Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 031
83 169
113
Macront az utóbbi időben komoly politikusnak gondoltam, de kiderült agyhalott. Felvonulással a vírus ellen. Ha ilyenek lesznek a francia intézkedések, nekik is kapáltak.
359250_macron1.jpg

Macron felvonult a koronavírus ellen
Emmanuel Macron francia elnök úgy döntött, egy tavaszi sétával veszi fel a harcot a koronavírus ellen: a cél az volt, hogy „az önbizalom üzenetét” küldjék a francia gazdaságnak.
https://mandiner.hu/cikk/20200310_macron_felvonult_a_koronavirus_ellen

Ez teljesen hülye?
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
708
3 041
93
Más mentalitás, más hozzáállás, fertőzések kapcsán felkészültebb működés, több gép, főleg, ha gond lenne, gyorsabb labor, tényleg soroljam? Európa egyik legjobb egészségügye. Kellett hozzá két VH, de megcsinálták, bár már az első előtt is talán az övék volt a legjobb. Tele vannak járványügyi szakemberekkel, akik ebola fertőzött és egyéb területeken voltak tűzvonalban, kezdetek óta értelmesebb hozzáállással, mint az olaszok. Jó gyógyszergyártóik vannak, de maszkokból ők is kifogytak, egyelőre.
Ez ok, de amíg nincsenek korlátozó intézkedések, addig a vírus nem tudja, hogy ott jobb az eü, mint amott.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Macront az utóbbi időben komoly politikusnak gondoltam, de kiderült agyhalott. Felvonulással a vírus ellen. Ha ilyenek lesznek a francia intézkedések, nekik is kapáltak.
359250_macron1.jpg

Macron felvonult a koronavírus ellen
Emmanuel Macron francia elnök úgy döntött, egy tavaszi sétával veszi fel a harcot a koronavírus ellen: a cél az volt, hogy „az önbizalom üzenetét” küldjék a francia gazdaságnak.
https://mandiner.hu/cikk/20200310_macron_felvonult_a_koronavirus_ellen
Megáll az eszem !!!! Úgy látszik, hogy tényleg van élet az agyhalál után... :eek::rolleyes::D:D
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 543
46 528
113
"Újabb három koronavírus-fertőzött Budapesten"
...
Roskadófélben van a ház,
Hámlik le a vakolat,
S a szél egy darab födéllel
Már tudj' isten hol szalad;
Javítsuk ki, mert maholnap
Pallásról néz be az ég...
Közbevágott Pató Pál úr:
"Ej, ráérünk arra még!"
...
Életét így tengi által;
Bár apái nékie
Mindent oly bőven hagyának,
Soha sincsen semmije.
De ez nem az ő hibája;
Ő magyarnak születék,
S hazájában ősi jelszó:
"Ej, ráérünk arra még!"

Petőfi Sándor: PATÓ PÁL ÚR - Pest, 1847. november

Ennyit kívánnék hozzászólni a beszólásodhoz. Menj és ellenőrizd a retekklub filmcsatornáját, hogy mi a műsor rajta, az többet segít mindennél rajtunk. Ha megkérhetnélek arra, többet te ne szóljál hozzám, mert felesleges ! Én az ország jövőjével foglalkozom, próbálok segíteni, te meg két filmcsatorna film nézés közben felnézel és beszólsz, erre itt nincs szükség egyáltalán. Amúgy meg "a struccpolitikával" amit szeretnél elérni csak egyenes út vezet az országnak a szakadékba !!! Én egy tengerimalacot sem mernék rád bízni, nem hogy egy ország dolgaiba beleszólni engedni ! :eek: :eek::):p:p
A továbbiakban a számomra levegő vagy, semmilyen írásodra nem válaszolok !!! :eek::rolleyes::D:D:p:p (ennyike... köszönjük Emese...)

Nagyon halkan jegyzem meg, hogy elfelejtetted megformázni a szöveget rendesen, úgy istenigazából!
Sehol egy piros bold, vagy világító kék óriás betűk. Hát mire megy így Magyarország! Drága Szent Hazánk jövője!
Tessék már picit odafigyelni!
De tényleg érdekelne, hogy milyen olyan életbevágó információt találtál abban, hogy a már különben is megfigyelés alatt álló irániak között újabb 3 betegen jöttek ki a tünetek, vagy lett pozitív a tesztjük!
Vagy mennyire releváns az "ország jövőjével" kapcsolatban, hogy idézem (a formázást direkt meghagyva!!!):
Koronavírus – Már a németek is félnek, megszólalt Merkel
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 031
83 169
113
Ez mind szép és jó amit írtál, nagyjából egyet is értek, csakhogy mivel nincs akív gyors-tesztelés, mire kiderül, hol merre vannak fertőzöttek, már eszkalálódott az egész !!! Python hozta reggel a virológus videoját, mai, azon elmondja, a laborkapacitás megvan, felszabadítható ! Namost ha nem tudjuk merre terjed szét, akkor az olyan, mint amikor ködben sötétben beszivárognak tömegével a vonalaink mögé, és mire reggel rájövünk, már csak a kézitusa meg a saját vonalainkon belül megy a harc, iszonyatos áldozatokkal !!! Ezt kockáztatjuk most a tömeges tesztelés halogatásával !!! Jó lesz ez nekünk ??? Mert akkor pontosan ott fogunk kikötni mint az olaszok, hogy elkéstünk, és az elképzelhetetlen teljes karantén jön az országra !!! Ezt előzi meg izraelben Bibi, mert őt valószínűleg néhány szakember kioktatta, és elmondták neki, mit kell meglépni, mi az ami kevésbé fáj, de MOST KELL MEGCSINÁLNI, AZONNAL !!! Ezt magyarázgattam én is napokkal ezelőtt, hogy BE KELL VEZETNI AZ OTTHONI KARANTÉNOZÁST, MEGSZIGORÍTANI A BETARTÁSI SZABÁLYOK SZANKCIÓIT !!! Itt nem csak az egészségügyi és halálozási faktorokkak játszanak, hanem a teljes gazdasági összeomlással !!! Kellenek ezek nekünk ??? Vagy rendesen lépni kellene ??? Én pontosan azt javasoltam, amit Bibi meglépett izraelben !!! Nem magától, hanem beszélt a szakemberekkel, és hallgatott rájuk !!!!!! Ez a videokonferenciás bagázs meg messze lemaradva kullog az események után !!!! Orbán is !!! Röviden ennyi lenne ! Csak azért írtam le, hogy tisztában legyél vele, mi folyt eddig. Röviden összefoglalom - EDDIG ELBASZTÁK AZ EGÉSZET ! Éééss... ennyike... :eek::rolleyes:;)

-Gyorsteszt. Teszem azt, letesztelnek kedden, másnapra megvan az eredmény. De már két hete fertőzöl. Le tudod nyomozni? Kétlem. Mert nem te vagy az egyedüli.
-Karantén otthon. Több értelme van, de inkább úgy mondanám, hogy aki idős, maradjon otthon karanténban. De a többi? Hogy oldanád meg? Még az olaszok és a kínaiak IS engedték mozogni a népeket.
-Bibi. Könnyű nekik. A népük évszázadok óta máshogy reagál dolgokra, mint az európaiak, főleg a haláltáborok óta. Mindig megelőznek, ők ilyenek. (arab-irzaeli háborúk!)
De ők simán le tudják zárni magukat. Európában ez lehetetlen. Meg lehet próbálni, de lehetetlent kérsz. De csak egy példa. Hiába lett faluk a World War Zben is, a vége közismert ...
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
NEM !!!
A cselekvésben nem az a mérce, mit mondanak a többi pártok, hanem A SZAKEMBEREKNEK AZ IRÁNYÍTÁS ÁTENGEDÉSE !!! Eddig az egyetlen hatásos és ésszerű cselekvést Bibi valósította meg izraelben. Nem, nem magától, hanem ott a szakemberek irányítanak a háttérben !!! Ez a probléma itt nálunk, meg a szomszédoknál is, hogy megint a politikusok akartak érteni hozzá !!!!! Az egoizmus, Orbánnál is !!! Én teszek rá, hogy mit pofáztak az ellenzékiek ! Nem is érdekel ! Ennyi ! A profi politikamentes karakán szakemberi irányítást akarom látni, NEM AZT, HOGY HÁNY KÖRNYÉKBELI NAGYFEJŰ POLITIKUSSAL TÁRGYAL VIDEOKONFERENCIÁN ORBÁN !!! Attól még mi megyünk a szakadékba !!! SZAKÉRTŐI KŐKEMÉNY IRÁNYÍTÁST SZERETNÉK LÁTNI, OLYAT, MINT AZ IZRAELIEKNÉL !!! AZ AZ "ETALON" !!! A többi az csak messziről ugatja hogy mit kéne csinálni. Remélem így már végre világos minden ! ;)
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Nagyon halkan jegyzem meg, hogy elfelejtetted megformázni a szöveget rendesen, úgy istenigazából!
Sehol egy piros bold, vagy világító kék óriás betűk. Hát mire megy így Magyarország! Drága Szent Hazánk jövője!
Tessék már picit odafigyelni!
De tényleg érdekelne, hogy milyen olyan életbevágó információt találtál abban, hogy a már különben is megfigyelés alatt álló irániak között újabb 3 betegen jöttek ki a tünetek, vagy lett pozitív a tesztjük!
Vagy mennyire releváns az "ország jövőjével" kapcsolatban, hogy idézem (a formázást direkt meghagyva!!!):
Veled is befejeztem. ;) Mivel nem az első esetnél tartunk, végleg, és a továbbiakban levegő vagy. :)
De azért nyugodtan követelhetsz meg vízionálhatsz atomtámadást meg atomháborút a jövőben is, meg a teljes lopakodó gép család csőd, megsemmisítését, ahogy az korábban tetted, tehát te egyáltalán nem voltál felforgató vagy eszetlen, amikor atomháború kitörését szeretted volna nukik bevetésvel... :rolleyes: :D:D:D:p (viszlát Emese...)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 543
46 528
113
Veled is befejeztem. ;) Mivel nem az első esetnél tartunk, végleg, és a továbbiakban levegő vagy. :)
De azért nyugodtan követelhetsz meg vízionálhatsz atomtámadást meg atomháborút a jövőben is, meg a teljes lopakodó gép család csőd, megsemmisítését, ahogy az korábban tetted, tehát te egyáltalán nem voltál felforgató vagy eszetlen, amikor atomháború kitörését szeretted volna nukik bevetésvel... :rolleyes: :D:D:D:p (viszlát Emese...)
Szerintem te igen-igen összekeversz valakivel. Tudtommal eddig soha egyetlen kommentedre sem reagáltam írásban.
De úgy látom tudsz te formázatlanul kommunikálni. Ez jó! Csak így tovább!
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 160
26 857
113
Ne legyen megtévesztő a sok iráni! Persze a migrik egymástól kapták el, viselkedésük alapján nem véletlenül, de jónéhányuk szuperterjesztőként járta a várost. Hogy most velük van tele a karantén az a visszakövethetőség véletlene: egymást ismerik, az általuk megfertőzött idegeneket nem. A sötét, kezelhetetlen, harmadik világbeli, migránsdiák csürhe egy tényező lett a magyarországi járványban, de az még véletlenül se korlátozódik rájuk. Végül csak egy aprócska, kezdeti epizód lesznek.

Mindazonáltal a nem magyaroknak osztogatott ösztöndíjakat ezek után meg kell szüntetni!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Itt egy követendő példa, hogy járvány idején mit is kell, kellene tenni...! Lesz így is járvány? Lesz! Kontrollálhatóvá válik hetek alatt? Nagy eséllyel igen!

„Tekintetbe véve, hogy az új koronavírus-fertőzöttek száma csökkenést mutat az elmúlt napokban, óvatosan kijelenthetjük: úgy tűnik, túl vagyunk a járvány csúcspontján” - nyilatkozta a CNN-nek a Dél-Koreai Köztársaság egészségügyi minisztere, Park Nungho.
Dél-Korea az új koronavírus (COVID-19) járvány Kínán kívüli egyik legnagyobb gócpontjává vált az elmúlt hónapokban. Eddig összesen 7300 fertőzöttet találtak az országban, és 50 köröl van a járvány halálos áldozatainak száma.
A vírus gyors terjedése azonban komoly járványügyi intézkedésekkel párosult. Hogy a számok most javulnak, az Nungho szerint annak is nagyban köszönhető, hogy a dél-koreai egészségügy igyekezett minél több embert letesztelni a koronavírusra. Dél-Koreában naponta nagyjából 15 ezer diagnosztikai tesztet képesek elvégezni koronavírusra. A mai napig nagyjából 196 ezer tesztet végeztek ténylegesen el az országban. Kojang városágban például olyan közúti tesztelőállomásokat is felállítottak, ahol gyorsan letesztelik az autóval áthajtókat. A sok teszteléssel azoknál is észre lehetett venni, hogy megfertőződtek, akik még nem mutattak tüneteket. Azt pedig nem kell magyarázni, hogy mennyire fontos ez a fertőzés terjedésének lassításában.
Dél-Koreában lassulni látszik a koronavírus terjedése
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Majd megkapom, hogy ilyet linkelek, de...; Dr. Kunetz Zsombor írása:

Nemzetbiztonsági érdekké váltak az egészségügyi dolgozók. Arra kérik őket, ne menjenek külföldre, miközben annyira semmibe veszik őket, hogy még megfelelő védőeszközöket sem biztosítanak számukra.
Nemzetbiztonsági érdek
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 913
91 537
113
OV a vírusról és a gazdasagi kihatásokról.
A virus velünk marad, világjárvány, vakcina max. 1 év múlva. Gazdaság sanyi, 2% növekedés is fasza lenne.

"Azt tudjuk, hogy most bizonyos csoportokat támad meg a vírus, de nem tudjuk, mi lesz holnap vagy holnapután"

"Nincs optimista A és B-forgatókönyv, csak C-forgatókönyv. Egy világjárványra kell felkészülni, mindenkinek ki kell lépnie a komfortzónájából"

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200310/orban-viktor-vilagjarvanyra-kell-felkeszulni-418705
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 160
26 857
113
A vízművek után az MNB is lépett. Úgy tűnik az államon kívül mindenkinek van terve!

Karanténba kerülnek a magyar bankjegyek is
Korábban már írtunk arról, hogy a kínai bankokban fertőtlenítik és két hétre karanténba rakják a bankjegyeket, hogy ezzel is gátolják a koronavírus terjedését.

Hasonló döntést hozott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is. A Ripost azt írja, hogy naponta többmilliárdnyi forintot helyeznek karanténba, majd tisztítanak meg. A vírus akár napokig is életben maradhat a papíron, és pár óráig a fémen is életképes, ráadásul a bankjegyek sűrűn cserélnek gazdát.

A jegybank azt írta a Ripostnak, hogy
a készpénzforgalomból naponta milliárdos nagyságrendben, zárt konténerekben befizetett bankjegyeket minden esetben a vírus túlélési periódusával összhangban két hétig „pihenteti”. Azt követően a megfelelőnek ítélt és kötegelt bankjegyeket zsugorfóliázzák, s azokat egy 160-170 Celsius-fok hőmérsékletű alagúton küldik át. Az alkalmazott intézkedésnek és a korszerű technológiának köszönhetően a jegybankba befizetett bankjegyek újra kifizetése esetén minimális a kockázata annak, hogy esetlegesen fertőzött bankjegyek kerüljenek a forgalomba.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Itt egy követendő példa, hogy járvány idején mit is kell, kellene tenni...! Lesz így is járvány? Lesz! Kontrollálhatóvá válik hetek alatt? Nagy eséllyel igen!

„Tekintetbe véve, hogy az új koronavírus-fertőzöttek száma csökkenést mutat az elmúlt napokban, óvatosan kijelenthetjük: úgy tűnik, túl vagyunk a járvány csúcspontján” - nyilatkozta a CNN-nek a Dél-Koreai Köztársaság egészségügyi minisztere, Park Nungho.
Dél-Korea az új koronavírus (COVID-19) járvány Kínán kívüli egyik legnagyobb gócpontjává vált az elmúlt hónapokban. Eddig összesen 7300 fertőzöttet találtak az országban, és 50 köröl van a járvány halálos áldozatainak száma.
A vírus gyors terjedése azonban komoly járványügyi intézkedésekkel párosult. Hogy a számok most javulnak, az Nungho szerint annak is nagyban köszönhető, hogy a dél-koreai egészségügy igyekezett minél több embert letesztelni a koronavírusra. Dél-Koreában naponta nagyjából 15 ezer diagnosztikai tesztet képesek elvégezni koronavírusra. A mai napig nagyjából 196 ezer tesztet végeztek ténylegesen el az országban. Kojang városágban például olyan közúti tesztelőállomásokat is felállítottak, ahol gyorsan letesztelik az autóval áthajtókat. A sok teszteléssel azoknál is észre lehetett venni, hogy megfertőződtek, akik még nem mutattak tüneteket. Azt pedig nem kell magyarázni, hogy mennyire fontos ez a fertőzés terjedésének lassításában.
Dél-Koreában lassulni látszik a koronavírus terjedése
Tesztelni tízezrével, és otthoni karanténok, minden tömeges összejövetel betiltása. Ez a megállítás kulcsa. Dél-Korea is a becsődölés után kellett hogy ráébredjen, ez nem fog másképp menni. Ezek meg itt ajrópában csináljanak amit akarnak !!! Egy közmondás - "ha mások beugranak a kútba, az nem azt jelenti, hogy neked is gondolkodás nélkül utánuk kell ugornod" !!! :eek::rolleyes::) Na ennyire pont ennyire kell foglalkozni, hogy a többi ajrópai ország mennyire cseszi el ezt a járvány kezelést. Legyen az ő bajuk...:cool:
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 160
26 857
113
Majd megkapom, hogy ilyet linkelek, de...; Dr. Kunetz Zsombor írása:

Nemzetbiztonsági érdekké váltak az egészségügyi dolgozók. Arra kérik őket, ne menjenek külföldre, miközben annyira semmibe veszik őket, hogy még megfelelő védőeszközöket sem biztosítanak számukra.
Nemzetbiztonsági érdek
Hát kábé. Ilyen se volt még, de a 444 minden szava igaz.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Csehek is meglépik...:

Andrej Babiš cseh miniszterelnök kedd délelőtt bejelentette, hogy az összes általános és középiskolában szerdától tanítási szünet lesz – a rendelkezés nem terjed ki az egyetemekre. Ezenkívül a koronavírusra válaszul hozott rendkívüli intézkedések keretében betiltanak minden 100 főnél nagyobb rendezvényt. Adam Vojtěch egészségügyi miniszter szerint kedd délutánra további rendkívüli intézkedések várhatók.
Koronavírus: Csehországban bezárják az iskolákat
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 031
83 169
113
NEM !!!
A cselekvésben nem az a mérce, mit mondanak a többi pártok, hanem A SZAKEMBEREKNEK AZ IRÁNYÍTÁS ÁTENGEDÉSE !!! Eddig az egyetlen hatásos és ésszerű cselekvést Bibi valósította meg izraelben. Nem, nem magától, hanem ott a szakemberek irányítanak a háttérben !!! Ez a probléma itt nálunk, meg a szomszédoknál is, hogy megint a politikusok akartak érteni hozzá !!!!! Az egoizmus, Orbánnál is !!! Én teszek rá, hogy mit pofáztak az ellenzékiek ! Nem is érdekel ! Ennyi ! A profi politikamentes karakán szakemberi irányítást akarom látni, NEM AZT, HOGY HÁNY KÖRNYÉKBELI NAGYFEJŰ POLITIKUSSAL TÁRGYAL VIDEOKONFERENCIÁN ORBÁN !!! Attól még mi megyünk a szakadékba !!! SZAKÉRTŐI KŐKEMÉNY IRÁNYÍTÁST SZERETNÉK LÁTNI, OLYAT, MINT AZ IZRAELIEKNÉL !!! AZ AZ "ETALON" !!! A többi az csak messziről ugatja hogy mit kéne csinálni. Remélem így már végre világos minden ! ;)

Oké, akkor itt van ez:
https://pestisracok.hu/koronavirus-...tikulti-vegnapjai-k-t-zelenay-irasa-a-ps-nek/