Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 864
113
Azt áruld már el nekem, hogy tudsz ekkora baromságot írni ??? Szerintem add le a magyar állampolgárságod, és vedd fel a svédet. Ja, és kezd el tanulni sariat, mert majd szükséged lesz rá az svéd iszlám vallásállamban !!!

(amúgy ismerek svédországban élő magyar nőt, innen ment ki, na az pont olyan eszetlen mint a svéd nők akik irányítják a neoliberális őrültek svédországát, mert azok lett az ilyen, nem mástól - szóval van rálátásom a svéd problémára, neked viszont halovány gőzöd sincs a roma kérdésről !!!! Mellesleg már 3-400 éve itt vannak !!! Nem hogy 3--400 év, de az iszlám bevándorlók 30 éven belül átveszik svédországot !!! Elég nagy különbség, nem ? )
Nem kell ahhoz 30 év. Hollandiában ez kb. 15 év lesz. Ők szarabbul állnak.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Február végén az amerikai kormány járványügyi hatósága, a CDC (Centers for Disease Control and Prevention) négy modellt dolgozott ki arra az eshetőségre, ha a koronavírus megvetné a lábát az Egyesült Államokban. A New York Times megszerezte a forgatókönyveket, melyek a legsúlyosabb esetben a 330 milliós országra

akár 160-214 millió fertőzöttet,

200 ezertől 1,7 millióig terjedő halálos áldozatot,

és minimum 2,4 millió, de akár 21 millió kórházi kezelésre szoruló embert prognosztizálnak (összehasonlításként: az Egyesült Államok jelenleg kevesebb mint egymillió kórházi ággyal rendelkezik)

Az Amerikai Kórházszövetség egyik zártkörű (de kiszivárgott) szemináriumán pedig egy szerényebb becslés hangzott el, de ez is 96 millió fertőzöttel, 4,8 millió kórházi kezelésre szoruló beteggel és 480 ezer halálos áldozattal számol. A – talán most nem túlzás a jelző - sokkoló adatok persze a járvány elleni védekezések drasztikusságának függvényében változhatnak, AZONBAN TÉNY, HOGY AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK BORZALMAS JÁRVÁNY ELÉ NÉZ, ÉS EZZEL MA MÁR MINDENKI TISZTÁBAN VAN.
https://index.hu/kulfold/2020/03/14...us_egeszsegugy_jarvany_usa_trump_cdc_seattle/
Folyton túltolja az index. Minek kell ilyen hülyeségeket leközölni? Kína kapta felkészületlenül az első pofont, és így lett ott 81 ezer beteg és 3000 halott. Akkor hogy a fenébe sikerült az usá-ba ilyen extrém számokat hallucinálni? Megy a pánikkeltés ezerrel. :eek:
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 141
113
Egyébként mielőtt elindul az ostoba svédezés meg migránsozás, az egész tesztelés, bejelentett betegszám egy mesterséges manipuláció mindenhol.
Azon pl gondolkoztatok, hogy Magyarországon az egész héten (!) végig miért mindig 3 beteget találtak, minden nap? Mert 3 a magyar igazság? :) És ha nézitek, ma is szépen folytatódik a hármas magyar kommunikációs számmisztika, ma 6, azaz 2x3 új esetet vallottak be, ha kénytelenek emelni, akkor majd biztos 3x3 lesz a következő....? :)

Mesterséges manipuláció? Nem lehet hogy ezt sokkal inkább előítélet, pont az ellenkező irányba manipulatív újságcikkek alapján írod, mind a valós számok alapján?

A tesztek számát nem a lakosság számához kel viszonyítani, hanem a kontaktok számához, és mivel erről pontos adat sok országnál nincsen, jobb híján a betegek számához.

Ország; esetszám; tesztek száma; tesztek száma/eset
Magyarország; 25; 858; 34,3
Korea; 8086; 261335; 32,3
Japán: 738; 12060; 16,3
Tajvan; 53; 16089; 303,6
Malajzia; 197; 4010; 20,4
Thaiföld; 82; 5232; 63,8
Vietnám; 53; 4588; 86,6
Fülöp-szigetek; 98; 717; 7,3
USA; 2329; 5,8
Bahrein; 211; 9201; 43,6
Olaszország: 17660; 86011; 4,9
Anglia; 798; 29764; 37,3
Norvégia; 1030; 8000; 7,8
Dánia; 827; 3839; 4,6
Izland; 138; 856; 6,2
Ausztria; 602; 6582; 10,9
Csehország; 150; 2353; 15,7
Lengyelország; 84; 2234; 26,6
Szlovénia; 141; 3058; 21,7
Szlovákia; 32; 853
Litvánia; 7; 366; 52,3
Oroszország; 47; 76963; 16037,5

És láss csodát a betegek számához viszonyítva a magyar tesztek száma kifejezetten magas.
Ha csak nem azt várjuk el, hogy pazarolják Magyarországon az amúgy korlátozott számban rendelkezésre álló és drága teszteket, úgy hogy az alacsony fertőzöttségi időszakban indokolatlanul sokat tesztelnek, majd a magas fertőzöttségnél teszhiány alakuljon ki. Nos ha nem ezt várjuk el, akkor a számok alapján Magyarországon egyáltalán nem manipulál senki a szándékosan kevés teszteléssel.
Ja hogy az Index, a HVG, a 24. hu, a 444 nem a valóságról ír? Bármennyi lenne is a tesztelés, kevesellnék. Mindig találnának olyanokat, akik maguk indokoltnak éreznék a tesztelésüket, csak a szakemberek nem érzik annak. Ezt már megszokhattuk.
A svédeknél oly megértő voltál a tesztelés leállításával, racionálisnak nevezted és róluk nem feltételezel manipulációt. Ezzel szemben Magyarországról a fenti számok ellenére igen. Miért is?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 864
113
Sztetek kifogytak a tesztekből vagy már tök mind1???

Koronavírus: Svédország leáll a széles körű teszteléssel és a számok közlésével

Svédországban elérte a koronavírus-fertőzés azt a szintet, amikor már nem csak egy-egy elszigetelt esetről vagy fertőzési láncról beszélhetnek, hanem már szabadon terjed a járvány az ország lakosai között, ezért az svéd Közegészségügyi Hatóság azt a meglepő döntést hozta pénteken, hogy

FELHAGYNAK A SZÉLES KÖRŰ TESZTELÉSSEL ÉS A FERTŐZÖTTEK SZÁMÁNAK NAPI KÖZLÉSÉVEL,

írja az Aftonbladet.


A szervezetet vezető Anders Tegnell ugyanis úgy véli, hogy az intézkedések a fontosak, nem pedig a számadatok, főleg, hogy könnyen lehet, hogy már most is sokkal nagyobb mértékű a fertőzés, mint ahogyan azt gondolják. A némileg meglepő stratégiát a főváros Stockholm térségében már be is vezették, és egy hét alatt az egész országra kiterjesztik.

Az új módszer szerint csak a már kórházba került betegeket, illetve a fertőzési gócokkal szoros kapcsolatba kerülő embereket tesztelik, azokat, akinél egyéb módon merül fel a koronavírus jelenlétének gyanúja, azt nem, mert már követhetetlen a terjedés útvonala, így másra kell fókuszálniuk.

„Már nem fontos arról beszélni, hogy mondjuk 458 vagy 562 esetről tudunk-e, hanem arról, hogy Svédország mely részei érintettek, és azok mennyire súlyosan” – idézi a svéd lap Tegnellt, aki hozzátette, hogy azt is vizsgálják, a társadalom mely csoportjai a leginkább érintettek.

Kifogytak a tesztből?
A helyzetet árnyalja a Läkartidningen svéd orvosi lap pénteki cikke, amiben arról írnak, hogy a leginkább érintett svéd területen, Stockholmban és környékén kezdenek kifogyni a tesztből, ezért kellett korlátozni, hogy kiken végezzék el a vizsgálatot.

A pénteki adatok szerint Svédországban 821 fertőzött és 2 halott van, pénteken 7 újabb fertőzést és egy halálos esetet jelentettek – ez már a friss módszer miatti csökkenés lehet.

"A szervezetet vezető Anders Tegnell ugyanis úgy véli, hogy az intézkedések a fontosak, nem pedig a számadatok, főleg, hogy könnyen lehet, hogy már most is sokkal nagyobb mértékű a fertőzés, mint ahogyan azt gondolják. Az új módszer szerint csak a már kórházba került betegeket, illetve a fertőzési gócokkal szoros kapcsolatba kerülő embereket vizsgálják, azokat, akinél egyéb módon merül fel a koronavírus jelenlétének gyanúja, azt nem, mert már követhetetlen a terjedés útvonala, így másra kell fókuszálniuk."
https://mandiner.hu/cikk/20200314_s..._koronavirussal_fertozottekrol_szolo_adatokat
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 864
113
Mesterséges manipuláció? Nem lehet hogy ezt sokkal inkább előítélet, pont az ellenkező irányba manipulatív újságcikkek alapján írod, mind a valós számok alapján?

A tesztek számát nem a lakosság számához kel viszonyítani, hanem a kontaktok számához, és mivel erről pontos adat sok országnál nincsen, jobb híján a betegek számához.

Ország; esetszám; tesztek száma; tesztek száma/eset
Magyarország; 25; 858; 34,3
Korea; 8086; 261335; 32,3
Japán: 738; 12060; 16,3
Tajvan; 53; 16089; 303,6
Malajzia; 197; 4010; 20,4
Thaiföld; 82; 5232; 63,8
Vietnám; 53; 4588; 86,6
Fülöp-szigetek; 98; 717; 7,3
USA; 2329; 5,8
Bahrein; 211; 9201; 43,6
Olaszország: 17660; 86011; 4,9
Anglia; 798; 29764; 37,3
Norvégia; 1030; 8000; 7,8
Dánia; 827; 3839; 4,6
Izland; 138; 856; 6,2
Ausztria; 602; 6582; 10,9
Csehország; 150; 2353; 15,7
Lengyelország; 84; 2234; 26,6
Szlovénia; 141; 3058; 21,7
Szlovákia; 32; 853
Litvánia; 7; 366; 52,3
Oroszország; 47; 76963; 16037,5

És láss csodát a betegek számához viszonyítva a magyar tesztek száma kifejezetten magas.
Ha csak nem azt várjuk el, hogy pazarolják Magyarországon az amúgy korlátozott számban rendelkezésre álló és drága teszteket, úgy hogy az alacsony fertőzöttségi időszakban indokolatlanul sokat tesztelnek, majd a magas fertőzöttségnél teszhiány alakuljon ki. Nos ha nem ezt várjuk el, akkor a számok alapján Magyarországon egyáltalán nem manipulál senki a szándékosan kevés teszteléssel.
Ja hogy az Index, a HVG, a 24. hu, a 444 nem a valóságról ír? Bármennyi lenne is a tesztelés, kevesellnék. Mindig találnának olyanokat, akik maguk indokoltnak éreznék a tesztelésüket, csak a szakemberek nem érzik annak. Ezt már megszokhattuk.
A svédeknél oly megértő voltál a tesztelés leállításával, racionálisnak nevezted és róluk nem feltételezel manipulációt. Ezzel szemben Magyarországról a fenti számok ellenére igen. Miért is?

"A szervezetet vezető Anders Tegnell ugyanis úgy véli, hogy az intézkedések a fontosak, nem pedig a számadatok, főleg, hogy könnyen lehet, hogy már most is sokkal nagyobb mértékű a fertőzés, mint ahogyan azt gondolják. Az új módszer szerint csak a már kórházba került betegeket, illetve a fertőzési gócokkal szoros kapcsolatba kerülő embereket vizsgálják, azokat, akinél egyéb módon merül fel a koronavírus jelenlétének gyanúja, azt nem, mert már követhetetlen a terjedés útvonala, így másra kell fókuszálniuk."

A számok gerjesztették a félelmet, és a hype a média révén gyöngítette a védekezést, mert amikor valakinek meg kell felelni döntéshozatalkor, ott jó döntést nehéz hozni.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Azon pl gondolkoztatok, hogy Magyarországon az egész héten (!) végig miért mindig 3 beteget találtak, minden nap? Mert 3 a magyar igazság? :)

Igen három! Nem a véletlen műve ez sem.
Fogd fel programdeterminációnak!

..
Ugyanis a zodiákus tizenkettese megfeleltethető a számoknak is.
Mi pedig mundánasztrológiailag Nyilas jegyű, íjfeszítő, lovas, Szkíta-utód nép vagyunk, s a számosságok közül a Nyilashoz a 3-as rendeltethető.
(a 3-as szám alakja hajaz is egy felajzatlan visszacsapó, ősmagyar íj formájára ráadásul) :rolleyes:
..
A dolog így néz ki:
A levegős jegyekhez nem kapcsolható számérték, mivel levőgősségük miatt kézzelfoghatatlan, kézbevehetetlen elemi minőséget alkotnak.
Így a Vízöntő, Ikrek, és a Mérleg számosság nélküli.
..
A többi sorrendje:
1 - Szűz (és belőle képzett többszörösök, így 11, 100, 111, 1000 stb.)
2 - Skorpió
3 - Nyilas
4 - Bak
5 - Halak
6 - Kos
7 - Bika
8 - Rák
9 - Oroszlán

..
Napi okkultizmus OFF!
..
(Egyébként, ha lenne esetleg egy "Mitikus Geopolitika a történelmi korokban" topik, akkor oda száműzettethetve lennének az ilyen agymenéseim...
..
Na meg a germánokról írtam egy hosszabb asztrológiai jellemrajzot még januárban, amit aztán végül nem tettem föl, mert hosszú lett és nem akartam
semmit szétoffolni! És germánokat illetően eleve érdekes lesz, hogy hogy ugorják meg ezt a mostani vírus sáncot, mivel sárkányos Mérleg nép, hasonlóan a kínaiakhoz ahonnan a járvány indult!)
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 864
113
Folyton túltolja az index. Minek kell ilyen hülyeségeket leközölni? Kína kapta felkészületlenül az első pofont, és így lett ott 81 ezer beteg és 3000 halott. Akkor hogy a fenébe sikerült az usá-ba ilyen extrém számokat hallucinálni? Megy a pánikkeltés ezerrel. :eek:
NYT1G
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Február végén az amerikai kormány járványügyi hatósága, a CDC (Centers for Disease Control and Prevention) négy modellt dolgozott ki arra az eshetőségre, ha a koronavírus megvetné a lábát az Egyesült Államokban. A New York Times megszerezte a forgatókönyveket, melyek a legsúlyosabb esetben a 330 milliós országra

akár 160-214 millió fertőzöttet,

200 ezertől 1,7 millióig terjedő halálos áldozatot,

és minimum 2,4 millió, de akár 21 millió kórházi kezelésre szoruló embert prognosztizálnak (összehasonlításként: az Egyesült Államok jelenleg kevesebb mint egymillió kórházi ággyal rendelkezik)

Az Amerikai Kórházszövetség egyik zártkörű (de kiszivárgott) szemináriumán pedig egy szerényebb becslés hangzott el, de ez is 96 millió fertőzöttel, 4,8 millió kórházi kezelésre szoruló beteggel és 480 ezer halálos áldozattal számol. A – talán most nem túlzás a jelző - sokkoló adatok persze a járvány elleni védekezések drasztikusságának függvényében változhatnak, AZONBAN TÉNY, HOGY AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK BORZALMAS JÁRVÁNY ELÉ NÉZ, ÉS EZZEL MA MÁR MINDENKI TISZTÁBAN VAN.
https://index.hu/kulfold/2020/03/14...us_egeszsegugy_jarvany_usa_trump_cdc_seattle/

Ha ez bejön akkor elnökválasztás idén nem lesz!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Egyesült Államok 2020. március 13-ai állapot:
..
koronavirus4-356365.jpg
 
S

speziale

Guest
Szóval úgy gondolod, hogy világszerte annyi államférfi, aki országok ügyeit intézi, hirtelen hisztéria által vezérelve hirdetett rendkívüli állapotot, vagy ezzel analóg állapotokat? (többek között OV is?) Jó lenne ha egy kicsit mélyebbre ásnál.
Mind szép és igaz ami ezeken a grafikonokon van, de ami nem látszik ezeken, az az, hogy ez egy roppant gyors lefolyású járvány, hirtelen rengetegen szorulnak orvosi segítségre, és a kórházak ÉS AZ ÖSSZES TÖBBI BETEG IS egy túlterheléses esemény járulékos áldozatai.
Mindenhol átütemezik a nem azonnal szükséges beavatkozásokat, műtéteket, de még Orbán is úgy számol, hogy ez június/júliusban fog tetőzni és ez alatt az idő alatt azok a betegek is elpatkolnak akik a hirtelen kapkodásban elhalasztódtak, mert csak azt vették figyelembe, hogy a koronások azonnal meghalhatnak segítség hiányában, a másik meg ráér pár hónapot, de az egész elhúzódik. Pont ez történt Kínában is, és várhatóan ez fog történni mindenhol, mert hiába kicsi a mortalitás, épp elég súlyos, kórházi beavatkozást igénylő beteg lesz ahhoz, hogy ez a teljes egészségügyi rendszert megakassza.
Mindenki kezdjen el bőszen egészségesen élni/imádkozni, hogy az elkövetkező 6 hónapban ne legyen szüksége semmilyen okból semmilyen orvosi beavatkozásra, mert nem nagyon lesz rá mód...

Végre b*ssz*meg valaki a fórumon aki érti a probléma lényegét...

a meghozott intézkedésekkel kapcsolatban meg erősen ajánlott ennek a cikknek az elolvasása:

https://qubit.hu/2020/03/12/saint-l...y-jarvany-ha-idoben-megkezdik-az-elkulonitest
 
  • Tetszik
Reactions: fulcrum11

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 141
113
Folyton túltolja az index. Minek kell ilyen hülyeségeket leközölni? Kína kapta felkészületlenül az első pofont, és így lett ott 81 ezer beteg és 3000 halott. Akkor hogy a fenébe sikerült az usá-ba ilyen extrém számokat hallucinálni? Megy a pánikkeltés ezerrel. :eek:

Ezzel most nem értek egyet. Kínában a járvány ideiglenes megfékezését extrém szigorú karanténnal érték el. Ráadásul Kínában csak a belső terjedést kellett megállítani, nem kapták kívülről a tömeges fertőzés utánpótlást (eddig). Az 1,4 milliárdos Kínában még bőven 1000 alatt volt az esetszáma, maikor már városokat vettek karantén alá. A teljes ország erőforrásaival látták el a karanténnal érintett 60-70 millió embert, azaz a népesség kevesebb, mint 5%-át.
Az USA-ban viszont eddig alig tettek valamit, holott a fajlagosan nagyon kevés teszt mellett is van 2340 kimutatott esetük. Már most is igencsak el lennének késve az intézkedésekkel, de nem látszik, hogy érdemben tenni akarnának a terjedés ellen.
A választási kampány miatt nem is valószínű, hogy akkor hoznának komoly korlátozó intézkedéseket, amikor azoknak még érdemi hatása van.
Az USA nem arról híres, hogy ott bármiért is megállítanák a saját gazdaságukat. Meg arról sem, hogy fegyelmezetten tűrnék a rendkívüli helyzeteket. Erre több példát láthattunk. Inkább zavargások, fosztogatás, stb.. szokott lenni hurrikánok, vagy áramkimaradás idején. A ciivileknél lévő rendkívül sok fegyver sem abba az irányba mutat, hogy drákói intézkedéseket be tudnának tartatni a társadalommal. .

Márpedig az tapasztalati adat, hogy a koronavírus R0 értéke minimum a 2,5 - 3,0 sávba esik, de az Európai terjedés alapján inkább 3,0 fölé. Sima matek, hogy intézkedések nélkül 2,0 R0 esetén a társadalom 50%-a, 2,5 R0 esetén a társadalom 60%-a, 3,0 R0-nál a társadalom 67%-a fertőződik át. Ezt lehet csökkenteni a megfelelő időben meghozott, betartatott, és hatékony lépésekkel. Európában például az eddigi lépések ellenére még mindig 1,8 - 2,5 körüli az intézkedésekkel csökkentett RE érték. Legalábbis a napi terjedési ütemből erre lehet következtetni. Például a tünetek miatti elzárkózás előtti 5 fertőzőképes napot számítva 2,0 RE-nél 20%-os, 2,5 RE-nél 30%-os napi betegszám növekedéssel lehet számolni.

Az USA-ban így nézett ki idáig a március:
2020-03-01 42 (+18) (+75%)
2020-03-02 57 (+15) (+36%)
2020-03-03 85 (+28) (+49%)
2020-03-04 111 (+26) (+31%)
2020-03-05 175 (+64) (+58%)
2020-03-06 252 (+77) (+44%)
2020-03-07 352 (+100) (+40%)
2020-03-08 495 (+143) (+41%)
2020-03-09 643 (+148) (+29%)
2020-03-10 911 (+268) (+42%)
2020-03-11 1182 (+271) (+30%)
2020-03-12 1577 (+395) (+33%)
2020-03-13 2184 (+607) (+38%)

Ezek alapján jelenleg az RE 3 fölött van az USA-ban a lagymatag személyi karanténozással együtt is.

A cikkben idézett számítások a 328 USA-ban 160 - 214 millió fertőzöttel, azaz 49 - 65 %-os átfertőződési aránnyal, tehát 2,0 3,0 RE értékkel számolnak. Még ennek a savnak az eléréséhez is további, hosszan, jó pár hónapig, a járvány lefolyása alatt fenntartott intézkedések szükségesek.
A német miniszter és Merkel által bemondott 50 - 70%-os átfertőződési arány is 2,0 - 3,3 RE értéket feltételez.

A többi adat pedig pedig még alá is van becsülve a fertőzöttek feltételezett számához képest.
 
S

speziale

Guest
Egyébként akinek a Covid nem "elég" halálos:

A sars és mers halálozási rátája is sokkal magasabb volt, mint a Covid-é, ezekben a járványokban mégis ezer alatt maradt a halálozások száma. A Covid esetében meg jelenleg tartunk 5600-nál, és nagyon meglepődnék ha a végső szám 10ezer alatt maradna. Pedig azokban a járványokban hol volt ilyen mértékű karanténozás...

Na akkor melyik a veszélyesebb meg halálosabb?
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 089
26 678
113
Szombat délután olyan üres a város, mint egy kánikulai vasárnap + a turisták is eltűntek. A plázákban csak lézengés, a tömegközlekedésen mindenhol le tudsz ülni csúcsidőben. Csak a patikák előtt álldogálnak, de nem sorok, csak pár ember. Egyre több a maszkos, néhány csaj pedig vékony anyagból színes huzatot varr a maszkjára.
 
  • Tetszik
Reactions: fulcrum11
S

speziale

Guest
És láss csodát a betegek számához viszonyítva a magyar tesztek száma kifejezetten magas.

Bakker ember nem lehetsz ilyen korlátolt...Magyarországon pont azért magas a tesztek aránya a betegekhez képest, mert alig tesztelnek, csak azt tesztelik, aki már nagyon "lesgyanús".

Kurvára nem véletlen, hogy a németeknél annyival alacsonyabb a halálozási ráta, mint más országokban: ők vezették be először a dél-koreában is alkalmazott drive-thru tesztet...vagyis a spanyoloknál, franciáknál stb... valszeg sokkal több a valódi fertőzöttek száma, mint amit leközölnek
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Szombat délután olyan üres a város, mint egy kánikulai vasárnap + a turisták is eltűntek. A plázákban csak lézengés, a tömegközlekedésen mindenhol le tudsz ülni csúcsidőben. Csak a patikák előtt álldogálnak, de nem sorok, csak pár ember. Egyre több a maszkos, néhány csaj pedig vékony anyagból színes huzatot varr a maszkjára.

Mert mindenki az élelmiszerboltokban, meg a hipermarketekben vásárolt, vásárol..., nekem ez a tapasztalatom, mert ezekben kvázi tömegnyomor volt, van. És nem hiszem, hogy csak azért, mert holnap a nemzeti ünnep miatt 1 napig nem lesznek ezek nyitva.