[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Egyrészt írtad:

"Ez még mindig faszság. A bosnyák muszlimok, a cigány albánok, és az ügyeskedő bolgárok tömegei mit tennének hozzá a nagy szláv álmodhoz? Bűnözést és korrupciót. Na ez Magyarország halálra ítélése lenne. Na meg beszéld rá a horvátot és a szerbet, hogy milyen jó közös országban élni. Ne legyél már naiv. Ilyen ország sosem volt és nem is lesz. Max ha kiírtasz mindenkit aki nem ért egyet veled, és a csonkahontól délre meg az összes embert."

Másrészt korábban írtad:

"Előtte kell mindenki mással rendberakni maximálisan a viszonyt, "

Akkor ennyi erővel ez is lehetetlen.

Nem feltétlenül, mert egyszerűbb úgy jó viszonyban lenni, ha nem egy országban élsz velük. Senki nem szereti, ha őt irányítják, márpedig hungaroszláviádban 1 nép írányítana 10 másikat. Na ez minden lenne csak népek közötti jó viszony nem.
 
  • Tetszik
Reactions: kaktusz and Pogány

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 025
66 477
113
Egyszerűen nettó marhaság, összefüggéstelen fröcsögés amit írsz.

"Szóval hogyan valósítanád meg?"

Én leszarom bmeg, nem miattam fontos, hanem Magyarország miatt! Magyarország újabb Trianon előtt áll, amelyben el fogja veszíteni a Tiszántúlt Románia javára, a Duna-Tisza-közét Szerbia javára és Észak-Magyarországot Szlovákia javára, ha nem köt a szlávokkal stratégiai szövetséget egy Magyar-Szláv Államszövetség (azaz Hungaroszlávia) formájában.


Ó akkor ezek szerint mégiscsak le kéne zúznunk őket, mert úgy látom, hogy azok ácsingóznak a területeinkre, akik korábban is megtették. ÉS erre te, hogy megelőzd Magyarország szétdarabolását ezek részéről, egyszerűen odaajándékoznád az egészet nekik. Hát gratulálok!!! Megérdemelted a matricát.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
A szlovákok történelmileg úgy állnak ehhez a dologhoz, hogy végre sikerült a saját államocskájukat összakaparni az "Uhorszkó" ( :D ) királyságból, sosem mennének bele, hogy újra beolvadjanak. Le kéne zúznunk őket hozzá, hogy megtegyék. Te nem figyelsz oda a valóságra.

És ha Magyarország nem áll elő valamilyen államalkotó gondolattal (pl. Hungaroszlávia) a Kárpát-medencében, akkor figyeld meg, hogy Szlovákia következő lépése Észak-Magyarország (Nógrád, Heves, Borsod) Szlovákiához csatolása lesz. És lesznek magyarok, akik még képesek is lesznek ehhez tapsolni, hogy legalább nem kell együtt élniük ... -kal. (Fennek is biztos örülne neki)
 

Magor Zoltán

Active Member
2019. augusztus 7.
88
224
33
Ez egy gyengébb v4 lenne, ugyanazokat a funkciókat ellátva amire hivatkozva elutasítod a v4-et. Ehhez elsőnek le kéne zúznunk a szlovákokat, aztán benyomulni Kárpátaljára, amihez sokaknak lenne szava, közben a szintén háborús bűnös megbélyegzett szerbeknek kellene visszakényszerítenie az érdekszférájukba a horvátokat, szlovéneket, bosnyákokat. Románia szétvágásában partnerre találnánk a bolgárokban, de a többi közben hátbaszúrna. A szerbek eleve oroszbarátok, jobban mint kéne. A többi meg Eu és/vagy amerika barát. A java részük inkább minket osztana fel összepacsizva a románokkal, van benne történelmi tapasztalatuk. Ezért a jutalmad:

"A java részük inkább minket osztana fel összepacsizva a románokkal, van benne történelmi tapasztalatuk."

Nos igen, én ezért írtam korábban a Bagolynak, hogy ez a "Hungaroszlávia" egy erős illúzió.

Egész egyszerűen azért, mert nem csak a nyugat-európaiak, hanem a szomszédaink sem tartanak minket európainak. A románok például szeretnek mongolozni.
Legalábbis idegennek tartanak és ha ránézünk erre a térképre, tulajdonképpen igazuk is van:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Indoeurópai_nyelvcsalád#/media/Fájl:Indo-European_branches_map.svg
Indoeurópai_nyelvcsalád



Szlávok és latinok között vagyunk.
Nem azt mondom, hogy ellenségek között, hiszen már nagyon rég óta itt vagyunk egymás mellett, de talán a helyzetünk kissé hasonlít Izraeléhez. Őket sem "rokonok" veszik körül.

Így azthiszem az lenne a helyes út, ha minden téren arra törekednénk, hogy -mindenben- a szomszédaink fölé nőjünk. Kezdve a demográfiai adatokról, a gazdasági erőn át a hadseregig. Egész egyszerűen azért, mert körülöttünk nincsenek rokonok, csak idegenek, míg a szomszédaink egymásnak a közeli/távoli rokonai, még ha néha irtják is egymást és nekik mi 100%ban idegen test vagyunk. Ergo ha nem is szívlelik egymást, ellenünk mindegyikük összefogna egymással és miután minket leradíroztak, na majd utána visszatérnének egymás boldogításához.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3 and Pogány

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ó akkor ezek szerint mégiscsak le kéne zúznunk őket, mert úgy látom, hogy azok ácsingóznak a területeinkre, akik korábban is megtették. ÉS erre te, hogy megelőzd Magyarország szétdarabolását ezek részéről, egyszerűen odaajándékoznád az egészet nekik. Hát gratulálok!!! Megérdemelted a matricát.

Teljesen ostoba vagy. Persze, hogy ácsingóznak a területeinkre. Ezért kell Magyarországnak/Budapestnek az élre állnia, vállalnia a VEZETŐ szerepet. Úgy mint egy farkasfalkában a vezérhímnek. Ha gyengyének mutatkozunk és védekezünk, akkor megesznek minket, de ha egy JÖVŐBE MUTATÓ, EGYESÍTŐ gondolattal, állammal az élükre állunk, akkor mi lehetünk a vezéreik. Aki ezt nem képes megérteni az teljesen hülye.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 025
66 477
113
És ha Magyarország nem áll elő valamilyen államalkotó gondolattal (pl. Hungaroszlávia) a Kárpát-medencében, akkor figyeld meg, hogy Szlovákia következő lépése Észak-Magyarország (Nógrád, Heves, Borsod) Szlovákiához csatolása lesz. És lesznek magyarok, akik még képesek is lesznek ehhez tapsolni, hogy legalább nem kell együtt élniük ... -kal. (Fennek is biztos örülne neki)


Ezért van az, mert képesek vagyunk a saját erőközpont létrehozásában hinni. Mi mind tudjuk, hogy a szlovákok és románok és szerbek és osztrákok és kábé mindenki körülöttünk a területeinkre pályázik. Nem te találtad fel a fenyegetés létét. Egyszerűern mi csak nem becsicskulva behajolnánk ennek, hátha szláv szomszédaink akkor kevésbé lesznek erőszakosak a behatoláskor, hanem elejét szeretnénk venni, illetve azt az opciót tartjuk kivitelezhetőnek, hogy egy baszott erős önálló Magyarország jön létre. Ehhez nem a szlávoknak kell nyalni, csak itthon kell akarat. Hungaroszlávia. :D
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 025
66 477
113
Teljesen ostoba vagy. Persze, hogy ácsingóznak a területeinkre. Ezért kell Magyarországnak/Budapestnek az élre állnia, vállalnia a VEZETŐ szerepet. Úgy mint egy farkasfalkában a vezérhímnek. Ha gyengyének mutatkozunk és védekezünk, akkor megesznek minket, de ha egy JÖVŐBE MUTATÓ, EGYESÍTŐ gondolattal, állammal az élükre állunk, akkor mi lehetünk a vezéreik. Aki ezt nem képes megérteni az teljesen hülye.

És a magyar vezető szerepet Belgrádban képzeled el. :D
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
És a magyar vezető szerepet Belgrádban képzeled el. :D

Mondtam már, hogy nem érted az egészet. Konkrétan semmit nem értesz belőle.

Így épül fel a Magyar-Szláv Államszövetség:

Először is létrejön a Magyar Államszövetség, melynek tagjai: Magyarország, Kárpátaljai Ruszin-Magyar Autonóm Köztársaság, Erdély Autonóm Köztársaság.
A Magyar Államszövetségnek a fővárosa Budapest.

A Magyar Államszövetség a tagja a Magyar-Szláv Államszövetségnek, melynek tagjai:
Magyar Államszövetség
Szerbia + volt Jugoszláv tagköztársaságok,
Havasalföld
Bulgária.
Ennek a fővárosa Belgrád, és természetesen ez a választás KOMPROMISSZUM következménye, nevezetesen az, hogy ebben az egészben, melyben Magyarország visszakapja Kárpátalját és Erdélyt, Oroszországot is érdekellté tegyük.

Remélem már világosabb.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
"A java részük inkább minket osztana fel összepacsizva a románokkal, van benne történelmi tapasztalatuk."

Nos igen, én ezért írtam korábban a Bagolynak, hogy ez a "Hungaroszlávia" egy erős illúzió.

Egész egyszerűen azért, mert nem csak a nyugat-európaiak, hanem a szomszédaink sem tartanak minket európainak. A románok például szeretnek mongolozni.
Legalábbis idegennek tartanak és ha ránézünk erre a térképre, tulajdonképpen igazuk is van:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Indoeurópai_nyelvcsalád#/media/Fájl:Indo-European_branches_map.svg
Indoeurópai_nyelvcsalád



Szlávok és latinok között vagyunk.
Nem azt mondom, hogy ellenségek között, hiszen már nagyon rég óta itt vagyunk egymás mellett, de talán a helyzetünk kissé hasonlít Izraeléhez. Őket sem "rokonok" veszik körül.

Így azthiszem az lenne a helyes út, ha minden téren arra törekednénk, hogy -mindenben- a szomszédaink fölé nőjünk. Kezdve a demográfiai adatokról, a gazdasági erőn át a hadseregig. Egész egyszerűen azért, mert körülöttünk nincsenek rokonok, csak idegenek, míg a szomszédaink egymásnak a közeli/távoli rokonai, még ha néha irtják is egymást és nekik mi 100%ban idegen test vagyunk. Ergo ha nem is szívlelik egymást, ellenünk mindegyikük összefogna egymással és miután minket leradíroztak, na majd utána visszatérnének egymás boldogításához.

Így igaz, nem véletlenül kezdünk egymásra találni a zsidókkal, mert a magyar kormány is belátta, hogy bizony arrafelé kell nézelődni és barátkozni, ha egy működőképes példát akarunk elsajátítani, és úgy néz ki Izraelben vevők a partnerségre.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
...
Így azthiszem az lenne a helyes út, ha minden téren arra törekednénk, hogy -mindenben- a szomszédaink fölé nőjünk. Kezdve a demográfiai adatokról, a gazdasági erőn át a hadseregig.

"Így azthiszem az lenne a helyes út, ha minden téren arra törekednénk, hogy -mindenben- a szomszédaink fölé nőjünk."

Ez lehetetlen. Mégpedig azért, mert a körülöttünk lévő államok sem vakok, észreveszik, ha túl akarod nőni őket, és akkor összezárnak ellenünk. És most figyelj, mert most jön a lényeg: még ha sikerül is átmenetileg föléjük nőnünk, ők együttesen erősebbek lesznek és legyőznek minket. Ezért kell velük a föléjük növés helyett összefognunk.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Így igaz, nem véletlenül kezdünk egymásra találni a zsidókkal, mert a magyar kormány is belátta, hogy bizony arrafelé kell nézelődni és barátkozni, ha egy működőképes példát akarunk elsajátítani, és úgy néz ki Izraelben vevők a partnerségre.

Izraelben azért vevők a partnerségre, mert Izrael meg akarja megteni Kelet-Európát a mohamedánoktól, azért, hogy a zsidók Kelet-Európában biztonságban lehessenek. Ezenkívül Izrael vissza akarja állítani a Szovjetuniót és hozzájuk akar csatolni minket, azért, hogy a biztonságos Kelet-Európa mögött legyen egy nagyhatalom, amely azt megvédi. Ezért vevők a magyar kormány partnerségére, mert a magyar kormány is olyan politikát folytat, amely ilyen irányba hat.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 025
66 477
113
Mondtam már, hogy nem érted az egészet. Konkrétan semmit nem értesz belőle.

Így épül fel a Magyar-Szláv Államszövetség:

Először is létrejön a Magyar Államszövetség, melynek tagjai: Magyarország, Kárpátaljai Ruszin-Magyar Autonóm Köztársaság, Erdély Autonóm Köztársaság.
A Magyar Államszövetségnek a fővárosa Budapest.

A Magyar Államszövetség a tagja a Magyar-Szláv Államszövetségnek, melynek tagjai:
Magyar Államszövetség
Szerbia + volt Jugoszláv tagköztársaságok,
Havasalföld
Bulgária.
Ennek a fővárosa Belgrád, és természetesen ez a választás KOMPROMISSZUM következménye, nevezetesen az, hogy ebben az egészben, melyben Magyarország visszakapja Kárpátalját és Erdélyt, Oroszországot is érdekellté tegyük.

Remélem már világosabb.

Teljesen világos, már az elején az volt. Semmilyen szinten nem veszed figyelembe az utopiádban azt, hogy hogyan jön létre a két autonóm köztársaságod. Ezeknek nincs előzménye, csak úgy lesznek. Nem esik szét Románia, meg Ukrajna, a hirtelen két magyarszimpatizáns autonóm és jó nagy területtől nem esik kétségbe mindenki körülöttünk. Semmilyen háborús esemény nincs, csak úgy szétesik két állam a kedvedért, és mindenki boldogan ölelkezni kezd velünk, mert beteljesül a legrosszabb rémálma. :D Ettől aztán a balkánon is mindenki ölelkezni kezd. Elfelejtik, hogy nemrég még lőttek egymásra meg városokat bombáztak szét és a boldog szláv államszövetség, aminek minden tagja attól tart, hogy erős magyarország lesz, boldogan összeölelkezik velünk is és kész is. :D Semmi erőszak, csak szivárványos boldogság és unikornisok. :D
 
  • Tetszik
Reactions: milagro and Pocok75

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Teljesen világos, már az elején az volt. Semmilyen szinten nem veszed figyelembe az utopiádban azt, hogy hogyan jön létre a két autonóm köztársaságod. Ezeknek nincs előzménye, csak úgy lesznek. Nem esik szét Románia, meg Ukrajna, a hirtelen két magyarszimpatizáns autonóm és jó nagy területtől nem esik kétségbe mindenki körülöttünk. Semmilyen háborús esemény nincs, csak úgy szétesik két állam a kedvedért, és mindenki boldogan ölelkezni kezd velünk, mert beteljesül a legrosszabb rémálma. :D Ettől aztán a balkánon is mindenki ölelkezni kezd. Elfelejtik, hogy nemrég még lőttek egymásra meg városokat bombáztak szét és a boldog szláv államszövetség, aminek minden tagja attól tart, hogy erős magyarország lesz, boldogan összeölelkezik velünk is és kész is. :D Semmi erőszak, csak szivárványos boldogság és unikornisok. :D

Szerintem ki kell lépnem ebből a beszélgetésből, mert nem vagy normális. "Ezeknek nincs előzménye, csak úgy lesznek." Dehogy csak lesznek, ezt nekünk kell megvalósítanunk, mert különben elveszítjük a Dunántúl kivételével Magyaroszág területét! "Semmilyen háborús esemény nincs" Dehogynincs! Az egész akkor jönne létre, amikor kitör a NATO-Oroszország háború, és amelyben Oroszország Romániára olyan csapást mér, hogy ettől szétesik a román állam. Szerinted Bulgáriát miért venném be a Hungaroszláviába? A cigányok miatt. Nem, ó, nem. Hanem azért, mert Bulgária-Szerbia-Magyaroszág alkotnák azt a gyűrűt, amely az oroszok által szétvert román államot felosztja. Mondom, semmit nem értesz az egészből, csak fröcsögsz meg röhögsz. De engem ez nem érdekel.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 025
66 477
113
Szerintem ki kell lépnem ebből a beszélgetésből, mert nem vagy normális. "Ezeknek nincs előzménye, csak úgy lesznek." Dehogy csak lesznek, ezt nekünk kell megvalósítanunk, mert különben elveszítjük a Dunántúl kivételével Magyaroszág területét! "Semmilyen háborús esemény nincs" Dehogynincs! Az egész akkor jönne létre, amikor kitör a NATO-Oroszország háború, és amelyben Oroszország Romániára olyan csapást mér, hogy ettől szétesik a román állam. Szerinted Bulgáriát miért venném be a Hungaroszláviába? A cigányok miatt. Nem, ó, nem. Hanem azért, mert Bulgária-Szerbia-Magyaroszág alkotnák azt a gyűrűt, amely az oroszok által szétvert román államot felosztja. Mondom, semmit nem értesz az egészből, csak fröcsögsz meg röhögsz. De engem ez nem érdekel.

Nem röhögnék, ha nem lenne ez az egész hülyeség, de az. Minden opciója csak érinti a valóság egyes szakaszait. Épp egy háború, a jelen állás miatt épp egy atomháború közepén, amikor az oroszok szétvágnak egy szomszédos államot és ez persze nem veri fel mindenkinél az egekbe a félelmet a másiktól, hiszen utopisztánban nem működnek az emberi dolgok, hirtelen kitör a térségünkben az egymás iránti békevágy. Oroszország természetesen nem fog megtolni egyes államokat a pozíciója erősítése érdekében, mert utopisztánban ez sem menne. Hanem mint egy rakás autista, az éppen folyó globális atomháború ellenére a szlávok a keblükre ölelnének minket, megveregetnék az orosz megszállástól mentes magyar autonóm köztársaságok vállát és aztán az egész pereputty vidáman lekocsikázna a balkánra, ahol mosolygó mohamedán bosnyákok kézenfogva a szerbekkel és a horvátokkal megölelgetnék őket és ők sem vennének tudomást arról, hogy éppen meghal hárommilliárd ember. Aztán nekiállnának mosolygós törvényeket hozni, hogy mindenkinek nagyon nagyon jó legyen. :D
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Nem röhögnék, ha nem lenne ez az egész hülyeség, de az. Minden opciója csak érinti a valóság egyes szakaszait. Épp egy háború, a jelen állás miatt épp egy atomháború közepén, amikor az oroszok szétvágnak egy szomszédos államot és ez persze nem veri fel mindenkinél az egekbe a félelmet a másiktól, hiszen utopisztánban nem működnek az emberi dolgok, hirtelen kitör a térségünkben az egymás iránti békevágy. Oroszország természetesen nem fog megtolni egyes államokat a pozíciója erősítése érdekében, mert utopisztánban ez sem menne. Hanem mint egy rakás autista, az éppen folyó globális atomháború ellenére a szlávok a keblükre ölelnének minket, megveregetnék az orosz megszállástól mentes magyar autonóm köztársaságok vállát és aztán az egész pereputty vidáman lekocsikázna a balkánra, ahol mosolygó mohamedán bosnyákok kézenfogva a szerbekkel és a horvátokkal megölelgetnék őket és ők sem vennének tudomást arról, hogy éppen meghal hárommilliárd ember. Aztán nekiállnának mosolygós törvényeket hozni, hogy mindenkinek nagyon nagyon jó legyen. :D

Kezd szokni a gondolatát annak, hogy Magyarország 10-20 éven belül egy Dunántúl méretű ország lesz osztrák/német/amerikai gyámság alatt, ha a többség így gondolkodik, mint te. Végülis ez a reális, nem a Hungaroszlávia. Hungaroszlávia egy álom, egy Porsche, egy Ferrari, egy Lamborghini, amelyet ez a nép nem érdemel meg, ha a többség úgy gondolkodik, mint te. Jó lesz nekünk Hungaroszlávia - amely az egész Kárpát-medencét és a Balkánt uralná - helyett egy Dunántúl is osztrák/német/amerikai felügyelet alatt. Végülis a magyar nép mindig is ezt csinálta, húzódott, vándorolt egyre nyugatabbra, miközben keleti területeit sorra feladta.
 

Magor Zoltán

Active Member
2019. augusztus 7.
88
224
33
"Így azthiszem az lenne a helyes út, ha minden téren arra törekednénk, hogy -mindenben- a szomszédaink fölé nőjünk."

Ez lehetetlen. Mégpedig azért, mert a körülöttünk lévő államok sem vakok, észreveszik, ha túl akarod nőni őket, és akkor összezárnak ellenünk. És most figyelj, mert most jön a lényeg: még ha sikerül is átmenetileg föléjük nőnünk, ők együttesen erősebbek lesznek és legyőznek minket. Ezért kell velük a föléjük növés helyett összefognunk.

Én értem az elképzelésed, de egyszerűen nem tartom reálisnak a megvalósíthatóságát. Alaptörvényszerűségek összeegyeztethetetlensége okán.

Azért nem működne ez a hungaroszlávia, amiért nyugat-európában sem működik a multikulti. Össze nem illő népek nem fognak tudni élni egymás mellett.

A történelmi események és mert totál más valakik vagyunk, mint a körülöttünk lévők, ezért mi sem tudnánk élni egymás mellett. Szerintem. Ha részünkről menne is, a szláv népek kisebbrendűségi érzései okán úgy is kitörne a balhé előbb-utóbb.

Én például semmilyen összefogásra nem vagyok hajlandó a szlovákkal, amíg érvényben vannak a benes-dekrétumok és amíg ilyen hírek jönnek a tótoktól https://parameter.sk/30-meteres-osz...ele-danko-hogy-magasabb-legyen-mint-magyaroke és amíg a magyar kettőskereszt szerepel címerükben, amit lévén, hogy nincs történelme, sem múltja a tótland féle szarfészeknek, a magyaroktól lopták.

Látod ? Ez egy alap távolságtartás már a részemről, hogy amíg ezek nincsenek orvosolva, addig nincs barátkozás, írom ezt úgy, hogy alapból nincsen bajom az átlag szlovákkal, szintén lévén, hogy az északi határ túloldalán is magyarokkal találkozok 90%-ban, hiába szlovák rendszám van az autóikon.... igazi szlovákkal alig találkozom. Nem is hiányoznak.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3 and Pogány

Magor Zoltán

Active Member
2019. augusztus 7.
88
224
33
Így igaz, nem véletlenül kezdünk egymásra találni a zsidókkal, mert a magyar kormány is belátta, hogy bizony arrafelé kell nézelődni és barátkozni, ha egy működőképes példát akarunk elsajátítani, és úgy néz ki Izraelben vevők a partnerségre.

Izrael államnak vannak olyan intézkedései és manőverei, amiről mindenképpen példát kéne vennünk... persze... úgy könnyű, ha a világ no1 hatalma töm pénzzel és oltalmaz.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Csak a szerbeken keresztül, ezért kell az oroszokkal és velük is jó kapcsolatokat ápolni, szerbek sem eu sem nato tagok így ők lehetnek az egyetlen védelmünk egy hátbatámadás esetén

Így van.

Csakhát mi a jelenlegi szituáció? Oroszország Szerbiába fegyvereket szállít, miközben az amerikai hadsereg 4 bázist megkapott állandó jelenlétre Magyarországon, köztük Kecskemétet. Szerbia ősszel csatlakozik az Eurázsiai Unió szabadkereskedelmi övezetéhez. Így Szerbia előbb-utóbb konfliktusgóccá fog válni az USA/NATO és Oo. között.
Ezért borítékolható egy NATO-Szerbia háború, amelyben az amerikaiak Kecskemétet használnák fel támaszpontnak Szerbia ellen.

Ebben az esetben Oroszországnál Magyarország kegyvesztett lesz, és Szerbiát mint proxy-t arra fogja felhasználni, hogy elfoglalják Kecskemétet - így kerül szerb kézre majd a Duna-Tisza köze. Románia persze ekkor a lehetőséget egyből meg fogja látni a Tisztántúl elcsatolására. Szlovákia pedig még akár mint NATO békefenntartó is bevonulhat Észak-Magyarországra, hogy a láthatóan összeomlott magyar állam északi területein a biztonságot garantálja. azaz Szlovákiának még át sem kell állnia az oroszokhoz ahhoz, hogy Magyarországtól területeket szerezzen.
Ezért is mondtam, hogy ezt a USA/NATO/Magyarország és Oroszország/Szerbia konfliktust úgy lehetne megelőzni, hogy egy Budapest-Belgrád tengely mentén egységes államot építünk, hogy meggátoljuk, hogy az USA/NATO és Oroszország Magyarország-Szerbia között vívjon proxy-háborút, amelyben Magyarország ismét elveszítené területeinek 2/3-át. (A Dunántúlra meg azért mondtam, hogy annyi maradna meg Magyarországból egy ilyen konfliktus esetén, mert a Dunántúlon az osztrák, német és amerikai csapatok biztosan megállítanák az oroszokat. Az osztrákok/németek kb. abban érdekeltek, hogy a Dunáig megszerezzék az országunkat, a többi lehet az oroszoké.)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 025
66 477
113
Kezd szokni a gondolatát annak, hogy Magyarország 10-20 éven belül egy Dunántúl méretű ország lesz osztrák/német/amerikai gyámság alatt, ha a többség így gondolkodik, mint te. Végülis ez a reális, nem a Hungaroszlávia. Hungaroszlávia egy álom, egy Porsche, egy Ferrari, egy Lamborghini, amelyet ez a nép nem érdemel meg, ha a többség úgy gondolkodik, mint te. Jó lesz nekünk Hungaroszlávia - amely az egész Kárpát-medencét és a Balkánt uralná - helyett egy Dunántúl is osztrák/német/amerikai felügyelet alatt. Végülis a magyar nép mindig is ezt csinálta, húzódott, vándorolt egyre nyugatabbra, miközben keleti területeit sorra feladta.

Kezdd el megszokni, hogy egy ilyen föderációban két nap alatt megszavaznák, hogy az egyetlen nagy minden felsorolt térséget uraló állam nyelve a szláv, a gyereked szláv szemszögből kezd történelmet tanulni, hogy ne sértse a szövetség tagjait az elavult mitológiájával. Ez egy olyan álom, amit senki sem érdemel itthon, eltörölné az országot. Te behajolnál, hogy kevésbé fájjon. Ennyi az egész. Felelevenítené az elmúlt századok összes etnikai villongását, amikhez volt szerencsénk ugyanezek részéről, de a te nagy álombirodalmadban mindenki elfelejtené, hogy honnan jött, mert egy nagy újszovjet birodalomban nem lenne szabad megemlékezni az ősökre sem. Igazán sokáig húzná a dolog. Életképtelen ötlet, amiben azzal mentenéd meg az országot, hogy eltörlöd. Azzal mentenéd meg a népet, hogy eltörlöd. Ez egyszerűen szovjet.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 008