[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2019/07/23/trump_a_birosagokat_megkerulve_deportalna/
"Egyszerűsítené a kiutasítási procedúrát Donald Trump. A kormányzat ezzel a bíróságok bevonása nélkül lehetővé teszi mindazok kiutasítását, akik nem tudják igazolni, hogy több mint két éve tartózkodnak az Egyesült Államokban – írta a BBC.
Eddig hasonló csak a határ 160 kilométeres körzetében elfogott illegális bevándorlókra volt érvényes, amennyiben nem tudták igazolni, hogy legalább két hete vannak az országban. Az új szabályozás százezrek kiutasítását teheti lehetővé az egész országban, akik eddig csak bírósági jóváhagyás után voltak kitoloncolhatók.
Az Amerikai Polgárjogi Szövetség (ACLU) már jelezte, bíróságon fogja megtámadni az új szabályozást, amely KEDDEN, HIVATALOS KÖZLÉSE UTÁN AZONNAL ÉRVÉNYBE IS LÉP.
A bevándorlási hivatal vezetője szerint ez könnyít a bevándorlásra várók tömege miatt túlterhelt intézmények leterheltségén..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/fbi...avatkozzon-az-amerikai-valasztasokba-7147937/
"Moszkva továbbra is arra törekszik, hogy beavatkozzon az amerikai választási folyamatba – hangsúlyozta kedden Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója.
A szenátus igazságügyi bizottsága előtti meghallgatáson Wray leszögezte: „az oroszok abszolút eltökéltek, hogy megpróbálnak beavatkozni a választási folyamatunkba.”
„Mindazon intézkedések, amelyeket meghoztunk, nem rettentették el Oroszországot? A szankciók és a nyilatkozatok ellenére még mindig ezt akarják?” – tette fel a kérdést Lindsey Graham dél-karolinai szenátor, a bizottság republikánus elnöke. Wray igenlően válaszolt, hozzátéve, hogy „még mindig nem eléggé rettentettük el őket”...
...A meghallgatáson Wray szólt Kínáról is. Kifejtette, hogy Kína minden más országnál – beleértve Oroszországot is – komolyabb veszélyt jelent az amerikai elhárítás számára. Elmondta: az FBI több mint ezer ügyben folytat nyomozást ipari kémkedés és szellemi tulajdon ellopása miatt. A nyomozások elsöprő többségében a szálak Kínába vezetnek.
Az FBI igazgatója kitért belpolitikai kérdésekre is. Arról tájékoztatta a törvényhozókat, hogy az elmúlt kilenc hónapban körülbelül száz esetben történt letartóztatás belföldi terrorizmus gyanúja miatt, közülük nem egy esetben fehér felsőbbrendűséget hirdető szélsőjobboldali személyeket vettek őrizetbe...
...Christopher Wray meghallgatása után az FBI szóvivője pontosított: mintegy kilencven estben történt letartóztatás belföldi terrorizmus és száz esetben nemzetközi terrorizmus gyanúja miatt."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/techtud/2019/07/24/serulekenyseg_kiberbiztonsag_hatso_kapu_william_barr/
"Az amerikai műszaki termékeket és online szolgáltatásokat használó emberek és vállalkozások kiberbiztonságát csökkentené William Barr, az Egyesült Államok igazságügyminisztere, aki szerint a titkosítási eljárásokban hátsó kapukat kell telepíteni. Ez azt jelentené, hogy a hatóságok akkor is olvasni tudnák az emberek online levelezését és csevegését, ha azt a résztvevők titkosították. Barr nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy törvénnyel kötelezzék a vállalkozásokat a hátsó kapuk telepítésére..."
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 498
113
https://index.hu/techtud/2019/07/24/serulekenyseg_kiberbiztonsag_hatso_kapu_william_barr/
"Az amerikai műszaki termékeket és online szolgáltatásokat használó emberek és vállalkozások kiberbiztonságát csökkentené William Barr, az Egyesült Államok igazságügyminisztere, aki szerint a titkosítási eljárásokban hátsó kapukat kell telepíteni. Ez azt jelentené, hogy a hatóságok akkor is olvasni tudnák az emberek online levelezését és csevegését, ha azt a résztvevők titkosították. Barr nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy törvénnyel kötelezzék a vállalkozásokat a hátsó kapuk telepítésére..."



:D
Ezekről lepereg minden, erre születni kell.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 415
44 028
113
Donald Trump aszondja, hogy az EU rosszabb, mint Kína, Németországot nevezve „legnagyobb vétkesnek”
https://sputniknews.com/europe/201907241076342551-trump-eu-worse-china/

akkor most mi van Európa ellenség vagy szövetséges, vagy csak csicska az usákoknak?
Én kb. öt éve mondom mióta regisztráltam ide, hogy kb. ez az általános felfogás rólunk, Európáról odaát. Trump csak kimondja azt amit az álszent korábbi USA vezetés nem mondott ki nyíltan, de gondolt.
Nincs itt amúgy semmi meglepő ebben a dologban, marha nagy ellenérdekeltség van az USA és az EU közt. Mindkettőnek a másik piaca kéne úgy, hogy lehetőleg a legjobban be tudja védeni a sajátját. Nem személyes, csak profitmaximalizálás.
Kapitalizmus, szeretem!
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113

A videóban súlyos fogalmi képzavar van. Ha valakit nem vádolnak azt nem lehet felmenteni, tekintettel arra , hogy ahhoz meg kell vádolni. Nem tudom, hogy az átvett angol szöveget fordította le az Euronews, vagy saját megfogalmazás, de egyik esetben sem szerencsés, és legfőképpen hamis az állítás.
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
https://m.origo.hu/nagyvilag/201907...g-mertekerol-a-demokrata-part-vezetoivel.html
"A kormányzat megállapodott a kongresszus demokrata vezetőivel az államadósság maximális mértékéről - jelentette be Twitteren Donald Trump amerikai elnök hétfő este."
Virágnyelven. Gyakorlatilag tovább emelik a törvényben megengedett adósságplafont.
Az USA 2013 óta csôdben van, manapság évi ezer milliárddal növekszik az államadósság. Jòval 20 ezer milliárd dollár felett járnak, minden év egy újabb rekord...
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 249
113
A Las Vegas-i szöcske-invázió: apokaliptikus figyelmeztetések jönnek ahogy a rovarok hordai elözönlik a Bün Varosat
(tuti hogy orosz szöcskek)

https://sputniknews.com/us/201907281076384499-grasshopper-invasion-las-vegas-social-media-reactions/
Nagyon borzasztó lehet, nálam volt már, a ház falára feltapadt tücsök! invázió, félelmetes volt, a környék tele volt, még a szobában is a viszonylag kis gyerekeim papuccsal irtották. Aztán porszívóztam is bőven.

Van segítség is, csak kérni kell és lerendezik. :) :)

Da1aaeOX0AAynzL.jpg
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2019/07/29/kemigazgatoja_is_otthagyja_trumpot/
"Lemondott Dan Coats, az Egyesült Államok nemzeti hírszerzési igazgatója, hivatkozik a BBCTrump-elnök twitjére...
...A lap arról ír, hogy Trump többször összekülönbözött a kémfőnökeivel és Coats-szal is, utóbbival főleg Oroszország és Észak-Korea megítélése kapcsán. Január végén Trump leszólta a teljes hírszerzését, különösen passzívnak és naivnak jellemezve őket, amiért az Irán jelentette fenyegetést másként ítélték meg, mint ő. Coats-szal a hírek szerint főleg három téma megítélésében nem értettek egyet:
  • Ororszország beavatkozása az amerikai választásokba
  • Trump eredményei Észak-Koreával és
  • az iráni atomalku kapcsán.
Korea kapcsán Coats nyíltan is elmondta a kongresszus előtt, hogy valószínűtlen, hogy a kommunista ország abbahagyta volna az atomfegyverek fejlesztését. Trump viszont pont az ellenkezőjét állította.
Coats azt is sérelmezte, hogy az elnök nem tájékoztatta arról, hogy mit beszélt Putyinnal zárt ajtók mögött tavaly, Helsinkiben. Az emlékezetes találkozó után Trump az amerikai hírszerzési jelentések ellenében Putyinnak adott igazat az oroszok amerikai választási beavatkozása kapcsán, amivel még a saját szövetségeseit is sokkolta. "