Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
708
3 041
93
view
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 990
91 920
113
,
Vasárnap kaptam egy telefonnal készült videót: este, egy mentőautó, mellette beöltözött ember, éppen indulnak. Két fiatal, akik készítették kommentálják: az ember - ti. akit a mentők elvittek - azt mondogatta, hogy nem akarok karanténba menni. És mindez komáromban.

Nem kamunak tűnik.
A kettő nen zárja ki egymást. Mármint, hogy valós a felvetel, karanténban van, de nem pozitiv.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Hát ti aztán tudtok írni. Nem voltam egy fél napig, már 13 oldallal több van.:rolleyes::D:D:cool:
Mi történt ? Összedőlt az ország ? :) (de tényleg érdekel ha fontos dolog történt, viszont azért közben lassan átolvasom az újakat)
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 184
113
Nah Visszatérve Semjenre, azért jól megvezetett az index. Csak a címet neztem. De valójában mit is mondott????

Semjén Zsolt elmondta: a száz fő feletti beltéri rendezvények megtiltásával összefüggésben azt javasolják, hogy a nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban szentmisét és istentiszteletet, hiszen így arányosabban oszlanak meg a hívők.
A miniszterelnök-helyettes közölte: a közmédia felé jelezték, hogy fontolják meg a szentmisék, istentiszteletek megfelelő közvetítését.

Tiszteletben tartják a vallaásszabadságot ezért kozpontilag nen tiltják be. (én ezzel nem ertek egyet, sztem be kéne) viszont ha már ezen az állásponton vannak, akkor a nagyobb templomokban sűrűbb mise kevesebb emberrel, de méginkább a tévén keresztüli mise logikus.

Ehhez képest az index címe rendesen csúsztatott!!!
Megnezem Nemet Sandor vidam vasarnapjat vasarnap.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Roberto Stella, a Medical Guild of Varese elnöke kedd este halt meg, írja a CNN. Stella az észak-olaszországi Varese megye orvosi szövetségét irányította korábban, illetve nagy segítséget nyújtott az országon belül a járvány nemzetközi kezelésében is. A férfi 67 éves volt, Como város kórházában halt meg a koronavírus okozta légzési elégtelenség miatt. Az ő halála jelképezi minden orvoskolléga felháborodását amiatt, hogy az egészségügyi dolgozók a mai napig nincsenek kellőképpen felszerelve ahhoz, hogy megvédjék őket a vírustól – mondta Silvestro Scotti, a szövetség országos főtitkára szerdán kiadott nyilatkozatában.
Koronavírus miatt halt meg Olaszország egyik főorvosa

Az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte szerda este jelentette be, hogy az élelmiszerboltok és gyógyszertárak kivételével minden boltot bezárnak Olaszországban, írja az Il Sole. A miniszterelnök arról beszélt, hogy Olaszországban most minden kereskedelmi tevékenység beszüntetése a legfontosabb, ez alól az alapvető szükségleteket kiszolgáló boltok és a gyógyszertárak képeznek csak kivételt. Conte tehát kiterjeszti a Lombardia régiójára már érvényes szabályokat. Észak-Olaszország bizonyos régióiban az eredeti rendelet szerint már több helyet bezártak, köztük templomokat, mozit, színházat, edzőtermeket. A miniszterelnök most ezt a javaslatot terjesztette ki az egész országra. Az országban korábban már bezárták az iskolákat, illetve a mozikat, múzeumokat és színházakat is. Az új rendelet szerint emellett bezár még: Az összes kiskereskedelmi tevékenységet végző hely, kivéve az alapvető közszolgáltatásokat ellátó, illetve az alapszükségletek kielégítéséhez szükséges boltok; bárok, vendéglők, éttermek és étkezdék; szépségápolással foglalkozó helyek, fodrászok, kozmetikusok stb.; szállodák, szállók, bármilyen szállásadó hely, ami nem közszolgáltatási feladatot lát el. A termelő üzemeket és gyárakat nem állítják le, amennyiben azok betartják az egészségügyi előírásokat. A mezőgazdasági és állattenyésztési ágazat tovább működhet.
Egész Olaszországban bezár minden, ami nem élelmiszerbolt vagy gyógyszertár
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Javasolni kellene az olasz kormánynak, hogy sürgősen 10 ezres nagyságrendben kezdjen el lélegeztető gépeket gyártatni. Gyakorlatilag leáll a gazdaságuk, így gyártási kapacitással nem lenne probléma. És nagyjából azonnalra kellene nekik. Tekintetbe véve hogy eddig mit "csináltak", egyáltalán nem vagyok biztos, hogy elkezdték már. - állami szinten megszervezték volna. Remélem tévedek.
Egyébként nagyjából a világon mindenhol így kellene tenni. Nem kell hogy magától "daloljon" csak jól működjön, és ne kelljen hozzá három "számítógépes szakember"...
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Kik az oldalak és ki "lő" kire? Komolyan kíváncsi vagyok. Fura az egész, hogy minden így egyben jön.
Nem szeretem a konteókat, de túl sok minden jön egyszerre. :(

Jó a kérdés.
Na meg milyen "szinten" kik a szembenállók?
Ha tudnám, megmondanám hidd el...
..
Annyi biztos, hogy valami sokkal nagyobb operáció lehet ez, erre rengeteg minden mutat:
Miért ott lettek (eddig!) gócpontok, ahol?
WHO hol van/volt?
NATO főparancsnokság hol van?
NATO tagországok vannak megkergítve itt már...
Elhárítás, hárombetűsök??
..
Ne legyünk naívak, titkosszolgálatoknak, elhárításnak az elejétől fogva (legalább 2019 december) óta van,
kellett, hogy legyen információja, mintája stb.??!
Vagy tényleg el akarjuk hinni, hogy nem? Ne már...
..
Mégsem hoztak intézkedéseket az egyes országok, EU legfőképp, sőt még be is eresztették szándékosan!
NATO sem, pedig egy hét még és lefagyott állapotban lesz az is! NATO felderítés?
(persze nem vagyok vak, 2015-ben világossá vált, hogy a NATO felett is vannak még)
..
Akkor leszünk csak okosabbak, ha látszik már legalább, hogy mi változik majd meg.
Miben lesz új felállás! Oroszország pl. épp ebben a "takarásban" készül "államformát váltani"!
..
Közben meg egy rakat szereplő rácsatlakozik menet közben a történetre (Erdogan, olaj & tőzsde spekulánsok, digók pénzkérése stb.)
..
És akkor még semmilyen vad X-aktás vonalat nem húztam be...
..
Sok jó kérdést kell föltenni és aztán azok majd mutatnak egy bizonyos irányba!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
X-aktás vonalból meg tettem fel egy kis "lazítót" az ufó-topikba...
Én jegyzem a legutóbbi 4 bejegyzést.
:D
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 224
20 303
113
2 hír márc. 8-ról a The New York Times-ból, 20 perc időkülönbséggel. Az egyik Kínáról, a másik az olaszokról.
Tárgyilagosság, függetlenség, stb. Vagy pofátlan irányított elfogultság?
ESyela9UcAEXTqc

ESyel9KUcAAwtKq
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Szlovakia: A kormány a szakértőkkel való egyeztetést követően az egész ország területén kihirdetheti a szükségállapotot. Peter Pellegrini (Smer) kormányfő szerint az intézkedés nem korlátozza majd a polgárok szabad mozgását és szabadságát, azonban segíthet az állam készleteinek feltöltésében.

„Ez csupán egy eszköz arra, hogy például attól a cégtől, amelynek öt lélegeztetője van raktáron, kikényszeríthessük, hogy ezeket a készülékeket ne magán cégeknek, hanem az államnak adja el”

https://ujszo.com/kozelet/orszagos-veszhelyzetet-hirdethetnek-szlovakiaban
Nemrég azt mondtam, a rendkívüli állapot sem elképzelhetetlen. Ha nem is nálunk, de a szomszédban már elkezdődött. Nem akarnak kínlódni, így életbe léptetik. Könnyen hoznak így átmeneti szabályokat, amíg szükséges a fenntartása, mert a hagyományos törvények felfüggeszthetőek.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Azt mondták, hogy amint érinti a gyerekeket a betegség, akár csak hordozóként is, azonnal bezárják ezeket az intézményeket. Még ott nem tartunk.

Ugyanannyian vannak akik nem zárták be a sulikat. Ha van rá esély, hogy ne legyen évvesztés egy egész generáció számára, akkor azt meg kell próbálni.
Az a probléma, hogy amíg NÁLUNK NINCS 100000-es NAGYSÁGRENDŰ SZŰRÉS, addig nem is tudják, hogy beindult a terjesztés !!!! Na ezért kellett volna beindítani a szűrési hátteret, amiről a pécsi prof. beszélt, mert a kapacitás az megvan rá, mivel ide HI-TEC technológiás értékelő gépek kellenek. TEHÁT ELVILEG MEGVAN A KAPACITÁS, CSAK BAXSTAK IDŐBEN FELPÖRGETNI A SZŰRÉST !!! Amikor meg már felpörgetik, kismiliió pozitív teszt lesz, akit nem karanténozott senki, és már el is van baxva az előnyünk !!! Persze én hiába pampogtam, ha az illetékesek politikusok, és nem fogták fel, mert a tizede eszük sincs meg hozzá, mint ami kéne, de "ők irányítanak" Orbánnal az élen. Ezért kellett volna MÁR RÉG egy karakán tejhatalmú és kőkeményen reális szakember a védekezés irányítására, kb. egy 10 fős testülettel !!!!!!! Ha ezt meglépi Orbán, később piedesztára lehetett volna emelni !!! És most mi lesz ??? Mindenki tudni fogja, hogy "az irányítgatása" miatt elbaxtuk az egészet, vagyis később le fogják virtuálisan verni rajta !!! Ez kellett okvetlen ??? Neki jó volt ??? NEEEM !!!! Nekünk jó volt ??? NEEEM !!!! Akkor mi a xarért kellett ezt csinálni, ha senkinek NEM volt jó ??? Mert a politikusnak ennyi esze van ??? Be akarja hozni szellemileg Ferit ??? Vagy mi a büdös francért csinálja ??? (mert nem fogta fel, mivel játszik !!! Ő sem !!!)
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ez egyáltalán nem szörnyűség. A járvány kontrollja egyenlő az emberek kontrolljával. Ha kontroll alatt sikerül tartanod az embereket akkor a járványt tartod kontroll alatt.
Ilyen esetben a maximális szigor és szabályok betartatása hozza a leggyorsabb javulást.
Ezt ők megtették.
Számomra úgy is teljesen megfelel a sztori, ha netalán a bentlévőkre hegesztik az ajtót és kosárkában juttatnak nekik enni (persze, mint ahogy mondtad nem ez történt).
De két-három hét "szobafokságot" ha van internet, meg kaja, lényegében mindenki kibír.
Ez rendben van amit mondasz, de van egy olyan kockázata az ilyen rázárásnak, ha netán tűz üt ki, nem lehet kimenteni őket. Rájuk lehet zárni a lakásukat, de 24 órában figyeljék őket, és nyissák azonnal, ha tűz üt ki. Sok-helyen a világon sokan bennégtek már azért, mert lezártak mindent, és nem nyitották időben ki. Voltak olyan esetek, ahol tucatjával haltak meg ilyen miatt. Ezeket gondolom te is tudod, és egyet is értesz a felvetésemmel.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Tiszteletben tartják a vallaásszabadságot ezért kozpontilag nen tiltják be. (én ezzel nem ertek egyet, sztem be kéne) viszont ha már ezen az állásponton vannak, akkor a nagyobb templomokban sűrűbb mise kevesebb emberrel, de méginkább a tévén keresztüli mise logikus.
Ahogy írod hogy nem értesz egyet, azzal egyetértek !!! Semjén ebben a kérdésben hülye. Ilyen egyszerűen. A 100 fő alatti csoportokban de naponta tömegével vírus terjesztés az nem fog eszkalálni ??? Ráadásul a hívők nagy-része IDŐS EMBER !!!! Semjén ebben a kérdésben egy idióta eszetlen politikusként viselkedett, mint bármelyik másik idióta, legyen az Macron Merkel Feri vagy bármelyik másik. Sikerül megmutatnia, hogy legalább olyan hülye tud lenni. A megoldás ? Otthon maradnak, a rádiók/TV-k központi Istentiszteleteket sugároznak !!! Nem kell látni sem a templomot, sem a papot, hogy részt-vegyenek ! Amúgy már Jézus is megmondta, nem az a lényeg, ki futkos a templomba ! Aki hisz, betartja törvényeket (tízparancsolat, de a földieket is), az százszor előrébb való a buzgó templomba járóknál, akik sorra szegnek meg mindent. Semjén is jobban tenné, ha elmerülne a Biblia olvasásban, mert igen nagy fehér (vagy sötét ??? :rolleyes::D) foltok vannak ez-ügyben a fejében... :rolleyes::D:D (fiatalon sokat jártam templomba hittanra de a papok mellé szolgálni is, komoly elméleti gyakorlati ismereteim vannak a kereszténységből - amúgy a hit megengedi ebben az esetben hogy ne menjenek, otthon imádkozzanak, vagy hallgassák, nézzék közben a központit, de a teljesen együl imádkozás is rendben van, ugyanis a templom az emberekben van, a szívükben, csak a Semjén félék hordják kívül, mint egy kabátot :) - persze annyit is ér mint a semmi... :eek::rolleyes::D:D:cool:)