[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 848
91 304
113
Kinek a véleményére kíváncsiak az EU-s költségvetésről? :)
356074_d_mti20200221019.jpg
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Egy 12,7-essel szarrá lyuggatod.

Lehet (??), ha elég közel jutsz a T-34-hez. Csak tartok tőle hogy a 85-ös harckocsiágyúnak sokkal nagyobb a célzott lőtávja, mint egy 12,7-es akárminek. Szóval lehet próbálkozni, de lehet hogy eléggé kamikaze-jellegű akció lenne ...
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Bugárék asszimilációs csónakban eveznek. Egy szlovákkal meg lehet korrekten állapodni, árulókkal NEM!!!

Akkor át kell alakítani a csónakot! Új felfestés és padok, aztán a másikkal együtt csinálni a kettőből egy katamaránt!
Evezősöket is ki kell cserélni, ha van aki nem húz a lapáttal csak lögyböli a vizet.
Végighallgattam, szerintem mindkét szervezetben tudják, látják, hogy ez így nem jó, ahogy van...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 848
91 304
113
Akkor át kell alakítani a csónakot! Új felfestés és padok, aztán a másikkal együtt csinálni a kettőből egy katamaránt!
Evezősöket is ki kell cserélni, ha van aki nem húz a lapáttal csak lögyböli a vizet.
Végighallgattam, szerintem mindkét szervezetben tudják, látják, hogy ez így nem jó, ahogy van...
Ha újra összeállsz velük, nincs garancia, hogy nem árulnak el újra!!!
 
  • Tetszik
Reactions: jimkirk and borisz

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 744
4 492
113
A honvédek azok a fasiszták, akik mögött felkelést lehet kirobbantani, amikor akadályozzák a felszabadító csapatok behatolását az országba

A szokásos agysejtölő hisztériát váltotta ki a külföldpárti ellenzéki pártoknál, hogy a hivatalban lévő miniszterelnök meghívta a hadsereg korábbi és jelenlegi vezetőit az évértékelő beszédére. Az egyenruhásokat halálosan gyűlölő liberálisok ugyanis a hadsereget nem a nemzet önvédelmi eszközének, hanem a fasiszta állam erőszakszervezetének gondolják. Szerintük csak két funkciója van a Honvédségnek: a liberális szabadságharcosok lemészárlása, illetve rablóháborúk kirobbantása. Meggyőződésük szerint az államhatár védelme például nem tartozik a Honvédség feladatkörébe. Hiszen emlékezhetünk: akkor is ki voltak akadva, amikor 2015-ben a Honvédség először segített megvédeni a Rendőrségnek a déli államhatárt.


A LIBERÁLISOKNAK NEM KELL SEMMIFÉLE HADSEREG
Bárki elképzelheti azoknak az elmeállapotát, akik szerint a Honvédség nem tölthet be semmiféle szerepet az állam életében, a katonáknak tulajdonképpen rejtőzködniük kell. Nemcsak a politikában nem vehetnek részt, még a katonai vonatkozású politikai döntéshozatalból is ki kell zárni őket.


D_NOE20200204011-600x400.jpg

Budapest, 2020. február 4. Benkő Tibor honvédelmi miniszter éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban 2020. február 4-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Mint tudjuk, a liberálisok szerint az ideális hadügyminiszter nem egy volt katona, hanem egy olyan leszbikus feminista, aki harcos pacifista és a kasztrálásig gyűlöli a férfiakat. Esetleg egy olyan emberi jogi aktivistanő, aki valamilyen rejtélyes tudatalatti okból arra vágyik, hogy néhány százezer arab vagy fekete fiatal férfi jelenjen meg a Nagykörút környékén, ahol egyébként lakik.


A KOMMUNISTÁK „NÉPHADSEREGÉRE” NEM LEHETETT BÜSZKÉNEK LENNI
A Honvédséget 1945 után kitaszították a társadalomból. A magyar „Néphadsereg” nevű képződmény a kommunisták kreatúrája volt, olyan tiszti és altiszti karral, amilyet a kommunisták produkálni tudtak. Nem csoda, hogy szégyellték a magyar társadalom előtt és eszükbe sem jutott reklámozni őket sehol, különösen a rendszer utolsó évtizedében. Arról nem is beszélve, hogy szinte minden fiatal férfi a legszebb éveiből kettőt, hármat töltött el ebben a szervezetben a legdurvább kényszernek engedelmeskedve. Mindegyikük megtanulta utálni a kommunistákat és értékén kezelni a rendszert.

F_FRI19680322025-600x398.jpg

Budapest, 1968. március 22. Behívóparanccsal hadgyakorlatra érkező katona felszerelésének átvételekor régi társaival találkozik a Magyar Néphadsereg egyik kijelölt alakulatánál. Fotó: MTI/Friedmann Endre

Nemcsak a kommunistákat utálta meg sajnos, hanem a buta, gonosz és agresszív, hatalmaskodó (rendszerszerűen alkoholista) tisztikart és sokszor a válogatott elmebetegekből álló altiszti kart is. Vagyis a Honvédséget, a honvédelmet is. Úgy általában a katonaságot is teljesen. Mindenki azt gondolta, hogy egy hadsereg szükségszerűen ilyen. Azt is tudta mindenki, hogy igazából szó sincs semmiféle honvédelemről: a Néphadsereg feladata csak annyi, hogy lelassítsa a veszteségekre való tekintet nélkül az imperialisták támadását, amíg a hátországban (Ukrajnában) a Vörös Hadsereg felfejlődik. Pocsék volt katonának lenni, de általában mindenki megerősödve került ki a végén, fizikailag és pszichikailag is a darálóból, meg kellett tanulni elviselni a többi hülyét, a rendet és az értelmetlenhez való kényszerű alkalmazkodás mikéntjét is el lehetett sajátítani. Ezek bizony mindig jól jöttek az életben, generációk váltak „hülyetűrővé” legalább alapszinten.

A HONVÉDSÉG A „RENDSZERVÁLTÁS” UTÁN SEM LETT IGAZÁN A MIÉNK
Viszont a rendszerváltás után sem a honvédség, sem a rendőrség nem kapta vissza azt a megbecsültséget, ami nélkül egy társadalom nem lehet meg. Azok a férfiak és nők, akiket érdekelt ez az életmód, akik hajlandók voltak egy fegyveres testület tagjaként szolgálni a demokratikus Magyarországot, igazából nem találták meg helyüket abban a társadalomképben sem, amelyet az új elit favorizált. Eleve gyanús volt minden olyan katona és rendőr, aki a rendszerváltás előtt szocializálódott és akkor lépett szolgálatba. Sokuk tényleg a legrosszabb értelemben vett karrierista kommunista volt, és ők rossz fényt vetettek azokra is, akik a haza fegyveres szolgálatát komolyan vett hivatásnak választották.

Máig nem hevertük ki a honvédség és a rendőrség tekintélyének lerombolását és azt, hogy az elmúlt 30 évben is lankadatlan buzgalommal pusztítottuk tovább a magyar katonai hagyományokat, tagadtuk a magyar katonai erényeket és szükséges rossznak gondoltuk a hadsereget.
A liberálisok pedig, ha kormányon voltak, mindig a Honvédség ellenségeiként viselkedtek, mindent elkövettek azért, hogy csak egy operetthadserege legyen az országnak. Mindent megtettek azért, hogy a búvópatakként újra és újra a külszolgálatokban és katonai versenyeken felbukkanó magyar katonai készségek jelentéktelennek tűnjenek.

D__MJ20191213014-600x400.jpg

Szolnok, 2019. december 13. A Magyar Honvédség új beszerzésű Airbus H145M helikopterei az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis hangárjában tartott átadáson 2019. december 13-án. Fotó: MTI/Mészáros János

Ideje észrevennünk és tudomásul vennünk, hogy eddig nem becsültük meg a bátorságot, és eltűrtük, hogy ebben is a liberálisok saját végletes gyávaságukon alapuló igényei legyenek a meghatározóak. Katonának, rendőrnek lenni bátorság, nem megfeledkezve persze a mentősökről, tűzoltókról, akik szintén a „fronton” élnek. Ők azok, akik minden nap vállalják annak a lehetőségét, hogy a békés mindennapi életből a baj, a veszély közepébe kerüljenek, és akár fegyverrel is megvédjék a magyarokat. A legracionálisabb hősiesség az az önként vállalt veszély, amely a közjót szolgálja.

ÚJJÁSZÜLETIK A HONVÉDSÉG ÉS ÚJRAÉLEDNEK A MAGYAR KATONAI HAGYOMÁNYOK
A Honvédség pedig most épül fel újra. Nemcsak a fegyverzete újul meg és szervezete válik újra képessé olyan lokális problémák kezelésére, mint amilyen a szervezett és erőltetett menekülthullámnak álcázott erőszakos betelepítés, hanem elitje, tisztikara is visszatér a magyar társadalom mindennapjaiba. A katonai szakértelmiség, a mérnökkatonák, a modern, minden korábbinál bonyolultabb katonai problémák hadtudományi szakemberei nem egy elzárt, elfelejtett és kvázi feleslegesnek tartott kaszt tagjai többé, hanem a magyar középosztály megbecsült tagjai és a politikai elit, a közigazgatás, az államigazgatás, a kormányzat fontos tanácsadói, szakmai segítői is. Ahogy a védelmi ipar is visszanyeri a rangját.

D_KOS20200203003-600x400.jpg

Budapest, 2020. február 3. Benkő Tibor honvédelmi miniszter (k) beszél az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák helyzetéről tartott sajtótájékoztatón a Honvédelmi Minisztériumban, 2020. február 3-án. Balról Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, jobbról Sándor Zsolt dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnökhelyettese. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A jó hadsereg nemcsak a társadalom eszköze az önvédelemre, hanem a társadalom része, amely olyan értékeket közvetítve vesz részt a közösségi kohézió erősítésében, a saját utánpótlásának a kinevelésében, amelyek mindenki számára fontosak. Teljesen normális az, hogy nem mindenki akar katona lenni. Ezt mi is, akik voltunk, szívesen kihagytuk volna. De még a kommunisták szánalmas „néphadseregében” is olyasmiket lehetett megtanulni a bajtársiasságról, az együttműködésről, a társaknak való jó és rossz értelemben vett kiszolgáltatottságról, a fegyelemről, az alkalmazkodásról, amelyek nélkül ma kevesebbek lennénk.

Európát és a világot elnézve minimum olyan hadseregre van szüksége Magyarországnak, amely tényező a térségben és kihagyhatatlan minden, Közép-Európában aktív vagy itt szerveződő védelmi szövetségből. A Honvédség a nemzet megmaradásának egyik záloga, és jövőjének építésében nem hallgathatunk olyanokra, akik feleslegesnek tartják és gyengítésében érdekeltek.
https://pestisracok.hu/a-honvedek-a...elszabadito-csapatok-behatolasat-az-orszagba/
 

jimkirk

Well-Known Member
2011. december 16.
286
1 085
93
Ez egy kiváló írás!
A honvédek azok a fasiszták, akik mögött felkelést lehet kirobbantani, amikor akadályozzák a felszabadító csapatok behatolását az országba

A szokásos agysejtölő hisztériát váltotta ki a külföldpárti ellenzéki pártoknál, hogy a hivatalban lévő miniszterelnök meghívta a hadsereg korábbi és jelenlegi vezetőit az évértékelő beszédére. Az egyenruhásokat halálosan gyűlölő liberálisok ugyanis a hadsereget nem a nemzet önvédelmi eszközének, hanem a fasiszta állam erőszakszervezetének gondolják. Szerintük csak két funkciója van a Honvédségnek: a liberális szabadságharcosok lemészárlása, illetve rablóháborúk kirobbantása. Meggyőződésük szerint az államhatár védelme például nem tartozik a Honvédség feladatkörébe. Hiszen emlékezhetünk: akkor is ki voltak akadva, amikor 2015-ben a Honvédség először segített megvédeni a Rendőrségnek a déli államhatárt.

A LIBERÁLISOKNAK NEM KELL SEMMIFÉLE HADSEREG

Bárki elképzelheti azoknak az elmeállapotát, akik szerint a Honvédség nem tölthet be semmiféle szerepet az állam életében, a katonáknak tulajdonképpen rejtőzködniük kell. Nemcsak a politikában nem vehetnek részt, még a katonai vonatkozású politikai döntéshozatalból is ki kell zárni őket.


D_NOE20200204011-600x400.jpg

Budapest, 2020. február 4. Benkő Tibor honvédelmi miniszter éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban 2020. február 4-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Mint tudjuk, a liberálisok szerint az ideális hadügyminiszter nem egy volt katona, hanem egy olyan leszbikus feminista, aki harcos pacifista és a kasztrálásig gyűlöli a férfiakat. Esetleg egy olyan emberi jogi aktivistanő, aki valamilyen rejtélyes tudatalatti okból arra vágyik, hogy néhány százezer arab vagy fekete fiatal férfi jelenjen meg a Nagykörút környékén, ahol egyébként lakik.


A KOMMUNISTÁK „NÉPHADSEREGÉRE” NEM LEHETETT BÜSZKÉNEK LENNI
A Honvédséget 1945 után kitaszították a társadalomból. A magyar „Néphadsereg” nevű képződmény a kommunisták kreatúrája volt, olyan tiszti és altiszti karral, amilyet a kommunisták produkálni tudtak. Nem csoda, hogy szégyellték a magyar társadalom előtt és eszükbe sem jutott reklámozni őket sehol, különösen a rendszer utolsó évtizedében. Arról nem is beszélve, hogy szinte minden fiatal férfi a legszebb éveiből kettőt, hármat töltött el ebben a szervezetben a legdurvább kényszernek engedelmeskedve. Mindegyikük megtanulta utálni a kommunistákat és értékén kezelni a rendszert.

F_FRI19680322025-600x398.jpg

Budapest, 1968. március 22. Behívóparanccsal hadgyakorlatra érkező katona felszerelésének átvételekor régi társaival találkozik a Magyar Néphadsereg egyik kijelölt alakulatánál. Fotó: MTI/Friedmann Endre

Nemcsak a kommunistákat utálta meg sajnos, hanem a buta, gonosz és agresszív, hatalmaskodó (rendszerszerűen alkoholista) tisztikart és sokszor a válogatott elmebetegekből álló altiszti kart is. Vagyis a Honvédséget, a honvédelmet is. Úgy általában a katonaságot is teljesen. Mindenki azt gondolta, hogy egy hadsereg szükségszerűen ilyen. Azt is tudta mindenki, hogy igazából szó sincs semmiféle honvédelemről: a Néphadsereg feladata csak annyi, hogy lelassítsa a veszteségekre való tekintet nélkül az imperialisták támadását, amíg a hátországban (Ukrajnában) a Vörös Hadsereg felfejlődik. Pocsék volt katonának lenni, de általában mindenki megerősödve került ki a végén, fizikailag és pszichikailag is a darálóból, meg kellett tanulni elviselni a többi hülyét, a rendet és az értelmetlenhez való kényszerű alkalmazkodás mikéntjét is el lehetett sajátítani. Ezek bizony mindig jól jöttek az életben, generációk váltak „hülyetűrővé” legalább alapszinten.

A HONVÉDSÉG A „RENDSZERVÁLTÁS” UTÁN SEM LETT IGAZÁN A MIÉNK
Viszont a rendszerváltás után sem a honvédség, sem a rendőrség nem kapta vissza azt a megbecsültséget, ami nélkül egy társadalom nem lehet meg. Azok a férfiak és nők, akiket érdekelt ez az életmód, akik hajlandók voltak egy fegyveres testület tagjaként szolgálni a demokratikus Magyarországot, igazából nem találták meg helyüket abban a társadalomképben sem, amelyet az új elit favorizált. Eleve gyanús volt minden olyan katona és rendőr, aki a rendszerváltás előtt szocializálódott és akkor lépett szolgálatba. Sokuk tényleg a legrosszabb értelemben vett karrierista kommunista volt, és ők rossz fényt vetettek azokra is, akik a haza fegyveres szolgálatát komolyan vett hivatásnak választották.

Máig nem hevertük ki a honvédség és a rendőrség tekintélyének lerombolását és azt, hogy az elmúlt 30 évben is lankadatlan buzgalommal pusztítottuk tovább a magyar katonai hagyományokat, tagadtuk a magyar katonai erényeket és szükséges rossznak gondoltuk a hadsereget.
A liberálisok pedig, ha kormányon voltak, mindig a Honvédség ellenségeiként viselkedtek, mindent elkövettek azért, hogy csak egy operetthadserege legyen az országnak. Mindent megtettek azért, hogy a búvópatakként újra és újra a külszolgálatokban és katonai versenyeken felbukkanó magyar katonai készségek jelentéktelennek tűnjenek.

D__MJ20191213014-600x400.jpg

Szolnok, 2019. december 13. A Magyar Honvédség új beszerzésű Airbus H145M helikopterei az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis hangárjában tartott átadáson 2019. december 13-án. Fotó: MTI/Mészáros János

Ideje észrevennünk és tudomásul vennünk, hogy eddig nem becsültük meg a bátorságot, és eltűrtük, hogy ebben is a liberálisok saját végletes gyávaságukon alapuló igényei legyenek a meghatározóak. Katonának, rendőrnek lenni bátorság, nem megfeledkezve persze a mentősökről, tűzoltókról, akik szintén a „fronton” élnek. Ők azok, akik minden nap vállalják annak a lehetőségét, hogy a békés mindennapi életből a baj, a veszély közepébe kerüljenek, és akár fegyverrel is megvédjék a magyarokat. A legracionálisabb hősiesség az az önként vállalt veszély, amely a közjót szolgálja.

ÚJJÁSZÜLETIK A HONVÉDSÉG ÉS ÚJRAÉLEDNEK A MAGYAR KATONAI HAGYOMÁNYOK
A Honvédség pedig most épül fel újra. Nemcsak a fegyverzete újul meg és szervezete válik újra képessé olyan lokális problémák kezelésére, mint amilyen a szervezett és erőltetett menekülthullámnak álcázott erőszakos betelepítés, hanem elitje, tisztikara is visszatér a magyar társadalom mindennapjaiba. A katonai szakértelmiség, a mérnökkatonák, a modern, minden korábbinál bonyolultabb katonai problémák hadtudományi szakemberei nem egy elzárt, elfelejtett és kvázi feleslegesnek tartott kaszt tagjai többé, hanem a magyar középosztály megbecsült tagjai és a politikai elit, a közigazgatás, az államigazgatás, a kormányzat fontos tanácsadói, szakmai segítői is. Ahogy a védelmi ipar is visszanyeri a rangját.

D_KOS20200203003-600x400.jpg

Budapest, 2020. február 3. Benkő Tibor honvédelmi miniszter (k) beszél az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák helyzetéről tartott sajtótájékoztatón a Honvédelmi Minisztériumban, 2020. február 3-án. Balról Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, jobbról Sándor Zsolt dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnökhelyettese. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A jó hadsereg nemcsak a társadalom eszköze az önvédelemre, hanem a társadalom része, amely olyan értékeket közvetítve vesz részt a közösségi kohézió erősítésében, a saját utánpótlásának a kinevelésében, amelyek mindenki számára fontosak. Teljesen normális az, hogy nem mindenki akar katona lenni. Ezt mi is, akik voltunk, szívesen kihagytuk volna. De még a kommunisták szánalmas „néphadseregében” is olyasmiket lehetett megtanulni a bajtársiasságról, az együttműködésről, a társaknak való jó és rossz értelemben vett kiszolgáltatottságról, a fegyelemről, az alkalmazkodásról, amelyek nélkül ma kevesebbek lennénk.

Európát és a világot elnézve minimum olyan hadseregre van szüksége Magyarországnak, amely tényező a térségben és kihagyhatatlan minden, Közép-Európában aktív vagy itt szerveződő védelmi szövetségből. A Honvédség a nemzet megmaradásának egyik záloga, és jövőjének építésében nem hallgathatunk olyanokra, akik feleslegesnek tartják és gyengítésében érdekeltek.
https://pestisracok.hu/a-honvedek-a...elszabadito-csapatok-behatolasat-az-orszagba/
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 549
113
Nemcsak a politikában nem vehetnek részt, még a katonai vonatkozású politikai döntéshozatalból is ki kell zárni őket.
Hát mondjuk abból tényleg ki kell. A katonai-civil viszonyok szabályozására létrehozott eddigi legsikeresebb nyugati modell: a porosz alapján a célokat a civil politika határozza meg. A napóleoni háborúk porosz kudarcait kijavítani akaró porosz liberális-nacionalizmus keretei között elvégzett számvetés egy olyan törvényeken és kölcsönös önkorlátozáson alapuló modellt teremtett, ami maradéktalanul szakított minden feudális előjoggal és konzervatív tradícióval, aminek a helyébe a háborún mint szakmán alapuló hivatást helyezte. Tömören a civilek határozzák meg a haderőt fenntartó nemzetállam -ami nélkül a hadsereg létezése is nehezen képzelhető el- katonai céljait, a katonák pedig az azok eléréséhez szükséges eszközöket és stratégiát. Mivel a háború egy szakma, amire specifikus intézményekben képeznek, ezért a civilek csak a háború miértjéről döntenek -a politika folytatása-, a mit és hogyan a katonák kizárólagos hatásköre. Az ezzel a szereppel járó magas társadalmi és anyagi megbecsülés és a célokhoz rendelt eszközök maradéktalan biztosítása ellenében a katonák lemondanak arról, hogy a hatalom egyetlen létező bázisát jelentő nyers erőt politikai hatalommá transzformálják (defeudalizáció).

Németország egyesülése és felemelkedése ennek a sikere volt, a vilmosi hanyatlása a kompromisszum megszegése, míg hitleri bukása a haderő civil párthatalom alá történő bedarálásának egyenes következménye.

A katonák bevonása a civil politikába egy Latin-Amerikai irány. Adjanak pénzt a drasztikus béremelésre ahelyett, hogy egyelőre csak biodíszletként, de politikai szerepvállalással akarnak főtiszteket lefizetni!
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 621
55 096
113
Te alábecsülöd a szimbólikus gesztusokat. A katonaságot láthatóvá kell tenni a târsadalomban. Ehhez csak a bèremelès nem elèg. A bankárokat is jól fizetik, mègse örvendenek nagy elismerésnek a társadalomban.
Természetesen kell bèremelés is, ebben egyetértünk.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Most mondtam, hogy nem a DK-ra gondolok, amikor épeszű kormányt mondok
Mégis összefogtok a dákóval.
Inkább nem egy full fidesz által pénzelt kisebbségi pártot támogattunk, ami csak azért van hogy a határontúliakat a fideszre való ikszelésre rávegye semmi más funkciója nincs, nemhogy érdekképvislete a magyaroknak.
Egyetlen parlamenti hely múlt a külhoni magyarokon, azaz csak jelképes a szavazatuk. Ezért kár volt őket leköpnötök.
Illetve korábban az volt a hivatalos magyarázat a momentumtól, hogy nem akartak esélytelen pártot támogatni... No comment!
Jobb szájízzel támogatunk egy olyan ottani nemzetiségű pártot, aminek alapelvei közé tartozik mind a kisebbségvédelem mind az egész nemzeti soviniszta mentalitás megváltoztatása.
Az eu-ban kapásból összeborultatok egy hírhedten magyarellenes libbant románnal. Ezek után ki hisz még nektek?
Az előbb említettem meg neked, hogy még legalább egy év, mire nyilvánosságra kerülnek a szakpolitikusaink nevei. Addig kidolgozzuk hozzájuk a megfelelő és épeszű, reálisan megvalósítható programot (fidesznek programja sincs) és megismertetjük őket az emberekkel. Viszont úgy krva nehéz, ha a pesti srácokon és orgion meg m1-en kívűl mást nem vagytok hajlandóak fogyasztani és a csírája sincs meg bennetek, hogy épeszű vitakultúrában mondjuk elismerjétek, ha nincs igazatok.
Szakértői kormány már volt egyszer, nem is olyan régen... Azt is támogatta az index.hu, a hvg, a népszabadség stb. Láttuk mi lett belőle.
Mi a Momentumban igyekszünk vitázni (és vitázunk is) fideszes politikusokkal, mert mi nem vagyunk se DK, se LMP, amiknek a programja szintén az, hogy "fuj fidesz". Ez nem alternatíva, ezért mi inkább a kormányzóképességünket szeretnénk nektek bemutatni mind az önkormányzatokban, mind egy remek programmal, amit fogadok egyszer nem olvastál.
Látjuk a munkátokat az eu parlamentben és az önkormányzatokban is. Nincs miről beszélni.
Ha képesek vagyunk meglátni a saját hibáinkat és együtt haladni előre, nem ellehetetlenítve a másikat, csak úgy tud ez az ország fejlődni.
Szépen fejlődik az ország nélkületek is. :rolleyes:
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Szerintem pedig mindkettő oldalra igaz :
-safe space Facebook
-rettegés a másik oldaltól
-lopás a közepénzekból/közvagyonból
-másik oldal meg nem értése -
-másik oldallal való értelmes párbeszéd /vita

Szerintem több hasonlóság van itt kormány oldal és ellenzék között mint különbség. Mind két oldal csak a saját érdekeit nézi és ennek megfelelően cselekszik, és ez néha találkozik az ország érdekével is és néha nem.
Ha már védhetetlen az egyik oldal, akkor gyorsan összemosod a kettőt? Ne már, ez tök átlátszó.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Arra célzol, Németh Szilárd szakértelmét nem tudnák pótolni a fentiek?

Szerinted?
..
De akinek legalább szíve van, az néha többet ér mint 100 Cseh Katalin, aki odakerülne szakérteni!
(Hagyjuk szerintem, mert úgy tűnik szándékosan félre akarod érteni a kérdés lényegét...)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 848
91 304
113
Barna ezzel a mondatával a 90-es évek szélsőséges retorikájának a szintjére süllyedt vissza, már nem is titkolva, hogy fittyet hányva a választók akaratára, nem szeretne magyar polgármestereket látni erdélyi települések élén.
https://www.origo.hu/nagyvilag/2020...az-rmdsz-egy-kisebbseg-kivaltsagait-orzi.html
A kriptomszp-és Kovács László expartelnök és exkülügyminiszter volt a héten a HírTV-n. Egészen meghökkentem az interjún. Mind a hat. túli magyarok, mind Trianon kapcsán olyan húrokat pengetett, amit már el is feljtettem és 2010 előtt volt.
Én azt hittem ezeken már túlléptünk, de sajnos nem.....
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

Gyurma

Well-Known Member
2019. január 30.
949
1 665
93
A kriptomszp-és Kovács László expartelnök és exkülügyminiszter volt a héten a HírTV-n. Egészen meghökkentem az interjún. Mind a hat. túli magyarok, mind Trianon kapcsán olyan húrokat pengetett, amit már el is feljtettem és 2010 előtt volt.
Én azt hittem ezeken már túlléptünk, de sajnos nem.....
Ellenségnek nézik a határontúli magyarokat csak ezt nem fogja kimondani egy tv adásában. Nem véletlen a momentum is nem a magyar pártot támogatta. Az identitásukat szeretnék már kiőlni minden magyarból, de még az itthoniakból is sajnos nemzet ellenesek.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 045
2 734
113
Szerinted?
..
De akinek legalább szíve van, az néha többet ér mint 100 Cseh Katalin, aki odakerülne szakérteni!
(Hagyjuk szerintem, mert úgy tűnik szándékosan félre akarod érteni a kérdés lényegét...)

Nem értettem félre, de ha politizálni kezdesz biztosan leszaki folytatja.