Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 143
83 721
113
Van olyan haver, aki már tegnap este átlépte az osztrák-magyar határt Tirolból hazajövet, mert péntek du. becsukott a hely ahol dolgozott, nem várták meg a vasárnap estét mert nem volt értelme nyitva maradni.
Szomorú. Amikor Ausztriában voltunk, nem volt olyan hely ahol nem magyar lett volna a pincér. Imádtam, bár a sok köcsög magyar turista miatt többen titkolták, hogy magyarok, mint nem.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 143
83 721
113
Nem írtam olyat, hogy megállt, vagy hogy szigorú intézkedésekkel legyőzhető. Azt írtam, hogy kordában tartható, és akár hónapokkal is lassíthatták volna a járvány terjedési ütemét, amivel időt nyerhettünk volna a még alaposabb felkészülésre. Aki időt nyer, életeket nyer!
Nem bántásból írtam. Csak levezettem egy gondolatmenetet. Szerintem, ez nem annyira durva vírus, hogy kordában kelljen tartani. Együtt kell élni vele, mint az influenzával, pedig arra sincs kimondottan megoldás. Van amit eladnak védőoltásként, de 1x beadtam, ugyanúgy lebetegedtem.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Shopping shopping shopping.....shopping must go on. :D
ETDNE5DWoAA8yRD
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ez mind nagyon szép, csal qurvára elkéstek !!! :)
Ha legközelebb nem szeretnének ilyen balfaxok lenni, pld. gondolok itt a következő járvány kitörésére rendesen felkészített készleteket, terveket, törvényeket, akkor szívesen segítek ezek létrehozásában, mert mint itt is látszik, qurvasok ütőképes ember összehangolt munkája kell a sikerhez, de ez sem ér semmit, ha elkésnek mint a borralvó... :D:D:cool: Sajnálom a majd ez a postom miatt ajvékolókat, de én csak a kőkemény nem takargatott és "kozmetikázott" véleményemet írom meg, ami már előre tudom, hogy sok embernek megfekszi a gyomrát, pld. azoknak mind, akik tömlözöt kiáltanak azonnal, ha egynél több hangult-jelet merészel valaki a hozzászólásába tenni !!! :eek::rolleyes::D:D:D (elárulom, hogy ezek az "emberek" saria bíróságos bandákkal vannak egy szinten, azért is csinálják ezt a fesztivált, hogy ki mit mer kifigurázni vagy kiröhögni - most nem azért, de az ilyenek az mind pszichikailag nagyon beteg emberek, az un. "házmester szindrómában" szenvednek, mindenben kényszeríteni akarják a többi embert, hogy éljenek, hogy viselkedjenek, mit mondjanak, gondoljanak, és ha egy szikrát is eltér az ő sötétszürke vagy fekete világuktól a másik, azonnal legszívesebben tömlöcbe vetnék a másikakat, pontosan ahogy a saria vallási bíróságok is teszik - konklúzió - tehát a folyton a hangulatjeleket kritizáló és kényszeríteni próbálók egy rakás qurvára lelkileg beteg embert takarnak !!! :D:D:D Azt is szeretném hozzátenni, hogy én nem kirakom a röhögés jelet, hanem ki is röhögöm őket - szóval én egy idióta lelki-beteg hülye miatt sem leszek "savanyú Jóska", sem pedig mérges, harsányan kiröhögöm az összes ilyen hülyét, és ezt is javaslom mindenkinek !!! :D:D:D Ettől persze a bokájukat lef..ssák mérgükben, de ez csak a betegségüktől van, nem tőlem... :) )

Szóval visszatérve Orbán rövid tájékoztatójára, ez nagyon jó is, szép is, csak 1 qurva hetet késett !!! :) Ami nagyon sok !!!! Szóval egy mocskosnagy "feketepontot" azt már bevéstem, de ha ezután bármit hibáznak, akkora karót vések be neki, hogy kilóg a bizonyítványából !!! Ez egy ország, itt ilyen járvány esetben nem lehet xarakodni !!! Ha előbb kezdik, sokkel kisebb lenne a kár, a kockázat, gyorsabb a későbbi helyreállás, és sorolhatnám az előnyöket !!! Adtam már néhány stratégiai tanácsot nekik, eddig még nem jártak(tunk) rosszul azzal amit én mondtam régebben. De ha a saját fejük után mennek, akkor az kevés úgy látszik. :)

Ugye korábban azt kifogásoltam, hogy a politikus faxkalapok akarnak dirigálni súlyos szakmai ügyekben !!! Mos kezd látszani, ebből a tájékoztatóból is, hogy ezért baxtak el 1 teljes hetet FELESLEGESEN !!!!!! EZ SÚLYOS HIBA VOLT !!! Aztán mégis úgy lett, ahogy én mondtam... :) Na ezért éri meg rám hallgatni... ;)

A nyárra a természet komoly segítséget fog adni a vírus megfékezéséhez, erről már részletesen írtam korábban, hogy ez miért és hogyan valósul meg. Ha megengednétek az alternatív rossz forgatókönyvekből egyetlen betűt sem ismertetnék !!!! Mert nem csak úgy lehet hogy segít a természet, alakulhatna másképp is, de reméljük a legjobbakat !!! :) Kár előre jajveszékelni a lehetséges veszélyek miatt, arra ráérünk akkor is, ha bekövetkezik, de nem kell aggódnia senkinek, az esély erre kicsi !!! :) (ám valós, ezért fejben is kell tartani, és figyelni rá !)

Szívesen segítek a járvány lefutása után egy stratégia tartalék rendszer és a szabályozás létrehozásában. Ehhez is sok ember kell, de én mint az egyik szívesen segítek ebben. Sajnos viszont általában mindig mennek a saját fejük után a politikusok - ROSSZ DÖNTÉS !!! :):) Össze kell fogni, ez sosem ment másképp !!! (vagy jünnek az olyan kudarcok mint pld a mohácsi vész, vagy Szigetvár eleste, ahol az ország nagy-része a trehányságával felelőtlenségével eladta / hazavágta az országot, sokszor előfordult már ez velünk !!!! Nem kéne hogy újra ez legyen !!!:mad::hadonaszos:) Röviden ennyi lenne az észrevételem Orbán tájékoztatásához.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 143
83 721
113
Ez mind nagyon szép, csal qurvára elkéstek !!! :)
Ha legközelebb nem szeretnének ilyen balfaxok lenni, pld. gondolok itt a következő járvány kitörésére rendesen felkészített készleteket, terveket, törvényeket, akkor szívesen segítek ezek létrehozásában, mert mint itt is látszik, qurvasok ütőképes ember összehangolt munkája kell a sikerhez, de ez sem ér semmit, ha elkésnek mint a borralvó... :D:D:cool: Sajnálom a majd ez a postom miatt ajvékolókat, de én csak a kőkemény nem takargatott és "kozmetikázott" véleményemet írom meg, ami már előre tudom, hogy sok embernek megfekszi a gyomrát, pld. azoknak mind, akik tömlözöt kiáltanak azonnal, ha egynél több hangult-jelet merészel valaki a hozzászólásába tenni !!! :eek::rolleyes::D:D:D (elárulom, hogy ezek az "emberek" saria bíróságos bandákkal vannak egy szinten, azért is csinálják ezt a fesztivált, hogy ki mit mer kifigurázni vagy kiröhögni - most nem azért, de az ilyenek az mind pszichikailag nagyon beteg emberek, az un. "házmester szindrómában" szenvednek, mindenben kényszeríteni akarják a többi embert, hogy éljenek, hogy viselkedjenek, mit mondjanak, gondoljanak, és ha egy szikrát is eltér az ő sötétszürke vagy fekete világuktól a másik, azonnal legszívesebben tömlöcbe vetnék a másikakat, pontosan ahogy a saria vallási bíróságok is teszik - konklúzió - tehát a folyton a hangulatjeleket kritizáló és kényszeríteni próbálók egy rakás qurvára lelkileg beteg embert takarnak !!! :D:D:D Azt is szeretném hozzátenni, hogy én nem kirakom a röhögés jelet, hanem ki is röhögöm őket - szóval én egy idióta lelki-beteg hülye miatt sem leszek "savanyú Jóska", sem pedig mérges, harsányan kiröhögöm az összes ilyen hülyét, és ezt is javaslom mindenkinek !!! :D:D:D Ettől persze a bokájukat lef..ssák mérgükben, de ez csak a betegségüktől van, nem tőlem... :) )

Szóval visszatérve Orbán rövid tájékoztatójára, ez nagyon jó is, szép is, csak 1 qurva hetet késett !!! :) Ami nagyon sok !!!! Szóval egy mocskosnagy "feketepontot" azt már bevéstem, de ha ezután bármit hibáznak, akkora karót vések be neki, hogy kilóg a bizonyítványából !!! Ez egy ország, itt ilyen járvány esetben nem lehet xarakodni !!! Ha előbb kezdik, sokkel kisebb lenne a kár, a kockázat, gyorsabb a későbbi helyreállás, és sorolhatnám az előnyöket !!! Adtam már néhány stratégiai tanácsot nekik, eddig még nem jártak(tunk) rosszul azzal amit én mondtam régebben. De ha a saját fejük után mennek, akkor az kevés úgy látszik. :)

Ugye korábban azt kifogásoltam, hogy a politikus faxkalapok akarnak dirigálni súlyos szakmai ügyekben !!! Mos kezd látszani, ebből a tájékoztatóból is, hogy ezért baxtak el 1 teljes hetet FELESLEGESEN !!!!!! EZ SÚLYOS HIBA VOLT !!! Aztán mégis úgy lett, ahogy én mondtam... :) Na ezért éri meg rám hallgatni... ;)

A nyárra a természet komoly segítséget fog adni a vírus megfékezéséhez, erről már részletesen írtam korábban, hogy ez miért és hogyan valósul meg. Ha megengednétek az alternatív rossz forgatókönyvekből egyetlen betűt sem ismertetnék !!!! Mert nem csak úgy lehet hogy segít a természet, alakulhatna másképp is, de reméljük a legjobbakat !!! :) Kár előre jajveszékelni a lehetséges veszélyek miatt, arra ráérünk akkor is, ha bekövetkezik, de nem kell aggódnia senkinek, az esély erre kicsi !!! :) (ám valós, ezért fejben is kell tartani, és figyelni rá !)

Szívesen segítek a járvány lefutása után egy stratégia tartalék rendszer és a szabályozás létrehozásában. Ehhez is sok ember kell, de én mint az egyik szívesen segítek ebben. Sajnos viszont általában mindig mennek a saját fejük után a politikusok - ROSSZ DÖNTÉS !!! :):) Össze kell fogni, ez sosem ment másképp !!! (vagy jünnek az olyan kudarcok mint pld a mohácsi vész, vagy Szigetvár eleste, ahol az ország nagy-része a trehányságával felelőtlenségével eladta / hazavágta az országot, sokszor előfordult már ez velünk !!!! Nem kéne hogy újra ez legyen !!!:mad::hadonaszos:) Röviden ennyi lenne az észrevételem Orbán tájékoztatásához.


Már novemberben késő volt. Maradjunk ennyiben. Ülj le a térkép mellé, nézd meg mennyire fertőz a Koronavírus. Kapd ki honnan indult, hányan lakják, dolgoznak ott. majd huzogasd be a vonalakat, hogy hová tud gyorsan eljutni. Reptér, vasút, helyi cseppfertőzéses érintkezés. Mindezt úgy, hogy még a tünetek előtt fertőz aki elkapta. Ha eltelt két nap, és mindent behúztál, számold ki, hogy hány országba, helyre juthatott el egy-egy beteg, aki ott végigfertőzött másokat. Közben volt egy csomó minden:
Hálaadás, Black Friday, Hanuka, Karácsony, téli szünet, Újév, síszezon, Bálint nap, farsangi szezon, stb, amikor a legalább 5-10 napig fertőzők érintkeztek másokkal akik megfertőztek másokat az influenza járvány kellős közepén. Aztán ami kijön, vesd össze a 140ezer fertőzött számával, és ha neked SE 140 ezer jött ki, te se érted Indiát, miért van hivatalosan ott kevesebb, mint Szlovéniában, akkor gondolkodj el azon, hogy mi és mikor volt "súlyos hiba", hol is kurt el bárki "feleslegesen" bármit.

A médiahype az médiahype. Ami van, ennek köszönhető, nem a vírusnak.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 143
83 721
113
Már novemberben késő volt. Maradjunk ennyiben. Ülj le a térkép mellé, nézd meg mennyire fertőz a Koronavírus. Kapd ki honnan indult, hányan lakják, dolgoznak ott. majd huzogasd be a vonalakat, hogy hová tud gyorsan eljutni. Reptér, vasút, helyi cseppfertőzéses érintkezés. Mindezt úgy, hogy még a tünetek előtt fertőz aki elkapta. Ha eltelt két nap, és mindent behúztál, számold ki, hogy hány országba, helyre juthatott el egy-egy beteg, aki ott végigfertőzött másokat. Közben volt egy csomó minden:
Hálaadás, Black Friday, Hanuka, Karácsony, téli szünet, Újév, síszezon, Bálint nap, farsangi szezon, stb, amikor a legalább 5-10 napig fertőzők érintkeztek másokkal akik megfertőztek másokat az influenza járvány kellős közepén. Aztán ami kijön, vesd össze a 140ezer fertőzött számával, és ha neked SE 140 ezer jött ki, te se érted Indiát, miért van hivatalosan ott kevesebb, mint Szlovéniában, akkor gondolkodj el azon, hogy mi és mikor volt "súlyos hiba", hol is kurt el bárki "feleslegesen" bármit.

A médiahype az médiahype. Ami van, ennek köszönhető, nem a vírusnak.

Ha februárban kellett volna "lépni", én ennyit tettem volna: minden médiatermék, blog, stb, csak kormányengedéllyel jelentethet meg cikket a koronavírusról.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium péntek esti közleményében jelentette be (miután Orbán Viktor videóüzenetében közölte, kutatócsoport alakul idehaza a koronavírus elleni gyógyszerfejlesztés érdekében), hogy terápiás készítmény létrehozására jön létre magyar konzorcium, de nem védőoltást fejlesztenének. Az ITM közleményéből kiderül: a konzorcium tagja lesz a hazai tőzsdén jegyzett Richter is. A kormányzati támogatással meginduló együttműködés célja nem az immunvédettséget kialakító védőoltás, hanem egy olyan terápiás készítmény létrehozása, amely a fertőzöttek szervezetében semlegesíti a vírust.
A koronavírus ellen fejleszt gyógyszert Magyarország, a Richter is beszáll
Oppá !!!! Azt elfelejtettem írni, amit már itt korábban nektek is elújságoltam, hogy az ebola elleni antivirális készítmény HATÁSOSNAK BIZONYULT A MOSTANI KORONAVÍRUS ELLEN, A TESZTEK MÁR FOLYNAK, TEHÁT VAN ESÉLY A NYÁR ELEJÉRE MEGFÉKEZNI A JÁRVÁNYT !!! Nos ezzel függ össze a gyógyszer kifejlesztésére létrehozott MAGYAR kutatócsoport, az alapok megvannak amin elindulhatnak.!!! Ez amit most írtam, pld. ennek az ebola ellenes antivirális szernek a sikere rendkívül fontos lenne a sikeres koronavírus ellni harchoz !!! Remélem ez a tényező is jól alakul, mert minél előbb gyártásba kéne vinni, ha ez a szer működik, és nincsenek súlyos veszélyeztető tényezői !!! :):hadonaszos: (mivel ennek a gyógyszernek a tesztjei már készen vannak, elvileg forgalmazható, míg egy új szer letesztelése az rengeteg idő, és a végeredmény mindig kétséges, de kb. 10-ből 8-szor általában megbukik)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 143
83 721
113
Oppá !!!! Azt elfelejtettem írni, amit már itt korábban nektek is elújságoltam, hogy az ebola elleni antivirális készítmény HATÁSOSNAK BIZONYULT A MOSTANI KORONAVÍRUS ELLEN, A TESZTEK MÁR FOLYNAK, TEHÁT VAN ESÉLY A NYÁR ELEJÉRE MEGFÉKEZNI A JÁRVÁNYT !!! Nos ezzel függ össze a gyógyszer kifejlesztésére létrehozott MAGYAR kutatócsoport, az alapok megvannak amin elindulhatnak.!!! Ez amit most írtam, pld. ennek az ebola ellenes antivirális szernek a sikere rendkívül fontos lenne a sikeres koronavírus ellni harchoz !!! Remélem ez a tényező is jól alakul, mert minél előbb gyártásba kéne vinni, ha ez a szer működik, és nincsenek súlyos veszélyeztető tényezői !!! :):hadonaszos: (mivel ennek a gyógyszernek a tesztjei már készen vannak, elvileg forgalmazható, míg egy új szer letesztelése az rengeteg idő, és a végeredmény mindig kétséges, de kb. 10-ből 8-szor általában megbukik)
Ennek a gyártókapacitását építik ki éppen, csak ezt nem kötik az orrunkra. Sajnálom a sulisokat. Remélem április végén véget ér ez a szar hype.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 143
83 721
113
:)
ONLINE JÁTSSZA LE HÁTRALEVŐ MECCSEIT AZ EGYIK NBA-CSAPAT
"Az évek óta szörnyen teljesítő klub idén végre felszállóágra került és még mindig harcban állt a rájátszásért, a szurkolók érthető módon csalódottak, hogy minden bizonnyal véget ért számukra a pozitív fordulatot hozó szezon. A Sunsnál viszont rájuk is gondoltak, amikor bejelentették, hogyhátralevő meccseiket online, az NBA 2K20 nevű videojátékkal fogják lejátszani."
https://www.origo.hu/sport/trashtal...egyik-nbacsapat-phoenix-suns-koronavirus.html
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ennek a gyártókapacitását építik ki éppen, csak ezt nem kötik az orrunkra. Sajnálom a sulisokat. Remélem április végén véget ér ez a szar hype.
Nem ér véget !!!! NE REMÉNYKEDJ !!! A nyár elejéig el fog tartani, ahogy azt már korábban, a természetes fékezők ismertetésekor szépen elmondtam ! (ugye ez a meleg és a nyári sterilizáló napsugárzás, de komoly fékező hatása lesz a tömegesen megjelenő baktériumoknak, amik szintén nagyon segítenek majd, erről még nem tettem említést !!! Miért is nem ??? Mert ezt is tudtam, de nem akartam elmondani, mert az ilyenek növelik az emberi felelőtlenséget, ezért még-nagyobbra duzzadhatna a járvány nálunk, "mert úgy is megállítja a nyár, baxunk most az egészre !!!! NA EZÉRT NEM EMLÍTETTEM !!! HA BE VANNAK FOSVA, KEVÉSBÉ TERJED A JÁRVÁNY... :eek::rolleyes::D:D:D Remélem érted, ez egy komoly tényező a megfékezésben, a pszichológiai faktor !!! Számolni kell vele, úgy alkalmazni, hogy az nekünk jobb legyen, az nem baj ha kicsit jobban félnek mint ahogy kellene ;) )
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
A nagyvárosok egy válaszom volt egy kérdésre. De igen furcsállom, hogy Észak Itáliában kisvárosok így "beelőzték" Londont, Párizst, Berlint stb.
Igen, és továbbra is furcsállom, hogy több nagykutyánál a védelmi protokoll szimultán besül! Te talán nem?
..
És igen, erre az eseményláncra valóban HADMŰVELETKÉNT tekintek, HÁBORÚKÉNT. Ami viszont nem hagyományos, hanem hibrid, valamint nagyon
erőteljesen a tömegpszichózisra alapozott! A célok meg ki fognak derülni idővel, hogy milyen műveletek történnek a bekaranténozás takarásában.
Meg talán az instruktorokról is kiderülhet valami!
..
Mindenesetre az EU jelenleg teljes system error, úgy hogy egy krumplipuska sem pukkant el. Én ezt látom!
Na meg, ha távolabbhúzom a szemem a makettasztaltól, akkor feltűnik Oroszország mint a nyugalom szigete!
..
Orbán Viktor bejelentése Izrael kapcsán is meglepett!
..
Majd ahogy kibontakoznak a dolgok okosabbak lehetünk.

Első fecske!
https://www.timesofisrael.com/microsoft-co-founder-bill-gates-leaves-board-to-focus-on-philanthropy/
"The billionaire announced Friday that he’s leaving the Microsoft board entirely as well as his seat on the board of Berkshire Hathaway, the conglomerate headed by fellow billionaire Warren Buffett."
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 398
23 310
113
Na kérem szépen, abba kellene hagyni a hisztériakeltést!!!

Valóban igaz, hogy a koronavírus egy kis virulens dög, de korántsem olyan veszelyes mint azt sokan hiszik! 65 éves kor alatt egy influenzával ér fel, 20 év alatt gyakorlatilag semmilyen tünetet nem okoz! Nem nem halunk meg!!! Legalább is nem ettől halunk meg!


bfe17b5fd9393a5814f2dd996902fd14.jpg


64fe23ee78aafe84ed310ffeaf7db563.png


Sokkal inkább azt érzem, hogy ez az egész egy sokkal komolyabb és veszélyesebb dologra való felkészülés főpróbája!!!!!
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 899
4 452
113
Oppá !!!! Azt elfelejtettem írni, amit már itt korábban nektek is elújságoltam, hogy az ebola elleni antivirális készítmény HATÁSOSNAK BIZONYULT A MOSTANI KORONAVÍRUS ELLEN, A TESZTEK MÁR FOLYNAK, TEHÁT VAN ESÉLY A NYÁR ELEJÉRE MEGFÉKEZNI A JÁRVÁNYT !!! Nos ezzel függ össze a gyógyszer kifejlesztésére létrehozott MAGYAR kutatócsoport, az alapok megvannak amin elindulhatnak.!!! Ez amit most írtam, pld. ennek az ebola ellenes antivirális szernek a sikere rendkívül fontos lenne a sikeres koronavírus ellni harchoz !!! Remélem ez a tényező is jól alakul, mert minél előbb gyártásba kéne vinni, ha ez a szer működik, és nincsenek súlyos veszélyeztető tényezői !!! :):hadonaszos: (mivel ennek a gyógyszernek a tesztjei már készen vannak, elvileg forgalmazható, míg egy új szer letesztelése az rengeteg idő, és a végeredmény mindig kétséges, de kb. 10-ből 8-szor általában megbukik)
Én akorábbi SARS vírus ellen kifejlesztett gyógyszerről tudok (talán az Indomethacin h.a.?).De úgy tudom, mostanában kezdték el tesztelni és az nem 2 nap szokott lenni.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Defender 2020. is "újratervezés alatt"...
https://defence-blog.com/army/u-s-military-exercises-and-airshows-canceled-due-to-coronavirus.html
..
"The movement of US military personnel in Europe, Asia and the Middle East have also been placed under some increased restrictions to help prevent the spread of the virus, and more restrictions are expected, according to CNN.
U.S. European Command also announced Wednesday that it would reduce the number of US participants in a separate scheduled upcoming exercise with other nations in light of the coronavirus outbreak.

The command said in a news release that activities associated with Exercise Defender-Europe 20 “will be adjusted accordingly and we’ll work closely with Allies and partners to meet our highest priority training objectives.”

Furthermore, the U.S. and Israel have canceled another joint military exercise as the novel coronavirus continues to spread globally.
“Israeli Defense Force (IDF), has canceled the remaining portion of Exercise Juniper Cobra 20. The decision is in alignment with recent Israeli Ministry of Health guidelines on COVID-19, and a precautionary measure to ensure the health and safety of all participants,” the US Europe Command said in a statement Thursday.

On Tuesday, US military leaders announced that they would be scaling back the size and scope of the African Lion military exercise with Morocco, Tunisia and Senegal “to minimize exposure of US and partner nation service members to the novel coronavirus.”
Also, according to the current information, due to the COVID-19 concerns the following United States airshows are canceled: MCAS Yuma (AZ), 50th Annual Air Show at NAF El Centro (CA), AirFest at March ARB (CA)."
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Csütörtök este írtunk a János Kórház III-as belgyógyászati- és kardiológiai osztályán dolgozó orvosok és ápolók aggodalmáról. Ők voltak azok, akik szombat éjszakától csütörtök reggelig láttak el egy koronavírusos beteget. A beteget a Szent László kórházból azzal küldték hozzájuk, hogy bár nem tesztelték, de szerintük nem koronavírusos. A beteget megfelelő védőfelszerelés nélkül ápolták napokig az osztály dolgozói, és mikor csütörtök reggelre kiderült, hogy mégis koronavírusos, a kórházi dolgozókat első körben nem akarták tesztelni vagy házi karanténba engedni. Azóta változott a helyzet.
A beteggel hosszabb időre kapcsolatba lépő egészségügyi dolgozók közül két orvost és öt ápolót kórházi karanténba helyeztek, és őket tesztelik is. Az eredményükről egyelőre nem tudunk. További négy ápoló házi karanténban van. Az osztályt, azaz a János Kórház 14-es épületét, csütörtök délután hivatali zár alá vették, fél nappal a beteg pozitív teszteredménye után. Azóta hat fő látja el az épületben lévő betegeket, közülük négyen kerültek rövidebb kapcsolatba a koronavírusos beteggel, egyikük vért is vett tőle. Egy másikuknak a vele egy háztartásban élő testvére pedig kórházi karanténban van.
Karanténba került néhány ápoló és orvos a János kórházból

„Egyáltalán nem vállalom a felelősséget” - mondta egy újságírói kérdésre Donald Trump amerikai elnök pénteki, koronavírussal kapcsolatos sajtótájékoztatóján. A rendezvényen újságírók arról érdeklődtek, miért volt ennyire lassú és elégtelen az USA válasza a koronavírusra, és hogy a szövetségi kormány miért nem gondoskodott arról, hogy a vírustesztek nagy mennyiségben és olcsón elérhetőek legyenek. Az Egyesült Államokban a jelenlegi adatok szerint egymillió lakosonként 22 tesztet végeztek el, ez az egyik legalacsonyabb arány a fejlett országok között, még a magyar tesztelési aránynak is csak alig az ötöde. Szakértők szerint a vírust könnyebben kordában lehetett volna tartani, ha a megjelenésekor több tesztet tudnak gördülékenyen elvégezni az orvosok, ebben lett volna szükség a szövetségi állam segítségére, aminek feje Donald Trump. A tesztelés lassú beindulását még az amerikai Nemzeti Allergia- és Járványügyi Intézet vezetője is hibának nevezte, egy újságíró pedig megkérdezte Trumpot, ezért vállal-e felelősséget, erre mondta az elnök, hogy egyáltalán nem. Trump azt mondta, a súlyos helyzetet még az Obama elnöksége idejéből megörökölt szabályok és intézmények okozták, amik nem voltak felkészülve egy ilyen járványra. Ez már csak azért is furcsa, mert Trump az elnöksége alatt kifejezetten gyengítette az amerikai járványügyi rendszert, tavaly ősszel leállított például egy hatékony fertőzésészlelő programot, és forrásokat is kivont a rendszerből.
Trump: „Egyáltalán nem vállalom a felelősséget”

Az amerikai képviselőház többmilliárd dolláros koronavírus-segélycsomagot fogadott el szombaton, amelynek célja, hogy mérsékelje a járvány gazdasági hatásait.
Amerikában ingyenessé teszik a koronavírus teszteket

Olyan horderejű döntéseket jelentett be most az Európai Bizottság a koronavírus miatti válságkezelés támogatására, amelyekre még a 2008-2009-es globális pénz- és tőkepiaci válság során sem volt példa. Az intézkedések lényege, hogy maximális rugalmassággal kezelik az állami támogatási és költségvetési költekezési szabályokat, és ami rövid távon még ennél is fontosabb: hatalmas EU-pénzeket csoportosítanak át a tagállamok részére a közös költségvetésből. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusból még fel nem használt 29 milliárd eurónyi kohéziós pénzt a koronavírus elleni küzdelemre lehet költeni, sőt, nem kell visszafizetni a közös kasszába további 8 milliárd eurót a tagállamoknak, ami júniusig lett volna esedékes.
Példátlan EU-s döntés a koronavírus miatt: Magyarország is hatalmas összegekhez jut

Már jóval azelőtt, hogy a koronavírus világjárvánnyá vált, a kínai adatokból – már amennyire hinni lehetett nekik – sejteni lehetett, hogy az idősebbek a legveszélyeztetettebbek, de amióta a fertőzés Olaszországban is komolyan elterjedt, már egyértelműbb adatok vannak arról, hogy mennyire veszélyes a Covid-19 az idősebb, különösen a szív-, tüdő- és immunológiai problémákkal küzdő emberekre. Olaszországban – a világ egyik legelöregedettebb társadalmában – egy március 4-i egészségügyi elemzés arra jutott, hogy a 105 koronavírus-fertőzés következtében elhunyt beteg átlagéletkora 81 év volt, ez 20 évvel több a vírustesztre pozitív értéket mutatók átlagéletkoránál. Ez egybecseng a kínai járványügyi központ számításaival is. Egy február végi jelentés nagy különbséget talált az első 72314 kínai koronavírus-fertőzött vagy fertőzéssel gyanított ember korcsoportonkénti halálozási aránya között. A Berni Egyetem új tanulmánya szerint a kínai adatok alapján a halálozás kockázata az életkor előrehaladtával nő: míg a húszas éveikben járó fertőzötteknek kevesebb mint 0,1 százalékát ölheti meg a vírus, addig ez az arány a 80 év fölöttieknél 18 százalék.
Ezért veszélyesebb a koronavírus az idősebbekre
 
  • Tetszik
Reactions: jani22 and Leonidas