[BIZTPOL] Irán

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Én nem várok erkölcsöt egyik nagyhatalomtól se, csak kíváncsi vagyok ladagrant válaszára ... :D

Hááát..., én akárhányszor felkérdeztem egyenesbe nekem sose válaszolt...
A jenki hadonászás viszont egyre több galibát okoz. S azt hiszem, ahogy csúszik át a hatalmi erőtér Ázsiába, úgy egyre gyakrabban lesz ilyen...
 
S

Shektor11

Guest
Mar hogy ne tudnank miert ment oda. A helyi kis terrorszervezetenek vezetoi a teljes vezerkar fogadta. Azok akikkel Irakban robbantgat lovoldoz raketazgat. Vele egyutt haltak meg . Nem kelett volna az elozo heten megraketazni az amerikai tamaszpontot meg megprobalni elfoglalni a ami nagykovtseget. Nem jott ossze a dolog. Soli erre odarepult hogy megbeszeljek ha mar ez nem jott ossze akkor hogyan tovabb. Erre jott a puffff.

Soli egy tobbevtizedes nagy szarkavaro VOLT. Az osszes szomszedos orszagban es sziriaban jemenben torokorszagban szaudiban stb stb hajtott mar vegre akciokat a helyi proxi csapataival. Ha valaki haboruzik az ne csodalkozozzon ha visszalonek ra.

En birom a perzsakat mert okos inteligens nep de ez az iszlam foradalom nagyon betett nekik. Mar ok is erzik foleg a fiatalok es a rendszer probalja oket megrendszabalyozni de sokaig nem lehet a fedot a kuktan tartani. Ez a Soli dolog nem igazan tett jot az irani rezsimnek mert nem lehet eladni mint az orszag elleni tamadast raadasul otthon sem volt mindenkinel nepszeru.


Majd meglatjuk mi lesz. Sok jora nemszamitok.


Nem lehet eladni mint az ország elleni támadást? Ha mondjuk megölnék Mark Espert külföldön, azt se lehetne eladni mint az USA elleni támadást? Mindketten a saját országuk érdekeit képviselik, szerintem nem kell eladni mint az országuk elleni támadást, mert ha ez nem az országuk elleni támadás, akkor semmi sem az. Ettől függetlenül remélem Irán nem válaszol komolyabban, mert annak beláthatatlan következményei lennének.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Persze, hogy még a sajátjai se tudják követni! Trump olyan mint egy cowboy a kocsmában egy dupla viszki után!
Emlékezettek a "csodás levélre", amit az ősszel küldött Erdogannak!
Az is egészen elképesztően kirívó eset volt a nemzetközi diplomácia történetében!
https://sputniknews.com/viral/20191...letter-urges-erdogan-against-syria-offensive/
..
Azért ez a magatartás egy 330 milliós szuperhatalom élén elég veszélyes szituációkhoz vezethet...
Nem túl megnyugtató...
Nem veletlen akarjak levaltani Trumpot meg a Republicanusok kozott is. Az az urge egy elhajitott csapodogyujtos atombomba. Teljesen onmaganak el az emberek az orszag plane a vilag csak akkor szamit ha az klappol az egojaval szemelyes erdekeivel.
Egyre jobban hajlok arra hogy impeachment most mas sikeres lesz mert mar mindenkivel sikerul az USA-t megutaltatni. Kurdok nemetek irakiak akarki.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Nem lehet eladni mint az ország elleni támadást? Ha mondjuk megölnék Mark Espert külföldön, azt se lehetne eladni mint az USA elleni támadást? Mindketten a saját országuk érdekeit képviselik, szerintem nem kell eladni mint az országuk elleni támadást, mert ha ez nem az országuk elleni támadás, akkor semmi sem az. Ettől függetlenül remélem Irán nem válaszol komolyabban, mert annak beláthatatlan következményei lennének.
Nem lehetne mert nem az USA-t tamadta meg hanem egy katonajat politikusat. Mas lenne a helyzet ha egy kulfoldi nagykovetseget erne tamadas. Azt is az USA elleni tamadasnak tekintenenek de amikor egy katona hadmuveleti teruletre megy ami nem is az o orszaga az nem ilyen egyertelmu dolog. Aki akarja annak tekinti aki meg nemakarja az meg nem. Es ahogy mondtam az oreg szarkevero odahaza sem orvendett felhotlen nepszerusegnek.


Trump beleszart a ventiilatorba vagy inkabb feldobott egy kezigranatott a zsufolasig megtelt balterembe. Senki nemtudja hogy fog e robbanni es hol es mekkorat igy most mindenki figyel megkiabal.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 162
10 905
113
Nem lesz ebbol semmi..par napig ordibalnak az iraniak, par napig kussol a trumpli (kiveve ha a tanacsadoi nem olyan hulyek mind o es megengedik hogy provokaljon a hulye dumajaval)...

es 1-2 het utan lenyugszik minden...

egy generalis miat meg nem robbant es nem is robban fel semmi vilaghaboru.. katona vot, ilyenekre szamolnak hogy meghalnak idovel...majd jon egy masik helyette...

amugy meg maga a generalis a hibas..tudja hogy keresik az amcsik mar egy ideje..o meg odamen az udvarjukba.. iranban uldogelt vona, 1-2 fiatal menyecskevel,most semmi baja nem volna..

Neked ezt egyedül sikerült kiizzadni, vagy súgtak?
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 211
3 560
113
https://m.origo.hu/nagyvilag/20200107-az-irani-forradalmi-garda-vezetoje-bosszut-eskudott.html
"Bosszúval fenyegette az Egyesült Államokat kedden Hosszein Szalami, az iráni Forradalmi Gárda parancsnoka Kermánban, az amerikai dróntámadásban meggyilkolt Kászim Szulejmáni iráni tábornok temetésén mondott gyászbeszédében. Közben kedden törvényben minősítette terroristának az amerikai fegyveres erőket az iráni parlament, a Szulejmáni iráni tábornok megölésére adott újabb reakcióként - jelentették helyi hírügynökségek."
Hát első olvasatra a parancsnok nevének olvasásakor hangosan felröhögtem:D
Ezek szerint a szalámi iráni eredetű jövevényszó?
Viccet félretéve innentől kezdve nem lennék szívesen amerikai katona az Irán közeli országokban. Csúnya merényletek várhatóak az iránbarát miliciák részéről...:hadonaszos:
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 162
10 905
113

A korrekttől igen messze van. Mondhatni csúsztatásokkal teli agitprop.

Gondolom ez az ott levo 150 magyar katonara is vonatkozik. Igaz hogy ok elvileg kurd teruleten vannak, de azokkal is eleg keplekeny ujabban a viszony, csak a joindulatukon mulik hogy megturik oket maguk kozt. Aztan ha onnet ki kell valamerre mozdulniuk megis merre menjenek? Iranba csak nem mehetnek at ha baj van, Sziriaba úgyszintén nem, Irak ha bekemenyit meg jobban nekik oda sem. Szoval hova mehetnek es hogyan johetnek onnet ki? Ki tudjuk onnet hozni oket mondjuk hamar gyorsan egy nap alatt ha kell? Amugy sincs mar sok ertelme egy fortyogo katlan kozepen tartozkodniuk egy olyan dologban amihez semmi kozunk tulajdonkepp, es csak szivessegbol vagy szolgaisagbol vallaltuk.

Majd valakinek előadjuk, hogy "Drága távoli testvéreink! Mi aztán húznánk már innen, de pont azok nem hagyták addig, akiket úgy utáltok, jó, hogy jöttetek!"
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 211
3 560
113
https://m.origo.hu/nagyvilag/20200107-iran-feszultseg-egyesult-allamok-trump.html
"Iránban bosszúval fenyegették meg az Egyesült Államokat. Irakban pedig az amerikai csapatok kivonásával kapcsolatos intézkedéseket gyorsították fel az után, hogy múlt pénteken amerikai légicsapásban megölték Kászim Szulejmáni iráni tábornok. Sárközy Miklós Irán-szakértő szerint Teherán bár megtorlással fenyegetőzik, de nem teheti; Amerika pedig erőt mutat. Szulejmáni likvidálásának a hátterében nagyrészt az állhatott, hogy az elmúlt évtizedekben aktív szerepet vállalt Irán regionális megerősödésében, valamint több amerikai érdekeltség ellen szervezett támadást."
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 372
113
Nem lehetne mert nem az USA-t tamadta meg hanem egy katonajat politikusat. Mas lenne a helyzet ha egy kulfoldi nagykovetseget erne tamadas. Azt is az USA elleni tamadasnak tekintenenek de amikor egy katona hadmuveleti teruletre megy ami nem is az o orszaga az nem ilyen egyertelmu dolog. Aki akarja annak tekinti aki meg nemakarja az meg nem. Es ahogy mondtam az oreg szarkevero odahaza sem orvendett felhotlen nepszerusegnek.


Trump beleszart a ventiilatorba vagy inkabb feldobott egy kezigranatott a zsufolasig megtelt balterembe. Senki nemtudja hogy fog e robbanni es hol es mekkorat igy most mindenki figyel megkiabal.

Te elhiszed, hogy Trump elszabadult hajóágyúként kiadta erre a parancsot, és nem mondjuk Izraelből kérték meg erre Pompeo vagy Kusner révén?
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 847
35 427
113
https://m.origo.hu/nagyvilag/20200107-iran-feszultseg-egyesult-allamok-trump.html
"Iránban bosszúval fenyegették meg az Egyesült Államokat. Irakban pedig az amerikai csapatok kivonásával kapcsolatos intézkedéseket gyorsították fel az után, hogy múlt pénteken amerikai légicsapásban megölték Kászim Szulejmáni iráni tábornok. Sárközy Miklós Irán-szakértő szerint Teherán bár megtorlással fenyegetőzik, de nem teheti; Amerika pedig erőt mutat. Szulejmáni likvidálásának a hátterében nagyrészt az állhatott, hogy az elmúlt évtizedekben aktív szerepet vállalt Irán regionális megerősödésében, valamint több amerikai érdekeltség ellen szervezett támadást."

Az a nagy Irán szagértő elmehet a sunyi p...a szagértelmével egyetemben.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Te elhiszed, hogy Trump elszabadult hajóágyúként kiadta erre a parancsot, és nem mondjuk Izraelből kérték meg erre Pompeo vagy Kusner révén?

Az hogy izraelbe orulnek ennek az nem kerdeses azonban azt vedd figyelembe hogy az eset az utan tortent hogy raketatamadas erte az ami tamaszpontot illetve tamadas a kovetseget.

Itt most inkabb azt gondolom hogy Trump heveskedeserol van szo. Vele ne szarakodjanak.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Te elhiszed, hogy Trump elszabadult hajóágyúként kiadta erre a parancsot, és nem mondjuk Izraelből kérték meg erre Pompeo vagy Kusner révén?

Ha az izraeliekre hallgatott volna Trump mar regen es kabe otvenszer eltorolte volna egesz irant.