Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 458
113
Az én háziorvos haverom meg ilyet kapott. Nem mondom, hogy általános, de az FFP3 v. 2 -es maszk sokkal jobb, mint a műtős.

Mivel nem tudjuk hogyan terjed, a full kotonon kívül mi véd ellene, tehát nem tök mindegy? A lényeg úgyis az, hogy ameddig nincs teljes határzár az elején, nincs megfogva a vírus (a kínaiak rááldoztak 3 hónapi gazdasági termelésüket), addig az EU béna kapcsa lesz, és nem fogják tudni megállítani a járványt.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Mondtam előre hogy az oroszoknak annyi, de senki sem hallgatott rám. :(
Ha a koronavírus addig nem végez velük, akkor az olajáresés és az olajháború majd megteszi.
És megmondanád te szerencsétlen, miért lenne az nekünk olyan jó??!! :eek:Majd vehetünk jó drágán USA-palagázt (hurrá!!), meg Shell-üzemanyagokat még drágábban, amitől ugye a drágább szállítás miatt CSAK MINDEN fog többe kerülni a Tescoban, még a PennyMarketben meg az utolsó kis boltban is!! :(:mad: Vagy esetleg vállalod hogy te fizeted helyettem is ha már ettől ilyen boldog vagy?!! Mert igényem az lenne rá!! :cool:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 458
113
Ismét index rémhírkeltés:
https://index.hu/belfold/2020/03/09...hatosagoknak_annyira_rosszak_a_tapasztalatok/

"Telefonon sikerült elérnünk a karanténban lévő külföldi SOTE-s diákok egyikét."

Igen, ez úgy működik, hogy az index gondol egyet, és felhívja xyt a karanténban. Megj. vissza lehet menni Iránba! Ott talán azonnal tarkón is lövik őket.

Kurvára unom már ezt a rémhírkeltést!

Ha egy öt éves gyerek kibírja, pár felelőtlen iráni is ki fogja bírni. Ha nem, lehet hazamenni!

Az indexnek pedig az édes jó qurva anyját!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Teljes a káosz Magyarországon, felkészültségnek nyoma sincs, a Szent László egy kupleráj, védőfelszerelés nuku, na ezért kell lemondania az agyalágyult Káslernak, döbbenet ezt olvasni:

Megvizsgálták, de elengedték az első magyar koronavírusos fiát. Most azt mondják, ő fertőzhette meg az apját

A koronavírusos idős férfi fia megkereste az Indexet, és azt mondja, őt már jóval korábban, február 27-én kivizsgálták a Dél-Pesti Centrumkórházban, ahová koronavírus gyanúval küldte be a háziorvosa. A kórházban több vizsgálatot is végeztek rajta, vért is vettek tőle, aztán hazaküldték. Azt azonban ő is csak most tudta meg, hogy az édesapja koronavírusos, valamint, hogy az orvosok szerint ő maga fertőzhette meg az idős férfit.

Olvasónk azt mondta, február közepén több napot Franciaországban töltött, és más európai országokban is járt, de a hivatalos tájékoztatással ellentétben Olaszországot nem érintette. Pár nappal azután, hogy hazatért, belázasodott, nem volt étvágya, fájt a feje. Ezért elment a háziorvosához, aki kesztyűben és maszkban fogadta, megvizsgálta, majd azt mondta,

ELKÉPZELHETŐ, HOGY KORONAVÍRUSA VAN, EZÉRT HALADÉKTALANUL MENJEN BE A SZENT LÁSZLÓ KÓRHÁZBA.

A körzeti orvos adott neki egy maszkot, és arra kérte, autóval menjen be a kórházba, semmiképpen se tömegközlekedéssel. (A hivatalos protokoll szerint mentőt kellett volna hívni hozzá, azonban egyáltalán nem biztos, hogy ez a háziorvos mulasztása, hiszen korábban sok körzeti orvos arról panaszkodott: a koronavírussal kapcsolatban nem kaptak megfelelő tájékoztatást a hivatalos szervektől, ráadásul az eljárásrend is többször változhatott.)

Így is történt, a Dél-Pesti Centrumkórházba érve - ahol a recepciósok maszk nélkül fogadták az érkezőket - elmondta, hogy koronavírus-tesztet szeretne csináltatni, ugyanis a háziorvosa erre kérte. Az illetékesek elmondták neki, hogy hova kell mennie, ahol azonban a maszkot szintén nem viselő recepciós közölte: nem jó helyen jár, át kell mennie egy másik osztályra. Oda már betegszállítók vitték, akiken ugyancsak nem volt védőfelszerelés. A megfelelő osztályon már volt maszk a recepciósokon, és az olvasónkat megvizsgáló orvoson is. Részletesen kifaggatták a panaszairól, elmondta, hogy lázas, nincs étvágya, fájnak a csontjai, azonban nem köhög, a torka, tüdeje nem fáj.

A panaszai alapján közölték vele, hogy valószínűleg nem koronavírusról van szó. Ettől függetlenül különböző vizsgálatokat végeztek rajta, vért is vettek tőle. A tüdejét kétszer is megröntgenezték, mert az első vizsgálat eredményeit valahol elhagyták. (A röntgen-asszisztens szintén nem viselt maszkot.) Körülbelül 5-6 órát töltött ezen az osztályon, ami a láz és az egyéb fájdalmak miatt nem volt túl kellemes. Ezalatt több olyan ember is érkezett, akiket szintén koronavírus-gyanúval vizsgáltak meg. Egy nagyon rossz bőrben lévő kamionsofőrt például tetőtől-talpig védőruhába öltözött emberek hoztak be. De voltak, akiket egy rövid kikérdezést követően, 5-10 perc után elengedtek, többek között egy olyan embert is, aki nagyon köhögött.

Édesapja már nincs eszméleténél

Édesapját három nappal ezt megelőzően, február 24-én műtötték meg egy daganatos betegség miatt. Az idős férfinak már akkor láza volt, amivel tisztában is lehettek az orvosok. Pár nappal a műtét után hazaengedték az idős férfit, akinek aztán jelentkeznie kellett a Szent László Kórházban, de nem koronavírus gyanú miatt, hanem mert már tavaly óta ott kezelik krónikus betegségét.

Be is vitték a kórházba az édesapját, akit a hétvégi ügyeletes orvos megvizsgált, majd arra kérte őket, hogy hétfőn, azaz március 2-án menjenek vissza. Vissza is mentek, akkor már az idős férfi nagyon köhögött, de ő maga is arra gondolt, hogy valószínűleg a kemoterápia miatt köhög annyira. Ekkor is volt vizsgálat, sőt, vért is vettek olvasónk édesapjától, majd másnap székletmintát is kellett vinnie, és arra kérték őket, hogy március 5-én ismét jöjjenek vissza.

Olvasónk édesapja március 5-én már majdnem két hete lázas volt és nagyon erősen köhögött, alig kapott levegőt, járni is alig tudott. Akkor az orvosok arra gyanakodtak, hogy tüdőembóliája van, ezért azonnal az intenzívre vitték. Ekkor olvasónk megemlítette, hogy egyébként őt korábban koronavírus-gyanúval vizsgálták ugyanott, a Szent Lászlóban, de elengedték. Az orvos ekkor teljesen ledöbbent, olvasónk édesapjánál valószínűleg ezután rendelték el a koronavírus-tesztet. Az idős férfi egyébként azóta már nincs eszméleténél - mondta olvasónk.

Jó lenne nem az Index nevű fake-news portált olvasgatni ilyen sűrűn...
ÁRTALMAS!
(meg egyébként soha egy kedves szavuk nem volt még a magyarsághoz/ról, gusztustalan társaság)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 024
26 558
113
Ismét index rémhírkeltés:
https://index.hu/belfold/2020/03/09...hatosagoknak_annyira_rosszak_a_tapasztalatok/

"Telefonon sikerült elérnünk a karanténban lévő külföldi SOTE-s diákok egyikét."

Igen, ez úgy működik, hogy az index gondol egyet, és felhívja xyt a karanténban. Megj. vissza lehet menni Iránba! Ott talán azonnal tarkón is lövik őket.

Kurvára unom már ezt a rémhírkeltést!

Ha egy öt éves gyerek kibírja, pár felelőtlen iráni is ki fogja bírni. Ha nem, lehet hazamenni!

Az indexnek pedig az édes jó qurva anyját!
Na ez a migránssimogató Indexes cikk viszont tényleg vállalhatatlan. Ha nem tetszik valami a magyar adófizetők pénzén itt tanuló iráni migránsnak, akkor tiplizhet haza és viheti magával az indexes hazátlant is!
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 634
1 384
113
Ismét index rémhírkeltés:
https://index.hu/belfold/2020/03/09...hatosagoknak_annyira_rosszak_a_tapasztalatok/

"Telefonon sikerült elérnünk a karanténban lévő külföldi SOTE-s diákok egyikét."

Igen, ez úgy működik, hogy az index gondol egyet, és felhívja xyt a karanténban. Megj. vissza lehet menni Iránba! Ott talán azonnal tarkón is lövik őket.

Kurvára unom már ezt a rémhírkeltést!

Ha egy öt éves gyerek kibírja, pár felelőtlen iráni is ki fogja bírni. Ha nem, lehet hazamenni!

Az indexnek pedig az édes jó qurva anyját!

Mar miert ne hivhatnak fel?
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
707
3 020
93
Ismét index rémhírkeltés:
https://index.hu/belfold/2020/03/09...hatosagoknak_annyira_rosszak_a_tapasztalatok/

"Telefonon sikerült elérnünk a karanténban lévő külföldi SOTE-s diákok egyikét."

Igen, ez úgy működik, hogy az index gondol egyet, és felhívja xyt a karanténban. Megj. vissza lehet menni Iránba! Ott talán azonnal tarkón is lövik őket.

Kurvára unom már ezt a rémhírkeltést!

Ha egy öt éves gyerek kibírja, pár felelőtlen iráni is ki fogja bírni. Ha nem, lehet hazamenni!

Az indexnek pedig az édes jó qurva anyját!
Ha ennyire rosszak a tapasztalataik a magyar egészségüggyel kapcsolatban, akkor mi a qwa anyukájukért itt járnak az orvosira???
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 611
5 311
113
Hiába vagyok influenzás, semmi lázam nincs. (a "szokásos" :)) Azért ma már jobban érzem magam. Még egy pár nap kell neki mire nagyjából elmúlik. A fázást utálom benne a legjobban. A többi tünet az elmenne. Ma is éppen csak 36,0 fokot tudtam mérni, ez a max hőmérséklet, még egy normál emberi testhőmérsékletet sem sikerült összehoznom, pedig többször is mértem, hátha valami csoda történik. :rolleyes::)

Jó neked! Én "majdnem belehaltam" múlthéten! 4nap full ágyban...:(
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 024
26 558
113
Tehát attól tanulnak, akiben nem bíznak, mert ingyen van. Jó-jó.
Fasza mi! És még ezernyolcszázvalahány van belőlük ezzel a hozzáállással, karanténon kívül! :eek:

Most rendelném el az össze iráni "diák" kötelező tesztelését kitoloncolás terhe mellett!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 458
113
https://www.origo.hu/itthon/2020030...tt-magyaroszagon-egy-irani-es-egy-magyar.html
("Hazánkban továbbra is csak egyedi esetek vannak, a cél az, hogy ez így is maradjon.")

https://index.hu/techtud/2020/03/09/ket_ujabb_koronavirus-fetozott_magyarorszagon/
Ugyan a cikkben nincs semmi, csak tényközlés, de közben erről szól az egész index: (https://index.hu/belfold/2020/03/08/kinai_koronavirus_magyarorszag_karanten_vizsgalat_teszt/, https://index.hu/belfold/2020/03/09...hatosagoknak_annyira_rosszak_a_tapasztalatok/)

https://hvg.hu/itthon/20200309_Ket_ujabb_koronavirusfertozott_van_Magyarorszagon
("Az ő fiuk állítja azt: egy héttel az apja megbetegedése előtt koronavírus gyanújával vizsgálták, de hazaküldték a kórházból." -> indexre hivatkozás, a komment szekcióban örjöng a ballib trollhad)

https://24.hu/kozelet/2020/03/09/ket-uj-koronavirus-fertozottet-azonositottak/
(A 70 éves koronavírusos fia tíz nappal korábban a kórházban járt, hazaküldték, most állítja az állam, ő fertőzte meg az apját
A koronavírusos apa feleségét berendelték a kórházba, mert karantén vár rá, ő tömegközlekedéssel beutazott a kórházba. Az állami szervek hallgatnak.)

Döntsétek el, hogy melyik a rémhírkeltés és melyik nem az. Az összes cikk feltételezéseken alapul (az állítólagos fiú elmondása, aki miután hazajött Franciaországból, már ismét külföldön Svédországban fertőz, bár sehol sem jelentették betegnek, még a remek svéd egészségügyben sem) mindezt azután, hogy esetleg lelkiismeretfurdalása van, mert lehet, hogy tényleg ő fertőzte meg az apját, annak ellenére, hogy: "Részletesen kifaggatták a panaszairól, elmondta, hogy lázas, nincs étvágya, fájnak a csontjai, azonban nem köhög, a torka, tüdeje nem fáj."

A Koronavírus tünetei:
"Az újfajta koronavírus okozta megbetegedés leggyakrabban enyhe tünetekkel jár, láz, köhögés, légszomj, izomfájdalom és fáradékonyság jelentkezhetnek. Ritkábban súlyos kórforma alakulhat ki, ami tüdőgyulladással, heveny légzési elégtelenséggel, vagy akár szepszissel (vérmérgezés), keringési vagy több szervi elégtelenséggel járhat. Azoknál a betegeknél alakul ki gyakrabban súlyos, akár életveszélyes állapot, akik valamilyen krónikus alapbetegségben (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség, májbetegség, légzőszervi betegség, daganatos betegség) szenvednek."

Vagyis, egy cikkből már döghalált vizionálnak, és a három napos parlamenti "ülésnap" másból se fog állni, mint a sok ellenzéki frakció világvége ordibálásából (Vadaitól egyéb balfaszon át az Alkeszig), melynek a vége a retek esti házi 3 órás híradója, ahol a sok proli megint világvégehangulatba kerül, ahelyett, hogy azt vernék a fejükbe, hogy tartsák be legalább a minimális biztonsági előírásokat!

Oké, a migráns lufi visszapukkad, a királyi is ezt tette a migrikkel 5 éven át, de látva a pár héttel ezelőtti híreket, az legalább valós volt, tényleg elindulhat félmilla Törökországból, ha Erdogant ismét le nem cumizzák Merkelék. Ez viszont bár durva, semmivel nem durvább, mint egy influ járvány, sőt. Ugyan Kínának is 3 havi részleges gazdasági kieséssel járt, amit Európa ebben a szar állapotában nem képes megtenni, a távolságok se ekkorák, de azért megint az fog lejönni, hogy Orbán a hibás, csak mert nincs kotonban mindenki. Nem az irániak (akiket a civil szervezetek istenítenek, ha éppen azok nem fertőzöttek), akik végigbulizták fertőzéssel a várost, tömegközlekedtek, amit az asszony is összeszedhetett, ha mondjuk peche volt, nem. Maradjunk abban: "Hazánkban továbbra is csak egyedi esetek vannak, a cél az, hogy ez így is maradjon." - mégha ez nem hírértékű a kormánylejáratásban érdekelt sorosista ballib médiatermékeknek (24, index, hvg,444, rtlk, DK).
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 458
113
Mar miert ne hivhatnak fel?

Igen, nyilván te is fejből vágod az összes karanténban lévő iráni számát. :) Megértem, ha mondjuk az egyik hívta fel, de a hobbihomokos kreténkedés óta bármit elhinni? A vágyvezérelt újságírásuk viszont tuti. Se név, se cím, se semmi, csak Ő, meg AZ, meg ÚGY TUDJA, meg még ki tudja milyen EGYIK FORRÁSUNK JELENTETTE.

 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3 and zeal

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 892
11 248
113
Fasza mi! És még ezernyolcszázvalahány van belőlük ezzel a hozzáállással, karanténon kívül! :eek:

Most rendelném el az össze iráni "diák" kötelező tesztelését kitoloncolás terhe mellett!

Minden tiszteletem mellett, szerintem erossen tulbecsulod a hozzaferheto reagensek szamat. A kozvetlen erintkezesben levoket sem tudjak/akarjak tesztelni, nemhogy a szana szet levo iraniakat. Ha lenne eleg teszt/reagens akkor sokkal egyszerubb lenne, es a legkor is sokkal nyugodtabb lenne, ha tudna az ember, hogy ha akarja barmikor letesztelik...
 
  • Tetszik
Reactions: Python and blogen

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 852
91 322
113
.
Minden tiszteletem mellett, szerintem erossen tulbecsulod a hozzaferheto reagensek szamat. A kozvetlen erintkezesben levoket sem tudjak/akarjak tesztelni, nemhogy a szana szet levo iraniakat. Ha lenne eleg teszt/reagens akkor sokkal egyszerubb lenne, es a legkor is sokkal nyugodtabb lenne, ha tudna az ember, hogy ha akarja barmikor letesztelik...
Már ha a teszt lappangó fázisban egyáltalán alkalmas. Máshol volt olyan eset, ahol letesztelték fasza, 2 nap mulva beteg.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 458
113
travolta.png
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 852
91 322
113
Mar miert ne hivhatnak fel?
Felhivhatjak, de az a minimum, hogy a másik felet is megkérdezed. Plusz az irániak szavahihetősége minimum kérdéses. Egyszer már megsértette egyikük az otthoni "karantént". Betegen buligatott, órára járt, annak ellenére, hogy mind az egyetem, mind a doki 2 hetes otthoni elzárást írt fel.
Aztán bent balhéztak a személyzettel, szökni akartak, ezért rendőr kellett.

Kritikátlanul nem lenne szabad, csak hogy ekézzük az intezkedéseket, minden szavukat elhinnim