomcsapást a vezetési pontjaik ellen(ez sem teljesen légből kapott konteo, foglalkoznak vele mind az amcsik, mind az oroszok), akkor sok kifutása lehet egy ilyen projectnek, de az biztos hogy a legszarabbul ezen az oldalon az EU járna.

Nem érzem azt hogy túltolt USA ellenesség ezeket a dolgokat kimondani amit fentebb leírtam.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 028
66 480
113
A trójai faló esete. Adott egy vélt sérelem mint itthon a Trianoni birtokok elvesztése. Kiket kell utálni? Antantot. Kik antant ellenesek? A 3. birodalom.
Mindenki elkezd szimpatizálni a 3. birodalommal, átveszik a kulturájukat ideológiájukat, rajongótáboruk lesz politikán kívül és belül. Majd mint egy méreg terjed el a társadalom minden rétegébe a neonáci ideológia. Aztán azon kapja magát az egyszeri magyar hogy Dunába lövik a szomszédját, fiát meg a Don kanyarba viszik.
Egy keresztény konzervatív társadalomból egy sámánista nemzetiszocialistát alkottak. Szimpla Antant gyűlöletből.
Ettől tartok, hogy auktokráciák, muszlimok meg kommunisták mindig megkérik az árát a barátságuknak.

https://index.hu/kulfold/2019/07/18/f-35_program_torokorszag_reszvetel_feher_haz_usa/
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 793
113
Az "oroszoknak nekitereléshez" kell egy rakás idióta választópolgár és/vagy egy fos kormány itthon. A NATO ugye védelmi szövetség, tehát amíg az oroszok nem akcióznak mondjuk a balti államokban, addig nincs kötelezettségünk az oroszok ellen.




Hát az nem a mi ügyünk,hogy Iránnal mit bohóckodnak. Mindkét fél masszívan sáros, játsszák csak le egymással. Az atomalku felmondásában egyértelműen az USA (Trump és a zsidó lobby) a sáros, mert szerintem Irán betartotta (és mondhat akármit hiryu, én hiszek a NAÜ-nek), viszont Iránnak is megvan a vaj a fején pl. a Hamasz, a HIVATALOS jemeni kormány ellen lázadó huszik és egyéb szervezetek támogatásával.
Jement azért ne írjuk Irán számlájára. Kavarja ott mki a xart évek óta, legfőképp a helyiek meg a szaúdiak.
"HIVATALOS jemeni kormány" meg hasonló mint a hivatalos libiai kormány...
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and zeal

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 590
7 554
113
Én is tartok attól hogy muszlim vonal erősödése árthat a közös értékeinknek. Felettébb aggasztónak tartok hogy Magyarországon is kezd elmuszlimosodni a nyugatellenes ideológiai kör. Ez az Erdoganért és Iránért való feltétlen rajongás is annak a jele, hogy sokan feladták belül a harcot és egy muszlim kultúrájú Európát szeretnének ide mint ami Iránban is gyökeret vert. Én ezt a gyakorlatot teljes szívemből elutasítom és szót emelek ellene. Közel-Keletnek nagyobb a befolyása mint hinnénk.

Tisztában vagy vele, hogy ez úgy ahogy van marhaság.
Mondjuk hangulatkeltésnek jó.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Az USA simán ki tud maradni lényegét tekintve több módon is miközben mi, az EU szinte kinullázza magát:

1. Nem engedik elfajulni atomháborúig, csak egy kisebb nagyobb felfordulást idéznek elő mondjuk belső zavargással, migránsokkal, elégedetlen tömegek feltüzelésével, felfegyverzésével, támogatásával. Ez pont bejött Líbiában, Szíriában, Ukrajnában, Grúziában. A recept adott. Mind a nyugat EU magban meg lehet csinálni egy hasonló történetet mint Szíria, mind pl. a baltikumban egy olyat mind Grúzia, Ukrajna volt. Az előbbi inkább gazdaságilag veszélyes az EU egészére, a második meg lehet egy olyan befagyott konfliktus, mint pl. Ukrajna, csak már úgy hogy pl. MI MAGYAROK is ott vagyunk vetésforgóban.

Nem. Ha NATO-buli (akár false flag, akár nem), abból nem maradhat ki az USA. Persze arra van esély, hogy olyan idióta vezetése lesz az USA-nak, ami azt hiszi, hogy az oroszok majd nem fognak nukival visszavágni, vagy épp "megnyerhető" (mármint minimális veszteséggel) egy nuki adok-kapok. De arra is van esély, hogy holnap, vagy a jövő héten telibekapja egy aszteroida a Földet...


2. Ha az USA elhiszi(és innentől már tényleg lényegtelen NEKÜNK hogy összejön e nekik vagy sem), hogy úgy körbe tudták rakni az oroszokat első csapásra alkalmas fegyverekkel, amelyek nem hagynak kellő reakció időt nekik a válaszhoz, hogy megpróbálják ellenük akár a korlátozott atomcsapást a vezetési pontjaik ellen(ez sem teljesen légből kapott konteo, foglalkoznak vele mind az amcsik, mind az oroszok), akkor sok kifutása lehet egy ilyen projectnek, de az biztos hogy a legszarabbul ezen az oldalon az EU járna.

Igen, erre van egy minimális esély. De az USA nem maradhatna ki belőle. Státusz-6 pl. Persze mi is megszívnánk, nagyon. De erre nem sok esélyt látok. Én továbbra is úgy vélem, hogy a látszatkardcsörtetés ellenére nem akarnak az amcsik összepattanni az oroszokkal. Mert eléggé értelmetlen lenne.

Nem érzem azt hogy túltolt USA ellenesség ezeket a dolgokat kimondani amit fentebb leírtam.

Nézd, én kicsit úgy érzem, hogy hat rád a propaganda. A "minél többen mondják, annál inkább igaznak vélik-dolog". De bocsi, ha tévedek. :)


Jement azért ne írjuk Irán számlájára. Kavarja ott mki a xart évek óta, legfőképp a helyiek meg a szaúdiak.
"HIVATALOS jemeni kormány" meg hasonló mint a hivatalos libiai kormány...

Pont annyira hivatalos a jemeni kormány, mint Asszad "kormánya" a ~10% alavitával, meg a kb. szintén 10%-nyi kereszténnyel, asszírrel (akik kényszerből, a kisebb rossz-elve miatt támogatják Asszadékat), a 60-70% szunnitával szemben.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 590
7 554
113
Kattanj le rólam, légyszi! A pajtikád már "bizonyított" a beböfögött légből kapott propagandadumájával, amit semmivel nem tudott alátámasztani és amikor kértem rá, akkor még ő volt megsértődve, miután ő kijelentett. Nem egy alkalommal. Meg a masszív személyeskedéseivel, amiket felém eltolt.
Hogy jön ez ide.
Ja kínos neked ha a mondandódat megkérdőjelezik, ne keverj bele másokat.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 140
113
Éééén próbálok ellenállni! :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos: Több-kevesebb sikerrel...
Nyilván én is. Nézd tuti hogy nyeltem már be kamu hírt nem egyszer, és azt is tudom hogy prekoncepcióim is vannak. Sajnos nem vagyok tökéletes, de én igyekszem a lehető legtöbb oldalról megvizsgálni mindent, amire időm - energiám - lehetőségem van, azt azért próbálom több oldalról megsasolni, végiggondolni.
Még így sem jó a hatékonyság, emberből vagyok :(.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Nyilván én is. Nézd tuti hogy nyeltem már be kamu hírt nem egyszer, és azt is tudom hogy prekoncepcióim is vannak. Sajnos nem vagyok tökéletes, de én igyekszem a lehető legtöbb oldalról megvizsgálni mindent, amire időm - energiám - lehetőségem van, azt azért próbálom több oldalról megsasolni, végiggondolni.
Még így sem jó a hatékonyság, emberből vagyok :(.

Nálam is előfordul hasonló.
Na most gyónok....
Az ukrajnai háború elején (2014-2015) kvázi teljes mellszélességgel a szakik (és közvetve az oroszok) oldalán éreztem magam (mondjuk a szakikat most is bírom, RIP A.Z., Motorola, Givi...). Aztán, amikor a maláj gép lelövése kapcsán, már az Almaz-Antey tesztje után az oroszok elkezdtek hazudozni (náluk nincs is olyan Buk, stb...), akkor kicsit berágtam rájuk. Addig az USA-t láttam sokkal nagyobb gecinek. De akkor rá kellett ébrednem, hogy nincs különbség. Aztán, amikor a szír-helyzet kapcsán az oroszok már odáig süllyedtek, hogy műholdképeket használtak a propagandahazugságaikhoz (hogy az usákok támogatják az ISIS-t) és itt, a fórumon is durván beindult a "kommandó", na akkor veszett el végleg az idealizmusom. Onnantól kezdve az ilyen témákban csak világosabb és sötétebb szürkéket láttam-látok az adott helyzet szerint.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 140
113
Nálam is előfordul hasonló.
Na most gyónok....
Az ukrajnai háború elején (2014-2015) kvázi teljes mellszélességgel a szakik (és közvetve az oroszok) oldalán éreztem magam (mondjuk a szakikat most is bírom, RIP A.Z., Motorola, Givi...). Aztán, amikor a maláj gép lelövése kapcsán, már az Almaz-Antey tesztje után az oroszok elkezdtek hazudozni (náluk nincs is olyan Buk, stb...), akkor kicsit berágtam rájuk. Addig az USA-t láttam sokkal nagyobb gecinek. De akkor rá kellett ébrednem, hogy nincs különbség. Aztán, amikor a szír-helyzet kapcsán az oroszok már odáig süllyedtek, hogy műholdképeket használtak a propagandahazugságaikhoz (hogy az usákok támogatják az ISIS-t) és itt, a fórumon is durván beindult a "kommandó", na akkor veszett el végleg az idealizmusom. Onnantól kezdve az ilyen témákban csak világosabb és sötétebb szürkéket láttam-látok az adott helyzet szerint.
Ezt szoktam magyarázni mindig: Nincs fekete vagy fehér, csak a szürke ötven árnyalata :D!
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and wolfram

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
na ilyenkor szokott zeal jókat mulatni a kommentjeimen... :( :D
Meg máskor is. Jó reggelt! :p:D
ebe62d81b070436d8031e5fdc834facf.jpg

Bár jobban örülnék, ha Európa képes lenne felnőni, de ez meg oda vezet, hogy Európai Egyesül Államok, amit már beszéltünk korábban, hogy most még erre nem vagyunk eléggé "érettek" itt. Most, jelenleg még jobban járunk a nemzetek Európájával, de az a formáció viszont nem dacolhat sem Kínával, sem az USA-val. Szívás, nekünk...
Mar miert lenne a fejlodes kovetkezo foka az osszekutyult Europa? Csak mert a nagy viz tuloldalan van egy (mozaik tarsadalommal szenvedo, de egyebkent) eros usa nevu allam? Ott soha nem voltak nemzetallamok. Sot, ok is inkabb most akarnak krealni maguknak egy nemzetallamot, csak nehezen megy. :rolleyes:
3; Engem próbáltál degradálni
Mar megnt tul erzekeny es nyugos vagy. :D
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Meg máskor is. Jó reggelt! :p:D
ebe62d81b070436d8031e5fdc834facf.jpg

És most is békaphatod! :p Jahjj de kár, hogy nem a profilképeden lévő Natalja vagy... :( Pedig hát, akkor tudnék mit kezdeni a szituval. :D


Mar miert lenne a fejlodes kovetkezo foka az osszekutyult Europa? Csak mert a nagy viz tuloldalan van egy (mozaik tarsadalommal szenvedo, de egyebkent) eros usa nevu allam? Ott soha nem voltak nemzetallamok. Sot, ok is inkabb most akarnak krealni maguknak egy nemzetallamot, csak nehezen megy. :rolleyes:

És mi a tökömért is nem lehetne egy mostani ország szintjén egységes Európa, egységes általános kultúrával, nyelvvel, gazdasággal... Jahh, mert túl primkók vagyunk (nem az európaiak, hanem az emberiség) és emiatt a széthúzás, a különbségek kidomborítása-kihangsúlyozása erősebb... :(




Mar megnt tul erzekeny es nyugos vagy. :D

Nyet! Mint írtam korábban, olvastam a fórumtárs korábbi kommentjeit és látom a profilképét, tehát elég pontosan tudom, hogy miért írta azt, amit. ;)
 
  • Tetszik
Reactions: zeal
T

Törölt tag 008

Guest
...Mar miert lenne a fejlodes kovetkezo foka az osszekutyult Europa? ...
Ha a végcél valóban a világkormány akkor tényleg ez a következő lépcsőfok és ebbe az elszinesítés is nagyszerűen illik.
Persze már láttuk a történelem során, hogy az ilyen nagy államok milyen szépen hullanak szét. EU-ban is esélytelen lesz. Vagy visszavesznek az összekutyulásból vagy széthullik és ebben többen is segíteni fognak neki.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Ha a végcél valóban a világkormány akkor tényleg ez a következő lépcsőfok és ebbe az elszinesítés is nagyszerűen illik.
Persze már láttuk a történelem során, hogy az ilyen nagy államok milyen szépen hullanak szét. EU-ban is esélytelen lesz. Vagy visszavesznek az összekutyulásból vagy széthullik és ebben többen is segíteni fognak neki.


Szerintem a világkormánnyal nem lenne gond. Csak az embereket kéne azonos szintre hozni. (Persze nem lesüllyeszteni-lezülleszteni...) Amúgy röhej, de a lelkem legmélyén valszeg komcsi vagyok. De azzal is tisztában vagyok, hogy ez (most) nem megvalósítható. Pedig a Star-Trek világa milyen szép is...
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Ha a végcél valóban a világkormány akkor tényleg ez a következő lépcsőfok és ebbe az elszinesítés is nagyszerűen illik.
Persze már láttuk a történelem során, hogy az ilyen nagy államok milyen szépen hullanak szét. EU-ban is esélytelen lesz. Vagy visszavesznek az összekutyulásból vagy széthullik és ebben többen is segíteni fognak neki.
A gazdasági tevékenységek optimalizálása a mai növekedési tempóval globális feladatokat, globális problémákat szül amire csak globális válaszok adhatók. Az összeütközések oka egyszerűen csak az, hogy azok akarják megfogalmazni a mindenki számára kötelező válaszokat akik a problémákat okozták.