[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Kezdd el megszokni, hogy egy ilyen föderációban két nap alatt megszavaznák, hogy az egyetlen nagy minden felsorolt térséget uraló állam nyelve a szláv, a gyereked szláv szemszögből kezd történelmet tanulni, hogy ne sértse a szövetség tagjait az elavult mitológiájával. Ez egy olyan álom, amit senki sem érdemel itthon, eltörölné az országot. Te behajolnál, hogy kevésbé fájjon. Ennyi az egész. Felelevenítené az elmúlt századok összes etnikai villongását, amikhez volt szerencsénk ugyanezek részéről, de a te nagy álombirodalmadban mindenki elfelejtené, hogy honnan jött, mert egy nagy újszovjet birodalomban nem lenne szabad megemlékezni az ősökre sem. Igazán sokáig húzná a dolog. Életképtelen ötlet, amiben azzal mentenéd meg az országot, hogy eltörlöd. Azzal mentenéd meg a népet, hogy eltörlöd. Ez egyszerűen szovjet.

"azzal mentenéd meg az országot, hogy eltörlöd. Azzal mentenéd meg a népet, hogy eltörlöd"

ez hazugság, sose mondtam ilyet, sőt, Hungaroszlávián belül a magyarság területe több mint 2x-esére nőne, Erdély és Kárpátalja visszaszerzése révén
 

Magor Zoltán

Active Member
2019. augusztus 7.
88
224
33
Azt a részt én támogatom, hogy lehetőleg minden szomszédunkkal kölcsönös előnyök mentén együtt kell működnünk. Már csak az ott ragadt magyar kisebbségek miatt is. Diplomáciában kell erősnek lennünk, mert gazdaságilag már lassan valahol, katonailag még sehol se vagyunk. Én azt látom, hogy 2010 óta van koncepció, van elképzelés, van jövő kép.

Ami még egyszer nem történhet meg, SOHA nem történhet meg még egyszer és ha megakarna történni, tűzzel-vassal kell megakadályozni, az ez.

15135942_1031572973637378_6165710954989645977_n.jpg

https://leander.blogstar.hu/2018/12...rnek-hitvany-az-magyarnak-alkalmatlan-/64996/

A három akasztófára való, magyargyűlölő bolhás patkány. Az egyik szerencsére már nem okoz több kárt a magyaroknak.
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
Teljesen világos, már az elején az volt. Semmilyen szinten nem veszed figyelembe az utopiádban azt, hogy hogyan jön létre a két autonóm köztársaságod. Ezeknek nincs előzménye, csak úgy lesznek. Nem esik szét Románia, meg Ukrajna, a hirtelen két magyarszimpatizáns autonóm és jó nagy területtől nem esik kétségbe mindenki körülöttünk. Semmilyen háborús esemény nincs, csak úgy szétesik két állam a kedvedért, és mindenki boldogan ölelkezni kezd velünk, mert beteljesül a legrosszabb rémálma. :D Ettől aztán a balkánon is mindenki ölelkezni kezd. Elfelejtik, hogy nemrég még lőttek egymásra meg városokat bombáztak szét és a boldog szláv államszövetség, aminek minden tagja attól tart, hogy erős magyarország lesz, boldogan összeölelkezik velünk is és kész is. :D Semmi erőszak, csak szivárványos boldogság és unikornisok. :D
Úgy látom nem csak én iszok itt kora délután pálinkát...:D:D:D
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ezzel a gondolkodással a schengeni csatlakozásnál Magyarország területe meghúszszorozódott, vagy még több. Sőt felvidéket már vissza is vettük.

Nem, mert az EU területe nem része Magyarországnak. A Hungaroszláviás tervben pedig az Erdély Autonóm Köztársaság és a Kárpátaljai Ruszin-Magyar Autónóm Köztársaság a Magyar Államszövetség részei.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 838
113
Részint bagolynak abban igaza lehet. Hogy bárminemű térségi konfliktus esetén az ország 1/3 a ugorhat ha nem leszűnk résen. Sajnos a nagy kártyapakliban ismételten rosz lapkiosztásunk lehet v van. Mert egyrészt saját erő nélkül harmatgyengék leszünk. Másrészt ha bárkivel idő előtt állunk szövetségbe 22 es csapdában lehetünk majd.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and Pogány

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 841
5 037
113
Azért ugye az meg van hogy itt van egy agresszív kisebbség és nem mohamedánok o_O
És mi lesz ezzel a kérdéssel?


Na ez a legjobb kerdes!
Lehet almodozni reviziorol, de elfeledkezunk a legnagyobb problemarol.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and Pogány

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113

Serbia and Euroasian Economic Union to sign an agreement in October

The Eurasian Economic Union (EAEU) and Serbia are due to sign an agreement on free trade in October 2019, member of the Board of the Eurasian Economic Commission, Veronika Nikishina said at the international conference “From Idea to Reality: 25th Anniversary of Nursultan Nazarbayev’s Eurasian Initiative,” that is taking place held in the city of Nur-Sultan on Thursday.

https://www.serbianmonitor.com/en/s...onomic-union-to-sign-an-agreement-in-october/

Serbia and Eurasian Union remove last obstacle to free trade deal
https://www.euractiv.com/section/en...nion-remove-last-obstacle-to-free-trade-deal/
 
T

Törölt tag 008

Guest
Az még hagyján! De lesz még itt amerikai katonai beavatkozás is Szerbiába, Magyarország területéről (pl. Kecskemétről)!
Nem lesz.Bepróbálkoznak majd, de mi egy szimpla, hogyan garantálja az usa a vajdasági magyarok biztonságát kérdéssel lezárjuk.
Ha usa visszaadja akkor segítünk de ezt nem tehetik meg mert a kisantantot buknák + igazolná az összes határrevíziót.
Úgyhogy megkérik vagyis megparancsolják a legnutellásabb nyelvű csatlósuknak, hogy onnan operálhassanak. Romulánia meg némi aprópénzért mindenre képes.Mindenre is.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Nem lesz.Bepróbálkoznak majd, de mi egy szimpla, hogyan garantálja az usa a vajdasági magyarok biztonságát kérdéssel lezárjuk.
Ha usa visszaadja akkor segítünk de ezt nem tehetik meg mert a kisantantot buknák + igazolná az összes határrevíziót.
Úgyhogy megkérik vagyis megparancsolják a legnutellásabb nyelvű csatlósuknak, hogy onnan operálhassanak. Romulánia meg némi aprópénzért mindenre képes.Mindenre is.

Jó, de ha így lesz, és Romulánia területéről csapják meg a szerbeket az amcsik, akkor Romulánia orosz csapást fog szenvedni és akkor jön a Hungaroszlávia terv.
Egyébként bárcsak igazad lenne, de a Vajdaságot a délszláv háborúk során sem mertük kérni az USA-tól cserébe azért, hogy az amerikaiak bázisként használták fel Magyarország területét. Sőt, épp ezért vették fel az országot sietve a NATO-ba 1999-ben. Két héten belül indult a bombázás Magyaro. területéről (na meg Olaszo.-ból) Szerbia ellen.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Akkoriban azok voltak hatalmon akik kétszer utasították vissza kárpátalja visszacsatolását. Ma már más a dudás a csárdában.

De ember! A magyar kormány épp most adott át 4 katonai támaszpontot az amerikai hadseregnek, állandó jelenlétre! Az egyik Kecskemét, szerinted Románia ellen vagy Szerbia ellen kell Kecskemét az amcsiknak?
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
De ember! A magyar kormány épp most adott át 4 katonai támaszpontot az amerikai hadseregnek, állandó jelenlétre! Az egyik Kecskemét, szerinted Románia ellen vagy Szerbia ellen kell Kecskemét az amcsiknak?

Na ez nem igaz. Állandó bázisnak 1-et sem adtunk. mind a mienk, csak itt lehetnek az amcsik ameddig a parlament engedi. Nagyon nagy különbség! nem mellesleg meg nincsenek itt állandóra, mert a parlament nem szavazott ilyenről. Időszakos jelenlétek vannak.