Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Olyan, mint egy háborúban: választanunk kell, hogy kit gyógyítsunk meg – mondta el nyíltan a Corriere által megszólaltatott lombardiai orvos, aki a legfontosabb óvintézkedésként azt javasolja, hogy mindenki maradjon otthon.
Hazugság, hogy nem a vírustól halnak meg a betegek, a halálukat a vírus okozza, nem más, mert az "intersticiális tüdőgyulladás" olyan légzési problémákat okoz, amellyel a beteg már nem tud megbirkózni – mondta a Corriere.it-nek Christian Salaroli bergamói aneszteziológus, amikor arról kérdezték, hogy a koronavírusos elhunytak a vírustól halnak-e meg, vagy a már meglévő krónikus betegségeiktől. A XXIII. János pápáról elnevezett kórház orvosa szerint az a vélekedés, hogy nem a vírus a halálok, elkeseríti őt, és még az áldozatokkal szemben is tiszteletlenség.
Az interjúban azért is tarthatták fontosnak rákérdezni erre, mert a koronavírus-járványban elhunyt áldozatok legnagyobb része idős ember, akik más krónikus betegségben is szenvednek, és Olaszországban is elterjedtek olyan szakmai álláspontok, hogy az áldozatok nem kifejezetten a vírusfertőzésbe halnak bele, a vírus csak rontja az állapotukat.
A bergamói kórházban életkor és egészségi állapot alapján döntik el, kit kezelnek – mondja az aneszteziológus, gyorsan tisztázva, hogy nem az ő szava dönt, hanem a szakkönyvek, amelyekből tanultak. Alapvetően csak azokat kezdik el kezelni, akik a Covid-19-tüdőgyulladásban és légzési elégtelenségben szenvednek, a többieket hazaküldik. A betegeken először egy noninvazív ventillációnak nevezett (intubáció nélküli) lélegeztetést alkalmaznak. A reggeli nagyviziten viszont életekről döntenek az orvosok, nemcsak a beteg életkora és általános állapota alapján határoznak a további kezelésről, hanem az is számít, hogy mekkora esélye van a betegnek felépülni egy intenzív kezelésből. Hogy világos legyen a dolog, az orvos elmondja: a koronavírus olyan agresszív tüdőgyulladást okoz, amely a vér oxigénellátására van hatással. A legrosszabb állapotban lévő betegek szervezete kóros oxigénhiányos állapotba kerül. Ezután az orvosoknak dönteniük kell a betegek sorsáról, legfeljebb pár napon belül – mondja Christian Salaroli. A noninvazív lélegeztetés csak egy átmenet, és mivel sajnos a kórházi erőforrások és az intenzíves ágyak száma véges, nem minden kritikus állapotban lévő beteget tudnak intubálással lélegeztetni, utóbbit azoknál alkalmazzák, akik esetében úgy döntenek, hogy folytatják a kezelést. Másokról azonban lényegében lemondanak. Erre írásos szabály nincs, de az általános szabály – még ha kétségtelenül csúnya kifejezés is ez, mondja az orvos –, hogy a súlyos kardio-respirációs és koszorúér-betegséggel küzdő betegek szervezete nagyon rosszul tolerálja az akut oxigénhiányos állapotot, és kevés esélyük van arra, hogy a betegségük kritikus szakaszát túléljék. Konkrétabban: ha egy 80-95 év közötti betegnek súlyos légzési elégtelensége van, valószínűsíthető, hogy nem éli túl. Ha pedig legalább három létfontosságú szerve elégtelenül működik, akkor náluk a halálozási arány száz százalék. Az ilyen beteg tulajdonképpen már el is távozott, nem vagyunk olyan helyzetben, hogy csodát várjanak tőlünk, ez a realitás – fogalmaz az orvos, hozzátéve, természetesen “békeidőben” is ez a menetrend, de most szélesebb körben alkalmazzák ezt a mérlegelést.
Bergamói orvos: “Fogalmatok nincs, mi megy idebent. Maradjatok otthon!”
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
707
3 020
93
mostma baszhasak...

az helyet hogy lekarantinoztak volna rendesen azt a par helyet ahol folbukkant a virus, de ugy rendesen.. ok elhulyeskedtek es megengedtek hogy a lakosag onnan szetszaladjon az egesz orszagba. egy het max es ott is ahol nem volt semmi, most lesz egy csomo beteg.

es ami meg rosszabb, szetszaladnak majd egesz ojropaba..

lehet a olasz nagyfejueknek gratulalni..

most meg erdekel mi lesz az amcsikkal...ott is egy par iq bajnok vezeti az orszagot...
Lehet ez oldja meg a román nyugdíj emelés gordiuszi csomóját is....
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 135
33 437
113
Akkor ezekszerint keves az oxigen palack es az oxigenmaszk... Ez sokmimdemt megmagyaraz a halalozasi ratara tekintve bontasba. /es akkor ez most vegulis tudopestis? Vagy nem?./
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 866
91 377
113
Olaszország elesett...:

Keddtől egész Olaszországra kiterjesztik az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozására hozott, eddig csak az ország északi részén bevezetett intézkedéseket – jelentette be az olasz miniszterelnök. Giuseppe Conte a lépést azzal indokolta, hogy meg kell védeni a társadalom legesendőbb tagjait. A kormányfő azt is közölte: a legjobb, amit az olaszok tehetnek, hogy otthon maradnak.
Egész Olaszországra kiterjesztik a karanténintézkedéseket
Ha mondjuk 2 napon belül elkezdik a karantént rendesen betartatni, akkor 1 hét múlva csökkenő betegszámot kell látnunk.
A kérdés a többi ország mikor lép?
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Páran hetek óta ezt vagy hasonlókat mondunk itt a fórumon, kaptunk is érte hideget és meleget egyszerre...!
Ja, és még annyit amellett hogy én nem kételkedtem a szigorú karanténozás és statáriális lépések szükségességén, egyenlőre nem tudok másról, aki kifejezett életveszélyes fertőző betegségben (ennél sokkal nagyobb mortalitásúban) heteket töltött volna fertőző osztályon karanténban... :) és simán kibírtam !!! Annak ellenére, hogy úgy nézett ki, bele fogok halni !!! :) Egyedül néztem szembe a halállal, tízéves kor körül. Éjjel feküdtem az ágyban, mozdulatlanul, egyedül, sötétben, és készültem arra, hogy meg fogok halni. Ennek nagyobb volt az esélye, mint hogy túlélem. Nem sírtam, csak végtelen szomorúság töltött el. Hogy sosem lesz feleségem, családom, gyerekeim... Akik nem voltak még fél lábbal a koporsóban azok ezt általában nem értik. (de sokan olyanok is megértik) Aztán kiderült, hogy ez csak az első alkalom volt, később is többször megjártam fél lábbal a koporsót. Megmondom őszintén, sosem estem kétségbe. A mi fajtánk nem retten meg a haláltól, mi és nem is adjuk meg magunkat. Nincs se sírás, se könyörgés. Ha érezzük hogy vége, ha tudunk elbúcsúzunk. A nagyszüleimet láttam meghalni. Az egyik 2 nap után csak azért tért magához, hogy elbúcsúzzon apámtól meg a két nővérétől. Azt várta hogy odaérjen, mert 200 km-re vannak. Ez volt a két nap eszméletlensége. Amikor elbúcsúzott, én is ott voltam, utána azonnal meghalt. Rögtön. Na ilyen az én famíliám, ezt örököltem én is. Az én halálomtól nem esnék kétségbe. De amikor a gyerekeim voltak a halál szélén, akkor az borzalmas volt. Akkor sem blokkoltam le, nem sírtam, nem jajgattam, mert akkor meghaltak volna, hanem olyan lettem mint a vadállat, hamar rendet csináltam az orvosoknál. Kussba volt mindegyik, nem mertek ujjat húzni velem !!! :D:D:D:hadonaszos:
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 866
91 377
113
Olyan, mint egy háborúban: választanunk kell, hogy kit gyógyítsunk meg – mondta el nyíltan a Corriere által megszólaltatott lombardiai orvos, aki a legfontosabb óvintézkedésként azt javasolja, hogy mindenki maradjon otthon.
Hazugság, hogy nem a vírustól halnak meg a betegek, a halálukat a vírus okozza, nem más, mert az "intersticiális tüdőgyulladás" olyan légzési problémákat okoz, amellyel a beteg már nem tud megbirkózni – mondta a Corriere.it-nek Christian Salaroli bergamói aneszteziológus, amikor arról kérdezték, hogy a koronavírusos elhunytak a vírustól halnak-e meg, vagy a már meglévő krónikus betegségeiktől. A XXIII. János pápáról elnevezett kórház orvosa szerint az a vélekedés, hogy nem a vírus a halálok, elkeseríti őt, és még az áldozatokkal szemben is tiszteletlenség.
Az interjúban azért is tarthatták fontosnak rákérdezni erre, mert a koronavírus-járványban elhunyt áldozatok legnagyobb része idős ember, akik más krónikus betegségben is szenvednek, és Olaszországban is elterjedtek olyan szakmai álláspontok, hogy az áldozatok nem kifejezetten a vírusfertőzésbe halnak bele, a vírus csak rontja az állapotukat.
A bergamói kórházban életkor és egészségi állapot alapján döntik el, kit kezelnek – mondja az aneszteziológus, gyorsan tisztázva, hogy nem az ő szava dönt, hanem a szakkönyvek, amelyekből tanultak. Alapvetően csak azokat kezdik el kezelni, akik a Covid-19-tüdőgyulladásban és légzési elégtelenségben szenvednek, a többieket hazaküldik. A betegeken először egy noninvazív ventillációnak nevezett (intubáció nélküli) lélegeztetést alkalmaznak. A reggeli nagyviziten viszont életekről döntenek az orvosok, nemcsak a beteg életkora és általános állapota alapján határoznak a további kezelésről, hanem az is számít, hogy mekkora esélye van a betegnek felépülni egy intenzív kezelésből. Hogy világos legyen a dolog, az orvos elmondja: a koronavírus olyan agresszív tüdőgyulladást okoz, amely a vér oxigénellátására van hatással. A legrosszabb állapotban lévő betegek szervezete kóros oxigénhiányos állapotba kerül. Ezután az orvosoknak dönteniük kell a betegek sorsáról, legfeljebb pár napon belül – mondja Christian Salaroli. A noninvazív lélegeztetés csak egy átmenet, és mivel sajnos a kórházi erőforrások és az intenzíves ágyak száma véges, nem minden kritikus állapotban lévő beteget tudnak intubálással lélegeztetni, utóbbit azoknál alkalmazzák, akik esetében úgy döntenek, hogy folytatják a kezelést. Másokról azonban lényegében lemondanak. Erre írásos szabály nincs, de az általános szabály – még ha kétségtelenül csúnya kifejezés is ez, mondja az orvos –, hogy a súlyos kardio-respirációs és koszorúér-betegséggel küzdő betegek szervezete nagyon rosszul tolerálja az akut oxigénhiányos állapotot, és kevés esélyük van arra, hogy a betegségük kritikus szakaszát túléljék. Konkrétabban: ha egy 80-95 év közötti betegnek súlyos légzési elégtelensége van, valószínűsíthető, hogy nem éli túl. Ha pedig legalább három létfontosságú szerve elégtelenül működik, akkor náluk a halálozási arány száz százalék. Az ilyen beteg tulajdonképpen már el is távozott, nem vagyunk olyan helyzetben, hogy csodát várjanak tőlünk, ez a realitás – fogalmaz az orvos, hozzátéve, természetesen “békeidőben” is ez a menetrend, de most szélesebb körben alkalmazzák ezt a mérlegelést.
Bergamói orvos: “Fogalmatok nincs, mi megy idebent. Maradjatok otthon!”
Szörnyű.....
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ha mondjuk 2 napon belül elkezdik a karantént rendesen betartatni, akkor 1 hét múlva csökkenő betegszámot kell látnunk.
A kérdés a többi ország mikor lép?

Ne legyenek illúzióid, kb. akkor amikor hasonló megrázó fázisokon megy keresztül, mint ahogy az olaszok is. Ők sem tanultak Kínából, a többi sem fog tanulni sem a kínai, sem az olasz példából. Általában a saját kárunkon tanulunk sajnos, ez az országok esetében is igaz, nem csak személyek esetében.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 866
91 377
113
Ne legyenek illúzióid, kb. akkor amikor hasonló megrázó fázisokon megy keresztül, mint ahogy az olaszok is. Ők sem tanultak Kínából, a többi sem fog tanulni sem a kínai, sem az olasz példából. Általában a saját kárunkon tanulunk sajnos, ez az országok esetében is igaz, nem csak személyek esetében.
A másik probléma, hogy közös fellépés kellene. Akkor 1 hónap alatt túllennénk rajta. Előbb - utóbb úgyis ezt kell tenni. A matek nem csal. Ahogy írod mhol ugyanaz játszódik le. A spanyolok csak ma már 557 betegnél vannak. Eddig volt nekik 700. Mi a tökömre várnak? Napi 1700-ra mint az olaszok???? Mi a terv, ha nem a karantén???
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
A mai semmiség volt a tőzsdéken, holnaptól Itália LEÁLL!
Mit lép erre az EU (Berlin), az is érdekes lesz...
..
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 860
113
Ne legyenek illúzióid, kb. akkor amikor hasonló megrázó fázisokon megy keresztül, mint ahogy az olaszok is. Ők sem tanultak Kínából, a többi sem fog tanulni sem a kínai, sem az olasz példából. Általában a saját kárunkon tanulunk sajnos, ez az országok esetében is igaz, nem csak személyek esetében.
A hét végére elesnek a németek,spanyolok,franciák,belgák tán még az angolok is. Minél hamarább karantén az adott területen. Remélem ha arra kerülne sor idehaza nem fognak vele tétovázni.
A tőzsdéket felfüggeszteni határozatlan időre. Ha vége lesz sajnos az eu gazdasága nagyon meg fogja sínylelni. Kiverhető lesz ha nem lesz ősszel és télen újabb járvány.
 
  • Tetszik
Reactions: Python and blogen

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 029
26 573
113
Olaszország elesett...:

Keddtől egész Olaszországra kiterjesztik az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozására hozott, eddig csak az ország északi részén bevezetett intézkedéseket – jelentette be az olasz miniszterelnök. Giuseppe Conte a lépést azzal indokolta, hogy meg kell védeni a társadalom legesendőbb tagjait. A kormányfő azt is közölte: a legjobb, amit az olaszok tehetnek, hogy otthon maradnak.
Egész Olaszországra kiterjesztik a karanténintézkedéseket
Vajon mennyi időre van még szükség ahhoz, hogy Orbán rájöjjön: nem éri meg a nyarat a kormánya az összeomlás miatt, ha továbbra is kivárja az intézkedésekkel, amíg késő lesz, ahogy eddig tette, ezzel lényegében szabadon engedve a vírus terjedését.

Fabatkát se ér az EU, a NATO vagy bármilyen más érdek a nemzeti önzéssel szemben. A gazdasági és politikai szövetségeseink már semmit se tudnak nekünk adni, ők már most sokkal nagyobb bajban vannak mint mi és hamarosan úgy kezdenek viselkedni velünk, mint a németek 44-45-ben. El kell kezdeni lezárni a külső határokat, és a megyehatárokat is. A nemzetgazdaságot most el kell engedni, mert nincs egészségügyi rendszerünk egy kiteljesedő járvány kezeléséhez. Nem a focistákra kellett volna százmilliárdokat pazarolni, de most már késő. Teljes karantén, országon belüli mozgás tilalma és részleges kijárási tilalom most azonnal még megelőzheti az olasz állapotok kialakulását egy hónapon belül.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
A másik probléma, hogy közös fellépés kellene. Akkor 1 hónap alatt túllennénk rajta. Előbb - utóbb úgyis ezt kell tenni. A matek nem csal. Ahogy írod mhol ugyanaz játszódik le. A spanyolok csak ma már 557 betegnél vannak. Eddig volt nekik 700. Mi a tökömre várnak? Napi 1700-ra mint az olaszok???? Mi a terv, ha nem a karantén???

Hogy legyen zsarolási potenciál!(?)
A "véletlen olasz balfaszkodásnak" az is eredménye lesz, hogy az EU kapott így egy "második Erdogant" a talján miniszterelnök személyében!
Szerinted fognak kérni valamit?
Mire fognak hivatkozni, amikor kérnek?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 866
91 377
113
Izrael lépett. Barmit lehet mondani Netanjahura, de ő cselekszik!!
42 beteg van csak, ők még megfoghatják!

Kéthetes házi karantén vár mindenkire, aki belép Izrael területére
https://magyarnemzet.hu/kulfold/kethetes-hazi-karanten-var-mindenkire-aki-belep-izraelbe-7867958/

Két hétre házi karanténba kell vonulnia hétfő estétől mindenkinek, aki belép Izraelbe – jelentette az izraeli 13-as kereskedelmi televízió esti híradója.
A rendelkezés értelmében csak azokat a külföldieket engedik belépni az ország területére, akiknek van olyan izraeli tartózkodási helyük, ahol meg tudják oldani a kéthetes házi karantént.

A tévé szakértői szerint az új döntés nyomán hamarosan mintegy háromszázezer izraeli nem hagyhatja el otthonát, ami súlyos hatással lehet az izraeli gazdaságra.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Izrael lépett. Barmit lehet mondani Netanjahura, de ő cselekszik!!
42 beteg van csak, ők még megfoghatják!

Kéthetes házi karantén vár mindenkire, aki belép Izrael területére
https://magyarnemzet.hu/kulfold/kethetes-hazi-karanten-var-mindenkire-aki-belep-izraelbe-7867958/

Két hétre házi karanténba kell vonulnia hétfő estétől mindenkinek, aki belép Izraelbe – jelentette az izraeli 13-as kereskedelmi televízió esti híradója.
A rendelkezés értelmében csak azokat a külföldieket engedik belépni az ország területére, akiknek van olyan izraeli tartózkodási helyük, ahol meg tudják oldani a kéthetes házi karantént.

A tévé szakértői szerint az új döntés nyomán hamarosan mintegy háromszázezer izraeli nem hagyhatja el otthonát, ami súlyos hatással lehet az izraeli gazdaságra.

Bedönteni az egész világgazdaságot, és újraszelni a tortát!
Wuhan csak "terelőművelet" lehetett...
..
Egyesült Államokban lesz vajon elnökválasztás vagy elhalasztják egy évvel?
..
gyutacs:
https://tradingeconomics.com/italy/government-debt-to-gdp
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 866
91 377
113
.
Izrael lépett. Barmit lehet mondani Netanjahura, de ő cselekszik!!
42 beteg van csak, ők még megfoghatják!

Kéthetes házi karantén vár mindenkire, aki belép Izrael területére
https://magyarnemzet.hu/kulfold/kethetes-hazi-karanten-var-mindenkire-aki-belep-izraelbe-7867958/

Két hétre házi karanténba kell vonulnia hétfő estétől mindenkinek, aki belép Izraelbe – jelentette az izraeli 13-as kereskedelmi televízió esti híradója.
A rendelkezés értelmében csak azokat a külföldieket engedik belépni az ország területére, akiknek van olyan izraeli tartózkodási helyük, ahol meg tudják oldani a kéthetes házi karantént.

A tévé szakértői szerint az új döntés nyomán hamarosan mintegy háromszázezer izraeli nem hagyhatja el otthonát, ami súlyos hatással lehet az izraeli gazdaságra.
Ez egyébként nagyon okos húzás. A sajátjaidat nem rekeszted ki határon kívül, hisz meg tudják oldani a 2 hét otthoni karantént, viszont a potenciális fertőzött külföldieket távol tartod. Tehát a hazai lakosság elegedett, egy rokon sem marad határon kivul, viszont nem állampolgárság, hanem a biztonsagos karantén megoldhatósága alapján döntesz. Nem lehet belekötni. Tuti erről egyeztett ma Orbánékkal a videokonferencián.
Nah, fiúk, kinek van még töke? Ezt a többi miniszterelnöktől kérdem!!!
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Izrael lépett. Barmit lehet mondani Netanjahura, de ő cselekszik!!
42 beteg van csak, ők még megfoghatják!

Kéthetes házi karantén vár mindenkire, aki belép Izrael területére
https://magyarnemzet.hu/kulfold/kethetes-hazi-karanten-var-mindenkire-aki-belep-izraelbe-7867958/

Két hétre házi karanténba kell vonulnia hétfő estétől mindenkinek, aki belép Izraelbe – jelentette az izraeli 13-as kereskedelmi televízió esti híradója.
A rendelkezés értelmében csak azokat a külföldieket engedik belépni az ország területére, akiknek van olyan izraeli tartózkodási helyük, ahol meg tudják oldani a kéthetes házi karantént.

A tévé szakértői szerint az új döntés nyomán hamarosan mintegy háromszázezer izraeli nem hagyhatja el otthonát, ami súlyos hatással lehet az izraeli gazdaságra.
Pontosan erről van szó, ezt magyaráztam én is eddig, hogy HÁZI KARANTÉN KELL, azzal lehet megfékezni az exponenciális felfutást !!! Ezen kívül pedig ideiglenes statáriális szabályok bevezetése, hogy ez tűzzel-vassal betartatható is legyen !!! Vagy egy profi vaskezű irányítót kell kinevezni akit tejhatalommal ruháznak fel a kérdésben, vagy egy 5-10 fős testületet, de ugyanezekkel a jogokkal és kötelességekkel !!! Ha ezen megint valamelyik politikus akar népszerűséget szerezni, hogy ő írányít, azt a kukában akarom látni ! A szemétben ! Elég volt a politikából ! Hozzáértő profik kellenek !!! (sajnos nagyon is jól tudom, mi megy ilyenkor, a politikus a szakemberek tudását a saját népszerűsége építésére használva adja elő a dolgokat !!!! Nekem mindegy hogy melyik teszi ezt, de a szemétben akarom látni !!! Ja, amúgy van ebben tapasztalatom, úgy hogy tudom mi megy a függöny mögött !!!!! Nagyon is !!! :eek::):hadonaszos:)
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55