[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Lassan szerintem nem ez a hír, hanem az lesz ha majd az amerikaiak is :p.
Ne izgulj, simán újraválasztják és jogosan. Az, hogy a sajtó 80-90%-a megprobálja debilnek beállítani, attól még nem lesz igaz. Persze szeret trollkodni és van egy stílusa, de a stratégiai kérdésekben ő cselekszik leginkább az amerikai érdekek szerint.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/a-m...o-kezeben-lesz-a-romai-kormany-sorsa-7224095/
( 2019. AUGUSZTUS 20. KEDD 11:14 ) "Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kedden délután háromkor mond beszédet a római parlament felsőházában, ezután bizalmatlansági szavazás nélkül is benyújthatja lemondását Sergio Mattarella államfőnek, hivatalosan pontot téve az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga pártja közös kormányzásának végére. Elemzők szerint azonban még meglepetés is bekövetkezhet...
...Az olasz politikai gyakorlat szerint a kormányfő a parlamentből az államfőhöz járul majd – a római felsőháztól nem messzi Quirinale elnöki palotába -, és benyújtja lemondását...
...Matteo Salvini tíz nappal ezelőtti bizalmatlansági bejelentésekor az előre hozott választások tűntek valószínűnek, de az utóbbi napokban felerősödött az M5S és a balközép Demokrata Párt (PD) közös kormányának lehetősége...
...A jelenlegi felmérések az M5S-nek 10 százalékot se jeleznek, a PD-nek viszont 20 százalék feletti eredményt, mégis a két párt együtt a parlament felső- és alsóházában is többséggel bírna a 2018-as parlamenti választásokon kapott mandátumokkal. Nicola Zingaretti hétfői kijelentése szerint a PD „erős, a következő négy évig tartó” kormányt akar, ami azt jelenti, hogy szigorú feltételekhez köti az M5S-szel való országirányítást...
...A felmérésekben jelenleg 36 százalék fölött álló Liga nem bír többséggel a római parlamentben, mivel mandátumai számát a tavalyi parlamenti választásokon szerzett 17,4 százalék határozza meg.
Elemzők szerint meglepetés is várható, ha a Liga az utolsó pillanatban „visszatáncol”, és minden ellentét dacára az M5S és a Liga mégis ismét közeledik egymáshoz, vagy ha bukik a kormány, de az M5S és a PD mégsem tud megállapodni..."

https://index.hu/kulfold/2019/08/20/olaszolrszag_kormanyvalsag_lemondas_conte_salvini/
(2019.08.20. 16:05) " Felajánlotta lemondását Giuseppe Conte, Olaszország miniszterelnöke - jelentette be a politikus kedden az olasz parlamentben. Hozzátette: nem tud tovább együtt dolgozni a kisebbik kormánypárttal, Matteo Salvini Ligájával, amely bizalmatlansági indítványt nyújtott be ellene...
...Az olasz kormánykoalíció kisebb pártjának vezetője, Matteo Salvini tizenkét napja jelentette be, hogy megszűnt a többség a koalíciójuk mögött és nincs mód az olasz kormánykoalícióban fennálló nézeteltérések rendezésére a nagyobbik kormánypárttal, az Öt Csillag Mozgalommal (M5S), így egyetlen lehetőség maradt, új választásokat kell tartani.
A pártfüggetlen Giuseppe Conte kormányfő azt vetette Salvini szemére, hogy csak pártja szárnyaló népszerűségéből akar tőkét kovácsolni. A bevándorlásellenes Liga vezetője nem is tagadta ezt, azt mondta, fel fogja kérni az olaszokat, hogy ruházzák fel "minden felhatalmazással".
Salvini potenciális új szövetségese, Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke ezután kijelentette: az előrehozott választások olyan olasz kormányt eredményezhetnek, amely eltökélt végrehajtani "az Olaszország számára szükséges, politikailag inkorrekt reformokat"..."
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 116
113
Ne izgulj, simán újraválasztják és jogosan. Az, hogy a sajtó 80-90%-a megprobálja debilnek beállítani, attól még nem lesz igaz. Persze szeret trollkodni és van egy stílusa, de a stratégiai kérdésekben ő cselekszik leginkább az amerikai érdekek szerint.
Egyértelmű. Számtalanszor leírtam én is, hogy majdnem durrantottam egy pezsgőt mikor megnyerte Hillary ellen!
Nem azért mert Ő annyira jó, hanem azért mert nekünk Clinton lett volna nagyon rossz. Trumpot ha amerikai lennék, rendesen még szeretném is!
 

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
Ne izgulj, simán újraválasztják és jogosan. Az, hogy a sajtó 80-90%-a megprobálja debilnek beállítani, attól még nem lesz igaz. Persze szeret trollkodni és van egy stílusa, de a stratégiai kérdésekben ő cselekszik leginkább az amerikai érdekek szerint.
Van Zandt interjúban azért van egy elég erős állítás, amit ő teljesen komolyan gondol. Szerinte Amerikát egy hajszál választja el a polgárháborútól, annyira megosztott lett. Ez azért aggasztó biztpol szempontból is, ott azért van fegyver bőven.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
A "nyugati politikusok többsêge" annyira ösztönzi a migrációt, hogy elég durva pénzt fizer a törököknek, csak ne engedjék tovább őket, az európai bizottság meg szépen csendben kifizette a déli határkerítés árának a harmadát.
Csak a harmadat? A tobbit miert nem? Inkabb adjak a toroknek a penzt mint bent tartanak az unioban a keritesek felallitasaval...
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
Olaszország egy teljesen labilis és széttagolt állam, csak 1956 óta több mint negyven kormánya volt. Ott se Craxi, se Prodi, se Berlusconi és most Salvini sem fogja megváltani a világot. Reménytelen brigád.
 
  • Tetszik
Reactions: plushun

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
A tiroli lenézi a lombardot, aki lenézi a rómait, aki a délit, aki pedig a szicíliait és vice versa. A világháborús időkben is csak az északiak harcoltak teljes szívvel és képzetten, a déliek megadták magukat ellenállás nélkül. Na ebből kéne kihozni, egy egységes valamit.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 130
19 915
113
Az olasz gazdasági csoda
Európában Hollandia a rekorder, ahol a GDP 103 negyedéven át nőtt folyamatosan, a 80-as évekkel kezdődően a 2008-as világválságig. Hollandiában főleg az északi-tengeri kőolaj- és földgázmezők kiaknázásának volt köszönhető a hosszas fejlődés. A hollandnál rövidebb, de eredményeiben látványosabb volt az 1951 és 1973 között zajló olasz gazdasági csoda, amelynek eredményeként Itália elmaradott és szegény országból a kontinens egyik vezető államává vált. 1951 és 1963 között az éves növekedési ritmus 5,8, 1964 és 1973 között pedig 5 százalék volt. A teljes időszak alatt az olasz GDP 125 százalékkal nőtt, az életszínvonal úgyszintén, Olaszország jóléti társadalommá alakult.
https://www.maszol.ro/index.php/gaz...omania-az-eu-ellovasai-gazdasagi-novekedesben
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
Van Zandt interjúban azért van egy elég erős állítás, amit ő teljesen komolyan gondol. Szerinte Amerikát egy hajszál választja el a polgárháborútól, annyira megosztott lett. Ez azért aggasztó biztpol szempontból is, ott azért van fegyver bőven.

Van fegyver bőven, és gyorsan meg is tudják szervezni magukat és rendet csinálnak!
Szerintem.
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Van Zandt interjúban azért van egy elég erős állítás, amit ő teljesen komolyan gondol. Szerinte Amerikát egy hajszál választja el a polgárháborútól, annyira megosztott lett. Ez azért aggasztó biztpol szempontból is, ott azért van fegyver bőven.
Az a figura nekem picit kétes. Egyrészt mégiscsak egy gitáros, és nem biztpol szakember. Másrészt a progresszió hőseként tekint magára, aki "kulturális tásadalommérnökként" segített megbuktatni a dél-afrikai apartheid rezsimet -- a dem agendát nyomja, aminek most épp része a polgárháborús rémisztgetés. Mozgósítani kell a választásokra, ugye.
 

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 584
4 670
113
A tiroli lenézi a lombardot, aki lenézi a rómait, aki a délit, aki pedig a szicíliait és vice versa. A világháborús időkben is csak az északiak harcoltak teljes szívvel és képzetten, a déliek megadták magukat ellenállás nélkül. Na ebből kéne kihozni, egy egységes valamit.

Ez csacsiság. Az olaszoknál nem ez a gond. Náluk soha nem is fog megvalósulni egy tökéletesen működő, precíz egységes rendszer. Ők nem germánok vagy őket mindenben másolni kívánó untermenschek.
Az olaszoknál van egy belső kör. Ebbe tartoznak a családtagok és a közeli barátok. Ők minden esetben előnyt élveznek. Egy olasznak ők az elsők. Ha neki vagy a belső köréhez tartozó embernek haszna származik belőle akkor a körön kívül lévőket kegyetlenül ki fogja használni. Bella figura ha a körön kívül valakiből hasznot húzunk, brutta figura ha a körön kívül álló hasznot húz belőlünk.
Egy olasz soha nem fog teljes erőbedobással harcolni Olaszországért. Egy olasz akkor fog igazán küzdeni, ha a belső körét veszélyben érzi.
Ez a rendszer ami megköti Olaszországot sok mindenben. Nem véletlen, hogy náluk a mai napig a gazdaság igazi alapja a családi vállalkozás.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Azt értem, hogy minden a pénzről szól, de ez nekem így túl egyszerű. Egyébként úgy érzem a nyugati őslakosok feladták vagy nem is érdekli őket. Aki tudta már megpattant a nagyvárosokból, aki maradt meg behódolt. Ultragáz az egész!
Van szerencsém ismerni a brüsszeli adminisztrációt közelről ...
Elvtelenek, értéktelenek (a kivételek kivételével, ami elég kevés) - lehet hogy egyszerű, de csak a pénz érdekli őket.
Rongyrázás megy a EU egész szervezetében, egy gigabürokrácia, a lobbipénzek, csoportok működésének színtere.
Amit pedig kifelé kommunikálnak .... jaj... köszönő viszonyban sincs a valósággal. "Európai értékek" amivel egyesek operálnak ... néha az ember nem tudja hogy sírjon, nevessen vagy rókázzon...
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and FilcTroll