9/11 elméletek

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
@dragonette
Hát én kb. az láttam eddig tőled, hogy blabla...
Nekem ehhez nincs kedvem se erőm, hogy a géppuska "érveléses" téveszméiddel foglalkozzam. Inkább írok cikket légvédelemről, számokkal, modellekkel meg aztán másról. Hogy legyen értékelhető tartalom is az oldalon ne csak ilyen szutyok topik futóbolondokkal...

Igen, kurvára elegem van a műszaki analfabétákból.

Én úgy gondolom, hogy ilyen ordenáré válasz sokkal rosszabb a HTKA. hu oldalának, mint hogy ez a téma felmerült!

Már az is érdekes, hogy eddig nem merült fel az esemény! :D

A hőzöngős dumádból írhatnál valami ténylegest is - mert kértelek 7. épülettel kapcs., valahol megbántottak - a hosszú távú ténykedésedben?
Csak előjött a valaki szeme fényének legelmésebb belsője!


Legalább a "gyengébb nemmel" Kulturáltabb lehetnél! te, te ,kis "t"-vel
(Ide valami jelzős dolgot tegyél be magadnak, mert nagyon megérdemled!)

/ Tuti, hogy nem lesz unokád!/

Egriutak07.jpg


Tiszteletem Nektek, Fórumozók! :) :)
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 610
113
Amúgy megvan, hogy a
  • az épületben relatíva magasan volt a tűz, tehát a sérült emelet felett kisebb terhelés volt? 21. emelet égett a 29. emeletes épületből.
  • az, hogy nem repült keresztül rajta egy több száz tonnás gép, ami azért elkaszálhatott volna ezt-azt?
  • hogy az épületet ezek után le kellett bontani, mert kb. oltári mázli volt, hogy nem dőlt össze?
Ja igen, az egész wtc úgy dőlt a pincéig, mint egy irányított robbanás. Túl sok a kérdőjel ahhoz, hogy ez ne egy tervelt akció legyen.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Ha valakinek nem tetszik a hivatalos usa magyarazat, akkor az mar laposfoldes? Gyorsan rovidre zartad a beszelgetest... :rolleyes:

Nem ezt mondtam, de ha te ezt akarod belelátni, az már a te dolgod. :)


Bizony az már laposföldes. Ezért találták ki a laposföldeseket. Így nem lehet majd beszélni semmi kényes témáról. A 9/11 egyértelműen laposföld kategória.

A laposföldesek már vállalhatalanok, mi? Na de akkor lépjünk egy szinttel feljebb, mi a helyzet a chemtrailesekkel? Vagy kicsit még feljebb, az oltásellenesekkel,(már azon részükkel, akik szerint direkt mérgezik a népet az oltásokkal)? Őket is csak úgy kitalálták?


Azért nagyon ne izgasd fel magad te kis statikai,robbantási,épület bontási kandidátus.:D

Eszemben sincs felizgulni, te kis műszaki tudományok doktora. :D

Bő 1/4 évszázad gépkezelés után hajnal kettőkor,2 nagy pofon után, de még a szemem kinyitása előtt kb 5% pontossággal megmondom,hogy x épületből mennyi sitt,y munkagödörből mennyi föld jön ki,mire félig nyitom a szemem,már tudni fogom,hogy az kb mekkora rakás lesz,vagy milyen vastagon kell majd terítenem,hogy pont kiadja az adot területre,még azt is eltalálom,hogy mennyit hagyjak rá,hogy ha megjárom a géppel,mennyit fog tömörödni.
Ha megnézted volna a videót,amit linkeltem,akkor láttad volna, hogy a másnapi fotókhoz képest,rá volt vetítve a torony,és qrvára nem volt ott a törmelék mennyiség,aminek ott kellett volna lennie.
A beton,meg a vas ne ég el.
A földbe nem nyomódhatott bele,mert az alagsor megmaradt,még a födém sem szakadt be,túlélték a konditermi vendégek.
Egyszerű matematika,hogy hány tonna beton,meg acél volt a tornyokban,ki lehet köbölni,hogy az mekkora rakás,és ehhez képest nincs sehol.

Azám biza! Egyszerű matek. Szóval ha gondolod, jöhetsz is a számokkal. Mekkorának kéne lennie a törmelékhalomnak és ahhoz képest mekkora volt?

Addig is pár videjóóó, hogy mennyi marad egy szép nagy épületből, miután leomlik (és ez esetben lényegtelen, hogy robbantással lett bontva, vagy sem, mert attól a törmelék mennyisége érdemben nem változik):




mert az alagsor megmaradt,még a födém sem szakadt be

Ha te mondod, akkor ez egészen biztosan így van. :D

Szintúgy ott voltak a képek az elrozsdált kocsikról 1kmre a tornyokról,nem kevés 1 felüljáró alatt oxidálódott el,se füst,se korom nyomok.:D
Tudom hazudnak,nem bizonyított,hogy nem természetes képződmény,stb.
:)

Azok a kocsik a helyszínről később elszállított és többek között a felüljáró alá is ideiglenesen elhelyezett kocsik voltak. Jópáron látszanak a lezuhanó törmelék okozta mechanikai sérülések is.
https://www.metabunk.org/debunked-9-11-melted-cars-near-wtc7.t1553/

De tudom, hogy téged nem lehet ám bepalizni ilyen földhözragadt magyarázatokkal, mert veled van a földöntúli TUDÁS. :D :D


Ja, collin "üvegfiola" powel a bbc és a cnn is hogy kifizette Irak lerombolását. :)

Hát, Powell 2005 óta gyakorlatilag eltűnt a politikai életből, a CNN-t, BBC-t meg azóta nagyon sok ember már nem tartja hiteles hírcsatornának.
Amúgy, bár ez off itt, de Szaddam Husszein is elég sokat tett a 2003-as invázióért. Mert ha nem akarta volna mindenáron játszani Irán előtt a kemény gyereket azzal, hogy kifejezetten azt sugallta, hogy nem hagyott fel a vegyifegyógyártással, akkor Dick Cheney-nek és a mögötte állóknak, meg a debil ifj. Bushnak "kicsit" (vagyis valószínűleg egyáltalán nem is sikerült volna) nehezebb dolguk lett volna végigverni az inváziót a kongresszuson.

Van egy rossz hírem. A mainstream és a politikusok felelőssége is az altmedia szintjén van. Pont ezért tart itt a világ.

Ebben részben egyetértek. A mainstream és a politikusok is keményen gyúrnak az agymosásra és a hülyítésre, de a ki tud "nagyobb fasságokat hazudni" játék koronáját szerintem messze az "altmedia" néhány eminens képviselője érdemli.


Az acél tényleg kilágyul nagy hőre, de ilyen épületekben szándékosan (szabvány szerint) jó hőállóságú acél szerkezetet alkalmaznak.

Tudtommal normál A36-os szerkezeti acélt használtak ott, ennek az acélnak a európai jelölése S235. Kb. 400 C fok felett rohamosan csökken a szakítószilárdsága.

Ami komoly kárt okoz, az a több 10 tonna kerozin égése. De ugye a becsapódáskori robbanáskor jelentős része elég. Utána pedig ég, de oxigén szegényen, ezért is volt olyan sötét a füst.

A füst azért volt sötét, mert a keró sötét füsttel ég.
Lehet, hogy volt oxigénszegénység is a WTC-nél, de én ezt pusztán abból a füstből nem tudnám megmondani. Meg azt sem, hogy ha igen, az pontosan mit is eredményez.



A terror cselekmény valós volt , a károkozás mértéke óriási volt. Még azt sem vitatom, hogy össze dőlhet egy hasonló merénylettől egy épület.
DE. Én azt feltételezem, hogy a videókon látható módon nem omolhat össze egy ilyen épület egy repülőgép becsapódástól. Nekem kétségeim vannak.:cool:

Na pont ezért is csak a te hozzászólásodra reagáltam a témával kapcsolatban a másik topikban. Mert ez egy korrekt vélemény és megfogalmazás. :)
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Igen, kurvára elegem van a műszaki analfabétákból
Ebben sok igazság van, ám vedd hozzá, hogy ez a történet nem csak műszaki oldalról közelíthető meg. Én ugyanúgy napi szinten dolgozom narratívákkal, ahogy a mérnökök matekkal. Ugyanúgy évtizedes tapasztalatom és szakmai rutinom van abban, hogy észrevegyek egy lyukat, logikai buktatót vagy épp hazugsággyanús elemet egy sztoriban, ahogy te észreveszel egy hibás képletet vagy rossz számítást. Mivel idestova harmincöt éve foglalkozom ezzel, még afféle "szimatom" is kialakult az ilyesmire, ahogy az összes szakmában kialakul valami ilyesmi érzék idővel.

Így nézve az egész történet bűzlik, mint egy szemétdomb. Nem véletlen, hogy a sztoriban ketelkedő emberek pont ezeken a logikai hibákon akadnak fenn, mert laikusként is érzik, hogy valami nem stimmel. Szóval sok megközelítés lehetséges, és bár a számok tényleg nem hazudnak, az emberek annál inkább.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and Pogány
M

molnibalage

Guest
Ebben sok igazság van, ám vedd hozzá, hogy ez a történet nem csak műszaki oldalról közelíthető meg. Én ugyanúgy napi szinten dolgozom narratívákkal, ahogy a mérnökök matekkal. Ugyanúgy évtizedes tapasztalatom és szakmai rutinom van abban, hogy észrevegyek egy lyukat, logikai buktatót vagy épp hazugsággyanús elemet egy sztoriban, ahogy te észreveszel egy hibás képletet vagy rossz számítást. Mivel idestova harmincöt éve foglalkozom ezzel, még afféle "szimatom" is kialakult az ilyesmire, ahogy az összes szakmában kialakul valami ilyesmi érzék idővel.

Így nézve az egész történet bűzlik, mint egy szemétdomb. Nem véletlen, hogy a sztoriban ketelkedő emberek pont ezeken a logikai hibákon akadnak fenn, mert laikusként is érzik, hogy valami nem stimmel. Szóval sok megközelítés lehetséges, és bár a számok tényleg nem hazudnak, az emberek annál inkább.
Mi bűzlik? Ez a meg nem értett zseni pl. azon lovagol, hogy nem találtak WC-t? És? Ebből nem vezetett le semmit, igazából ezzel akar bizonyítani valamit...
Aztán benyögi, hogy más nagyobb használati tárgyat sem...

Nahát, akkor ez csak nem annak logikus bizonyítéka, hogy ha a beton és acélhoz képest puha tárgyakra ráomlik több tízezer tonna tömeg x km/h-val, akkor az leadrál mindent...? Aztán mivel az egész por és szutyok, amire víz és később eső is esett, akkor a darált végtermék homogén.

De ő ennyire buta és ennyire kontós fullkretén, hogy ez sem tűnik fel.
És ilyen hülyeségekből extrapolál a végtelenbe vagy úgy, hogy igazából semmit sem jelent ki.

Ha a baleset előtt ürítették ki az összes használati tárgyat és WC-t (!) LOL, mi célja volt ennek és ezt hogyan hajtották végre úgy, hogy senkinek nem tűnt fel, majd a sok dolgozó, aki bement, annak nem volt fura az üres irodaház? Persze ez lehetetlen, csak pusztán a hülyéje "gondolkodására" világítanék rá. Fájdalmas.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
De tudom, hogy téged nem lehet ám bepalizni ilyen földhözragadt magyarázatokkal, mert veled van a földöntúli TUDÁS. :D
Azt hiszem osszekeverted az idezeteket vagy esetleg tudsz valamit amit en nem? Oke, volt mar par filmszakadasom, de szerintem nem az ufok raboltak el, csak nem birok 5 sornel tobbet meginni. :)
Amúgy, bár ez off itt, de Szaddam Husszein is elég sokat tett a 2003-as invázióért. Mert ha nem akarta volna mindenáron játszani Irán előtt a kemény gyereket azzal, hogy kifejezetten azt sugallta, hogy nem hagyott fel a vegyifegyógyártással, akkor Dick Cheney-nek és a mögötte állóknak, meg a debil ifj. Bushnak "kicsit" (vagyis valószínűleg egyáltalán nem is sikerült volna) nehezebb dolguk lett volna végigverni az inváziót a kongresszuson.
Az ilyen kicsavart hamis magyarazatok idovel kirajzolnak egy komplett vilagot es osszeallnak egy alternariv valosagga. :D
Te meg mindig mentseget keresesel nekik? Ezeknek az idiotaknak a bortonben kellene megrohadni. :hadonaszos:
A mainstream és a politikusok is keményen gyúrnak az agymosásra és a hülyítésre, de a ki tud "nagyobb fasságokat hazudni" játék koronáját szerintem messze az "altmedia" néhány eminens képviselője érdemli.
Ettol meg nem lesz igaz az amit a CNN mond. Vedd fel te is az alufolia sisakot es minden rendben lesz. ;)
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Mi bűzlik? Ez a meg nem értett zseni pl. azon lovagol, hogy nem találtak WC-t? És? Ebből nem vezetett le semmit, igazából ezzel akar bizonyítani valamit...
Aztán benyögi, hogy más nagyobb használati tárgyat sem...

Nahát, akkor ez csak nem annak logikus bizonyítéka, hogy ha a beton és acélhoz képest puha tárgyakra ráomlik több tízezer tonna tömeg x km/h-val, akkor az leadrál mindent...? Aztán mivel az egész por és szutyok, amire víz és később eső is esett, akkor a darált végtermék homogén.

De ő ennyire buta és ennyire kontós fullkretén, hogy ez sem tűnik fel.
És ilyen hülyeségekből extrapolál a végtelenbe vagy úgy, hogy igazából semmit sem jelent ki.

Ha a baleset előtt ürítették ki az összes használati tárgyat és WC-t (!) LOL, mi célja volt ennek és ezt hogyan hajtották végre úgy, hogy senkinek nem tűnt fel, majd a sok dolgozó, aki bement, annak nem volt fura az üres irodaház? Persze ez lehetetlen, csak pusztán a hülyéje "gondolkodására" világítanék rá. Fájdalmas.
Látod, pont erről van szó. Ha valóban nincsenek nagy törmelékdarabok, se WC-k, se irodai holmik, se semmi azonosítható cucc, akkor több lehetséges válasz van. Vagy elporlottak a lezuhanástól, vagy kivitték ezeket, ahogy te is írod. Az utóbbi nyilvánvalóan marhaság, ezt kilőttük. A zuhanástól való porrá törés elég valószínű magyarázatnak tűnik, de akkor a legfelső emeletről származó holmik kevésbé összetört roncsait azért látnunk kellene a kupac tetején, mert azokra nem hullott rá akkora tömeg. Egy farostlemez íróasztal nem zúzódik porrá, még ha rá is szakad a födém. Összetörik, de nem porrá. Számítógépek, székek, kábelek, épületgépészeti berendezések roncsait kellene látnunk. A helyes kérdés az, hogy milyen és mekkora erőhatás, de főleg hogyan volt képes porrá (!) zúzni ezeket a holmikat. Az első pillantásra helyesnek tűnő válasz végül ellentmond a fizikának, ha a helyes kérdést teszed fel. Mindez nyilván akkor áll meg, ha a romkupac tetején tényleg nem voltak ilyen roncsok. Viszont most nem állok neki ezt lekutatni, mert dolgoznom kell. :)
 
T

Törölt tag 008

Guest
.... nem találtak WC-t? ......
Elmondom mi volt. Akkoriban vettek föl egy nagyobb adag indiai munkavállalót és hogy tiszteletben tartsák a kultúrájukat és otthonosan érezzék magukat leszerelték a WCket és a wcpapírt is begyüjtötték. Így mindenki boldogan guggolhatott majd kaparhatott. Vagy csak elvitte Xenu. :)
 
  • Tetszik
Reactions: nyugger and fip7

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Azt hiszem osszekeverted az idezeteket vagy esetleg tudsz valamit amit en nem? Oke, volt mar par filmszakadasom, de szerintem nem az ufok raboltak el, csak nem birok 5 sornel tobbet meginni. :)

Össze hát. Joe-nak ment volna az a rész is, bocsi.

Te meg mindig mentseget keresesel nekik? Ezeknek az idiotaknak a bortonben kellene megrohadni. :hadonaszos:

Dehogy keresek. Hidd el, én is szívesen látnám Cheney-t, meg a spanjait egy supermax-ben életfogytosnak.
Busht nem tudom. Szerintem ő csak simán mentálisan retardált és ha volt az USA-nak dróton rángatott elnöke, na ő az volt.

Ettol meg nem lesz igaz az amit a CNN mond. Vedd fel te is az alufolia sisakot es minden rendben lesz. ;)

Az még kevés, mert atomtámadásellennemvéd! :hadonaszos:
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 501
113
Nem ezt mondtam, de ha te ezt akarod belelátni, az már a te dolgod. :)




A laposföldesek már vállalhatalanok, mi? Na de akkor lépjünk egy szinttel feljebb, mi a helyzet a chemtrailesekkel? Vagy kicsit még feljebb, az oltásellenesekkel,(már azon részükkel, akik szerint direkt mérgezik a népet az oltásokkal)? Őket is csak úgy kitalálták?




Eszemben sincs felizgulni, te kis műszaki tudományok doktora. :D



Azám biza! Egyszerű matek. Szóval ha gondolod, jöhetsz is a számokkal. Mekkorának kéne lennie a törmelékhalomnak és ahhoz képest mekkora volt?

Addig is pár videjóóó, hogy mennyi marad egy szép nagy épületből, miután leomlik (és ez esetben lényegtelen, hogy robbantással lett bontva, vagy sem, mert attól a törmelék mennyisége érdemben nem változik):






Ha te mondod, akkor ez egészen biztosan így van. :D



Azok a kocsik a helyszínről később elszállított és többek között a felüljáró alá is ideiglenesen elhelyezett kocsik voltak. Jópáron látszanak a lezuhanó törmelék okozta mechanikai sérülések is.
https://www.metabunk.org/debunked-9-11-melted-cars-near-wtc7.t1553/

De tudom, hogy téged nem lehet ám bepalizni ilyen földhözragadt magyarázatokkal, mert veled van a földöntúli TUDÁS. :D :D




Hát, Powell 2005 óta gyakorlatilag eltűnt a politikai életből, a CNN-t, BBC-t meg azóta nagyon sok ember már nem tartja hiteles hírcsatornának.
Amúgy, bár ez off itt, de Szaddam Husszein is elég sokat tett a 2003-as invázióért. Mert ha nem akarta volna mindenáron játszani Irán előtt a kemény gyereket azzal, hogy kifejezetten azt sugallta, hogy nem hagyott fel a vegyifegyógyártással, akkor Dick Cheney-nek és a mögötte állóknak, meg a debil ifj. Bushnak "kicsit" (vagyis valószínűleg egyáltalán nem is sikerült volna) nehezebb dolguk lett volna végigverni az inváziót a kongresszuson.



Ebben részben egyetértek. A mainstream és a politikusok is keményen gyúrnak az agymosásra és a hülyítésre, de a ki tud "nagyobb fasságokat hazudni" játék koronáját szerintem messze az "altmedia" néhány eminens képviselője érdemli.




Tudtommal normál A36-os szerkezeti acélt használtak ott, ennek az acélnak a európai jelölése S235. Kb. 400 C fok felett rohamosan csökken a szakítószilárdsága.



A füst azért volt sötét, mert a keró sötét füsttel ég.
Lehet, hogy volt oxigénszegénység is a WTC-nél, de én ezt pusztán abból a füstből nem tudnám megmondani. Meg azt sem, hogy ha igen, az pontosan mit is eredményez.





Na pont ezért is csak a te hozzászólásodra reagáltam a témával kapcsolatban a másik topikban. Mert ez egy korrekt vélemény és megfogalmazás. :)



Jajj,kismackóm,hogy én hogy szeretlek téged!:D
Régi barátságunkra való tekintettel kérlek,hogy olvasd már el értőn a hozzaszólásomat,meg nézd meg a videót.
Kéne 1 szívecskés hangulatjel is.
Egyébként még tegnapig lett is volna kedvem utánajárni az egyik torony teljes szerkezeti,nettó térfogatának,de annyi fos,meg fullkretén,meg félanalfabéta,meg müszaki analfabéta került ide,hogy én már nem érhetek fel őlordsága trágárságaihoz,személyeskedéseihez,így egyenlőre feladom a terveimet.
Majd,egy szép napon kiszámolgatom,és jól beírom ide,vagy nem.:D
Na légy jó fiú,kezeket a paplan fölé!;):D
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Jajj,kismackóm,hogy én hogy szeretlek téged!:D
Régi barátságunkra való tekintettel kérlek,hogy olvasd már el értőn a hozzaszólásomat,meg nézd meg a videót.
Kéne 1 szívecskés hangulatjel is.
Egyébként még tegnapig lett is volna kedvem utánajárni az egyik torony teljes szerkezeti,nettó térfogatának,de annyi fos,meg fullkretén,meg félanalfabéta,meg müszaki analfabéta került ide,hogy én már nem érhetek fel őlordsága trágárságaihoz,személyeskedéseihez,így egyenlőre feladom a terveimet.
Majd,egy szép napon kiszámolgatom,és jól beírom ide,vagy nem.:D
Na légy jó fiú,kezeket a paplan fölé!;):D

Oksa. Addig te is nézd meg az én videóimat, linkjeimet. És NO HOMO! :hadonaszos::hadonaszos: :D
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Abban az épületben melózom amiből a felvétel készül, de mikor összedőlt pont a metrófeljáró mellett álltam.
A por ami után felszállt leírhatatlan volt, semmit nem lehetett látni. (amekkora béna volt bontást végző cég, örülhet hogy halál nélkül megúszta)
A videóban az omlásnak semmi hangja nincsen, pedig volt neki.

Biztos azért omlott le fentről alapig az egész rész mert miniatomok voltak benne. :)
Még véletlenül sem azért, mert a felső emelet 3 méter szabadesés után rázúdult az alatta levőre, ami egy ekkora erőt nem tudott kibírni.
 
  • Tetszik
Reactions: wolfram
M

molnibalage

Guest
Ja igen, az egész wtc úgy dőlt a pincéig, mint egy irányított robbanás. Túl sok a kérdőjel ahhoz, hogy ez ne egy tervelt akció legyen.
És hol itt a műszaki érvelés...? Az egyetlen érved az, hogy "szerintem úgy néz ki". Zseniális.
Az, hogy a műszaki és természettudományos analfabéta számára sok a kérdés, azt elhiszem, mert semmit nem érteni nem lehet kellemes. Csak ebből levezetni hülyeségeket, majd "igazságokat" kikürtölni... Én ilyenkor szoktam kérdezni.

De akkor csak neked huszadjára is.

Mivel az épületek felső kb. 20-30 szintje elindult lefelé mégis mi a fenére számítottál te és a sok meg nem értett zseni is? Egy épületet lassan, egymáshoz illetve a darabokat felépítik és nem ráejtik egyik szintet a másikra.* Az épületek arra vannak tervezve, hogy statikusan tartsák meg a felső szinteket. Na, amikor a leggyengébb rész összeomlott valahol a becsapódások közelében (tegyük fel, hogy csak egyetlen szint), akkor a felette levő összes szint kvázi szabadesésben elindult lefelé, mert úgy rogyott össze az egész, mint ahogy egy ropi eltörik, ha túlterheled nyomással. Hogy ne erőltessed meg magad a számítással (középiskola, 2 osztály tája) itt van, csak be kell íri.
https://www.omnicalculator.com/physics/free-fall

*Egyszer láttam egy videót, ahol egy acélgerendát emeltek és leszakadt a kábelről. Úgy tarolta le az alatta levő kész szerkezetet, hogy öröm volt nézni...

Ha csak 3 méter zuhant a felső szintek, akkor azok laza cirka 7 m/s sebességet gyűjtöttek, amikorra azok elérték a utána következő alsót. Kíváncsian várom, hogy az Euler kihajlást és a törésmechanikai következményeket ismerve te mire számítanál, amikor egy statikus tömeg és szélterhelés elviselésére tervezett szerkezet, ami sérült, arra rázuhan ekkora sebességgel több tízezer tonna. Szerinted minek, ha nem függőleges ledarálásának kellene következnie..? Szerinted mi állít meg több tízezer tonna mozgó tömeget, aminek ekkora sebessége van és kemény is? Nézd meg mit művelnek a mólokkal a hajók, ha elbasszák. És azok egymáson el tudnak még csúszni.

Kb. olyan, mintha egy fogpiszkálóból álló toronyra ráejtenél egy sok kilós tömeget, amit statikusan persze, hogy elbír a sértetlen szerkezet. Aztán pöckölj ki egy szintet és összedől az egész a francba. Az teteje elindul és szépen leesve lerombolja az egészet. Ez történik, ha egy épületnek kvázi azonnali sebességgel kiveszed az altját, de a teteje meg egyben van. Ezt a videót úgy képzeld el, mintha a tetején lenne még egy jó tömör tömeg, mert ez csak a rácsszerkezetet mutatja. Jé, hát nem ezt láttad nagyban...?

Vagy tessék. Ez is irányított robbantás volt? Ja, nem. Mégis magába dőlt össze.

Vagy még emberközelibb példa. 50 kilót felteszem meg tudsz tartani a válladon, ennyi egy nagy lisztes vagy cementes zsák. Na, akkor kérj meg valakit, hogy ezt az 50 kilót dobja le rád 3 méter magasról. Majd értesíts a végeredményről a kórházból...

De akkor ezek szerint a fizikai modullul bíró blender is hülye? Vagy a fizika esetleg tudja a dolgát...?

Ja, és az egyik torony teteje zuhanás közben oldalra dőlt, tehát nem volt tökéletes a történet. De erről is persze jó dolog hallgatni és szajkózni a hülyeséget, hogy irányított robbanás...

Egyesek az üvegekkel is jöttek. Tessék, ez történik egy üvegtáblával egy nagy ütésnél. Apró darabokra tört. Amikor az épület elindult lefele, akkor a benne levő levegőt kinyomta és az ablakokat is, ezek a kilövelléseket is lehetett látni, amire a sok konteós persze közölte, hogy robbantás.


Én úgy gondolom, hogy ilyen ordenáré válasz sokkal rosszabb a HTKA. hu oldalának, mint hogy ez a téma felmerült!
Valahol sajnálatos, hogy a stílus ennyire túlértékelt, de az, hogy terjed a természettudományos és műszaki ökörség és fake news, az simán jó, hadd menjen csak. Vastaps. Éljen a XXI. század polkorrektsége, hadd butuljon csak a nép...

A hőzöngős dumádból írhatnál valami ténylegest is - mert kértelek 7. épülettel kapcs., valahol megbántottak - a hosszú távú ténykedésedben?
Csak előjött a valaki szeme fényének legelmésebb belsője!
Basszus linkelték, hogy mi történt. A leomlott tornyok közül az egyik ledarálta annak oldalát, csak az még olyan konstrukció volt, hogy annak teherviselő szerkezete nem a magban volt. Olvasni smafu...? A károk láttán kiürítették az épületet, mert félő volt, hogy össze fog dőlni, ami meg is történt.

Legalább a "gyengébb nemmel" Kulturáltabb lehetnél! te, te ,kis "t"-vel
(Ide valami jelzős dolgot tegyél be magadnak, mert nagyon megérdemled!)
  1. Fogalmam sincs, hogy dragonette nő vagy sem, de igazából nem is érdekel...
  2. Ez az egyik legszánalmasabb kifogás. Mondhatnám pont olyan pinaflepni, mint amikor a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményeknél amiért 10-20-30 évre leültetik és tököt levágni akarnak férfinál egyesek, ott a nőket egy szigorúbb dádával elengedik sokszor pl. a jenkiknél.

Akkor ugyanezen vonal mentén, csak azért, mert valaki nő szerinted kevésbé irritáló az ostobasága, amivel telekürtöli a világot? Vagy csak azért, mert nő, akkor őt másként kell kezelni? Ebben a fenenagy meetooo egyonjogúsodó világban nem találok erre szavakat.

/ Tuti, hogy nem lesz unokád!/
Nem tudom, hogy ez min alapul - tekintve, hogy semmit sem tudsz magánéletemről - meg miben releváns.
 
M

molnibalage

Guest
Fú bazz... nincs repülés, van időm körülnézni, ráakadok erre a topicra.... aztakurva...
Lehet tényleg hagyni kéne a repülést a búsba és energiaköveket meg gyógycsapvizet kéne árulnom?
Ilyenkor érzem azt, hogy minek erőlködök a cikkekkel, forrásokkal modellekkel.
Minek csinálok és adok ki táblázatot, amivel lehet számolni és ellenőrizni is, amit mondok?
Egy csapat ilyen szellemiségű embernek?

Vagy akkor ezután a gyö2 emberek érvrendszerét leírva a cikkeim érve az legyen, hogy "csak" és mindenki mehet a búsba? Forrás az minek? A fizika telibe lesz szarva.

Csak pusztán számok nélkül akkor leírom, hogy a MiG-29 9.12, mint vadászgép az rakás szar, minden érv nélkül. Ezt hányan vennék komolyan?

:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Én azt szeretem, hogy vannak akik a hivatalos jelentés szerint gondolkodva kizárják a belső robbanást, mer' hát mennyi idő alatt kábelezték be, hetekbe telik stb. és ugyanezek az emberek faarccal benyelik, hogy Silverstein kérésére a tűzoltók(!) pár óra alatt egy több helyen égő épületben megcsinálták ugyanezt és gyönyörűen magába roskasztották. :D De ha Silverstein hazudna( :D :D :D ) akkor a tűz miatt omlott be tökéletesen. Most akkor melyik hivatalos igazság az igazság? :D

És hát ezek meg itt mérnökök:

 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
blitzkrieg

"Jaj Fip, még te is?

Ugye tudod, hogy az F4-es 27 tonna, a Boeing 767-es meg 180 tonna és a WTC-ben max. az alapban volt ilyen vastagságú betonfal?
Egyébként meg nem maga a becsapódás okozta a legnagyobb kárt, hanem a több tucat tonna kerozin tüze."


Tévedésben vagy. Nem véletlenül tettem be az alaprajzot és az építésről a képeket.
Minden ilyen felhőkarcoló úgy épül fel, hogy van egy külső acél héj, ez általában valamilyen rácsos szerkezet, ez tartja az ablakokat meg az egyéb külső tartozékokat.(több ezer tonnát tartó szerkezetről beszélünk)
Ezen belül vannak a szintek, amelyek általában 1 méter vastag vasbetonból vannak, nagyjából 3 méteres szintközökkel.
Legbelül pedig van egy "mag" ami nem is olyan kicsi. Ezen belül vannak a liftek, a szellőzés stb... Ez az épület fő tartó szerkezete, és itt sokszor karom vastagságú acélokat alkalmaznak, majd méteres léptékben öntik körbe őket betonnal.
A nagy hasznos alapterület miatt itt erős acélokat és nagy szilárdságú betont szoktak alkalmazni.
Az acél tényleg kilágyul nagy hőre, de ilyen épületekben szándékosan (szabvány szerint) jó hőállóságú acél szerkezetet alkalmaznak. A másik pedig az, hogy a vasbeton nagyon jó tűzállósággal rendelkezik.
Továbbá egy szint beszakadását az alatta lévőnek elvileg ki kell bírnia. (többet nem)
De attól, hogy a szint beszakad, a középső magnak még elvileg egyben kellene maradnia.
Az említett F-4-hez visszatérve, a sebesség fontosabb tényező, mint a súly. Meg gondolj bele, a szintek között el sem fér a 767-s gép törzse. (4.7 méter vs. 3-3.5 méter) Szóval becsapódásnál először szétvágja a külső acélgerendázat, majd a darabok beszorulnak a méteres vasbeton szintek közé, amik ugye vízszintesen 10+ méter vasbetont jelentenek, és utána kellene átmennie a gép roncsainak a magon.... A hajtóműveken kívül kb. minden szar alumínium a 767-ben. Ott az F-4-s szemléltető videón, hogy mennyire kicsi károkozásra képes az üreges alumínium héjszerkezet.
Ami komoly kárt okoz, az a több 10 tonna kerozin égése. De ugye a becsapódáskori robbanáskor jelentős része elég. Utána pedig ég, de oxigén szegényen, ezért is volt olyan sötét a füst.

A terror cselekmény valós volt , a károkozás mértéke óriási volt. Még azt sem vitatom, hogy össze dőlhet egy hasonló merénylettől egy épület.
DE. Én azt feltételezem, hogy a videókon látható módon nem omolhat össze egy ilyen épület egy repülőgép becsapódástól. Nekem kétségeim vannak.:cool:


Alali hozzászólását idézném be:

Azonban az acél anyag szilárdsági és rugalmassági anyagjellemezői (szakítószilárdság, folyáshatár, rugalmassági modulus) kb. 100-200 °C hőmérsékleten fokozatosan és jelentősen veszíteni kezdenek a szobahőmérsékleten mérhető értékükből, és kb. 600-800°C-ig egyenletesen esnek le az eredeti érték ~15-20%-ra.

Mindegy, hogy mennyire gyenge alumíniumból készült a repülőgép, azért mégiscsak 180 tonnányi tömeg csapódott be több száz km/h-val. Volt rombolás, még ha nem is ez okozta az összeomlást.
Több tíz tonna kerozin égett azokon az emeleteken jó sokáig, ami igencsak felforrósította az acélszerkezetet. Ahova a repülőgép becsapódott, még volt vagy 20 emelet fölötte. Vagyis elgyengült 1-2-3 emeletnyi tartószerkezet, ami a fölötte levő súly miatt összeroskadt, majd a lezuhanó 20 emeletnyi épület összenyomta egészet az alapig.
Szerintem ez teljesen logikus.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Ja igen, az egész wtc úgy dőlt a pincéig, mint egy irányított robbanás. Túl sok a kérdőjel ahhoz, hogy ez ne egy tervelt akció legyen.

Alali videója megvan, amikor kotorássza a daru a fentról a második emeletet aminek köszönhetően a legfelső emelet rászakad az alatta levőre, majd ez így végigszakad a teljes épületen?
Na a WTC-nél vagy 20 emelet szakadt rá az alatta lévőkre.
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 841
5 037
113
Ezen az összeomlós részen szerintem felesleges vitázni.
Ami nekem kétkedésre ad okot, az ,hogy egy becsapódó kerozinnal teli utasszállító és több leomló épület után megtalálnak egy koránt és útleveleket, pedig ezek elvileg a becsappódó gépeken voltak, amik az ütközés után szétégtek, ugy eaz emlitett pár tonnácska kerozin.
Illetve ez a "gyorstalpaló" a terroristáknak ugye (a gép vezetése).