[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1586

Guest
Nocsak, nocsak…
Mi lehetett, szabotázs vagy kémkedés??
cikk fordítása:
"Az Airbus arról értesítette a német hatóságokat, hogy alkalmazottai közül többen „jogsértéseket" követtek el néhány jövőbeli német beszerzési projekt ügyféldokumentumaival kapcsolatban - a légiközlekedési vállalat rövid nyilatkozata szerint.
A projektek a kommunikációs, hírszerzési és biztonsági programokkal vannak kapcsolatban, mondta az Airbus szeptember 18-án.
Ez a bejelentés egy külső ügyvédi iroda támogatásával folytatott folyamatban lévő belső vizsgálat eredménye" - mondja a mindössze három mondatot tartalmazó nyilatkozat. "A vállalat teljes mértékben együttműködik az illetékes hatóságokkal az ügy megoldása érdekében."
A müncheni ügyészek megkezdték a munkavállalók esetleges magatartásának kivizsgálását - jelentette a Reuters.
A kérdéssel kapcsolatos további részletek nem álltak azonnal rendelkezésre."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/eurologus/...osztas_franciaorszag_nemetorszag_olaszorszag/
"Megelégelték a franciák és a németek a menekültügyi bénázást
Franciaország és Németország vállalhatja, hogy átveszi a menedékkérők felét a mentőhajókról. Önkéntes felajánlást várnak a többi tagállamtól, hogy az olasz hatóságok fellélegezhessenek. A menekültügyi reform ennek ellenére is egy soha véget nem érő történet marad.
Hétfőn az európai országok egy kis csoportja hivatalosan is megállapodhat a mentőhajókon veszteglő menedékkérők elosztásáról. Szeptember 23-án a francia, német, máltai és olasz bel- és igazságügyi miniszterek, illetve az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó finn kormány és az Európai Bizottság képviselői ideiglenes megállapodást köthetnek arról, hogy kik indíthatnak mentőakciókat, hol köthetnek ki a mentőhajók, és mely országok lesznek hajlandóak átvenni a menedékkérőket.
Az önkéntes koalícióba senkit nem fognak belekényszeríteni, de a kezdeményező francia-német kormányok úgy látják, tovább már nem lehet Olaszországot és Görögországot terhelni.
AZ EUROLOGUS INFORMÁCIÓI SZERINT FRANCIAORSZÁG ÉS NÉMETORSZÁG VÁLLALNI FOGJA, HOGY A MENEDÉKKÉRŐK 25-25 SZÁZALÉKÁT ÁTVESZI, ÉS TOVÁBBI FELAJÁNLÁSOKAT VÁRNAK AZ UNIÓS BEL- ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTEREKTŐL AZ OKTÓBER 7-8-I TANÁCSÜLÉSEN...
...Az Európai Unió Tanácsát éppen elnöklő finn kormány is megpróbálkozik most azzal, hogy megoldást találjon a problémára. Úgy tűnik, hogy Franciaország és Németország önkéntesen vállalja, hogy ideiglenesen átveszi a menedékkérők felét, és közben lefolytatja a menekültügyi eljárásukat...
Az EUrologus forrása egyelőre nem tudta megmondani, hogy a románok és a finnek végül tesznek-e felajánlást, de a portugálok és a luxemburgiak nagy valószínűséggel csatlakozni fognak...
...
Emmanuel Macron francia elnök szerdán Rómába látogatott, és saját értékelése szerint is igen eredményes tárgyalásokat zárt Giuseppe Conte olasz miniszterelnökkel arról, hogyan kezeljék együtt a migrációt. Az olasz kormány hajlandóságát mutatja, hogy múlt szombaton először engedtek kikötni Lampedusán egy civil mentőhajót. A jövő héten Máltán kötendő megállapodás főpróbájaként pedig még a hajón elosztották a menedékkérőket...
...Fontos kiemelni, hogy a máltai megállapodás értelmében a menedékkérők elhelyezése a tagállamok saját akaratából történne. Azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak részt venni a francia-német kezdeményezésű önkéntes koalícióban, senki nem kötelezheti arra, hogy befogadják a menedékkérőket...
...Érdekes adalék, hogy a német kormányra kifejezetten nagy nyomást gyakorolnak a protestáns segélyszervezetek, ugyanis az ő kereszténységfelfogásukba az is beletartozik, hogy menedéket nyújtanak az üldözöttnek és kimentik a tengerből a fuldoklót...
...A KISZIVÁRGOTT INFORMÁCIÓK SZERINT MEGENGEDNÉK A FRANCIA ÉS NÉMET, ÉS ESETLEG OLASZ ÉS SPANYOL ZÁSZLÓ ALATT HAJÓZÓ CIVIL SZERVEZETEK HAJÓINAK, HOGY MENTŐAKCIÓKAT INDÍTSANAK, FORGÓ RENDSZERBEN OLASZ, MÁLTAI ÉS TALÁN SPANYOL BIZTONSÁGOS KIKÖTŐKBEN PARTRA SZÁLLHATNÁNAK A MENEDÉKKÉRŐKKEL, AKIKET AUTOMATIKUSAN ÁTVENNÉNEK ELBÍRÁLÁSRA AZ ÖNKÉNTES KOALÍCIÓBAN RÉSZT VEVŐ ÁLLAMOK HATÓSÁGAI...
...A máltai egyezség csak az első lépése lehet egy nagyobb reformfolyamatnak. Az Európai Bizottság leendő elnöke, Ursula von der Leyen az Európai Parlamentben tartott első beszédében bejelentette, hogy felújítja a dublini rendszerrel kapcsolatos párbeszédet. Nagy kérdés, hogy mit fog javasolni a tagállamoknak, hogy mindenki elégedett legyen."


https://magyarnemzet.hu/kulfold/tuneziai-migransok-tuntettek-lampedusan-7320731/

"Egy csoport tunéziai migráns tüntetett a kitoloncolás ellen Lampedusán csütörtökön. A tiltakozók az elmúlt napokban érkeztek Olaszországba.
„Segítsetek, hogy ne kelljen visszatérnünk Tunéziába!” – állt az egyik transzparensen.
A tunéziai állampolgároknak alig van esélye, hogy politikai menedékjogot kapjanak Európában, mert Tunézia demokrácia. Azonban a gazdasági helyzet miatt sokan kísérlik meg a lehetetlent.
Az ANSA szerint idén jóval több migráns érkezett önállóan Olaszországba, mint NGO-k hajóinak fedélzetén. Lampedusa mellett Szicília, Szardínia és a calabriai partok is kedvelt célpontjaik közé tartoznak
...
...Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter csütörtökön újból bírálta az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a szociáldemokraták (PD) két hete beiktatott kormányának migrációs politikáját.
„Migránsok Lampedusán és nyitott kikötők, szégyen!” – írta a Facebookon."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/belfold/november-7-en-magyarorszagra-latogat-recep-tayyip-erdogan-7320236/
"...Szijjártó Péter üdvözölte, hogy Bulgáriában aláírták a Török Áramlat gázvezeték bulgáriai szakaszának kivitelezési szerződését, mivel így reális esély van arra, hogy 2021-re Törökországon keresztül is érkezik gáz Közép-Európába – írta a KKM."

A németek (sem) nem lesznek boldogok.
A bolgárok nyilvánvalóan megint erős USA (is) nyomás alá kerülnek.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Kiegészítés.

Tehát.
A németek nem fogják tudni uralni/irányítani Közép Kelet Európát.
Ugyanakkor a Bolgár gázvezetékszakasz esetleges megbuktatásával a németeknek megmarad az esélyük irányítani/uralni Közép Kelet Európát.
Az USA meg nyilvánvalóan nem akarja sem Közép Kelet európa nagyobb önállóságát, azt meg végkép nem, hogy a németek tudják irányítani Közép Kelet Európát... De azt meg végkép nem akarja hogy Közép Kelet Európa még közelebb kerüljön Oroszországhoz. És azt még kevésbé akarja az USA, hogy elveszítse Közép Kelet Európa felett a kontrollját.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Lényegében megvan az esélye annak, hogy az USA elveszítse Bulgária felett a kontrollját, amihez viszont hozzáadódik az, hogy egyre nagyobb az esélye annak, hogy Ukrajna elveszítse a teljes Fekete tengeri partszzakaszát. Aminek következtében, az USA/NATO Fekete tengeri jelenléte Románián és Törökországon múlna lényegében.(a grúzokat inkább hagyjuk)
 
  • Tetszik
Reactions: megazez and tonyo

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 842
113
Kiegészítés.

Tehát.
A németek nem fogják tudni uralni/irányítani Közép Kelet Európát.
Ugyanakkor a Bolgár gázvezetékszakasz esetleges megbuktatásával a németeknek megmarad az esélyük irányítani/uralni Közép Kelet Európát.
Az USA meg nyilvánvalóan nem akarja sem Közép Kelet európa nagyobb önállóságát, azt meg végkép nem, hogy a németek tudják irányítani Közép Kelet Európát... De azt meg végkép nem akarja hogy Közép Kelet Európa még közelebb kerüljön Oroszországhoz. És azt még kevésbé akarja az USA, hogy elveszítse Közép Kelet Európa felett a kontrollját.
A lengyelekre ép ezért van szükségge. Egymagában már nincs meg a kellő értékű érdékérvényesítése. A Románok meg amilyen köpönyeg forgatók. Ha az ukránok lecsúsznak a fekete tengerpartjukról il pontosabban a feketei tengeri "harmat gyenge" kontroljukról. A románok biztosra vehetően ismét elkezdenek majd az oroszoknál puhatolozni.
Az usanák meg max mint írtam a lengyeleken kivűl isten igazábol az érdekérvényesítő kontrolját nem igazán fogja tudni érvényesíteni. Két eshetőség számítok itt. Vagy usa "barát" kormányokat fogják támogatni, (erőteljesebb választási befolyások) vagy itt a térségben. Magyarország,szerbia,bosznia,albánia,bulgária) csinál egy kis helyi proxi háborút. Éppen annyira fent tartva pár évig amenyire az erdeke fent kívánja tartani. Így a német befolyást azzon belül az uniót is részben gyengiti. Másrészt okot tudna teremteni egy kisebb nagyobb katonai ittlétre a térségben. Ezáltal is teljesen leválasztva az orosz befolyásról a térséget. Pl szerbiát választások utján aligha fogja tudni. Közvetve a folyamatokba nem avatkozna be szerintem. Katonai értelembe se.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
Az FPÖ is fellépett a k-európaiak támogatása ellen, (szociális segélyek), a románok és bolgárok sem túl népszerűek ott, ne hidd, hogy azért mert Orbán példakép, akkor a magyarok vagy lengyelek kimaradnak majd. Képzett munkaerő persze kell, de árat letörő szakmunkások, munkások egyáltalán nem biztos. Mindenkit a saját érdekei mozgatnak, meglátjuk.

Esetleg visszakapunk egy nagy adag munkást.

Azoknak a közmunkásoknak a nagy része a kezét sem nagyon emeli fel, nem hogy gátakat.

Szükségállapot, statárium? :)

Dehogyis nem stimmel,minden a terv szerint.;)
1. Ehhez az is kell, hogy a gazdatest önként és dalolva legyen gazdatest. Ilyen könnye csak az adja fel az identitását,akinek nincs is. De lehet tévedek.:rolleyes:
2. Az a baj ezzel,hogy a képen látható korú kisfiúk alig 10 éven belül már harcolni akarnak majd a hitetlenek ellen.;)
Meg majd mind a 7 fia is....
Ez nagyon bukóra áll babák,ha ny európa ilyen könnye elesik,nincs már 15 évünk sem, és ott fognak dörömbölni Hegyeshalomnál.
A komplett nyugati haditechnikával a seggük alatt.

Ha úgy harcolnak, ahogy Szaúd-Arábia...
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
Borisz:
Esetleg visszakapunk egy nagy adag munkást.
Biztos vissza akarnának jönni ide? Nem hiszem. Ha lenne normális, kialakult program erre, akkor talán, de inkább mongolokat és ukránokat hoznak be, mert olcsóbbak.[/QUOTE]