Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 991
91 922
113
DÁNIA TELJES LOCKDOWN!

Angolul! Magyarul még nincs és lusta vagyok ennyit lefordítani!

Bullet Points:

Because community spread has been detected (i.e. contact tracing no longer indicates all cases are from outside of Denmark, the disease is now spreading within the Danish society), the next phase of the pandemic plan has been enacted

There are now 514 total cases, 10 in hospital, 2 of them critical

All public servants who are not performing critical functions will be sent home from Friday, March 13, 2020 for two weeks

Private businesses asked to have all workers for whom it is possible to work from home. When this is not possible they are recommended to attempt to have as few people working at the same time as possible, for instance by moving shifts around. Hospitals and nursing homes, etc. are urged to introduce stricter restrictions on visits immediately

All schools and daycare facilities will be closed from Monday, March 16, 2020 for two weeks. If at all possible it is recommended to already do this from tomorrow Thursday March 12th. Special arrangements will be made for those who do not have the possibility to watch their kids, such as workers in the healthcare system.

Work is underway to prohibit gatherings of more than 100 people indoors, legislation is expected to be passed tomorrow, March 12th, and take effect on Monday, March 16th.

We must limit the use of public transport.

Don’t travel unless you absolutely have to. Stay away from any areas in red or orange. Tyrol is now red. Parts of Germany and France are also going to be added to the list.

People who are seriously ill with the virus will from tomorrow be able to be treated at any acute hospital, compared to the 6 in use up until now. The people who are hit hardest by the coronavirus will receive treatment; those who are less hard hit should stay home.

All indoor cultural institutions, libraries, recreational facilities, etc. are now closed for two weeks from Friday the 13 of March Students of higher institutions should go home starting now, and for two weeks from Friday March 13, 2020
Teljes leállás holnaptól, ahol lehet, de legkésőbb hétfőtől Sulik, kozintezmények. Home office ahol lehet. 2 hetre van egyelőre kihirdetve. Eü. Dolgozok gyerekeit megprobálják vhol elhelyezni.
100 fő feletti beltéri rendezvények betiltva. Utazás tilos a vörös zónába, beleértve nehany francia és német reszt is.
Csak a súlyos fertozotteket ápolják korhazban, a többi betegnek otthoni karantén lesz.

Ez utóbbi veszélyesnek tűnik a többi csaladtagra....
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Itt Gyulán pletykálnak 2 embert.
De erre azért nem fogadnék.

Alföld, de nem Békés-megye, hanem Bács-Kiskun, nem 2 fő, hanem 3 fő kettő érintett kórházban. Nem, nem migránsok! De pletyka, szóval csak azért hoztam szóba, mert úgymond "belsős" körből származik.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 719
55 668
113
Volt már? Ausztriában az egyetemek jövö héttöl bezárnak. Az iskolákban a felsötagozatosaknak otthon kell maradni. Az alsósok közül az, akire otthon tudnak felügyelni, maradhat otthon. De anagyszülök, mint veszélyeztetettek, nem vigyázhatnak a gyerekekre. A többire az iskolában felügyelnek. Tanitás nincs. Koncertek lemondva, opera, muzeumok stb, állatkert bezárva. 100 fönél többb egy helysègben nem lehet, ez èrvènyes vendéglőkre és a templomokra, mecstekre is. Bécsi maraton lemondva. Avárosban sokkal kevesebb az ember az utcákon. Maszkot, fertőtlenitőszert patikában, drogériában nem lehet kapni kb 2 hete. Az áru a szupermarketben stb a szokott. ( legalább is errefelé...) Senki nem panaszkodik., egy kèt notorikus nyavajgón kivül. Ellenzék támogatja az intézkedéseket. Az intézkedések célja, hogy a virus kitörését lassitsák, elhuzzák, hogy az eü- rendszer birjon vele. Olaszból készülnek hazahozni azokat a turistákat, akik nem kocsival vannak ott. Ezeket karanténba akarják helyezni laktanyákban, Németek, akik kocsival mennek haza Olaszból, nem állhatnak meg Ausztriában. Állitólag ellenörzik, hogy van- e elég benzinük, hogy megállàs nélkül menjenek át Ausztrián. Hogy mi a helyzet hazajövö magyarokkal, hazamenő románokkal st. azt nem lehet most tudni.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
31-ről 827-re nőtt egyetlen nap alatt az új kínai koronavírus halálos áldozatainak száma Olaszországban, írja a Reuters. Ez azt jelenti, hogy 24 órán belül 196-an veszítették életüket a fertőzésben. Ezzel egy időben több mint kétezerrel, 10 149-ről 12 462-re nőtt a diagnosztizált esetek száma.
Egy nap alatt majdnem kétszázan haltak meg koronavírusban Olaszországban

Miután szerda délután veszélyhelyzetet rendelt el a kormány, rengetegen indultak el bevásárolni az ország különböző áruházaiba. Az alábbi fotókon látható, milyen hatása lett a boltokban a vészhelyzet kihirdetésének.
Megrohamozták a boltokat a veszélyhelyzet kihirdetése után

Valóban vannak nehézségek azoknak a maszkoknak a beszerzésében, amik tényleges védelmet nyújtanak a koronavírus ellen. Ezt Gulyás Gergely miniszter ismerte el a koronavírusról tartott mai sajtótájékoztatóján.
A háziorvosoknak egyelőre nem jut a koronavírus ellen teljes védettséget nyújtó maszkokból
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 289
27 203
113
Németek, akik kocsival mennek haza Olaszból, nem állhatnak meg Ausztriában. Állitólag ellenörzik, hogy van- e elég benzinük, hogy megállàs nélkül menjenek át Ausztrián. Hogy mi a helyzet hazajövö magyarokkal, hazamenő románokkal st. azt nem lehet most tudni.

És itt a tranzitfolyosó, amiről írtam vagy egy hete a rajtunk átmenő román forgalom kapcsán.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az Egyesült Államok észak-nyugati részén furcsa központja alakult ki a koronavírusos megbetegedéseknek. Washington államban, egy Seattle-től nem messze fekvő kisvárosban találták meg az első amerikai koronavírusos beteget. Mindenki arra számított, hogy a kór így Washington államban terjedhet tovább. De nem ez történt. Az egyetlen beteg megmaradt, mostanra meggyógyult és el is hagyhatta a kórházat. Sokáig nem is fedeztek fel új beteget az egész államban, miközben több másikban sorra kerültek elő a megbetegedések. Aztán hirtelen előkerült egy rakás új koronavírus-fertőzött Seattle környékén. A Seattle-t is magában foglaló King County-ban keddig már 25 ember halt meg a koronavírus miatt. Egyetlen nap alatt 74 új beteget regisztráltak, ami elég robbanásszerű, hiszen így összesen 267 regisztrált koronavírusos esetet tartanak számon az államban, de a legtöbben a valós számot ezer fölé tippelik. Mindez azok után, hogy hetekig csak az az egyetlen beteg volt, akiről elsőként tudtak.
Ez elég furcsán hangzik. A kínaiak becslése szerint a koronavírus jobban fertőz, mint az influenza. Miközben utóbbi esetében egyetlen beteg 1,4 másiknak adhatja át a vírust, a COVID-19-nél ez a szám jóval nagyobb, 2 és majdnem 4 között mozog. Így kizártnak tűnik, hogy nincsenek további, észre nem vett megbetegedések, ha az első beteg ennyivel a többiek előtt elkapta, majd hirtelen egy csomó másik beteget is találtak. A koronavírus ebből a szempontból érdekesen működik. A halálozási aránya jóval magasabb, mint az influenzának, ott csak a betegek 0,1 százaléka hal bele a szövődményekbe, miközben például Olaszországban már hat százalék körüli a koronavírus halálozási rátája. A vírus leginkább akkor fertőz, ha a hordozónak tünetei is vannak, de nem lehet kizárni, hogy a tünetmentes hordozók is fertőzhetnek. És elég sok a tünetmentes hordozó. A koronavírusos betegek nagy része észrevétlenül hordja ki a betegséget, és észrevétlenül, magától gyógyul fel belőle. De minden tizedik esetben a tüdőgyulladáshoz hasonló megbetegedés kezdődik, amelyet adott esetben lélegeztetőgéppel kell kezelni. Különösen az idősebbekre veszélyes a vírus, Olaszországban is elsősorban ők halnak bele a megbetegedésbe.
Washingtonban úgy szűrték a koronavírust, ahogy Magyarországon. Aztán jött a robbanásszerű növekedés

A kínai kormány titkolózása miatt két hónapot elvesztegetett a világ az új típusú koronavírus-fertőzés elleni küzdelemben. - jelentette ki Robert O'Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó szerdán a Heritage Foundation konzervatív intézet egyik rendezvényén. A kül- és biztonságpolitikai ügyekben az elnök legfontosabb tanácsadójának számító O'Brien szerint ha Peking azonnal és pontosan tájékoztatott volna a járvány kirobbanására vonatozó adatokról és fejleményekről, akkor a nemzetközi közösség időben megkezdhette volna a felkészülést. Az Egyesült Államokban a koronavírus nem csak járványügyi, de politikai válságot is kavart - többek között a politikusok kitettsége, az elnökválasztási kampány trendjeinek felborítása és a fenyegető gazdasági válság miatt. A koronavírus új lendületet adott a Kína elleni, a republikánus pártból vagy a Fehér Házból érkező kritikus hangoknak. Ahogy azt az Atlantic alapos cikke bemutatja, Trump környezetéből sokan állítják, a járvány bebizonyította, hogy az Egyesült Államok a stratégiailag fontos egészségügyi eszközök, gyógyszeralapanyagok területén is ki van szolgáltatva az ázsiai beszállítóknak, és Kína a koronavírus kezelésénél is bebizonyította, hogy nem lehet rá felelős globális partnerként számítani.
Amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó: Kína miatt két hónapot elvesztegetett a világ
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 719
55 668
113
Olaszban vendéglök, üzletek is be kell zàrjanek. Kivétel élelmiszerüzletek patikák. ( Die Presse szerint).
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 389
7 911
113
Mutti 2015-ben kimondta, a határok legyenek nytva és ez a lemez nála azóta beragadt. Tudom biztos mondott mást is, de gáz, hogy még a euronews is ezt vágta be az osszefoglalóba.
Merkel mindenáron az eu halálát akarja? Mert minden cselekedetével nemhogy a járványt fékezné le, vagy lassítaná le. Hanem még szönyeget is fektet le eléje. Ha így haladunk ősszre se lesz vége.
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
708
3 041
93
Azért pletyka szinten hallottam pár fő COVID-19 érintettről a hivatalosan bejelentetteken túl, és nincsenek központilag kommunikálva. Az adott kórházak több száz km -re vannak Bp -től, de nem ragozom, mert pletyka, de azért terjed hivatalosnak minősülő körökből. Kíváncsi vagyok tényleg igaz-e, vagy csak a túlpörgött pánikreakció babrált ki pár kormánytisztviselővel?!

Vasárnap kaptam egy telefonnal készült videót: este, egy mentőautó, mellette beöltözött ember, éppen indulnak. Két fiatal, akik készítették kommentálják: az ember - ti. akit a mentők elvittek - azt mondogatta, hogy nem akarok karanténba menni. És mindez komáromban.

Nem kamunak tűnik.
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
708
3 041
93
Nem itt európában kell a határokat lezárni,hanem anno kínából nem kellett volna senkit kiengedni,vagy mondjuk onnan bárkit is ide.

Valószínűleg mikor ott leesett a tantusz, hogy gebasz van, már rég kijutott onnan a vírus.
Egyébként igen, nyilván ott kellett volna tartani.[/QUOTE]