Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 318
84 480
113
Egyáltalán nem kötekedésből, de ha a szülő mondjuk otthon marad a gyerekkel, attól még nem fognak éhen halni, ne kelts te is feleslegesen még több pánikot, létezik táppénz, persze, kevesebb, mint a rendes fizu, de 1-2 hónapot ki lehet így bírni.

És ez 1-2 hónap lesz? Foci EB törölve, halasztva; Olimpia törölve, halasztva; F1 legkorábban júniusban indul. Március van. Márciusig otthon nagyobb, iskoláskorú gyerekekkel? Csináltad már? Mondom, nálunk egy hete vannak itthon, mert betegek, de próbáltam itthonról dolgozni, képtelenség. Este tudok vmennyit, de akkor meg inkább aludnék, mert lebetegedek én is.

Táppénz kapcsán meg írtam. El nem tudom képzelni, hogy a multik ezt tolerálni fogják. A nagyok megmaradnak, de egy kis cég? Roló?

Ahol felüti a fejét, bezárni, ahol nem, menjen. El nem tudom képzelni, hogy ha végre elmúlna, mondjuk augusztus, akkor melyik gyerek fog tanulni érettségire. Évismétlés pedig katasztrófa lenne. A fiam így is 7 évesen ment suliba. Most akkora mint az anyja 10 évesen ... Az anyja 173 centi.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Úgy tűnik, a világ megfeledkezik arról, hogy a tiszta víztől kezdve az antibiotikumokon át az oltásokig a hatékony egészségügyi védekezés titka az együttműködés. A kórokozók eközben a védelem leggyengébb láncszemét keresik.
Látványosan omolhat össze a világ közegészségügyi rendszere

Szükségállapot bevezetését rendeli el szombati rendkívüli ülésén a spanyol kormány a koronavírus-fertőzések terjedésének lassítása érdekében - jelentette be Pedro Sánchez miniszterelnök Madridban pénteken. Mint mondta, az intézkedés célja, hogy mozgósítani tudják az állam minden - gazdasági, egészségügyi, katonai és civil - erőforrását, és így a lehető legjobban védhessék az állampolgárok egészségét.
Bevezetik a szükségállapotot Spanyolországban a koronavírus miatt

Ez hanyag munkavégzés az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője szerint.
Kivizsgálják a videót, ahol egy rendőr arra buzdít a határon, ne mondja meg a kamionsofőr, hogy Olaszországban volt

A Szent János kórházban 16 dolgozó került kapcsolatba azzal a tüdőgyulladással kezelt nővel, akiről később kiderült, hogy koronavírus-fertőzése van. Egy embert a Szent László kórház karanténjába helyeztek, többeket otthoni karanténra kértek.
Kórházi karanténba került a Szent János kórház egyik dolgozója
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 318
84 480
113
Ez hanyag munkavégzés az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője szerint.
Kivizsgálják a videót, ahol egy rendőr arra buzdít a határon, ne mondja meg a kamionsofőr, hogy Olaszországban volt

A Szent János kórházban 16 dolgozó került kapcsolatba azzal a tüdőgyulladással kezelt nővel, akiről később kiderült, hogy koronavírus-fertőzése van. Egy embert a Szent László kórház karanténjába helyeztek, többeket otthoni karanténra kértek.
Kórházi karanténba került a Szent János kórház egyik dolgozója

"Az iskolák bezárásnak kérdését az Operatív Törzs folyamatosan vizsgálja, ma is tárgyaltak róla. Egyelőre azonban nincs rá szükség, mert csak egyedi esetek vannak."

Ez hír ha már operatív törzs, miért nem fontosabb, mint a hülye kamionos? Csak kérdezem.

És itt van ez:
Kiutasították Magyarországról a karanténban balhézó iráni egyetemistákat
https://index.hu/belfold/2020/03/13/irani_egyetemistak_koronavirus_karanten_szent_laszlo_kitiltas/

Most úgy elképzelem, hogy cserébe az egyik karanténba zárt csaj kimegy, és bemegy a büfébe a SZLban ... Védeni fogja a média, vagy sem?
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 935
11 570
113
Nem vitatkozva, csak máshogy megközelítve.

Értelek, de mondd ezt egy érettségi előtt állónak! Vagy a szülőnek, akinek választania kell, hogy meló vagy gyerek! De mondjuk meglépik, mint amit a volt lopstopos strabag demokrata Kuncze is mond: https://mandiner.hu/cikk/20200313_miert_nem_kormanyoz

"Azt is mondják, hogy vannak családok, ahol nincs, aki vigyázzon a gyerekre. Ja! Vannak! Nyáron is. Akkor is meg lehet szervezni az őrzésüket. Most is lehetne. Ausztriában például ezt teszik."
Oké, és ki vigyáz a gyerekekre nyáron? Vagy most is táborba kerülnek, hogy adjunk egy pofont a szarnak? Esetleg ismét nagyi, hogy ezt übereljük?

Vagy anyuka nem kap fizut és otthon marad? Akkor ha állami alkalmazott lesz a nő, természetesen a kormány lesz a ludas, fizessen (lásd most a pedagógusokat), ha multi cég, és nem ad, akkor meg? Ilyen a piac? Vagy ismét a mindenki által szidott kormány oldja meg a multik helyzetét is, hogy a G média a bajban azonnal hátba támadja? Annak ellenére, hogy bár nem akarta bezárni az iskolákat, mégis azzal jöhessenek miután lefolyt a vírus, hogy minek zárták be az iskolákat?

Mint amikor a klímát követelték a 3as metrón Trolldai és barátai 1szfban lementek és megmutatták mennyi C van még így is a metróban, majd beszopta mindenki, és október megnyerése után Baranyi azt mondja, hogy a "metró klimatizálásának kérdése ócska, demagóg, populista kérdés, amit csak fideszesek vetnek fel"?

De oké, legyünk felelősek!

És akkor itt van a VOLT, FŐPOLGÁRMESTERNEK IS JELÖLT TISZTIFŐORVOS, igazi ballib mindenhezértő, aki meg ilyeneket mond: https://badog.blogstar.hu/2020/03/12/cipesz-a-kaptafanal-/91687/

„Felesleges hiba lenne az iskolabezárás”

De legyen. Zárják be. Elfogadom.

100%, hogy így nem lesz megbetegedés?
Ez a vírus tényleg olyan, amilyennek a média mutatja be, vagy tényleg lehet ilyen is, és olyan is, mint minden az életben? Kidurranhat a kereked az úton, meg nem is. Rádeshet egy cserép, meg nem is. Jégdarab szúrhat át a háztetőről, meg nem is.

Én se vitatkoznék, ha teszem azt november lenne. Tényleg azt mondanám, OKÉ. Állítsuk meg, ez is egy módszer. De már március közepe van! Már február végén is értelmetlen volt az egész, szerintem. Egy illúzió.

A lányomék osztálytársa olasz. El nem tudom mondani milyen gyomorgörccsel engedtem el február óta a suliba ..., mégis, ha azt nézem mi lenne, ha nem lenne suliban, vele lennék itthon egész hónapokat, akkor mit ennénk? Miből?

Csak jelzem aki még nem próbálta, két gyerek mellett otthonról dolgozni nem egy leányálom még úgy sem, hogy van udvar, és saját szoba. Viszont komolyan, itthon van betegen, és jelenleg is visít, mert üldözik a macskát, mert az nem akarja felvenni a világítós nyakörvet ... (Ez megy lassan másfél órája.) :) Szóval, értem én, hogy jó ötletNEK tűnik, nem fognak fertőzni, ha egyáltalán fertőznének, hurrá, de miből élünk majd meg? Valószínűleg több gyerek fog születni. :) De ezen kívül valóban nem kapják el a már reggel 7kor a buszokon utazó, valahová mindig nagyon siető idősek? Tényleg, őket kikerüli a vírus, mint a zozók a Z Világháborúban a halálos betegeket?

valahol neked is igazad van meg valahol nekem is. Win-Win. :D

Komolyra forditva a szot: kulonbozo elethelyzet, kulonbozo feltetelek. En pl. meg tudom oldani, hogy a gyerekek itthon maradjanak (eleg idosek hozza), viszont a nagyszulokhoz NEM engedem oket, es ezt a nagyszulok vedelme miatt csinalom. A nagy helyzet az, hogy ilyesmire meg nem volt precedens, majd ha lecseng a jarvany meglatjuk mi volt a jo, le lehet vonni a konzekvenciat, addig minden csak talalgatas, latolgatas, feltetelezes
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 318
84 480
113
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 318
84 480
113
valahol neked is igazad van meg valahol nekem is. Win-Win. :D

Komolyra forditva a szot: kulonbozo elethelyzet, kulonbozo feltetelek. En pl. meg tudom oldani, hogy a gyerekek itthon maradjanak (eleg idosek hozza), viszont a nagyszulokhoz NEM engedem oket, es ezt a nagyszulok vedelme miatt csinalom. A nagy helyzet az, hogy ilyesmire meg nem volt precedens, majd ha lecseng a jarvany meglatjuk mi volt a jo, le lehet vonni a konzekvenciat, addig minden csak talalgatas, latolgatas, feltetelezes
Én legkorábbra augusztust gondolom. De ne legyen igazam! (Természetesen nem ennél később lenne a megoldás, hanem a korábban. :) )

A tavalyi szar év volt, ahogy elnézem, az idei se lesz nagyon jó.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az alsósoknak a köztelevízió közvetíti majd a tananyagot, a többiek távoktatásban részesülnek majd, úgynevezett virtuális osztálytermeken keresztül.
Horvátországban az iskolákat és az óvodákat is bezárják a koronavírus miatt

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatója. Az iskolák iskolai szünetet továbbra sem rendelhetnek el. Ellenőrizni fogják a koronavírus elleni eszközök árdrágítását.
Az iskolák maguk dönthetnek a gyerekek hiányzásának igazolásáról

Két Szingapúrban dolgozó koronavírusos beteg is Magyarországon járt a hét elején – írta a Channel News Asia portál információira hivatkozva az Index. A portál részletes adatokat közölt a szingapúri fertőzöttekről, ebből derült ki, hogy egy 26 éves maláj férfi és egy 24 éves kínai nő március 9-10-ig Magyarországon járt. Előtte Németországban, Csehországban és Ausztriában utaztak.
Egy kínai és egy maláj fertőzött is Magyarországon járt a héten

Elhagyták a számukra kijelölt szobát, agresszívan viselkedtek, ezért három évig vissza sem jöhetnek az országba.
Kiutasítottak Magyarországról két karanténban járt iráni egyetemistát
 
  • Tetszik
Reactions: blogen

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 318
84 480
113
Mintha csak ma adták volna ki!

Influ1918.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: luperator and zeal