[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 008

Guest
....
Semmi szükségünk Kínára, és - őszintén szólva - sokkal jobban állnánk nélkülük. ....
Ez a trumpi terv csak egy totális hidegháborúval működik együtt. Valószínűleg ennek az előkészítése folyik.
A világ újra 2 vagy 3 félre lesz osztva. Mindenki a saját csatlósaival kereskedik.
@haubagoi meg mindjárt elmondja hol húzódnak a határok :)
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi and Roni

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 957
113
Na de akkor mi volt az értelme az egésznek? Gumicsont?
Tobb oka is lehet de a tenylegeset most igy melo kozben en innet Magyarorszagrol ki nem talalom. Peldaul Kinai peldat kovetve izmozik es teremt feszultseget a nekik szinten szomszedos gronlandi gazdasagi regikoban (Dania megis mit tudna tenni azert a lakatlan szigetert ami akkora kb mint az egesz EU?), baxtatja az EU egyik kisebb de jelentos tagjat az eddigi EU politikajanak megfeleloen. Kiengesztelteti magat a szokasos modszere altal, mivel jelenleg o (Usa) van megsertve a danok altal, tehat a danoknak vagy erte kell szavazni vagy venni valamit tole. Megsertette korabban akar a szinfalak mogott is az uj dan vezetes valamelyik prominens tagja ezert izmozik most vica verza. Igy figyelmezteti Oroszorszagot es Kinat hogy Gronland az o korbepisilt teruletuk. Nemet vagy orosz politikajaval lesz esetleg meg kapcsolatos. Nem ugy alakult valami alairni valo a daniai latogatasaval kapcsolatban ezert erre lehet fogni miert nem megy el.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 957
113
Nem gondolom hogy Trump mero trollkodasbol ket csirkeszarny ragcsalas kozt onhatalmulag ilyeneken gondolkodna mint ez a Gronland megvetel. Nem hiszem azt sem hogy atmenne a biztonsagi szuron mielott felkerul a twitterre ha elozetesen nem hagytak volna jova.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 957
113
A carl zeiss is kiakart menni régebben Indiába de nem volt megfelelő szaktudásuk az ottaniaknak .
Az SAP-nak sajnos lett eleg hindu szamitogep betyarja. Zuhan is a szinvonal de nagyon naluk, erzekelhetoen. El is kezdtunk szepen mas alternativ megoldasokat keresni az egyes feladatokra. Mindezt ugy hogy a vilag egyik legnagyobb multicege vagyunk, szoval nem a mi sok IT-s, meg maintenanc exem faxom emberunkon mulik.
 
  • Tetszik
Reactions: Roni

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Rengeteg dolog lehet emögött a Grönland megvásárlása mögött, Trumpot előszeretettel állítja be a média egy hülyének, de sose a jelentéktelen embereket szokták támadni. A politikáját is azért támadják mert rövidtávon fáj, de egy birodalom nem gondolkodhat úgy hogy csak fél meg egy évet néz előre mert akkor nagyon hamar megszűnik birodalomnak lenni, csak ugye a legtöbb ember nem képes távolabb látni csak nagyon rövid időre és max a következő lépésig.

Illetve ne feledjük hogy egy üzletemberről beszélünk, ki az a hülye aki a legjobb ajánlatát teszi meg elsőnek és nem egy olyant ami felháborítóan rossz? ha elsőre olyan ajánlatot teszel ami már szinte neked is rossz akkor hova tudsz engedni a későbbiekben ?
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ugyanaz az érzésem a Grönland-vitával kapcsolatban, mint amikor a brit parlament újra meg újra megtárgyalta a brexit feltételeket, miután az EU már lezárta a tárgyalásokat, és mindenki elment a falig. Itt is van egy hivatalos, végleges álláspont, de azért Trump még passzírozza a székletet. Eleve nem áll össze sehogy, hogy ekkora horderejű témát hogy a fenében lehet a twitteren intézni. Azt gondolná az ember, hogy erre való a profi diplomaták sokasága, akik a gumitalpúak és a külügy analízisei alapján végigviszik a témát az ország érdekeinek megfelelően -- és a nyilvánosság már csak akkor értesül az egészről, amikor célegyenesben van a deal.

"Azt gondolná az ember, hogy erre való a profi diplomaták sokasága, akik a gumitalpúak és a külügy analízisei alapján végigviszik a témát az ország érdekeinek megfelelően -- és a nyilvánosság már csak akkor értesül az egészről, amikor célegyenesben van a deal."

Pontosan. De mivel Trump nem így csinálta, csak arra az egyre tudok gondolni, hogy szándékosan az EU bomlasztása volt Trump célja Dánia sértegetésével, pont a Brexit előtt.
Még azt sem tudnám kizárni, hogy a Brexittel úgy függ össze a dolog időzítése illetve hirtelensége, hogy Trump időkényszerbe került, mert a Brexit után (okt vége) maga London tenne ajánlatot Grönlandra, esetleg burkoltabb formában, mint mondjuk szövetség Dániával stb.
Ettől függetlenül sajnos az USA katonai erővel is elveszi Grönlandot, ha kell neki.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
https://index.hu/kulfold/2019/08/23/trump_gazdasagi_haborut_hirdetett_kina_ellen/

Egy mondatot idéznék a cikkből:

"Trumpnak nincs jogköre semmilyen cég hazarendelésére, az amerikai kereskedelmi kamara válaszul "folyamatos, konstruktív tárgyalásokat" javasolt az elnöknek, hogy a két gazdasági szuperhatalom megállapodásra jusson."

Pontosan ezért fordulhatott elő, hogy a kapitalista érdek (olcsó munkaerő dolgoztatása Kínában magasabb profittal) aláásta az USA, mint állam érdekeit (kinevelte az USA gazdasági/katonai riválisát Kína formájában).
Erre a problémára (mármint, hogy Trumpnak nincs jogköre a cégek felett), hasonló lehet Trump válasza, mint Hitlernek: a cégek feletti teljes állami kontrol (gyakorlatilag a fasizmus) kiépítése.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
...
Az USA-nak még egy Eurázsiai Uniója sem lesz (Csak Kanada- ami meg felveti az USA-hoz való "csatlakozása esélyét. A Grönlandi felvetés/kvázi fenyegetés hullám után ez pedig már egy valós lehetőség)
...

Csak egy gondolat: Kanada USA-hoz való csatlakozását nem fogja engedni London. London pont azért Brexitel ki az EU-ból, hogy önálló hatalmi politikát folytathasson, többek között pont Kanada és az északi területek megszerzése (gyakorlatilag az Északi-sark felosztása felesbe az oroszokkal) a célja.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
Ez a trumpi terv csak egy totális hidegháborúval működik együtt. Valószínűleg ennek az előkészítése folyik.
A világ újra 2 vagy 3 félre lesz osztva. Mindenki a saját csatlósaival kereskedik.
@haubagoi meg mindjárt elmondja hol húzódnak a határok :)
Én 100% meg vagyok győződve a nyugati világrend globális katonai erőfölényéről, így örülök a kibontakozó 2. hidegháború eszkalálódásának.
Hiszem hogy ez lesz a végső lökés ahhoz hogy szigorú gazdasági és technológiai karantén alkalmazásával végleg ellehetetlenítsük az autokratikus hatalmakat.
A sakktábla készen áll a bábuk a helyükre kerültek. Európát a rakétapajzs és az amerikai katonai támaszpontok keletre mozdítása 30 éve nem látott pontenciállal ruházza fel. Szóval, hajrá!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Szokatlan módon felbontotta az amerikai védelmi minisztérium a Boeinggal kötött egymilliárd dolláros szerződését, amely a rakétavédelmi rendszer továbbfejlesztésére irányult. A döntés okaként az illetékes rakétavédelmi ügynökség arra hivatkozott, hogy a hangzatos Redesigned Kill Vehicle (újratervezett pusztító eszköz) névre hallgató projekt lényegi része, a robbanófej gyártója tervezési és gyártási problémákkal küszködött, ami a költségek elszállásához vezetett.
Elkaszálták saját rakétavédelmi fejlesztésüket az amerikaiak
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Én 100% meg vagyok győződve a nyugati világrend globális katonai erőfölényéről, így örülök a kibontakozó 2. hidegháború eszkalálódásának.
Hiszem hogy ez lesz a végső lökés ahhoz hogy szigorú gazdasági és technológiai karantén alkalmazásával végleg ellehetetlenítsük az autokratikus hatalmakat.
A sakktábla készen áll a bábuk a helyükre kerültek. Európát a rakétapajzs és az amerikai katonai támaszpontok keletre mozdítása 30 éve nem látott pontenciállal ruházza fel. Szóval, hajrá!

o_O

:D
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 841
113
Én 100% meg vagyok győződve a nyugati világrend globális katonai erőfölényéről, így örülök a kibontakozó 2. hidegháború eszkalálódásának.
Hiszem hogy ez lesz a végső lökés ahhoz hogy szigorú gazdasági és technológiai karantén alkalmazásával végleg ellehetetlenítsük az autokratikus hatalmakat.
A sakktábla készen áll a bábuk a helyükre kerültek. Európát a rakétapajzs és az amerikai katonai támaszpontok keletre mozdítása 30 éve nem látott pontenciállal ruházza fel. Szóval, hajrá!
Remélem az első sorbol fogod végig érezni egy atomvillanás első hatásait.