[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 487
113
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20191011/brexit-zold-a-lampa-a-megallapodasra-403663
"Miután konstruktív volt a brit és az EU Brexit-ügyi főtárgyalójának ma reggeli egyeztetése, utóbbi megkapta péntek délután az intenzív tárgyalások folytatására a mandátumot a 27 EU-tagállam nagykövetétől – jelezte a Reuters. Ez azt jelenti, hogy nőtt az új Brexit-megállapodás esélye és ennek reményében háromhavi csúcsra tépték az angol fontot."
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
A hívők nem Istenben hisznek, nem is őt keresik. Ahhoz meggyőződésre lenne szükségük. Az nincs nekik.
Csak a papnak aki az oltár előtt állva beszél hozzájuk.
Relatív sok hívőt ismerek, aki törekszik a jó és tudatos életre. Igazából nem annyira bonyolult ez az egész a hétköznapok szintjén, bár vannak nehezebb következményei is. Ami viszont a vakhitet illeti: abból rengeteget látok, olykor mélyen el is keserít, hogy milyen mély az emberi sötétség kútja. Vakhitű vallásosaktól a vakhitű materialistákig nagyon széles a skála. Ha valamiért lehet utálni a humanizmust, az pont a természetfeletti száműzése a mesék világába a "fejlődés" jegyében.
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Relatív sok hívőt ismerek, aki törekszik a jó és tudatos életre. Igazából nem annyira bonyolult ez az egész a hétköznapok szintjén, bár vannak nehezebb következményei is. Ami viszont a vakhitet illeti: abból rengeteget látok, olykor mélyen el is keserít, hogy milyen mély az emberi sötétség kútja. Vakhitű vallásosaktól a vakhitű materialistákig nagyon széles a skála. Ha valamiért lehet utálni a humanizmust, az pont a természetfeletti száműzése a mesék világába a "fejlődés" jegyében.

Amit írtam természetesen szimbolikus értelmű volt, nem szó szerint értendő.
 
  • Tetszik
Reactions: FilcTroll

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 568
113
Ez nem tudom mennyire pontos:
2019-es francia adat szerint 4,1 millió (6%). De.
Becsültek már 5,7 milliót (8,5%) és 8,4 milliót (12,5%) is.
https://fr.wikipedia.org/wiki/Islam_en_France
https://fr.wikipedia.org/wiki/Religion_en_France
Nyilván alul becsülik őket. Az, hogy 2050-re 10,9 %-ot várnak, az röhejes.
Egy kérdés van csak. Mégpedig, hogy lineáris vagy inkább exponenciális közeli lesz-e a jövőben a növekedés. A többsége szunni és tömbökben élnek.
Ajánlom figyelmükbe Libanon múltját.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
Most értesültem, ilyen a német demokratúra:
Dortmundban két antifa megtámadott egy német fiatalt a lakóhelye közelében, boxerekkel, mondván ő náci. Az megvédte magát sprayyel. Valaki rendőrt hívott, a védekezőt vitték be. Ma, azaz vasárnap délután volt a bírósági meghallgatás. Döntöttek a sértett őrizetbevételéről, mondván a bíróság bosszútól tart.
Felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak, amit így elsikáltak.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A skót miniszterelnök szerint jövőre újabb függetlenségi népszavazást kell tartani Skóciában. Nicola Sturgeon, a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője kedden, a párt Aberdeenben rendezett éves kongresszusának zárónapján felszólalva bejelentette: még az idén kezdeményezi a brit kormánynál az újabb függetlenségi népszavazás kiírásához szükséges döntéshozatali jogkör átruházását, vagyis London beleegyezését a népszavazás megtartásába.
Újabb függetlenségi népszavazást akar a skót miniszterelnök
 
  • Tetszik
Reactions: FilcTroll

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 487
113

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 868
113
Megmondá valaki hogy miért csak 15-40 év körüli férfiakat lehet látni? Hol vannak köztük a nők és a piercinges feminista nők?