[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 2361

Guest
Trump megmondta, hogy katonailag ők a legerőssebbek. Gazdaságilag nincs igazán szükségük a világra. Egyszerűen megteheti és meg is teszi.
Ezt igérte, ezt csinálja. Semmi meglepő nincs ebben. Minek osztozkodjon bármibe egy töketlen európával. Semmit sem tudunk neki nyújtani amije nincs meg.
Ha lenne EU hadsereg meg tökös vezetők, akkor lehetne ellenintézkedéseket tenni, de így csak röhög a világon Trump és szivat mindenkit.

Az hogy o azt mondta az nem jelenti hogy ugy is van..ha kicsit is figyeljuk hogy beszel o meg most is azt gondolja hogy valami 1970-1990 van..az usa a eros tobbi meg mindenki - 0...csak ez mar reg es reg nem igy van...az trumpli a multban el.. o a mult embere..ezert is minden amit csinal egyszeru zsakutca lesz vagy max hatalmas botrany...

Masik meg nem tehet mindent amit akar..az usa gazdasaga az egesz vilagtol fugg...emigy csak egy regianalis ero lenne..mint a ww1 elott...
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Az hogy o azt mondta az nem jelenti hogy ugy is van..ha kicsit is figyeljuk hogy beszel o meg most is azt gondolja hogy valami 1970-1990 van..az usa a eros tobbi meg mindenki - 0...csak ez mar reg es reg nem igy van...az trumpli a multban el.. o a mult embere..ezert is minden amit csinal egyszeru zsakutca lesz vagy max hatalmas botrany...

Masik meg nem tehet mindent amit akar..az usa gazdasaga az egesz vilagtol fugg...emigy csak egy regianalis ero lenne..mint a ww1 elott...

Még a legerősebbek, de ne felejtsük el, hogy mindenki azt tartotta, hogy egy repülőgép hordozót 15 év megépíteni. a kínaiak fele idő alatt majdnem kész lettek a nulláról 2-vel is. Szóval ez idő kérdése. Hamarosan 3 hordozójuk lesz.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Az hogy o azt mondta az nem jelenti hogy ugy is van..ha kicsit is figyeljuk hogy beszel o meg most is azt gondolja hogy valami 1970-1990 van..az usa a eros tobbi meg mindenki - 0...csak ez mar reg es reg nem igy van...az trumpli a multban el.. o a mult embere..ezert is minden amit csinal egyszeru zsakutca lesz vagy max hatalmas botrany...

Masik meg nem tehet mindent amit akar..az usa gazdasaga az egesz vilagtol fugg...emigy csak egy regianalis ero lenne..mint a ww1 elott...
Ellenkezőleg.
70-90 között a német, francia, angol haderő eléggé ott volt. Tombolt a hidegháború.
Ma az oroszokon és a kinaiakon kívül senkinek sincs normális hadereje. De ennek a kettőnek sincs power projection képessége. Az atom csak önvédelemre jó. Kína egy szaros szigetet nem tud elfoglalni, az oroszok meg a szomszéd országba nem tudnak rendet tenni. Az USA a világ bármely pontjára oda tud vinni egy ütőképes sereget és bárkit le tud radírozni.

Gazdaságilag megint fordítva látod. Az usa mindent le tud magának gyártani és mindenhez megvan a nyersanyaga. Asszem a titán az egyetlen amiből behozatalra szorulnak.
Szóval megteheti hogy vámoltat, mert a saját cégeit hozza helyzetbe. Az, hogy tőle nem vesznek meg nem fog megtörténni, mert ha valaki nyíltan ellene fordul azt megszankciózza.
Ezek mellett iszonyat softpowerje van. Médiaháttér, titkosszolgálatok, NGO-k, megvesztegetések zsarolások.
Egy amcsit nem nagyon lehet megbuktatni, max ha az amcsik is azt akarják. Egy európait vagy bármely más országbelit bármikor kicsinálnak.
És ha minden kötél szakad ott a swift, amivel 1 nap alatt bárkiből argentínát csinálnak.

Trump tisztában van vele, hogy 3 szupererő van ebből 2 csak otthon nagylegény. Ő bármit megtehet.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 994
53 887
113
Donald Trump szerdán határozottan állította, hogy július 25-i, az ukrán elnökkel, Volodomir Zelenszkijjel folytatott beszélgetésének a múlt héten közzétett leirata "szóról szóra, vesszőről vesszőre" hajszálpontos leirata a beszélgetésnek. Ezzel az állításával nem segített önmagán, különös tekintettel arra, hogy a múlt héten, mielőtt nyilvánosságra hozták, a Fehér Ház külön kiemelte, hogy a leirat nem szó szerinti. Az elnöki hivatal a "durva átirat" kifejezést használta, jelezve, hogy a beszélgetésről nem készült hangfelvétel, azt utólag három gyorsíró jegyzetei alapján rekonstruálták és szerkesztették.
Valami nagyon bűzlik Trump és Zelenszkij beszélgetésének leiratával


A múlt héten Washingtonban már javában állt a bál, mert Donald Trump a jelenleg rendelkezésre álló tárgyi bizonyítékok alapján az amerikai hadisegély visszatartásával próbált nyomást gyakorolni Volodimir Zelenszkij ukrán elnökre, hogy a hatóságai William Barr amerikai igazságügyi miniszterrel és Trump magánügyvédjével, Rudy Giulianival együttműködve indítsanak nyomozást többszörösen cáfolt vádak alapján Joe Biden volt alelnök, Trump legfőbb riválisa és fia, Hunter Biden ellen; egy légbőlkapott, de az amerikai szélsőjobboldali médiában népszerű összeesküvés-elmélet alapján az után, hogy valójában nem is az oroszok és nem Trump érdekében, hanem az ukránok a demokratákkal összejátszva, Hillary Clinton érdekében avatkoztak be az amerikai elnökválasztásba.

Zelenszkij és Trump telefonbeszélgetésének leiratában, amit a Fehér Ház hozott nyilvánosságra, Barr neve többször is szóba kerül. De az igazságügyi miniszter nem csupán ezért kulcsfigura a botrányban. Bár ő maga is szereplője volt egy CIA-alkalmazott a telefonbeszélgetés miatt készített belső jelentésében, Barr minisztériuma volt az, amely egyrészt azt a kötelező érvényű jogi tanácsot adta az amerikai Nemzeti Hírszerzési Főigazgatónak, hogy ne tájékoztassa a whistleblower jelentéséről az amerikai törvényhozás amúgy ilyen ügyekben illetékes hírszerzési bizottságait, másrészt ezzel párhuzamosan úgy döntött, hogy a feljelentésben foglaltak alapján nem kell semmilyen nyomozást indítania. Persze ő volt az is, aki miután elsőként olvashatta Robert Mueller csaknem 400 oldalas jelentését az oroszügyi vizsgálat eredményeiről, még mielőtt nyilvánosságra hozta volna azt, egy négyoldalas összefoglalóban azt a hamis látszatot keltette, hogy Mueller jelentése mindenben tisztázta Trumpot. Nem tisztázta, sőt.
Washingtonban tehát már nagyban állt a bál, a demokraták sok havi vívódás után a legfrissebb fejlemények hatására hivatalosan is megindították az alkotmányos vádeljárást Trump ellen, a közvélemény pedig ritka betekintést kapott abba, hogy hogyan és mikről is beszél Trump külföldi vezetőkkel, William Barr Rómába utazott, hogy egy újabb, a szélsőjobboldali, trumpista médiában népszerű összeesküvés-elméletet derítsen fel.
Miközben Washingtonban már állt a bál, Trump igazságügyi minisztere váratlanul Olaszországban bukkant fel



Mi azzal a baj,hogy pénzek visszatartásával akar nyomást gyakorolni?
Minden politikus ezt csinálja,minden szinten.
Ha nem rám szavazol/nem velem üzletelsz akkor nem építünk neked semmit, ha nem tőlünk veszel fegyvert/gázt/olajat/gmo-t/mindent is,akkor ez lesz/ez nem lesz.
Ez a demokrácia, szavazz rám/üzletelj velem,akkor kaphatsz valamit,ha nem,akkor nem kapsz semmit, és/vagy ellehetlenítünk,megpuccsolunk,kitavaszodik az országodban,lebombázunk,lebombazunk az országoddal együtt,szakállaskat küldünk,pénzelünk,fegyverzünk fel, meg a többi piacgazdasági összetevök.
Hol a probléma?
 
  • Tetszik
Reactions: Loken

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Ellenkezőleg.
70-90 között a német, francia, angol haderő eléggé ott volt. Tombolt a hidegháború.
Ma az oroszokon és a kinaiakon kívül senkinek sincs normális hadereje. De ennek a kettőnek sincs power projection képessége. Az atom csak önvédelemre jó. Kína egy szaros szigetet nem tud elfoglalni, az oroszok meg a szomszéd országba nem tudnak rendet tenni. Az USA a világ bármely pontjára oda tud vinni egy ütőképes sereget és bárkit le tud radírozni.

Gazdaságilag megint fordítva látod. Az usa mindent le tud magának gyártani és mindenhez megvan a nyersanyaga. Asszem a titán az egyetlen amiből behozatalra szorulnak.
Szóval megteheti hogy vámoltat, mert a saját cégeit hozza helyzetbe. Az, hogy tőle nem vesznek meg nem fog megtörténni, mert ha valaki nyíltan ellene fordul azt megszankciózza.
Ezek mellett iszonyat softpowerje van. Médiaháttér, titkosszolgálatok, NGO-k, megvesztegetések zsarolások.
Egy amcsit nem nagyon lehet megbuktatni, max ha az amcsik is azt akarják. Egy európait vagy bármely más országbelit bármikor kicsinálnak.
És ha minden kötél szakad ott a swift, amivel 1 nap alatt bárkiből argentínát csinálnak.

Trump tisztában van vele, hogy 3 szupererő van ebből 2 csak otthon nagylegény. Ő bármit megtehet.

Ennél öszetettebb a világ. Amerika ilyen életszínvonalon biztos nem fognak megélni a világ többi része nélkül. Továbbá mindenhol ketyeg a 3-ik világ beli népességi bomba.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Ellenkezőleg.
70-90 között a német, francia, angol haderő eléggé ott volt. Tombolt a hidegháború.
Ma az oroszokon és a kinaiakon kívül senkinek sincs normális hadereje. De ennek a kettőnek sincs power projection képessége. Az atom csak önvédelemre jó. Kína egy szaros szigetet nem tud elfoglalni, az oroszok meg a szomszéd országba nem tudnak rendet tenni. Az USA a világ bármely pontjára oda tud vinni egy ütőképes sereget és bárkit le tud radírozni.

Gazdaságilag megint fordítva látod. Az usa mindent le tud magának gyártani és mindenhez megvan a nyersanyaga. Asszem a titán az egyetlen amiből behozatalra szorulnak.
Szóval megteheti hogy vámoltat, mert a saját cégeit hozza helyzetbe. Az, hogy tőle nem vesznek meg nem fog megtörténni, mert ha valaki nyíltan ellene fordul azt megszankciózza.
Ezek mellett iszonyat softpowerje van. Médiaháttér, titkosszolgálatok, NGO-k, megvesztegetések zsarolások.
Egy amcsit nem nagyon lehet megbuktatni, max ha az amcsik is azt akarják. Egy európait vagy bármely más országbelit bármikor kicsinálnak.
És ha minden kötél szakad ott a swift, amivel 1 nap alatt bárkiből argentínát csinálnak.

Trump tisztában van vele, hogy 3 szupererő van ebből 2 csak otthon nagylegény. Ő bármit megtehet.

Azt hogy kina meg nem csinalt nagyobb balhet az nem jelenti hogy nemsokara nem is fog...valamire azert nagyon keszulnek..en nem nezznem le igy oket..

Trumpli tisztaban volt abban is hogy kasinoval egy csomo penzt lehet keresni..nincs egy szerencsejatekos uzemelteto aki tonkremegy..de neki sikerult 2-3 kasinot csodbe vinnie...itt nem is arrol van szo hogy az usa milyen..hanem hogy ki vezeti...trumpli meg ilyen cirkuszal amit csinal nem tesz jot az USA-nak..
 
T

Törölt tag 008

Guest
Ebben azért belekötnék! Kína eltudná picsázni Tajvant csak éppen kína arra megy rá hogy minél kisebbek legyenek veszteségeik .
Köss, de egy hete adták át az első normális deszanthajójukat. Ha lesz még 5 akkor visszatérünk erre.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 042
113
Köss, de egy hete adták át az első normális deszanthajójukat. Ha lesz még 5 akkor visszatérünk erre.

Kínának Tajvan ellen nem kellenek ezek a hajók épp egy hete írtak róla külföldi oldalon a szakik.Nem amatőrök
Szerinted ha kína a több ezer rakétával megsózza a repterek + céldrónok mig-21 átalakítással és még sorolhatnánk Akkor szerinted 140 f-16MLU fogja megvédeni a szigetet Kínával szemeben ?
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Kínának Tajvan ellen nem kellenek ezek a hajók épp egy hete írtak róla külföldi oldalon a szakik.Nem amatőrök
Szerinted ha kína a több ezer rakétával megsózza a repterek + céldrónok mig-21 átalakítással és még sorolhatnánk Akkor szerinted 140 f-16MLU fogja megvédeni a szigetet Kínával szemeben ?


Egy Tajvan elleni invazional a gyorsasag mindennel elorebbvalo. Meg azelott kell dulore vinni a dolgot hogy az USAerdemben beavatkozna. Az emberveszteseg nem szamit. Sem a technikai. Kinaban is annyira fontosak az emberek mint anno a SZU ban vagy eppen a mai oroszorszagban. Ha kell felaldozzak oket a politikaicelokert.

Tajvan nemtudna megakadalyozni hogy kina elfoglalja de kepes lenne komolyan kesleltetni azt es igy lehetoseget adni az USA segitsegre. Ezzel a kesleltetessel a kinaiak is tisztaban vannak es mar nem is erre ez ellen epitik a strategiajukat hanem hogy olyan szinten elszigeteljek Tajvant egy haboru eseten hogy az USA nak ne erje meg beavatkozni.
 
  • Tetszik
Reactions: Roni

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 042
113
Egy Tajvan elleni invazional a gyorsasag mindennel elorebbvalo. Meg azelott kell dulore vinni a dolgot hogy az USAerdemben beavatkozna. Az emberveszteseg nem szamit. Sem a technikai. Kinaban is annyira fontosak az emberek mint anno a SZU ban vagy eppen a mai oroszorszagban. Ha kell felaldozzak oket a politikaicelokert.

Tajvan nemtudna megakadalyozni hogy kina elfoglalja de kepes lenne komolyan kesleltetni azt es igy lehetoseget adni az USA segitsegre. Ezzel a kesleltetessel a kinaiak is tisztaban vannak es mar nem is erre ez ellen epitik a strategiajukat hanem hogy olyan szinten elszigeteljek Tajvant egy haboru eseten hogy az USA nak ne erje meg beavatkozni.

Like%2Bstallone.jpg
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Egy Tajvan elleni invazional a gyorsasag mindennel elorebbvalo. Meg azelott kell dulore vinni a dolgot hogy az USAerdemben beavatkozna. Az emberveszteseg nem szamit. Sem a technikai. Kinaban is annyira fontosak az emberek mint anno a SZU ban vagy eppen a mai oroszorszagban. Ha kell felaldozzak oket a politikaicelokert.

Tajvan nemtudna megakadalyozni hogy kina elfoglalja de kepes lenne komolyan kesleltetni azt es igy lehetoseget adni az USA segitsegre. Ezzel a kesleltetessel a kinaiak is tisztaban vannak es mar nem is erre ez ellen epitik a strategiajukat hanem hogy olyan szinten elszigeteljek Tajvant egy haboru eseten hogy az USA nak ne erje meg beavatkozni.

hát nem véletlenül építenek a Kínaiak is hordozó flottákat. Amikor úgy ítélik meg van már elég, akkor állnak neki a szigeteknek. És valószínű akkor már taivan-nak nem lesz esélye sem késleltetni, mikor teljesen körbe lesz zárva.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Eredetileg soft powerral és politikai/gazdasági módszerrel akarták integrálni. Konkrétan nagyon tolják az egyesülés párti párt szekerét és ha nyernek majd simán egyesülnek.
Na ez a terv bukott el hong kongban. Mostmár a tajvaniak látják, hogy mit jelent az egy ország 2 rendszer és a kínaiak adott szava. Már csak katonailag lehet egyesíteni.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 082
10 243
113
1. Felnot ember vagyok, nincs mit megbeszelnem akarkivel a donteseimrol es az eletnezetemrol...

2. Nezd mar meg egy atlagos nyugdijast..naiv, konnyen becsaphato, lehet zsarolni a nyugdij megvanasa miatt (halunk mar megtettek, ha nem szavaznak vucicra az orszag tonkremen es nem lesz nyugdij) stb..a populistak es hazdosak legnagyobb szavazotaborja vilagszerte..szepen beszel..behazudik h lesz 5% nyugdij emeles stb..es mar reggel 7kor sorba alnak az oregek a szavazasra..
Tovabb betegek, dementia,alhajmer stb..sajat magarol nem kepes gondoskodni akor ne dontson a fiatalok eleterol sem.
Ahogy az a 2 mar hires oreg a bregzit idejen mondta a sajtonak..tudjuk h bregzit rossz de ara szavaztunk..oregek vagyunk nem erdekel mar a jovo..


Nem félsz, hogy magadra haragitod az egész Ratkó korosztályt???
Vagyunk egy páran, itt is!!!
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Nem félsz, hogy magadra haragitod az egész Ratkó korosztályt???
Vagyunk egy páran, itt is!!!

nyet...nem vagyok magyarorszagi :D lehet durvan fogalmaztam.. DE ahogy latom mit csinalnak a nyugdijasokkal itt a szavazatukert..es azok milyen hulyesegeknek bedolnek..tudom h van igaz abban amit mondok...
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Nem félsz, hogy magadra haragitod az egész Ratkó korosztályt???
Vagyunk egy páran, itt is!!!


Itt lathatod kicsiben hogy miert is jo az a franya liberalis demokracia az autokrata vezetessel szemben. Ugyanis ha az olvtars pl hatalomra kerulne vagy befolyasa lenne a hatalmat gyakorlokra akkor te a jogaid mennenek a levesbe es valszeg nem csak a jogaid de az egesz eleted mert nem szoktak megallni az elso lepesnel ha azt sikerul keresztulvinni. Viszont egy franya demokraciban ,ax 4 rvry krnr varnod es elkudhetned kapalni a nagyon okos vezetot a tobbi sorstarsaddal eyutt. Sot. Valszeg nem is merne megcsinalni a dolgot mert tudna hogy hamarosan kiesik a pixisbol.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Itt lathatod kicsiben hogy miert is jo az a franya liberalis demokracia az autokrata vezetessel szemben. Ugyanis ha az olvtars pl hatalomra kerulne vagy befolyasa lenne a hatalmat gyakorlokra akkor te a jogaid mennenek a levesbe es valszeg nem csak a jogaid de az egesz eleted mert nem szoktak megallni az elso lepesnel ha azt sikerul keresztulvinni. Viszont egy franya demokraciban ,ax 4 rvry krnr varnod es elkudhetned kapalni a nagyon okos vezetot a tobbi sorstarsaddal eyutt. Sot. Valszeg nem is merne megcsinalni a dolgot mert tudna hogy hamarosan kiesik a pixisbol.

Hát ez az elmélet igaz, de a gyakorlat azt mutatja, nem megy el kapálni a bukott politikus sem, max színt vált vagy ellenzékben dőzsöl tovább 10-15x annyi bérrel mint az átlagfizetés. És még üzleteli is marad tőkéje meg ideje. Én még olyan politikust nem nagyon láttam aki tönkrement volna, maximum 1-2 akit a társai tönkretettek.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Itt lathatod kicsiben hogy miert is jo az a franya liberalis demokracia az autokrata vezetessel szemben. Ugyanis ha az olvtars pl hatalomra kerulne vagy befolyasa lenne a hatalmat gyakorlokra akkor te a jogaid mennenek a levesbe es valszeg nem csak a jogaid de az egesz eleted mert nem szoktak megallni az elso lepesnel ha azt sikerul keresztulvinni. Viszont egy franya demokraciban ,ax 4 rvry krnr varnod es elkudhetned kapalni a nagyon okos vezetot a tobbi sorstarsaddal eyutt. Sot. Valszeg nem is merne megcsinalni a dolgot mert tudna hogy hamarosan kiesik a pixisbol.


hat te meg mirol beszelsz? :confused::confused::confused::confused::confused:
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Itt lathatod kicsiben hogy miert is jo az a franya liberalis demokracia az autokrata vezetessel szemben. Ugyanis ha az olvtars pl hatalomra kerulne vagy befolyasa lenne a hatalmat gyakorlokra akkor te a jogaid mennenek a levesbe es valszeg nem csak a jogaid de az egesz eleted mert nem szoktak megallni az elso lepesnel ha azt sikerul keresztulvinni. Viszont egy franya demokraciban ,ax 4 rvry krnr varnod es elkudhetned kapalni a nagyon okos vezetot a tobbi sorstarsaddal eyutt. Sot. Valszeg nem is merne megcsinalni a dolgot mert tudna hogy hamarosan kiesik a pixisbol.
Ez a jól hangzó, tankönyvi elmélet a politikai felelősségről. Őrült vitáim voltak erről politológus és szociológus ismerőseimmel, amiket sajnos az élet nyert meg nekem és helyettem. A valóságban nincs politikai felelősség, senki nem esik ki a politikai osztályból azért, mert megbukik egy hatalmi pozícióban. Volt pár éve egy ultrabalos kezdeményezés, a 4K nevű pártkezdemény. Nem értettem velük egyet sok-sok dologban, viszont volt egy nagyon találó jelmondatuk: "Nincs már jobb és bal, csak fent van és lent." Ez nagyon precízen írja le a helyzetet.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Ez a jól hangzó, tankönyvi elmélet a politikai felelősségről. Őrült vitáim voltak erről politológus és szociológus ismerőseimmel, amiket sajnos az élet nyert meg nekem és helyettem. A valóságban nincs politikai felelősség, senki nem esik ki a politikai osztályból azért, mert megbukik egy hatalmi pozícióban. Volt pár éve egy ultrabalos kezdeményezés, a 4K nevű pártkezdemény. Nem értettem velük egyet sok-sok dologban, viszont volt egy nagyon találó jelmondatuk: "Nincs már jobb és bal, csak fent van és lent." Ez nagyon precízen írja le a helyzetet.

Magyarorszagon igen de nyugaton a fejlettebb demokraciakban ez nem jellemzo.