Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 783
65 156
113
Állítólag nem bizonyított hogy egyáltalán történ tárgyról történő fertőződés. Persze megnéznék erről egy szakvéleményt.


Attól függ, kit kérdezel. Ha venezuelait, és nem chavista, akkor azt fogja mondani, hogy a kubai orvosok felcser szintűek.
Vagy nemzetkozi forradalmar/terrorista mint Che.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 026
26 560
113
Ahogy a vicc mondja: egy német az művészet, kettő már szervezet! Két karlendítésnyi távolságnál közelebb nem mehetnek egymáshoz a németek:

Két embernél több nem tartózkodhat együtt közterületen Németországban

Az emberek közötti közvetlen fizikai kapcsolatok további korlátozásáról állapodtak meg a német tartományok és a szövetségi kormány a koronavírus-járvány lassítása érdekében, a legfontosabb, hogy

KETTŐNÉL TÖBB EMBER NEM TARTÓZKODHAT EGYÜTT KÖZTERÜLETEN,

kivéve, ha mind ugyanabban a háztartásban élnek - jelentette be Angela Merkel kancellár vasárnap Berlinben, írja az MTI. Elmondta, hogy mindenki legfeljebb egy további emberrel tartózkodhat együtt közterületen, vagy azokkal a személyekkel, akikkel együtt él.

Közterületen legalább másfél, lehetőleg két méter távolságot kell tartani a nem közös háztartásban élők között. A 16 tartomány és a szövetségi kormány a járványügyi intézkedések egysége céljából egy sor további közös alapelvről is megállapodtak. Ezek közé tartozik, hogy a vendéglátóhelyek csak elvitelre kínálhatnak ételt. Az új szabályok egyelőre két hétig érvényesek.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

bikmakk

Active Member
2020. március 22.
31
150
33
Régóta olvasgatom a fórum különböző témáit, de most jött el az idő, hogy nem tudom magamban tartani a mondanivalóm két témában :)

1) Németek
A német alapos, pontos és fegyelmezett - de legalábbis jó a marketingjük. 10 éve dolgozom napi szinten velük (IT terület), de három napig tudnám megállás nélkül mesélni a történeteket, hogy ez miért nem igaz. Lehet az egészségügyisek mások, de akiket én ismerek/ismertem közelebbről (durán 50-60 fő lehet) közelébe sincs ennek a három tulajdonságnak. Szóval ne higgye senki, hogy bármiben jobbak, mint mi. Sőt...

2) Teljhatalom (teJhatalom) a kormánynak az idők végezetéig
Idézném Magyarország Alaptörvényét:

- Különleges jogrendben az Alaptörvény alkalmazása nem függeszthető fel, az Alkotmánybíróság működése nem korlátozható.
- A különleges jogrendet a különleges jogrend bevezetésére jogosult szerv megszünteti, ha kihirdetésének feltételei már nem állnak fenn.

Szerintem ez egy elég definit meghatározás, hogy meddig tart... Nincs járvány, nincs különleges jogrend. Pont.

Viszont:

- A Kormány rendelete a veszélyhelyzet megszűnésével hatályát veszti.

Azaz, ha nem szavazzák meg holnap, akkor nincsenek lezárva a határok, nem zárnak be háromkor a boltok, a katonák mennek vissza a laktanyába, stb...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Karanténba került Sepsiszentgyörgyön vasárnap a Fogolyán Kristóf Kovászna Megyei Kórház nőgyógyászati és újszülött osztálya, valamint szülőszobája a beutaltakkal és a teljes személyzettel együtt. Az intézkedést azt követően rendelték el, hogy egy nőgyógyász orvosról, aki március elején az ausztriai Tirolban töltötte sívakációját, kiderült, hogy megfertőződött az új koronavírussal. A megyei tiszti orvosi szolgálat rendelkezése szerint a karanténba került részlegek személyzete és páciensei nem mutatják a fertőzöttség tüneteit. Ők a helyükön maradnak, de minden új nőgyógyászati, szülészeti esetet a kézdivásárhelyi városi kórházba utalnak be. A sepsiszentgyörgyi kórházat fertőtlenítik, és 48 órás átfogó vizsgálat indul annak felderítésére, hogy kivel került kapcsolatba a fertőzött orvos. A Mediafax hírügynökség értesülése szerint a megfertőződött orvos három kollégája várja házi elkülönítésben a koronavírus-teszt eredményeit. Ők körülbelül száz pácienset vizsgáltak meg és kezeltek az elmúlt napokban, akiket szintén házi elkülönítésbe helyeztek. A hivatal arra kérte mindazokat, akik az elmúlt két hétben a kórház nőgyógyászati és újszülött-osztályán jártak, hogy telefonon jelentkezzenek.
Karantén alá került a sepsiszentgyörgyi kórház újszülött osztálya

Meghalt egy, az új típusú koronavírussal fertőzött orvos Franciaországban – jelentette be vasárnap Olivier Véran egészségügyi miniszter, hozzátéve, hogy ez az első haláleset az egészségügyi dolgozók körében. A tárcavezető az orvosi titoktartási kötelezettségre és az orvos családjára hivatkozva nem kívánt pontosabb információkkal szolgálni az elhunyt személyéről. A France3 közszolgálati televízió szerint a Párizstól északra található Oise megye egyik mentőorvosáról van szó. Az információt utóbb megerősítették hivatalos források az AFP francia hírügynökségnek. Oise megye volt a koronavírus-járvány egyik első gócpontja Franciaországban. Az orvos az észak-franciaországi Lille egyetemi kórházában halt meg szombaton. A meghalt orvos fia vasárnap nyilatkozott a Le Parisien című napilapnak. Apám feláldozta magát. Nyugdíjas volt már. Nem kellett volna dolgoznia, de bejárt, mert mindig segíteni akart a túlterhelt kollégáinak. Azért dolgozott, mert szerette, amit csinált, ez volt az élete. Igazságtalan, ami történt. Szomorúak vagyunk és dühösek - idézte a lap az orvos fiát.
Meghalt az első francia orvos koronavírusban, fia szerint apja feláldozta magát

Olyan súlyos állapotba került egy koronavírussal fertőzött 12 éves kislány az Egyesült Államokban, hogy lélegeztetőgépre kellett rakni – jelentette a CNN. A hírtelevíziónak a kislány családja számolt be az esetről, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy nem csak az időseket veszélyezteti a járvány. Az Emma nevű lányt március 15-én diagnosztizálták tüdőgyulladással, és pénteken derült ki, hogy koronavírus fertőzte meg. A jelenleg stabil állapotban lévő lánynak nem volt semmilyen már meglévő betegsége, nem utazott sehova, és nem lehet tudni, hogy hol és kitől kapta el a vírust – mondta el a CNN-nek a lány unokatestvére, Justin Anthony. A kislányt kezelő atlantai gyerekkórház szóvivője a hírtelevíziónak csak annyit erősített meg, hogy van egy koronavírusos betegük, de állapotáról nem közöltek információkat. Jessica Pope közölte, hogy a beteget izolálták, és különös odafigyeléssel foglalkoztak vele.
Koronavírus: lélegeztetőgépre kellett rakni egy 12 éves amerikai lányt

Házi karanténba vonult Angela Merkel. A német kancellár pénteken preventív jelleggel pneumococcus elleni védőoltást kapott, ám nemrég kiderült, hogy az orvos, aki elvégezte a műveletet, koronavírusos, ezért szükséges az intézkedés.
Angela Merkel házi karanténba került

51-en haltak meg Olaszországban egyetlen nap alatt koronavírus fertőzés miatt. Ez még mindig nagyon magas szám, de a legrosszabb, szombati naphoz képest legalább csökkenés. Akkor 793 áldozatot jelentettek. Eddig összesen 5476-an haltak meg a vírus miatt Olaszországban. Kevesebb lett szombathoz képest az új betegek száma is. A legfertőzöttebb Lombardiában is csökkent a halálos esetek száma a szombati 546-ról 361-re. Angelo Borrelli a polgári védelem vezetője azt mondta, hogy remélik a csökkenés a következő napokban is folytatódik. A számok talán elkezdték mutatni a korábban bevezetett óvintézkedések hatását.
Talán elkezdtek hatni az olaszországi intézkedések

Spanyolországban több mint 3500 újabb koronavírus-fertőzést igazoltak az elmúlt huszonnégy órában, ezzel az eddig kiszűrt betegek száma meghaladta a 28 500-zat - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium vasárnap. A betegség halálos áldozatainak száma 394-gyel nőtt egy nap alatt, összesen 1720-an veszítették életüket. A gyógyultak száma is növekedett, már 2575-en épültek fel. A fertőzöttek 12 százaléka, 3475 beteg egészségügyi dolgozó - mondta el Fernando Simón, a spanyol vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója.
Spanyolországban már 350 ezer tesztet végeztek, egy nap alatt 3500 fertőzöttet találtak
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 852
91 322
113
Házi karanténba vonult Angela Merkel. A német kancellár pénteken preventív jelleggel pneumococcus elleni védőoltást kapott, ám nemrég kiderült, hogy az orvos, aki elvégezte a műveletet, koronavírusos, ezért szükséges az intézkedés.
Angela Merkel házi karanténba került
Érdekes hogy Merkelt tüdőgyuszi ellen beoltották. Lenne értelme egy tömeges védőoltásnak???

Az már pechje, hogy valszeg akkor már a doki fertőző volt....
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 258
113
Érdekes hogy Merkelt tüdőgyuszi ellen beoltották. Lenne értelme egy tömeges védőoltásnak???

A Covid-19 tüdőgyulladást nem baci okozza, hanem a vírus, szóval nem hiszem. Bár egy felülfertőzés lehetséges, hogy még rosszabbá teszi a dolgot.
 

Gyurma

Well-Known Member
2019. január 30.
949
1 665
93
Az ok-okozatot összekevered. Az EU egy nemzetközi szervezet, annyi jogköre van amennyit az egyes tagállamok adnak nekik. Pont ebből lett elege egy ideje a magországoknak és vetették fel a kétsebességes európát, hogy jó, akkor az új országok dagonyázzanak, ők közös pénzügyet, külügyet, szociális ellátást meg miegymást akarnak, és akkor jött a jajveszékelés kelet-európából, hogy mi ehhez nem járulunk hozzá, hogy "másodosztályú EU országok legyünk, pont kelet-közép európa tiltakozott az ellen, hogy egy föderálisabb eu mag létrejöjjön nélkülük. Ugyanakkor megjegyzem, ha ezt tényleg nagyon akarták volna akkor hiába jajveszékelünk, megcsináltál volna nélkülünk.
De mindez nem változtat azon, hogy az EUnak csak annyi joga van bármibe beleszólni, amennyit a tagországok engednek, mert az EU egy nemzetközi szervezet, mint az ENSZ, vagy a NATO. Sajnos az EU alkotmányozásnál annyian hőbörögtek, hogy nem lehetett megteremteni az alapjait annak, amit most elvársz. Ha az EU alkotmányt sikerült volna akkor és ott átverni, vagy a Liszaboni szerződésnél korrigálni, akkor az EU nem ott tartana ahol. De nem ez történt, ezért az EU korlátozott jogokkal egy gúzsba kötött gazdasági óriás - és talán már ez sem sokáig. Ilyen veszélyhelyzetre sebtiben kellene hatékony eszközökkel reagálni, amire semmilyen eszköze nincs az EU-nak, mert nem adtak neki a tagállamok, máshonnan nem lehet . Félő, hogy a nagy kísérlet egy nagy bukását látjuk.
Annyit azért megtehetett volna hogy rendel maszkot és lélegeztető gépeket majd szét osztja az országok között.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Azt mondjuk Kína azért volt képes elfolytani a járványt, mert egységes irányítás alatt áll és megvolt teljes Kína erőforrása arra, hogy biztosítsa a szükséges erőforrásokat.
Ha a kozmopolita EU föderációvá nőtt volna fel, és lenne egy jogosítványokkal és erőforrásokkal rendelkező föderális járványügy és katasztrófavédelem, akkor a járvány elfolytásához roppant hasonlatos eszközeink lennének, mint ami Kínának is rendelkezésére áll. De azt mondod hál'stennek ilyenünk nincs. Ez is egy nézőpont, Büszkén fent hordva az orrunkat nézhetjük, ahogy süllyed a hajó, aminek része a szuverén Magyarország is, és mondhatjuk, hogy hát mi ezt előre megmondtuk.
Sokat panaszkodunk, hogy nem működik az EU, ami igaz is, de az is igaz, hogy nem is akartuk, hogy működjön, ezért nem működik.

Teljesen fals és rossz a párhuzamod! Kína egy több ezer éves birodalom, egységes nemzetállam és kultúra! Olyan létszerveződés,
amely precessziós világkorszakokon átívelően fenn tudott maradni és virágozni!
Olyan egységes entitás, amilyenné Európa sosem válhat!
Azok után, hogy a II. világháborút követően pedig elhagyta a kereszténységet és a gyökereit megtagadta, meg végképp eljátszotta ezt az esélyét!
..
Annak idején Napóleon Bonaparte, majd Hitler Adolf erőszakkal is megpróbálta, de nekik sem jött össze!
..
Azt meg ki ne találjuk, hogy működőképes lenne valaha is, ha a választásokon alapuló vízfej Brüsszelből mondaná meg, hogy mi legyen a tuti Zalaszentgróton pl.!
Hagyjuk az ökörséget!
..
Egyébként meg pár napja Moszkva már az új központ az Eurázsiai kontinens innenső fertáján. Az onnansón meg Peking!
Guiseppe Conte telefonozása azt hiszem eléggé bejelölte a geopolitikai iránytű állását a következő évtizedekre! Hogy hányadán is állunk!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Ilyen tempóban hónap végére kétszázezer betegük és napi kétezer halottjuk lesz!

És mivel a tüdőt támadja meg, így bizonyos okkult összefüggések miatt az Amerikai Egyesült Államokra különösen veszélyes ez a vírus!
Elnökválasztás szerintem idén nem lesz...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 026
26 560
113
Az ellenzéki pártok többsége csak három nónapos időtartalmra szavazná meg a felhatalmazást.Ez ésszerű kompromisszum lenne, ha lenne bármi ésszerű a Fideszben még. Ha nincs, akkor az ellenzéki pártoknak el kell kezdeniük gondolkodni azon, hogy akadályozzák meg a kétharmados döntést, mert akkor tényleg védeni kell a demokráciát a Fidesztől, ha viszont a Fidesz elfogadja a tisztességes három hónapos limitet a hosszabbítás lehetőségével, ha szükséges, akkor minden rendben van. Nagyjából.

Ezek a pártok támogatják a három hónapot: Jobbik (20), LMP (6), Párbeszéd (5).

A Fidesznek huszonhat szavazat kell, a függetlenek vagy fele velük fog szavazni valószínűleg, szóval harminchat van ha józan kompromisszumot kötnek!
 

Gyurma

Well-Known Member
2019. január 30.
949
1 665
93
Teljesen fals és rossz a párhuzamod! Kína egy több ezer éves birodalom, egységes nemzetállam és kultúra! Olyan létszerveződés,
amely precessziós világkorszakokon átívelően fenn tudott maradni és virágozni!
Olyan egységes entitás, amilyenné Európa sosem válhat!
Azok után, hogy a II. világháborút követően pedig elhagyta a kereszténységet és a gyökereit megtagadta, meg végképp eljátszotta ezt az esélyét!
..
Annak idején Napóleon Bonaparte, majd Hitler Adolf erőszakkal is megpróbálta, de nekik sem jött össze!
..
Azt meg ki ne találjuk, hogy működőképes lenne valaha is, ha a választásokon alapuló vízfej Brüsszelből mondaná meg, hogy mi legyen a tuti Zalaszentgróton pl.!
Hagyjuk az ökörséget!
..
Egyébként meg pár napja Moszkva már az új központ az Eurázsiai kontinens innenső fertáján. Az onnansón meg Peking!
Guiseppe Conte telefonozása azt hiszem eléggé bejelölte a geopolitikai iránytű állását a következő évtizedekre! Hogy hányadán is állunk!
Mi is tárgyaltunk a héten Moszkvában és a szebekkel is szinte hetente tárgyalunk, nem véletlen ez sem.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 026
26 560
113
Teljesen fals és rossz a párhuzamod! Kína egy több ezer éves birodalom, egységes nemzetállam és kultúra! Olyan létszerveződés,

Kína nem nemzetállam, jelen förmájában a mongol birodalom utódállama és kultúrája max akkor jogfolytonos, ha mi meg a vonaldíszes kerámiától számítjuk szintén töretlennek az egységes nemzetállamként és birodalomként felfogott Európát! Kína gyakrabban volt politikailag egységesebb mint Európa, de minden másban analógia vagyunk, mutatva, hogy Kína "egységének" és folytonosságának illúziója csak egy alaptalan legenda.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 165
60 927
113
Na ezaz.
Kínában másfél milliárdból lett 81 ezer fertőzött, míg az olaszoknál 60 millióból közel 60 ezer?
Illetve becslésed szerint a valós szám az olaszoknál 750 ezer lehet.
Szerintem az olaszoknál sokkal jobban fertőz a vírus, mint csak, hogy ne lenne rendesen betartva a karantén.
Szerintem a vírus mutálódott.

Vuhanban 10 millió embert bezártak. A betegeket és az egészségeseket összezárták és a kínaiak szerint a negyedik napja nincs már nekik új esetük.
Vagy nem mondanak igazat, vagy ez már nem ugyanaz a vírus.