Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 382
46 181
113
Van igazság abban amit írsz, csak hát most jelenleg az van, hogy a többi ország jelenleg nekünk ennyit sem segített. A németek ami a miénk, azt is megvigyázzák! Mondom, nem fekete fehér semmi, de azért amit írtam korábban, azt tartom! A segítség az segítség.
Akkor fordítsuk meg a dolgot!
MI mennyit segítettünk a nálunk sokkalta súlyosabb helyzetben lévő olaszokon? Tudtunk volna? Lett volna értelme? Na ugye!
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Nem biztos, hogy ezúttal működni fog a frakciófegyelem!
Molnár Zsolt és Hiller István pl. szerintem megszavazza, bennük még pislákol a magyarságtudat!
..
Technikailag, meg kifelé, amúgy az, amit Tóth Bertalan akar, az tényleg csak a védekezés szimpla akadályozása! Ha nincs meg a négyötöd, akkor ugyanis megy normál, lassabb menetrendben a dolog, de meglesz. Hasonlóan ahhoz, amit a veszélyhelyzeti kormányrendeletekkel kapcsolatban kifejtettem pár napja.
Ha a 15 nap elteltével nem sikerül a parlament által hatályban tartatni őket, akkor azokat is újra megalkotják, mivel az azokban lévő védekezési intézkedésekre (iskolabezárás, beutazási korlátozások, stb.) egyszerűen szükség van! Annyi történik valójában, hogy a jogalkotó hivatalnokokkal - akik egyszerű pógárok - b@szarintanak ki a plusz meló miatt!

Nagy öngól lenne, ha nem szavaznák meg! Ha azt veszem alapul, hogy a (be)Nézőpont ~20%-ot tévedne, ez akkor is háromnegyedes támogatás a Kormány mellett:
https://magyarnemzet.hu/belfold/ori...eghosszabbitasanak-a-magyarok-kozott-7918082/
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 026
26 560
113
Annyira jó lenne, ha hozzánemértők nem írogatnának full hülyeségeket! Egy csomó szerencsétlen hülye, most emiatt a gazamber miatt vidáman fog szaladgálni sálakban, meg kendőkben, amit úgy öt-tíz százalékat szűrik ki a vírussal fertőzött részecskéknek, cseppeknek és fogja fertőzni ezáltal saját magát és környzetét, míg az orvosi maszkok már 20-40 százalékát szűrik az FFP2 maszkok 95 százalék fölött, míg az FFP3 maszkok 99,9% fölötti hatékonysággal dolgoznak és helyes viselésük pofonegyszerű!
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 404
4 425
113
A katonaorvosok igen jelentős része baleseti sebész, ortopédsebész. De úgy általában is elmondható, hogy ezek az orvosok - mint ahogy itthon is a Honvéd kórház orvosai - is részt vesznek a saját országuk ellátásában. Az USA-ban tegnap 14.000 új fertőzött volt, de magán a fegyveres erőkön belül is egészen intenzíven terjed a járvány.
Az amerikaiaknak megvan a saját bajuk, mint ahogy az összes többi NATO tagországnak is! Vagy azt gondoljuk, hogy jó ötlet lenne, ha 2-300 orvost mondjuk kivonunk bármelyik NATO tagország ellátási rendszeréből? Kik segíthetnének? Spanyolország? Franciaország? Norvégia? Németország?
Javasolnám ennek a táblázatnak a tanulmányozását.
Vagy küldjünk itthonról orvosokat? Én tudok olyan budapesti kórházról, ahol az orvosok kb. 1/3-ada karanténban van. Ők 1-2 hétig biztosan nem lesznek hadrafoghatóak, amíg nem tisztázódik a státuszuk.
Milyen mentesítő eszközökre gondolsz? A NATO-nak nincsenek dedikált készletei. Az országoknak vannak de azok a saját ellátásukra sem elegendőek.
Az egyes tagállamok együttműködnek (ahogy a fentebb már említették a német szállítmányt pl.), de a NATOnak ez nem feladata!
A NATO egy katonai védelmi szövetség. A CSTO - mint jogi személyiség - milyen segítséget nyújtott mondjuk Szerbiának?
Ezek a szükség mentesítő (konténer) kórházak meg alapvetően ordas nagy kamuk. Ahogy a kínai 3000-es konténerkórház is az volt! Az egy techdemó volt. Sokkal egyszerűbb lett volna már meglévő épületeket, hoteleket átalakítani.
Azok az az orosz orvosok azonnal haza lesznek ráncigálva amint beüt náluk is az európaihoz mérhető járvány. Csak arról az itteni olvasóközönség majd diszkréten hallgatni fog.
 
  • Tetszik
Reactions: hendrick
T

Törölt tag 008

Guest
...A NATO egy katonai védelmi szövetség. ....
Pontosan, szóval logisztika, sátrak, ideiglenes objektumok, karantén ellenőrzés, határ ellnőrzés.
A sok f@szlengető amcsi katonából adhattak volna mondjuk a határon kikérdezni meg irányítani a romulán és bulgár hazatérőket. Irányíthattak volna és ellenőrizhettek volna az autópályákon.
Vagy csak az olaszoknál karantén betartás, ellátmány szállítmányozás. amit a magyar sereg el tud látni azt az amcsi is.
BTW miért Wizzair gép hozta az ellátmányt Kínából, miért nem a C-17 pápáról?

Szép, csak közben a csehek, tótok milliós tételekről számolnak már be, tesztekről stb... Azokhoz képest ez semmi. :(
Naponta kellene jönnie egy ilyen szállítmánynak kb.
Ha szerzel kontaktot aki elad, naponta fog jönni. Gyorsabban csaptak le rá. Ha lesz, jön megmondták.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 169
7 995
113
Mai hír: https://24.hu/kulfold/2020/03/23/lelegeztetogep-kulugyminiszterium-diplomatak/
"Orbán Viktor miniszterelnök a járványügyi vészhelyzet bejelentése után azt mondta, hogy kétezer lélegeztetőgépet és ugyanennyi altatógépet számoltak össze, Müller Cecília országos tisztifőorvos viszont 1600 darabos lélegeztetőgép-parkról beszélt. A múlt héten ugyanakkor Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere levélben érdeklődött a magyarországi fogorvosoknál, hogy hány lélegeztetőgép, illetve altatógép van a birtokukban."
Remélem, hogy @antigonosz, @Pal, @rejsz felügyelő, @Panzerfaust, @Kurfürst és a többi a lélegeztetőgépekkel humorizáló tagtárs most már kissé árnyaltabban látja az egészségügy (jelen esetben legalább a lélegeztetőgépek) vs mindigüres stadionok problematikáját.
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 404
4 425
113
Nagy öngól lenne, ha nem szavaznák meg! Ha azt veszem alapul, hogy a (be)Nézőpont ~20%-ot tévedne, ez akkor is háromnegyedes támogatás a Kormány mellett:
https://magyarnemzet.hu/belfold/ori...eghosszabbitasanak-a-magyarok-kozott-7918082/
Itt akkor van magyarságtudat, ha nem szavazzák meg ilyen feltételekkel. Ilyen elven odaadhatnánk Tiszántúlt Romániának 1000 orvosért cserébe.
Megint piszkos eszközökkel játszik a Fidesz, miért ne lehetne kompromisszumot kötni egy 3 hónapos időtartamról?
 
  • Tetszik
Reactions: 2ndt and Masztiff

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 382
46 181
113
És szerinted az oroszoknak nem lesz meg a saját bajuk? Ők is ugyanúgy bajban lesznek (egy kis fáziskéséssel), de mégis küldenek segítséget. Kína meg elejétől fogva máig bajban van, mégis küld.
Nincs ezen mit szépíteni: Amerika tankokat küldött Európába, Kína és Oroszország meg segítséget.
Igen, ilyen az amikor egy évekkel korábban megszervezett hadgyakorlat közepébe némileg bekavar egy világjárvány!
Kína milyen segítséget is küldött?
Olyat, amiért fizettek neki! Vagy azt gondolod, hogy a most leszállt Wizz gépen lévő felszerelések ingyen voltak? :D:D:D
Meg 10 orvost. Ja! Meg vannak az olaszok mentve!
Hja és jó eséllyel a védekezéshez szükséges dolgokat az EU-s kormányok az EU-tól lehívható pénzekből fizetik ki.
Az oroszok meg küldtek utca fertőtlenítőt. Király! De legalább lehet róla király PR videókat sugározni az RT-n.:confused:
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 169
7 995
113
Ha szerzel kontaktot aki elad, naponta fog jönni. Gyorsabban csaptak le rá. Ha lesz, jön megmondták.
Ez a kormány járványügyben mindent későn lép meg. Persze a végén OV megmentette a magyar embereket, de először mindig azt ekézik, akik mást mondanak, mint a hivatalos álláspont (MOK, ellenzék, akárki.) Aztán két nappal később persze meglépik amit kell (tehát azért van ott belátási képesség), de addig időt veszítünk. Most például nem tesztelünk. A koreaik a járványt tesztelés hegyekkel fékezték meg, a németeknek is azért jók az eredményeik (ellentétben az olaszokkal, britekkel, franciákkal, spanyolokkal), mert kezdettől fogva tesztelik a fertőzésgyanús embereket és a környezetüket. A WHO főtitkára is ezt mondja.
 
  • Tetszik
Reactions: luperator

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 404
4 425
113
valamint amíg otthon nem indult el az ereszdelahajamat addig pont ráérnek
valamint nagyon-nagyon jót tesz oroszország megítélésének elsősorban az olaszok másodsorban az európai választók körében
Azt sugallod hogy az oroszok, venezuelaiak, kubaiak, kínaiak, meg a többi kommunista vándorkaraván csak propagandacélokat teljesít?
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 382
46 181
113
A sok f@szlengető amcsi katonából adhattak volna mondjuk a határon kikérdezni meg irányítani a romulán és bulgár hazatérőket. Irányíthattak volna és ellenőrizhettek volna az autópályákon.
Abba belegondoltál már, hogy milyen nyelven kérdezett volna, vagy ellenőrzött volna az amerikai katona idegen országokban?
A GI-ok tömkelege ebben a helyzetben csak további problémát jelentett volna, nem megoldást. Mind a logisztikai rendszerre, mind az ellátórendszerre nézve.
Az olaszoknál (és úgy általában Nyugat-Európában) a helyzet kezelésére nem katonából van kevés, hanem eü. személyzetből és intenzív terápiára alkalmas kórházi ágyból!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Annyira jó lenne, ha hozzánemértők nem írogatnának full hülyeségeket! Egy csomó szerencsétlen hülye, most emiatt a gazamber miatt vidáman fog szaladgálni sálakban, meg kendőkben, amit úgy öt-tíz százalékat szűrik ki a vírussal fertőzött részecskéknek, cseppeknek és fogja fertőzni ezáltal saját magát és környzetét, míg az orvosi maszkok már 20-40 százalékát szűrik az FFP2 maszkok 95 százalék fölött, míg az FFP3 maszkok 99,9% fölötti hatékonysággal dolgoznak és helyes viselésük pofonegyszerű!

A sálakkal egyébként az is gond, hogy hol az egyik felét, hol a másik felét nyomják az arcukhoz. Mivel fogalmuk sincs, hogy melyik fele volt előbb kívül és melyik belül...
 
  • Tetszik
Reactions: blogen and Masztiff
T

Törölt tag 008

Guest
Abba belegondoltál már, hogy milyen nyelven kérdezett volna, vagy ellenőrzött volna az amerikai katona idegen országokban?..
Valószínűleg angolul, ahogy a magyar rendőrök is kommunikálnak a román és bulgár autósokkal.

A sálakkal egyébként az is gond, hogy hol az egyik felét, hol a másik felét nyomják az arcukhoz. Mivel fogalmuk sincs, hogy melyik fele volt előbb kívül és melyik belül...
Csősál.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 852
91 322
113
Mai hír: https://24.hu/kulfold/2020/03/23/lelegeztetogep-kulugyminiszterium-diplomatak/
"Orbán Viktor miniszterelnök a járványügyi vészhelyzet bejelentése után azt mondta, hogy kétezer lélegeztetőgépet és ugyanennyi altatógépet számoltak össze, Müller Cecília országos tisztifőorvos viszont 1600 darabos lélegeztetőgép-parkról beszélt. A múlt héten ugyanakkor Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere levélben érdeklődött a magyarországi fogorvosoknál, hogy hány lélegeztetőgép, illetve altatógép van a birtokukban."
Remélem, hogy @antigonosz, @Pal, @rejsz felügyelő, @Panzerfaust, @Kurfürst és a többi a lélegeztetőgépekkel humorizáló tagtárs most már kissé árnyaltabban látja az egészségügy (jelen esetben legalább a lélegeztetőgépek) vs mindigüres stadionok problematikáját.
2.500 lélegeztetőgép van jelenleg. Sztem a mai kínai géppel is jött
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Itt vannak a további gazdaságvédelmi intézkedések:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...tt-be-orban-viktor-bovul-a-mentocsomag-421296
..
- 81 ezer kisvállalkozó kata mentes lesz (főleg a szolgáltató szektorban)
- a kata adótartozásokra haladékot ad a kormány veszélyhelyzet végéig,
- a médiaszolgáltatók mentességet kapnak a kieső reklámbevételekre tekintettel,
- kilakoltatásokat és lefoglalásokat felfüggesztjük a veszélyhelyzet végéig,
- az adóvégrehajtásokat felfüggesztjük,
- a lejáró gyes- gyed jogosultságot meghosszabbítjuk a veszélyhelyzet végéig.